Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 775
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

xtra są z pewnością trwalsze od fastbacków, teraz używam ich jednocześnie i fastbacki tak się styrały, że mam dziurę w dłoni :diabloti: a xtra są nadal całe, jedno się tylko odkształciło

• 4 weeks later...
Posted

Dzisiaj doszły nasze super aero. Po pierwszym teście stwierdzam, że to jest chyba nasz idealny dysk. Są bardzo miękkie, leciutkie (zważyłam je na wadze kuchennej i ważą tyle samo co fastbacki), bardzo dobrze latają, lepiej niż soft który szybciej opada i łatwo skręca, i co najważniejsze - podobają się mojej wybrednej psicy. Zobaczymy jak będzie z czasem z ich wytrzymałością, ale Sonia ma delikatny chwyt więc wątpię, aby szybko się zniszczyły.

Posted

Naklejka napisał(a):
A ja zamówiłam xtra, czekam na przesyłkę i już się doczekać nie mogę! :D No i mam nadzieję, że chociaż wytrzymają kilka miesięcy...

xtra kilka miesięcy?? Chyba że masz mega delikatne psy :P
Przy okazji nie chcesz się umówić na wspólne rzucanie? Przydałby mi się ktoś do pary. Jak coś to odezwij się na fb :)

Posted

Kinia napisał(a):
xtra kilka miesięcy?? Chyba że masz mega delikatne psy :P
Przy okazji nie chcesz się umówić na wspólne rzucanie? Przydałby mi się ktoś do pary. Jak coś to odezwij się na fb :)

Fastbacki mam chyba od wiosny :P No a na razie na xtra nie ma śladów, a kilka rzutów złapał i trochę się poszarpał :)
Fajnie latają, jestem zadowolona, ale dopiero jutro/ pojutrze je porządnie wytestuję.

Posted

Mam pytanko...

Czy dysk Dog Chow nadaje się dla początkującego psa?
Chciałam kupić jakieś lepsze, żeby starczyło na dłużej i było dobre.
Młody już jest z frisbee zapoznany (mieliśmy gumowe), szarpaliśmy się nim, były nawet małe rollerki, a teraz chciałabym dalej iść w tym kierunku lecz potrzebuję czegoś odpowiedniejszego...
Czy taki dysk byłby dobry ?

Posted

dog193 napisał(a):
Nadaje się.
Ale czy starczy na dłużej... tu miałabym wątpliwości. U nas to kwestia 3-4 treningów i z frisbee zostaje sito.

To jaki byś poleciła?

Mam dać 20 zł za ten dysk (+ przesyłka), więc nie wiem, czy to dobra cena.
W ogóle się w dyskach nie orientuję... :oops:

• 2 weeks later...
Posted

Wiecie może gdzie można dostać w Polsce JawZ Hyperflex? Wszędzie braki w magazynach albo może ktoś poleci mi podobny dysk? Miękki, elastyczny i wytrzymały na tyle aby nie robiły się na nim zadziory. Czy euroblend też by się nadał? Teraz używam sofFlight i pies za nim szaleje ale robią się zadziory.