Olusia Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Zaczynałam od podawania jednej łapy. Później opierania się o ręce i tak jakoś wyszło. ;) Quote
Marta&Karmen Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Bzikowa napisał(a):A my wyklikaliśmy ukłon ostatnio :loveu: Brawo;) A my też musimy jeszcze za ukłon się zabrać;) zauważyłam, że karmen naturalnie często się kłania, powinnam to wykorzystać... Quote
Czarna_Owieczka Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Olusia, u Blakiego byla to cecha wrodzona :lol: od przybycia do nas, stawal tak kiedy cos chcial ;) uklon....w naszym przypadku trudna rzecz :/ uczylam go juz kilka razy, czasem nawet juz ladnie sie klanial, ale nastepnym razem juz nie wiedzial o co chodzi , ale dopracujemy to kiedys ;) :) Quote
Bzikowa Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Mój jest na tyle cwany , że jak coś mu wyklikam to potem robi to za często :lol: Np daję mu waruj a on się kłania bo się nauczył :loveu: Quote
Kasia & Nemo Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Bzikowa napisał(a):Mój jest na tyle cwany , że jak coś mu wyklikam to potem robi to za często :lol: Np daję mu waruj a on się kłania bo się nauczył :loveu: No w końcu terierki bardzo sprytne psy: " Rób to co ci się opłaca. Dawała ostatnio nagrodę za ukłon, no to się kłaniamy " ;) Quote
Marta&Karmen Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 A Karmen jest czasem tak narwana na smaczki, że nie myśli co jej każę zrobic tylko robi co akurat ćwiczymy najczęściej... tak więc ostatnio chciałam żeby mi podała łapę, a ona zaczęła zarzucanie zadkiem... wylądowałam na ziemi:evil_lol: Quote
Bzikowa Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Mi to cwaniakowanie przysporzyło jednego problemu. Pies nauczył się wywijania tyłkiem wokół mnie (komenda 'tył'). Z pozycji zasadniczej czyli siad przy lewej nodze. I teraz często zamiast zrobić noga robi od razu to wywijanie... :roll: Poprawiło się kiedy zaczęłam dawać mu 'tył' kiedy stoi naprzeciwko mnie a nie z siadu przy nodze, może przestanie te dwie rzeczy łączyć. Quote
Akadna Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Ja dziś wymyśliłam nas [mój i Vecta] pierwszy układ :D Quote
Olusia Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 No to super ;) Może jakis filmik z układem? :p Quote
Akadna Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Musimy jeszcze poćwiczyć, żeby pokazac to na dogo ;) Quote
Marta&Karmen Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 To ćwiczcie, bo chcemy zobaczyć;) Z naszych postępów - Karmen opanowała ukłon;) nadal ćwiczymy cofanie, narazie sucz umie tylko kilka kroków, potem siada i szczeka:p Quote
karjo2 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 To podrzuce filmik z Crufta, mloda i pies - swietni! http://pl.youtube.com/watch?v=Sg6Zfmu_CYY&feature=related Quote
FigabaS Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Nasz ukłon i krzyżowanie łapek :) http://pl.youtube.com/watch?v=b757bodtlbA Pozdrawiamy wszystkich tancerzy :bye: Quote
Inkaa Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 To skoro zapanowala moda na wrzucanie filmikow to prezentuje obroty nagrywane wczoraj w wykonaniu Wenuśki http://www.youtube.com/watch?v=9c2egN3KTdg Quote
Bzikowa Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 No ślicznie się mała kręci! ;) Nasze obroty + kręcenie zadkiem wyglądają o tak (wydawało mi się że już wklejałam daaawno temu ale nie mogę znaleźć...chyba w innym temacie to robiłam) http://pl.youtube.com/watch?v=sCxNy3-X-fQ Quote
Bzikowa Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Najłatwiej wyklikać :lol: Naprowadzić smakolem/zabawką między przednie łapy tak żeby musiał się schylić. Ja robiłam na zabawkę, na smakola się kładł a do zabawki zostawał z tyłkiem w górze ;) No i kliknąć jak chociaż przez sekundę będzie to przypominało ukłon. Quote
Inkaa Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 [quote name='Bzikowa'] Nasze obroty (...) http://pl.youtube.com/watch?v=sCxNy3-X-fQ Pieknie! I obraca Ci sie wiecej niz jeden raz (w przeciwienstwie do Wenoslawy - jak dla niej komenda obrot - jedno kolko, a jak chce zeby sie wiecej pokrecila, musze powtarzac komende, tak jak na filmiku) :lol: Quote
Akadna Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 nie ma bata :shake: zawsze sie kładzie :no-no-no: a jak podstawiam reke to nadal stoi. Quote
Inkaa Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 [quote name='Akadna']nie ma bata :shake: zawsze sie kładzie :no-no-no: a jak podstawiam reke to nadal stoi. To wylapuj klikerowo? Zaloze sie, ze podczas przeciagania ustawia sie w pozycji uklonu. ;) Quote
Akadna Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Ok, spróbujemy. Tylko na noc musze go przetransportować do mnie, bo śpi u siostry[ona go rano wyprowadza]. Wiem, że to nieodpowiednie miejce, ale muszę się pocgwalić jej ostatnim wyczynem. Wieczorem poszła ze znajomymi, wróciła do domu i do 3ciej siedziała na kompie. Rano ja obudziłam się o 8 i poszłam do kościoła na dziewiątą, poźniej do sklepu, także byłam w domu o 11. I co? Vector nadal od rana na spacer nie wyszedł, bo jej "chciało się spać"! :angryy: Quote
Bzikowa Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Ench. , To naprowadzaj ją (najlepiej zabawką, to ją jeszcze przyspieszy) tak żeby obracała się kilka razy pod rząd i za każdym razem klikaj w innym momencie żeby nigdy nie wiedziała kiedy ma przestać i nie nauczyła się konkretnej ilości obrotów - myślę, że to zadziała chociaż ja tak nie robiłam. My też mamy na komendę 'cip' i 'cap' (w obie strony) JEDEN obrót bo nam to do agility potrzebne. Gdyby mi nagle na torze zaczął się kręcić wokół własnej osi to byłoby śmiesznie :lol: Na filmiku kręci się kilka razy bo był nakręcony i robił wszystko co mu przyszło do głowy :evil_lol: Akadna moi braciszkowie mają to samo (chociaż akurat mój pies spać może dość długo od rana i czasem wychodzi na pierwszy spacer ok. 10-11 nawet).Jak wracam późno ze szkoły a oni są wcześniej w domu to żadnemu do łebka nie przyjdzie, że pies potrzebuje wyjść. Więc za każdym razem muszę prosić. A że tak się spytam niedyskretnie czemu Vector śpi u Twojej siostry a nie u Ciebie skoro to Twój pies? Quote
Marta&Karmen Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 [quote name='Akadna']nie ma bata :shake: zawsze sie kładzie :no-no-no: a jak podstawiam reke to nadal stoi. moja tez tak robiła na początku;) ja zastosowałam taki manewr - kucałam przy niej kiedy stała, jedną nogę jej podstawaiałm pod brzuch, jak tylko chciała się położyć, nie mogła klapnąć zadkiem bo jej moja noga przeszkadzała:evil_lol: więc tylko przednie nogi kładła. No i wtedy klik. potem wysuwałam powoli nogę. w naszym przypakdu pomogło, teraz robi ukłon pieknie - chyba że jest zmęczoona, wtedy sie kładzie:roll: Quote
Akadna Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Bzikowa, Vector nie jest mój ;) jest jej. ale ja się nim zajmuję szkolę itp. a ona czasem na spacer wydzie i gotuje mu. Marta, dzięki. na pewno wypróbujemy :) Quote
Recommended Posts