Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O widzę, że sporo zmian u was ;). Na wstępie zaznaczę, że łączę się w bólu w posiadaniu chorowitego psa. Jak odwiedzam weterynarza z Jarim to zbiegają się wszyscy lekarze i się pytają "oooo a co znowu?" ;) Jari jest dla nich jakimś niesamowitym przypadkiem klinicznym, inne psy chyba muszą być nudne, no bo on ma naprawdę wyszukane choroby :eviltong: Np. żeby psu robić testy na robaczyce serca w PL to naprawdę trzeba być mocnym :evil_lol:

Trzymam kciuki za Duffla żeby teraz wszystko już szło z górki :)

Studiami się nie przejmuj, ja zrobiłam podobnie ze swoim pierwszym kierunkiem tj rzuciłam w cholerę, a teraz kończę inne studia, które, owszem są wrzodem na dupie :eviltong: ale przynajmniej nie uważam, że były kompletną stratą czasu. Trzeba robić coś co się przynajmniej umie w miarę dobrze, jak nie lubi ;).

I nie znikaj tak, bo ja FB nie używam i tylko tu mogę pooglądać i poczytać o was :)

Posted

magdabroy napisał(a):
Nie zazdroszczę problemów ze zdrowiem :shake: O pokarmówce wiem z wątku barf'owego, ale oko, policzek... to za dużo na jednego psa :(
Zdjęcia oczywiście piękne :loveu: Fajnie się ogląda takie lodowe foty, gdy za oknem upał ;) Duffelek cudo :loveu: I koleżanka Duffelka też bardzo ładna :loveu:

No niestety, ciągle coś...
Dzięki :)

Jean napisał(a):
Znam ten ból.. Moja Safirka też miała wycinane w tych rejonach..
Trzecią powiekę bo też rzęsy jej wrastały, tylko jak się okazało, to nie była główna przyczyna jej problemów z oczkami.
Oby u Was było inaczej.

Pozdrawiam i życze zdrówka dla Duffla.

U Duffla to raczej na pewno jest, już wczesniej miał usuwane grudki z trzeciej powieki, czyszczone kanaliki łzowe i to nic nie dało, więc przyczyną łzawienia musi być to entropium. Zresztą jest to dobrze widoczne niestety.

darii_iia napisał(a):
Piękne zdjęcia. ;)
Uwielbiam Duffla. :loveu:
Ech, te choróbska. :/
Życzę zdrówka. :)

Amber napisał(a):
O widzę, że sporo zmian u was ;). Na wstępie zaznaczę, że łączę się w bólu w posiadaniu chorowitego psa. Jak odwiedzam weterynarza z Jarim to zbiegają się wszyscy lekarze i się pytają "oooo a co znowu?" ;) Jari jest dla nich jakimś niesamowitym przypadkiem klinicznym, inne psy chyba muszą być nudne, no bo on ma naprawdę wyszukane choroby :eviltong: Np. żeby psu robić testy na robaczyce serca w PL to naprawdę trzeba być mocnym :evil_lol:

Trzymam kciuki za Duffla żeby teraz wszystko już szło z górki :)

Studiami się nie przejmuj, ja zrobiłam podobnie ze swoim pierwszym kierunkiem tj rzuciłam w cholerę, a teraz kończę inne studia, które, owszem są wrzodem na dupie :eviltong: ale przynajmniej nie uważam, że były kompletną stratą czasu. Trzeba robić coś co się przynajmniej umie w miarę dobrze, jak nie lubi ;).

I nie znikaj tak, bo ja FB nie używam i tylko tu mogę pooglądać i poczytać o was :)

No, nas też już wetka wita pytaniem: "O matko, a u was co znowu?" :evil_lol: Ale mam nadzieję, że teraz jak zoperujemy to oko to już będzie spokój na trochę...

Ja mam tylko problem, że nie bardzo wiem, na co chcę iść...Dobrze pamiętam, że Ty na dziennikarstwie jesteś ? Jak Twoja opinia o tych studiach ? Bo jest to jeden z kierunków, nad którymi się zastanawiam, ale sporo osób odradza...

ania90 napisał(a):
zdrowka dla Duffla...

Dziękujemy ;)

betty_labrador napisał(a):
ale fajne fotki jak biegnie :D co robisz jak taki Ci sie wymorusa? Tzn czy pierzesz go za każdym razem i czy nie jedzie od niego?

Nie ma potrzeby, wszystko się wykrusza i wystarczy tylko podłogę zamieść ;) On nie śmierdzi, przecież to zwykłe błoto, kąpię go tylko jak się w padlinie wytarza :diabloti:

Posted

też zdrówka życzę!
my tylko do weta chodzimy co roku na wścieklizne i na wirusową szczepionkę, odrobaczam i odkleszczam sama nie ciągam ich wtedy do weta ;)
uspokoiło się u Ajlu drapanie i wymioty odkąd jest tylko na 1 karmie nie mogę jej zmienić bo zaraz ma rewolucję a Boo i Mru ani razu mi nie chorowały ;) współczuje Dufflowi bidulek
a kiedy się wybieracie do Choszczówki albo nad Wisłę?

Posted

[quote name='magdabroy']https://lh5.googleusercontent.com/-JDylio7mhqQ/T2UF7CG_n5I/AAAAAAAAJjQ/zojNhK6jR84/s640/DSC07586.JPG to jest cudne :loveu:
:)

[quote name='*anusia&ajlu*']też zdrówka życzę!
my tylko do weta chodzimy co roku na wścieklizne i na wirusową szczepionkę, odrobaczam i odkleszczam sama nie ciągam ich wtedy do weta ;)
uspokoiło się u Ajlu drapanie i wymioty odkąd jest tylko na 1 karmie nie mogę jej zmienić bo zaraz ma rewolucję a Boo i Mru ani razu mi nie chorowały ;) współczuje Dufflowi bidulek
a kiedy się wybieracie do Choszczówki albo nad Wisłę?
No to zazdroszczę ;)
W Choszczówce jesteśmy teraz w zasadzie codziennie rano, nad Wisłę może w weekend :)

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
No to zazdroszczę ;)
W Choszczówce jesteśmy teraz w zasadzie codziennie rano, nad Wisłę może w weekend :)

w weekend pracuję do 16 ok 17 bym mogła ale nie wiem czy to nie za późno? w następny mam wolny ;)

Posted

*anusia&ajlu* napisał(a):
w weekend pracuję do 16 ok 17 bym mogła ale nie wiem czy to nie za późno? w następny mam wolny ;)

Myślę, że jak będzie ładna słoneczna pogoda, to nie jest za późno, a nawet lepiej w sumie ;) Tylko musze się podpytać znajomej, która była w tą niedzielę, czy plaża nie jest zalana. Tak było jeszcze niedawno i trzeba było zdejmować buty i iść przez wodę, jeśli chciało się przejść dalej :D

Posted

[quote name='Marta_Ares']w marcu już kąpiele? :crazyeye: :evil_lol:

bardzo fajne kolorki na Twoich zdjęciach :loveu:

ta sesja na zamarzniętym jeziorze piękna!!! :loveu: :loveu:
A czemu nie ? Było bardzo ciepło, po dwadzieścia kilka stopni ;)

I jeszcze trochę znad Wisły

Posted

Ja mam tylko problem, że nie bardzo wiem, na co chcę iść...Dobrze pamiętam, że Ty na dziennikarstwie jesteś ? Jak Twoja opinia o tych studiach ? Bo jest to jeden z kierunków, nad którymi się zastanawiam, ale sporo osób odradza...

Czemu ludzie odradzają? Ja mogę ci polecić te studia, szczególnie licencjat (teraz już nawet nie ma innych na początek...) nie napracujesz się za dużo :evil_lol:, a w ręku papier z UW będzie. Przynajmniej jak poszłam na ten kierunek z poprzednich studiów to byłam miło zaskoczona łatwiejszym poziomem ;). Oczywiście zależy co dla kogo łatwiejsze, jak nie lubisz pisać to lepiej się na nie nie pchaj, bo pisać trzeba. Teraz są chyba zresztą do wyboru specjalizacje na starcie, jest foto, radiowa, telewizyjna itp. ja jestem na prasowej to i pisze sporo. Ale sporo przedmiotów i tak jest wspólnych. Ogólnie studia są bardziej dla ludzi, nie naukowców co jest dużym plusem ;).

Posted

Niufciak napisał(a):
Świetne zdjęcia :loveu:
Co z nim robisz jak wraca taki brudny ze spaceru ?:)

Nic :evil_lol: samo się wykrusza w drodze powrotnej lub w domu, wystarczy zamieść ;)

Amber napisał(a):
Czemu ludzie odradzają? Ja mogę ci polecić te studia, szczególnie licencjat (teraz już nawet nie ma innych na początek...) nie napracujesz się za dużo :evil_lol:, a w ręku papier z UW będzie. Przynajmniej jak poszłam na ten kierunek z poprzednich studiów to byłam miło zaskoczona łatwiejszym poziomem ;). Oczywiście zależy co dla kogo łatwiejsze, jak nie lubisz pisać to lepiej się na nie nie pchaj, bo pisać trzeba. Teraz są chyba zresztą do wyboru specjalizacje na starcie, jest foto, radiowa, telewizyjna itp. ja jestem na prasowej to i pisze sporo. Ale sporo przedmiotów i tak jest wspólnych. Ogólnie studia są bardziej dla ludzi, nie naukowców co jest dużym plusem ;).

Wiele opinii słyszałam, ze takie studia jak dziennikarstwo nic nie dają. W LO byłam w klasie medialnej i mieliśmy sporo różnych spotkań z dziennikarzami, mało który z nich skończył dziennikarstwo. Ale z drugiej strony mnie to bardzo ciekawi, pisać lubiłam od zawsze i nigdy mi to nie sprawiało trudności. W zeszłym roku składałam na specjalizację 'public relations i marketing medialny', ale tam jest tylko 30 miejsc, więc niestety się nie dostałam. A ta się wydaje najciekawsza ;) Jest jeszcze 'fotografia prasowa i wydawnicza', ale to raczej nie dla mnie. No i ogólna, dziennikarska.
Ja myślałam o pedagogice, specjalność andragogika, ale zaczynam się zastanawiać nad tym teraz...im bliżej rekrutacji,tym mniej wiem :roll:

Posted

Na foto bym nie szła raczej, bo z tego co wiem, to w zależności na jaką uskładaną grupę trafisz, możesz mieć ciężko. Moja koleżanka trafiła na praktycznie samych profesjonalnych fotografów i się czuła jak 5 koło u wozu. Jak mieli zajęcia w studio to prowadząca sobie odpuściła wszelkie tłumaczenia, bo każdy wszystko wiedział (oprócz koleżanki oczywiście :diabloti:) i zajęli się od razu praktyką, a ona miała przychodzić na doszkalanie... po zajęciach :p Więc sobie odpuściła po kilku ćwiczeniach i się przeniosła na prasową.

To prawda, że dużo dziennikarzy praktykujących nie ma studiów, ale to też się już zmienia. Kiedyś w ogóle mało kto miał studia, raczej z tego się to bierze. Jak lubisz pisać to idź na prasową, ja kończę pisać na dogo i się biorę za reportaż... Z wystawy psów w Łodzi ;). To jest właśnie o tyle fajnie, że możesz pisać o tym co lubisz w większości przypadków, wykładowcy się nawet cieszą, że ktoś ma sprecyzowane plany ;).

Posted

Duffel jest taki kochany jak się panieruje :D

Ja jestem na pedagogice, chociaż nie pałam jakąś szaloną miłością do wszystkich dzieci świata. Za to uwielbiam prowadzić zajęcia z dzieciakami, przekazywać im jakąś nową wiedzę, prowadzić zajęcia z najróżniejszych technik plastycznych. Jednocześnie nie pozwalam sobie wejść na głowę, od początku są jasne zasady i jest OK, u mnie w grupie dzieci się nie biją, nie wrzeszczą bez sensu itd. - tak sobie teraz pomyślałam, że to prawie tak jak z psami :roflt: Różnie to bywa w życiu ;)

A nie kręci Cię np. psychologia? :)