Jump to content
Dogomania

Śnieżnobiały ' Aster ' . Mix goldena? Owczarka podhalańskiego ? MA DOMEK!

Recommended Posts

Posted

A czy Asterek miał w schronie brata takiego też jak on prawie identycznego? Bo po sąsiedzku u moich rdziców z taką panią mieszka taki ze schonu w elblągu śliczny śnieżynek o imie niu Wafel :) ?

• Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Rybc!a napisał(a):
Nie, Aster nie miał rodzeństwa. Kiedy ci ludzie wzięli psiaka?

Nie wiem. Będę tu parę dni i postaram dowiedzieć. Psiak jest śliczny i broni tej pani.

Posted

Vitka napisał(a):
Czy jest szansa na zdjęcia? Albo chociaż jedno?? :lol::cool3:

Myślę, ze jest szansa na zdjęcia ale to już jego Pani wstawi bo coś wspominała, że to zrobi tylko nie wiem kiedy :)
A po obcięciu Serafinek jest chudziutki bardzo
Podaje łapkę siada, w ogóle jest grzeczniutki.

Posted

nie wierze po prostu:placz::placz::placz:. nie wierze.
kiedy wzielysmy go na spacer i strzyzenie, odkrylysmy ze ma kolczatke. w kolczatce zostal oddany do schroniska, wsadzony do boksu i tak siedzial. jej nie bylo widac. cala byla zarosnieta i zakryta jego wloskami. Kordonia probujac go zlapac i zalozyc obroze, odkryla ja i od razu zdjela. a potem po spacerku tak odtajal...juz nie chowal sie w budzie...
serce mi sie krajalo,kiedy prosil o kazdy nastepny spacer. zdawal sie mowic: zdjelyscie mi kolczatke, wycielyscie dredy, zaufalem Wam, juz nie chowam sie w budzie... i po co to wszystko:-(

a teraz widze tego pieknego wrazliwego snieznego psa na zielonej trawce. dzis jest cudownym dniem:loveu:

Posted

No chłopak narazie jest bardzo grzeczny :p nie załatwił sie ani razu w domu, ładnie podaje łape robi siad i leżec, na smyczy tyle co z nim bylam ( bo raczej chodzi bez ) ciagne troche na flexi max rozciągniętej a jak sie go prowadzi na skróconej przy nodze to ładnie równa:multi: wczoraj pierwszyraz włączył się do szczekania z Samarą na obcego :diabloti:, zostałi tez razem na godzine sami w domu i było tez wszystko ok, bardzo lubi sie przytulać :eviltong: i być masowany bo brzuchu.
Jak przychodzi Serafin do masowania to i Samara odrazu sie zrywa i odwrotnie, każde chce być pieszczone ! troche są zazdrośni o siebie.
a chudy jest ze shock ...myslałam na początku że taki niejadek i wybredy, ale teraz wszystko zjada z miski

a jak w schronisku pan wszedł po niego w boksie to uciekał i cofał się , wygladał jakby se myslał że to nie po niego....;)

Posted

Noriko DM napisał(a):
ja też szczęściara :eviltong: z takimi psami gończymi (dziś ganiały sarny :evil_lol:)

w dupska im:mad::mad: Nie wolno ganiac sarenek. dla pieskow to zabawa, dla sarenek (w ich mniemaniu) walka o zycie. a jak sarna ciezarna to i mlode moze stracic. Asterku zachowuj sie. wystarczy ze mysliwy stresuja zwierzaki "utrzymujac rownowage":roll:

asterek jaki szczesliwy na tych zdjeciach:loveu:

Posted

hehe 3 razy spotkalismy sarny :eviltong: za pierwszym razem pogonił, za drugim kawaleczek bo wołałam go całym gardłem a za trzecim jak saren wybiegł z lasku odrazu powiedzialm nie wolno ! Samara chodz, Serafin chodz tylko spojrzeli na sarne...na mnie i przydreptali :lol: takze mysle ze juz ganiania nie bedzie ! co jak co ale porządek musi być! :eviltong: