Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Infortune.']Haha, jak dobrze, że nie jestem sama. Zawsze mówię sobie, że nie kupię jej kolejnych smakołyków bo ma ich wiele i poczekam aż zje, ale jak tylko jestem koło zoologicznego w jakiś dziwny sposób wracam do domu z ciastkami czy innymi cudami... :lol:
Jutro np. będę suszyła Klusce filety z kuraka. :diabloti:

Obroży chyba jednak nie zamówię, będe twarda (ciekawe jak długo...) :diabloti:

A jak się suszy te filety, w piekarniku ?

[SIZE="1"]Bedziemy trzymac kciuki za silną wolę :diabloti:

Duffel w nowej obroży :)

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ewa wszystko co chcesz mozesz ususzyc w piekarniku. kroisz na cienkie paseczki lub mniejsze kawaleczki (pamietaj ze po ususzeniukawalki naprawde sie kurcza) i ustawiasz temperature na 50-60 stopni. wydaje mi sie ze lepsza by byla suszarka do grzybow ale ja takowej jeszcze nie posiadam wiec tez korzystam z piekarnika. i na kilku blachach jednoczesnie mozna suszyc wiele roznych rzeczy

Posted

isabelle30 napisał(a):
Ewa wszystko co chcesz mozesz ususzyc w piekarniku. kroisz na cienkie paseczki lub mniejsze kawaleczki (pamietaj ze po ususzeniukawalki naprawde sie kurcza) i ustawiasz temperature na 50-60 stopni. wydaje mi sie ze lepsza by byla suszarka do grzybow ale ja takowej jeszcze nie posiadam wiec tez korzystam z piekarnika. i na kilku blachach jednoczesnie mozna suszyc wiele roznych rzeczy

Dokładnie tak chciałąm zrobić bo moje maleństwo przepada za tymi suszonymi filetami, a wiadomo, tanie nie są (ponad 15-20zł za paczkę).. Ale dziś nic z tego nie wyjdzie bo w końcu dostałam w sklepie wątróbkę i zrobiłam jej cuchnące, wątróbkowe ciacha. :diabloti:

Ależ mu świetnie w tej obroży! :loveu: Kolory świetnie dobrane! :loveu:
A z mają silną wolą chyba nie za dobrze... :placz:
W ogóle to jaką kolejną obróżkę zamówiłaś? :cool3:

Posted

[quote name='Shel']Świetnie mu!
[quote name='Mili_25']SUPER! :loveu:
[quote name='wiki4']Ślicznie mu :loveu:
dziękujemy, fajnie, że się podoba :)

[quote name='sunshine']Hej Duffelki... przepraszam za offa ale szukamy pomocy :
Podajcie dalej...

Jak można pomóc suni ? Może potrzebne są jakieś pieniążki ? Niestety link z bannerka mi nie działa...

[quote name='Zuzia&Snoopy']Fajnie Ci zdjęcia w ruchu wychodzą:)
http://lh5.ggpht.com/_vXP5Ntf2E7E/S0D6iEyQPjI/AAAAAAAABU0/HgcGrfa7D7I/s512/DSC04454.JPG śliczne!:loveu:
A w obróżce wygląda cudownie! Świetnie mu pasuje ten kolorek:)
http://i45.tinypic.com/2dkj1jm.jpg a jak dumnie ją nosi:D
czy ja wiem, czy tak fajnie, zazwyczaj niestety za ciemne są...przydałby się teleobiektyw ze stałym światłem ;)
on często tak dumnie pozuje, ach ten mój model :evil_lol:

[quote name='isabelle30']Ewa wszystko co chcesz mozesz ususzyc w piekarniku. kroisz na cienkie paseczki lub mniejsze kawaleczki (pamietaj ze po ususzeniukawalki naprawde sie kurcza) i ustawiasz temperature na 50-60 stopni. wydaje mi sie ze lepsza by byla suszarka do grzybow ale ja takowej jeszcze nie posiadam wiec tez korzystam z piekarnika. i na kilku blachach jednoczesnie mozna suszyc wiele roznych rzeczy
ale pewnie to nieźle smierdzi, wiec mama byla nie byla zachwycona :diabloti:chyba sobie darujemy...:razz:

[quote name='Infortune.']Dokładnie tak chciałąm zrobić bo moje maleństwo przepada za tymi suszonymi filetami, a wiadomo, tanie nie są (ponad 15-20zł za paczkę).. Ale dziś nic z tego nie wyjdzie bo w końcu dostałam w sklepie wątróbkę i zrobiłam jej cuchnące, wątróbkowe ciacha. :diabloti:

Ależ mu świetnie w tej obroży! :loveu: Kolory świetnie dobrane! :loveu:
A z mają silną wolą chyba nie za dobrze... :placz:
W ogóle to jaką kolejną obróżkę zamówiłaś? :cool3:

Też chciałam zrobić te wątróbkowe ciasteczka, ale jakoś nigdy nie mogę się zebrać...

Zamówiłam komplecik, obrożę z łańcuszkiem+smycz od Marty od Aresa ( z dogo), wzorek ten czarny w zolte lapki
http://i693.photobucket.com/albums/vv296/Myszka_100/DSC05546.jpg

A Ty jaką obróżkę masz na oku ? :cool3:

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']

ale pewnie to nieźle smierdzi, wiec mama byla nie byla zachwycona :diabloti:chyba sobie darujemy...:razz:

Zamówiłam komplecik, obrożę z łańcuszkiem+smycz od Marty od Aresa ( z dogo), wzorek ten czarny w zolte lapki
http://i693.photobucket.com/albums/vv296/Myszka_100/DSC05546.jpg

A Ty jaką obróżkę masz na oku ? :cool3:
W prsyszły weekend będę suszyć więc Ci powiem jak sprawa z zapaszkiem wygląda. :cool3: Ale ciacha wątróbkowe też 'bardzo ładnie' pachną. :diabloti: Ale czego się nie robi dla psa... :loveu: :evil_lol:

O, też kiedyś miałyśmy taką obróżkę żółtą :lol: Fajna była, ale chyba się gdzieś zmyła. :diabloti:
Ja poluję na lupine, ale sama nie wiem czy ją brać... :evil_lol:

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']czy ja wiem, czy tak fajnie, zazwyczaj niestety za ciemne są...przydałby się teleobiektyw ze stałym światłem ;)
on często tak dumnie pozuje, ach ten mój model :evil_lol:

Taaak fajne:) Przynajmniej ostre Ci wychodzą:D
Ale chyba taki tele ze stałym światłem jest mega drogi! Sama o takim marzę
Ja też się przymieżam do kupna nowej obróżki:razz:

Posted

[quote name='Zuzia&Snoopy']
To strasznie uzależnia. :evil_lol: Ja wiem, że ona mi nie jest w ogóle potrzebna, ale jednak ją 'potrzebuję' :evil_lol: A na książki mi szkoda bo są 'za drogie' :lol:
A jaką chcesz kupić?

Posted

Infortune. napisał(a):
To strasznie uzależnia. :evil_lol: Ja wiem, że ona mi nie jest w ogóle potrzebna, ale jednak ją 'potrzebuję' :evil_lol: A na książki mi szkoda bo są 'za drogie' :lol:
A jaką chcesz kupić?

Oj uzależnia, uzależnia:)
Na pewno będzie to lupinka, po tej żółwikowej po prostu zakochałam się w Lupinach.
Co do modelu to jeszcze nie wiem. Wiem na pewno że na wiosnę chcę jakąś zieloną. A teraz myślę o Woofstocku, Bling Bonzie, Flower Power (trochę babskie:evil_lol: ) albo Peace Pup:loveu: W tym ostatnim na pewno będzie słodko wyglądał ale chyba wolałabym tym razem coś poważniejszego

Posted

Zuzia&Snoopy napisał(a):
Na pewno będzie to lupinka, po tej żółwikowej po prostu zakochałam się w Lupinach.
Co do modelu to jeszcze nie wiem. Wiem na pewno że na wiosnę chcę jakąś zieloną. A teraz myślę o Woofstocku, Bling Bonzie, Flower Power (trochę babskie:evil_lol: ) albo Peace Pup:loveu: W tym ostatnim na pewno będzie słodko wyglądał ale chyba wolałabym tym razem coś poważniejszego

Wszystkie wzorki świetne, ale ja już mojej poczwarce nie kupie 2,5cm bo są za szerokie, a szkoda bo wzorki są śliczne. :loveu: Cóż, przynajmniej jakieś ograniczenie :evil_lol:

Ewa, wybacz nam off :oops:

Posted

Ta goldenka 7 miesięcy :D:D dobre... To Fredka mineravy była dużo większa w wieku 6 :D Ja bym tej małej dała góra 4 miesiące:p

śliczna obróżka ;) ładnie mu w niebieskim ^^

U nas 50 cm śniegu i zabawa na całego :D zapraszam na szalone foty ^^,

Posted

WeronikaM napisał(a):
śłodziutki z piękną obroża :loveu:

dziękujemy !

Shirai - Koki napisał(a):
Czesc Duffelki, dawno mnie u Was nie bylo, ale wlasnie nadrabiam zaleglosci...ale Duffel piekny i elegancji w nowej obrozy :loveu:
http://i45.tinypic.com/2dkj1jm.jpg

Faktycznie trochę was nie było, fajnie, że wróciliście ;)
Dziękujemy !

CherryCook napisał(a):
Śliczna obróżka! Duffel w niej pzypomina mi arystokratę ^^ (gdzie kupiłaś?)

Arystokrata, hihi :evil_lol:
kupiliśmy tutaj
http://www.dogomania.pl/threads/172887-Dycha-dla-spaniela-Akcji-obrA-A-kowej-edycja-3-Do-30-11-zbieramy-na-Spanielka
teraz jest już chyba nowa edycja.

Infortune. napisał(a):
W prsyszły weekend będę suszyć więc Ci powiem jak sprawa z zapaszkiem wygląda. :cool3: Ale ciacha wątróbkowe też 'bardzo ładnie' pachną. :diabloti: Ale czego się nie robi dla psa... :loveu: :evil_lol:

O, też kiedyś miałyśmy taką obróżkę żółtą :lol: Fajna była, ale chyba się gdzieś zmyła. :diabloti:
Ja poluję na lupine, ale sama nie wiem czy ją brać... :evil_lol:

Ja zamówiłam czarną ;)
A jaka Lupine ?

Zuzia&Snoopy napisał(a):
Taaak fajne:) Przynajmniej ostre Ci wychodzą:D
Ale chyba taki tele ze stałym światłem jest mega drogi! Sama o takim marzę

Z tą ostrością to różnie bywa, zdjęcia najpierw przechodzą przez staranną selekcję zanim pojawią się na forum :diabloti:
no drogi, drogi niestety...moja wymarzona Sigma 70 –200 mm f/2.8 kosztuje około 3000 zł :roll:

Infortune. napisał(a):
A jaką chcesz kupić?

No to jest po prostu okropne, ja mam dokładnie tak samo :razz:Jak mam kupić to coś dla siebie, to zawsze mi szkoda, myślę, że może za drogie, a dla psa to nawet się nie zastanawiam:diabloti:

Zuzia&Snoopy napisał(a):

Peace Pup jest cudny, sama się zastanawiam nad tym wzorkiem...może na wiosnę...:evil_lol:

Infortune. napisał(a):
Wszystkie wzorki świetne, ale ja już mojej poczwarce nie kupie 2,5cm bo są za szerokie, a szkoda bo wzorki są śliczne. :loveu: Cóż, przynajmniej jakieś ograniczenie :evil_lol:

Ewa, wybacz nam off :oops:

wybaczam :diabloti: