Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 694
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

puli napisał(a):
Szkoda,ze tak daleko. Ja tu nawet na agility nie mam gdzie pójść... Sami sie bawimy.

Wydaje mi się, ze jakis torek w Krakowie jest, nic się nie da zorganizować ?

Posted

Polna napisał(a):
Wydaje mi się, ze jakis torek w Krakowie jest, nic się nie da zorganizować ?

Torek jest, nawet bardzo fajny ale prywatny a klubu niestety nie żadnego nie ma.

Posted

.:::Gosia:::. napisał(a):
A Sonke ucze tańczyć ze mną 8)
Mówie jej SIAD, ona siada i mówie PROSZĘ DO TAŃCA i podaję rękę, a ona kładize swoją łapke na mojej i mówię tedy HOP, ona się odpycha łapami tylnymi i WSTAJE. A że moja mama gra na pianini, to jest nam łatwiej :lol:
Ja ją trxzymam za łapki,robimy oobroty, to tyłu, do przodu :lol:
a ona bardzo lubi stać na łąpach tylnych 8)
Jest wtedy bardoz miło i sympatycznie 8)

Wczoraj wieczorem ja nauczyłam ją :) Posslzo łatwo, bo była chętna do zabawwy,dla neij to wielka FRAJDA!

Uczyłam ja tak, że , w buzi miałam jakiegos mojego wafelka, lub jej psiego czekoladowego dropsa( ktory wcale nie jest nie dobry, oczywiscie nie jen;)) i to lolub tamto tryzmałam w zębach i ona tak patrząc na jedzonko zaczeła ze mną tańczyć.
Sprupójcie sami, jets to cool 8) 8) 8) POLECAM!!!

JEsczzaą ją naucz SAMĄ tańczyć, beze mnie:) już jesteśmy w trakcie kręcenia się w kółko( tak jak za ogonkiem), tego nie za bardzo lubi, ale się nauczy;)

A wcozraj wieczorem jescze nauczyłąm ją zanościć coś do drugiej osoby będącej w 2 pokoju :)
np. dałąm jej zabawkę i powiedziałam ZANIEŚ PANi i pokazałam kierunek, najpierw szła ale nie doniosła, wróciła do mnie za któryms razem sie udało a potem to w tę i spowrotem latała tzn, chodziła :oops:

To na tyle, pappa!!
ps. ktoś z Was tańcyz ze swoim psem?

To masz nieźle wytresowanego psa :lol: Mojego też mam zamiar nauczyć tak fajnie tańczyć .
A robię to tak .
1. Klepię o swój brzuch . On wie wtedy , że ma na mnie wskoczyć i ma pełne zaufanie do mnie , że go złapie za łapki .
2. Puszczam jego ulubionom piosenkę .
3. Wykonujemy obroty , poy jak w tangu xD , chodzenie do tyłu i do przedu , w boki , skoki itp.

W przyszłości moze go naucze tanczenia na tylnych lapkach bez podtrzymywania sie mnie =]

Polecam wszystkim taką zabawe

Posted

Film extra . Ja jednak tańczę w inny sposób , ale widać , że to też fajne xD Muszę tedo spróbować =] Ciekawe , czy ta pani na filmie jest treserka ... ???

Posted

Właśnie przed chwilą obejrzałam po raz 1 w życiu kawałek "Tańca z gwiazdami". Może to akurat słaby kawałek, ale wszystkie filmiki z tańca z psem były wiele razy lepsze od tego z gwiazdami. Taka rafleksja na szybko:evil_lol:

Posted

Zgadzam się ! Taniec z gwiazdami nie jest taki fajny jak taniec z psem . Czemu nie zrobią programu " Taniec z psem " ?

Jak macie filmiki z waszym tańcem z psem to dawajcie . Chętnie obejrzę .

Posted

[quote name='palma']Mi się nawet po milionie nie znudzi :loveu: :loveu: :loveu:
Świetny układ choreograficzny z odpowiednią muzyką i dobrym przewodnikiem stanowią imponujące przedstawienie.
No, no... jestem pod wrażeniem.

Posted

Bo filmik świetny ! Jestem w ogóle pod wrażeniem , że można tak fajnie tańczyć z psem . A poza tym chyba trochę dużo trzeba było czasu na to poświęcić , żeby psa nauczyć całego układu .

Posted

[quote name='anndzia']Jak nauczyć psa ukłonu ?

Zaopatrzyć się w dużą ilość smakolyków, cierpliwosc, usmiech na twarzy.
Idac z psem przy lewej nodze przykucamy, lub robimy duzy wykrok jedna noga tak aby moc dotknac lewa dlonia ziemi/podlogi przed psem. W reku trzymamy smakolyk. Pies musi byc na tyle pobudzony ze nie bedzie najpierw siadal a potem przechodzi do pozycji waruj po to zeby wziac smakolyk, a najpierw opuszczal przod swojego ciala.
W momencie gdy pies jest przez ulamek sekundy w pozycji "uklon" wydajemy komende, pozwalamy psu zjesc smakolyk I od razu zanim zdarzy polazyc sie odchodzimy dajac komende "rownaj" Cale ciwczenie musi byc bardzo szybkie, uklon trwac sekunde. Po jakims czasie dajemy psu smakolyk po tym jak zrobi uklon I sie z niego podniesie. Nie nagradzamy psa za przejscie do pozycji waruj.
Po jakims czasie idziemy coraz wolniej, aby w koncowym stadium nauki juz tylko stac z psem obok.
Sztuczka jest bardzo latwa do nauczenia, cwieczeniem 2 razy dzinnie po 5-10 minut nauczylam psa tego w 3-4 dni.

Z osobistego doświadczenia Moniki.

/znalezione w sieci/

Będę ćwiczyć, ciekawa jestem czy się uda.:p

Posted

Niedawno oglądałam na występie psie ukłony,
przednie łapy były ugięte,i skierowane do środka
a tylne oczywiście wyprostowane.
Tych psiaków było kilka, stały w jednym rzędzie, bardzo fajnie to wyglądało.:)

Zastanawiałam się, w jaki spsób zostały tej sztuczki nauczone.:loveu: