Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ula jak tam>?? bo sie martwie czy Was nie zalalo..
wlasnie ogladam tv i niedaleko nas w Zabrzu.. wal powodziowy jest zagrozony jak wyleje to 2 tysiace ludzi jest zalanych...tragedia..:(

Posted

Pegaza napisał(a):
Ula jak tam>?? bo sie martwie czy Was nie zalalo..
wlasnie ogladam tv i niedaleko nas w Zabrzu.. wal powodziowy jest zagrozony jak wyleje to 2 tysiace ludzi jest zalanych...tragedia..:(

Właśnie jak u Was? Mam nadzieję,że jest dobrze.

Posted

tak wygląda dróżka do domu

w pobliżu

z jednej strony domu
dziewczyny dziś znów pada , weszłam na kompa żeby sprawdzic czy dzieci maja lekcje w szkole w czoraj były odwołane, szatnie zalało. Dziś znów pada i całą noc padało. Ledwo nasze pompy odpoczęły pare godzin i znowu. W sąsiedniej miejscowości jest zalew dobczycki. Jest to zbiornik wody pitnej dla Krakowa. Wczoraj ewakuowali z jego pobliża mieszkańcówbo wały zaczęły przeciekać.

Posted

Ło matko Ula ile wody u Ciebie:( U nas na szczęście nie pada i mam nadzieje, ze do nas te ulewy nie dojdą. troszkę od rana słoneczko wychodzi zza chmur ale tak bardzo delikatnie. Pozdrawiam serdecznie i trzymaj sie mocno:)

Posted

zostałam w domu bo musze pilnować pomp. Pojechałam tylko do sklepu - 10 min i po powrocie jedna pompa buczy i nie ciągnie wody. ŁŁŁooo matko to klapa. ale poleciałam po sąsiada i wyjął z pompy taki duzy kamień .ufffff sytuacja opanowana.
Wciąż pada i to nie jakaś tam mżawka tylko solidny deszcz. Ja juz zapomniałam jak słoneczko wygląda

Posted

Dobrze że Wam pompa nie padła,w niedziele rano mieliśmy plame w piwnicy wieczorem było już po kostki a wczoraj już po łydki,teście pojechali kupić pompe to podobno schodziły jak świeże bułeczki...masakra,a mówili że od wtorku będzie lepiej teraz że dopiero od soboty:(

Posted

Ula ja Ci wspolczuje..:(
tyle wody.. czlowiek sie dorabia cale zycie a potem taka woda wsio Ci niszczy :mad:
trzymam kciuki za Was ,trzymajcie sie jakos..:glaszcze:

Posted

Woda to straszny żywioł :shake: Nie oszczędza niczego :angryy:

Trzymaj się Ula, Jola ma racje, szkoda że nie możemy Ci pomóc...
Ale jakbyś chciała odpocząć od wody to zapraszam do nas :)
My daleko od Odry mieszkamy no i nasze 4 piętro bezpieczne ;)

Posted

Ulka biedaku :shake:
Do nas też w '97 dotarła wysoka woda .. Wisła wylała i nie można było się przedostać na drugą część miasta ale ja mieszkam od niej dość daleko i do tego na "wyżynach" :multi:

Aśka - w radiu dziś mówili, że zagrożenie jest tez w zach.-pomorskim :shake:

Posted

ile wody ty masz kochana-ja trzymam kciuki zeby przestało padac i słonko wysżło i osuszyło to cholerstwo,bo krew mnie zalewa-tyle ludzi,tyle szkód........

Posted

tigrunia napisał(a):
Ulka biedaku :shake:
Do nas też w '97 dotarła wysoka woda .. Wisła wylała i nie można było się przedostać na drugą część miasta ale ja mieszkam od niej dość daleko i do tego na "wyżynach" :multi:

Aśka - w radiu dziś mówili, że zagrożenie jest tez w zach.-pomorskim :shake:

Ja w 97 jeszcze w Kłodzku mieszkałam a Kłodzko jako pierwsze doświadczyło powodzi stulecia :(
Też mieszkałam na wyżynach i woda mnie nie dosięgła, ale co się naogladałam to mi wystarczy ...

Trzymaj się Ula ...

Posted

cześć wszystkim
takie jesteście kochane , myslicie o nas a nawet... zapraszacie pod swój dach. BUZIAKI
Dziś juz jest na naszym terenie spokojnie, ale do pracy nadal mam objazdy bo osuneły sie na jezdnie głazy i zniszczyły asfalt. Nie wiadomo kiedy naprawia tę część drogi.
Działka taaaaka mokra że nawet nie marzy mi sie sadzenie tego i owego. Dzięki że o mnie myslicie.
Będą fotki ale już nie "wodne"bo za chwile wode bedziemy mieć nawet w kolanach