luka1 Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 [FONT=Calibri]Sunia miała kiedyś dom, miała kogoś kto miał o nią dbać, miała kogoś kto miał ja głaskać. Ale życie różnie się plecie i ludzie suni zapomnieli o swoich obowiązkach. Zapominali ją karmić – sunia biegła każdego dnia na pobliskie osiedle gdzie ludzie dokarmiali ją litując się widząc jej chudziutkie ciałko.[/FONT] [FONT=Calibri]Później była pierwsza cieczka – nikt nie zadbał by ja uchronić przed napastliwymi amantami. Następstwem tego była ciąża – nikt nie zadbał by psina miała co jeść – choć siatka raniła do krwi. z wielkim brzuchem przeciskała się pod siatką by pobiec na osiedla. Urodziła – i znowu mogła liczyć tylko na śmietnik i dobrych ludzi. Ech, co ja wam będę dalej nudzić – wiecie jak dalej było. Następna cieczka, następne szczeniaki … i tak wkoło. Przez całe swoje życie nie zaznała zbyt wiele dobrego. [/FONT] [FONT=Calibri]Wreszcie ktoś się zlitował, zabrał ją od jej ludzi i trafiła do schroniska. Teraz czeka no swoja drugą sznsę.[/FONT] Quote
Ziutka Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Śliczna kosmatka...mam nadzieje, że długo nie będzie w schronisku!!! Quote
asiamm Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 szorstka panienka :) wieczorem będzie bannerek i zdjęcie całościowe na trawie by się przydało EDIT: bannerki: Quote
luka1 Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 Nie mam narazie zdjecia na trawie - moze dzis mi sie uda pojechac z Michałem to sie zrobi Quote
DG32 Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Dziewczyny podajcie namiary do ogłoszeń. I coś więcej napiszcie o suni - wysterylizowana, jaka w stosunku do innych zwierząt, ile ma lat itp. Quote
luka1 Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 Namiary do ogłoszeń : 502 156 186 lub tinyzoo@wp.pl lub ziuta-23@o2.pl sunia już jest wysterylizowana, w stosunku do innych zwierząt zachowuje sie poprawnie - nie jest agresywna ale nie daje sobie w kaszkę dmuchać. A wiek suni - jakieś 5 lat Quote
aganela Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Pysiol to ma uroczy... i ten zakręcony ogonek:cool3: Quote
Ziutka Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 [quote name='luka1']Namiary do ogłoszeń : 502 156 186 lub tinyzoo@wp.pl lub ziuta23@o2.pl Ciotka znowu złego maila mojego podajesz :eviltong: ziuta-23@o2.pl Quote
DG32 Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Ogłoszenie1 - alegratka Ogłoszenie2 - gumtree Ogłoszenie3 - kupiepsa Quote
luka1 Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 A to dalszy ciąg opowiadania o Soni. W domu z którego zabrano Sonię pozostała jej córka.Teraz ona biega po osiedlu i prosi o jedzenie, ludzie ja dokarmiaja bo sunia jest strasznie chudziutka a ma do wykarmienia trzy maluchy. Nie mogę - szlak mnie trafia bo jestem bezradna i nie wiem jak przerwać ten łańcuszek. Oto córka Soni Sunia biega z tym samym psem z którym biegała SONIA jest to być może jej ojciec i być może jest on ojcem jej dzieci. Tu nie widać jaka jest chudziutka Quote
Ziutka Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Luka, nie da rady jej do schroniska wziąć z tymi maluchami ??? :-( Quote
asiamm Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 jesooo :shake: zabierać do schroniska! to Sochaczew, tak? zabierać póki małe się rozejdą, bo wtedy zamiast suni i jej szczeniaków będzie kilka -> kilkanaście -> kilkadziesiąt psiaków Quote
luka1 Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 Ja nie jestem wszech - władna. Trzeba zgłosić problem władzy i władza zrobi. Tak zrobiono z Sonią. Quote
luka1 Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 a tymczasem biegniemy bo świat o nas zapomni Quote
Ziutka Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 luka1 napisał(a):a tymczasem biegniemy bo świat o nas zapomni A sunieczka to ma jakieś imię ??? Quote
Lionees Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 luka1 napisał(a):a tymczasem biegniemy bo świat o nas zapomni No to biegniemy sie przypominać! Quote
Lionees Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 No bo naprawdę świat o Tobie zapomni:shake: Quote
Recommended Posts