Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 694
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cofanie, obroty w miejscu, skoki przez nogi; ręce i turlanie mamy jak narazie opanowane, dopracowujemy slalom między nogami, bo ten idzie nam wyjątkowo powoli. :evil_lol:

Nie mam jak siebie nagrać, bo aparat padł dobry miesiąc temu. :(

Posted

basia napisał(a):
Samturia, a nie znasz kogoś ze śląska, kto zajmuje się tańcem z psem i chciałby się pokazać?

Szkoda że na śląsku aż, bo ja już mam opanowane bardzo dobrze różne figury, i bardzo szybko Boogie załapała horeografie, jeszcze musze trochę ją dopracować i idziemy ćwiczyć na dworze

Nie wiem jak jest z waszymi pieskami, ale ja Boogie wiele rzeczy uczę na naśladowanie ... ja lub ktoś inny udaje psa ( :lol: :eviltong: :lol: ). Ale w książce o rasie border collie jest napisane że bordery są dobrymi obserwatorami i wielu rzeczy uczą się samemu obserwując właściciela (w książce przestrzegają przed tym, że np. może sam nauczyć się otwierać drzwi/szafki a nawet odkręcać kran)

Posted

Z tym kranem musi świetnie wyglądać :lol:

Zaki już cofa się już nawet 8 kroków. I na szczeście zrezygnował z podchodzenia. Tylko jak go nagradzać, kiedy oddali się tak, że nie dosięgnę, żeby podać mu smakołyk?

Posted

Marta- co do filmiku- ja też szukam muzyki:evil_lol: Musze dobrać odpowiednia do Roxy i zrobić układ. Ale ważne by się nie powtarzać, więc szukam i szukam :)

Posted

Ja chce własny ułożyć, stosując sie do regulaminu. Kto wie, moze kiedyś weźmiemy udział w jakimś konkursie- choc wątpie ;)
Jednakże brakuje nam chodu bocznego i kroku hiszpańskiego.

Posted

Witajcie
Musze przynzać, że bardzo mnie zainspirował taniec z psem, i chciałabym się zapisac z moją suczką. Czy ktos z was chodzi na taki kurs w Krakowie? Ile trwa lekcja, jak to wogóle wyglada i ile kosztuje? Czy sa w tym roku organizowane gdzieś w Polsce zawdy albo pokazy?

Posted

orlana- taniec z psem jest w Polsce nieznaną dyscypliną i nie ma spejcjalnych szkół ani zawodów - ponieważ jest za mało chętnych. Niektóre kluby psich sportów organizują jakieś zajęcia - ale jak nie ma chetnych to nie ma szkół, zajęć, zawodów itp.

Posted

[quote name='Samturia']Odkręcać kran? hahahahaha... nie gadaj serio?nie wierze xD

Serio :D Moja narazie się nie nauczyła :lol: Ale może :cool1: Ursula Birr to napisała :) :D :)

[quote name='justys95']ale dopiero zaczynam :lol:

Najwyższy czas :)

Ja zostałam zaproszona aby zorganizowac pokaz dog dance w przedszkolu :D To będzie na dzień dziecka :) Więc biorę się ostro za choreografie, a dzisiaj będę filiki z poszczegulnych komend ... wszystko co umiemy :D