Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Calibri]Sunia miała kiedyś dom, miała kogoś kto miał o nią dbać, miała kogoś kto miał ja głaskać. Ale życie różnie się plecie i ludzie suni zapomnieli o swoich obowiązkach. Zapominali ją karmić – sunia biegła każdego dnia na pobliskie osiedle gdzie ludzie dokarmiali ją litując się widząc jej chudziutkie ciałko.[/FONT]
[FONT=Calibri]Później była pierwsza cieczka – nikt nie zadbał by ja uchronić przed napastliwymi amantami. Następstwem tego była ciąża – nikt nie zadbał by psina miała co jeść – choć siatka raniła do krwi. z wielkim brzuchem przeciskała się pod siatką by pobiec na osiedla. Urodziła – i znowu mogła liczyć tylko na śmietnik i dobrych ludzi. Ech, co ja wam będę dalej nudzić – wiecie jak dalej było. Następna cieczka, następne szczeniaki … i tak wkoło. Przez całe swoje życie nie zaznała zbyt wiele dobrego. [/FONT]
[FONT=Calibri]Wreszcie ktoś się zlitował, zabrał ją od jej ludzi i trafiła do schroniska. Teraz czeka no swoja drugą sznsę.[/FONT]

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny podajcie namiary do ogłoszeń.
I coś więcej napiszcie o suni - wysterylizowana, jaka w stosunku do innych zwierząt, ile ma lat itp.

Posted

A to dalszy ciąg opowiadania o Soni.
W domu z którego zabrano Sonię pozostała jej córka.Teraz ona biega po osiedlu i prosi o jedzenie, ludzie ja dokarmiaja bo sunia jest strasznie chudziutka a ma do wykarmienia trzy maluchy. Nie mogę - szlak mnie trafia bo jestem bezradna i nie wiem jak przerwać ten łańcuszek. Oto córka Soni

Sunia biega z tym samym psem z którym biegała SONIA jest to być może jej ojciec i być może jest on ojcem jej dzieci. Tu nie widać jaka jest chudziutka

Posted

jesooo :shake: zabierać do schroniska! to Sochaczew, tak? zabierać póki małe się rozejdą, bo wtedy zamiast suni i jej szczeniaków będzie kilka -> kilkanaście -> kilkadziesiąt psiaków