zabka87 Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Witam. 3 miesiące temu przygarnełam krzyczkowego mix rottka i onka. Psisko mądre, ułozone, pies3 letni więc już ma swoje nawyki. Zawsze bawił sie z nami, żebrał o głaskanko. A wczoraj jak Wojtek wrócił z pracyi głaskał go jak zawsze gio głaskał Hades go ugryzł. Tak poprostu. Ja wiem, że pies nigdy nie gryzie bez powodu, ale jak prubowałam sie dowiedzieć co sie stałomówi, że go ugryzł i koniec.Co prawda zawsze na niego powarkiwał. To niebezpieczne zachowanie psa? To w końcu durzy mix. Czy to chęć dominacji(Pies jest muj ja jestemjego alfą) Quote
an1a Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 najlepiej zgłosić się do szkoleniowca/behawiorysty. Quote
WŁADCZYNI Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Szkoleniowiec/behawiorysta bo można więcej zaszkodzić niż pomóc. Pies nie postrzega siebie jako przedmiotu należącego do 'alfy', osobiście nie wierzę też w to że pies postrzega rodzinę jak wilk stado. I instalacja firefoxa z podkreślaniem ortów. Quote
puli Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 [quote name='zabka87'] A wczoraj jak Wojtek wrócił z pracyi głaskał go jak zawsze gio głaskał Hades go ugryzł. Tak poprostu.Ja wiem, że pies nigdy nie gryzie bez powodu, ale jak prubowałam sie dowiedzieć co sie stałomówi, że go ugryzł i koniec.Co prawda zawsze na niego powarkiwał. Czyli od poczatku pies nie miał do niego za grosz zaufania, nie zyczył sobie bliskiego kontaktu i wyraźnie dawał to do zrozumienia. W końcu po trzech miesiącach ostrzegania nie wytrzymał... Pies z taka przeszłościa może czuć strach i silna awersje do mężczyzn i trzeba nad tym pracowac bo moze dojść do nieszcześcia. Quote
zabka87 Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 już rozmawiałam z behawiorystą ze szczecina.Umuwi sie ze mną na wizyte. Mi nie chodziło o to, że pies postrzega sie jako rzecz należąca do mnie, tylko, że jestem jego właścicielką. Quote
WŁADCZYNI Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Właściciel ma na własność przedmiot, ja z psem współpracuję. Ale co kto lubi. Quote
zabka87 Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 ojej czemu tak piszesz? Przecież mi nie chodziło nigdy w życiu, ze pies jest przedmiotem, czy czuje sie jak przedmiot!!! Ja mojego psa traktuje jak członka rodziny, bo nim jest, a ze tak to zabrzmiało to niech se karzdy interpretuje jak tam se chce Quote
Kori Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 my po prosu używamy innego słownictwa, co dodatkowo akcentuje nasz duży szacunek do psów i pasję ;) Quote
m@dzi@ Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Kori napisał(a):my po prosu używamy innego słownictwa, co dodatkowo akcentuje nasz duży szacunek do psów i pasję ;) Bardzo ładnie powiedziane :) Quote
Recommended Posts