Ewa&Duffel Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 [quote name='Minerva']http://images47.fotosik.pl/222/b7d3654e74ef236amed.jpg Rozpieszczasz go :evil_lol:. Moja Cielaczka nie ma wstępu na kanapę-ostatnio strasznie dużo sierści gubi :shake:. Duffel generalnie też nie wchodzi, nawet nie o to chodzi, że mu nie wolno, tylko po prostu nie ma ochoty. Na łóżko też się nigdy nie ładował. Taki podłogowy typ ;) Quote
Minerva Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='Ewa&Duffel']Duffel generalnie też nie wchodzi, nawet nie o to chodzi, że mu nie wolno, tylko po prostu nie ma ochoty. Na łóżko też się nigdy nie ładował. Taki podłogowy typ ;)[/QUOTE] W sumie to dobrze ;) Quote
sunshine Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 masz taki fajny kudłaty dywanik że wcale mu się nie dziwię że woli podłogę :evil_lol: Quote
Ewa&Duffel Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 sunshine napisał(a):masz taki fajny kudłaty dywanik że wcale mu się nie dziwię że woli podłogę :evil_lol: Taa..fajny, a jak fajnie się go czyści z błotka i kłaków :diabloti: Dlatego leży na ręcznikach ;) Nie pomyślałam, powinnam wybrać ciemniejszy kolor dywanu. Quote
Ewa&Duffel Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 Pogoda u nas jest po prostu paskudna :placz: Przymulony Duffel http://images47.fotosik.pl/223/b88fc69c78c85514med.jpg Ale trochę uśmiechu mimo wszystko jest ;) http://images39.fotosik.pl/220/ead5899c6d66bcd5med.jpg http://images38.fotosik.pl/220/7d04042a8ab5f83dmed.jpg Quote
ladybird Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Pogoda może i nie za dobra, ale Duffel wygląda na zadowolonego ;) Quote
Ewa&Duffel Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 ladybird napisał(a):Pogoda może i nie za dobra, ale Duffel wygląda na zadowolonego ;) Bo on lubi jak pada i są kałuże ;) ale ja nie za bardzo... no i jeszcze dzisiaj się znowu wykazał i wskoczył za kaczką do kanałku, myślałam, że go zabiję na miejscu, cały był w błocie :angryy: nie wiem, co mu teraz odbiło, omijał ten kanałek z daleka, bo nigdy mu nie pozwalaliśmy tam wchodzić, a teraz tylko czyha, żeby wskoczyć... Quote
ladybird Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 To my musimy kiedyś pojechać nad ten Wasz kanałek, bo Dino z kolei nie wchodzi do wody, a za kaczką może by popłynął :evil_lol: Quote
taxelina Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Ale jak buro na dworzu to lepiej jasnego psa focic niz czarnego!! Quote
Ewa&Duffel Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 deer_1987 napisał(a):Ale jak buro na dworzu to lepiej jasnego psa focic niz czarnego!! No fakt ;) ladybird napisał(a):To my musimy kiedyś pojechać nad ten Wasz kanałek, bo Dino z kolei nie wchodzi do wody, a za kaczką może by popłynął :evil_lol: Zapraszamy..chociaż może lepiej nie ;) Bo psy będą potem w boskim odcieniu czerni :evil_lol: Wiecie co...zaczęli rozbudowywać koło mnie trasę toruńską i zmniejszają nasze łąki :( Już wycięli z jednej wszystkie drzewa przy chodniku :( Mam nadzieję, że nie zlikwidują łąk całkowicie, to by było straszne :( CaneSs napisał(a):Jakie przebosskie fotki! :loveu: Dziękujemy :) Wczoraj byliśmy na Polach Mokotowskich, zeszło się kilka godzin razem z podróżą i chyba trochę Duffla przeforsowałam :( Zaczął kuleć, mam nadzieję, że to nic poważnego :( Quote
Ewa&Duffel Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 deer_1987 napisał(a):pewnie tylko chwiloe przeforsowanie! Chyba jednak nie :( Ledwo się zwleka z posłania. Jutro będziemy pewnie do weta jechać :( Quote
taxelina Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Ewa&Duffel napisał(a):Chyba jednak nie :( Ledwo się zwleka z posłania. Jutro będziemy pewnie do weta jechać :( Oj trzymamy kciuki!! Quote
sunshine Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Duffel tak samo zadowolony ze złej pogody jak Shira :diabloti: P.S prześwietlałaś go na dysplazję?... nie chcę krakać ale może by było warto:( Quote
ladybird Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 zobaczysz, że odpocznie, pośpi sobie, i rano będzie wszystko normalnie! :glaszcze:Duffel będzie tak biegał::Dog_run: ;) Quote
Ewa&Duffel Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 sunshine napisał(a): P.S prześwietlałaś go na dysplazję?... nie chcę krakać ale może by było warto:( Tak, miał robione rtg jak miał 8 miesięcy i niestety wyszła dysplazja :( Ale żadnych objawów większych nie miał, więc ortopeda powiedziała, żeby nic na razie z tym nie robić, brał tylko leki przeciwbólowe i przeciwzapalne. Ostatnie objawy (kulenie) miał rok temu. Boję się, że znowu się zaczyna :( ladybird napisał(a):zobaczysz, że odpocznie, pośpi sobie, i rano będzie wszystko normalnie! :glaszcze:Duffel będzie tak biegał::Dog_run: ;) Mam nadzieję ;) Quote
Bonsai Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Biedny Duffel... :( Ale to dzielny chłopak, silny - będzie dobrze!!! Quote
Ewa&Duffel Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Dziś już trochę mniej kuleje, ale nadal widać, że łapa go boli, nie da się tam dotknąć...I prawie cały czas śpi. Wieczorem jedziemy do weta. Quote
Infortune. Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Miejmy nadzieję, że wszystko będzie w najlepszym porządku. Zdrówka dla Duffla (tak to się odmienia?)! ;) Quote
Ewa&Duffel Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Infortune. napisał(a):Miejmy nadzieję, że wszystko będzie w najlepszym porządku. Zdrówka dla Duffla (tak to się odmienia?)! ;) Dziękujemy, też mam nadzieję, że to nic poważnego. Tak, odmienia się Duffla ;) Quote
Ewa&Duffel Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Właśnie wróciliśmy od weta, prawdopodobnie ma zwichnięty staw skokowy. Przez tydzień będzie nosił opatrunek i miał drastyczne ograniczenie ruchu (t.j.spacerki tylko na załatwienie potrzeb). Dobrze, że to jednak nie dysplazja się odezwała. Quote
Bonsai Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Ufff, to szczęście w nieszczęściu. :) W nagrodę na razie trzy fotki. :eviltong: Quote
taxelina Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Wow cudne kolory! ale chyba pogoda taka sobie na zdjecia jest? a Ty potrafilas takie piekne foty zrobic! Quote
Recommended Posts