Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U nas fajne spacerki to tylko i wyłącznie efekt ferii. Na codzień jest "nudno" ;) Żeby było tak fajnie jak u Was to Sator musiałby mieć inny charakterek, albo być o parę deko lżejszy ;)

Goldenowe zapasy rządzą!

Posted

motyleqq napisał(a):
zawsze się zastanawiam, dlaczego Duffel i Etna się tak nie bawią, tylko sobie razem spacerują? :lol:

Hm...Może dlatego, że Brandy skacze mu na głowę albo szarpie za fafle i nie ma wyjścia i musi się bawić ? :lol:

sator_k_ napisał(a):
U nas fajne spacerki to tylko i wyłącznie efekt ferii. Na codzień jest "nudno" ;) Żeby było tak fajnie jak u Was to Sator musiałby mieć inny charakterek, albo być o parę deko lżejszy ;)

Goldenowe zapasy rządzą!

U nas spacery się trochę urozmaiciły, jak zrobiłam prawo jazdy, jakoś częściej teraz jeździmy w różne miejsca no i dzięki studiom mam trochę więcej czasu również w tygodniu porównując z czasami liceum ;)

Molowe napisał(a):
goldenowe zabawy są najlepsze :loveu: :)

Szczególnie tych goldenów :cool3:

A Duffel znowu ma fazę na żarcie, żarcie, żarcie...Myślałam, że na BARFie choć trochę mu przejdzie, ale gdzie tam :roll: Wkurza mnie to strasznie, zamiast sobie pobiegać, to tylko łazi z nosem przy ziemi i szuka żarcia :angryy: Nie zjada, jedynie sobie liźnie czasem albo weźmie do pyska i natychmiast wypluje na moje mało cenzuralne słowo, ale tak robi jak jesteśmy sami, a jak kogoś spotkamy, to zamiast pobawić się z psem, poszaleć, wykorzystuje okazję i zaraz coś wciąga, mając mnie totalnie gdzieś :angryy: Już nie wiem, co robić z tym psem, jest nienormalny z tym jedzeniem, nie znam psa, który aż tak byłby zfiksowany na tym punkcie :shake:

Posted

A ważyłaś go? Może potrzebuje trochę większą dawkę? Moja Tora jak przeszła na barf, to najpierw przytyła i musiałam zmniejszyć żarełko ;) A potem nagle zaczęła chodzić głodna i na chwilę obecną dostaje 3%.

Posted

kaganiec. macie fizjologa, trzymanie psa w porządnym kagańcu to nie jest zbrodnia ;)
wiele psów ma ten problem i nie ma innego wyjścia nie wyeliminujesz tego zachowania, możesz tylko je zahamować .

Posted

magdabroy napisał(a):
A ważyłaś go? Może potrzebuje trochę większą dawkę? Moja Tora jak przeszła na barf, to najpierw przytyła i musiałam zmniejszyć żarełko ;) A potem nagle zaczęła chodzić głodna i na chwilę obecną dostaje 3%.

No właśnie on przytył 1 kg (waży 40 teraz), a i tak w sumie dostaje mniej niż powinien...

gops napisał(a):
kaganiec. macie fizjologa, trzymanie psa w porządnym kagańcu to nie jest zbrodnia ;)
wiele psów ma ten problem i nie ma innego wyjścia nie wyeliminujesz tego zachowania, możesz tylko je zahamować .

Ja wiem, że to nie jest zbrodnia, tylko że mi się odechciewa spacerów z nim w kagańcu, jak się nawet nie załatwia, tylko cały czas wlecze się za moimi nogami z miną skazanego na potępienie :shake:
Poza tym on nic nie zje, jeśli idę z nim sama, nawet jak weźmie do pyska, to od razu wypluwa. Za to zaczyna się zachowywać jak debil wtedy, gdy kogoś spotkamy, nie wiem, czy sie popisuje czy co :roll:Na osiedlu to już zawsze wtedy biorę go na smycz,ale na polanie jednak często się bawi, to jest w zasadzie jedyne miejsce w okolicy, gdzie można spotkać psy, a ja też nie chcę go pozbawiać kontaktu z innymi przedstawicielami gatunku niż goldeny z naszych leśnych spacerów.

dOgLoV napisał(a):
Super sniezny spacerek :loveu::loveu::loveu::loveu:

:)

Posted

kalyna napisał(a):
ahh te Goldeny zlewają się z tłem :D

no i nie wiedziałam, że na BARFa przeszliście ;) bo myślałam, że ma jakieś problemy z jedzonkiem....

Chociaż i tak jak nie ma śniegu to Duffel wydaje mi się prawie biały, a na śniegu to już nie, taki złotawy wtedy się robi ;)

Mieliśmy ciągle problemy z Duffla układem pokarmowym, wiecznie biegunki, luźne kupy, gazy, widać było, że mu ten żołądek dokucza. No i miałam już dość eksperymentowania z karmami, bo nawet jak była poprawa, to na tydzień lub 2, a potem od nowa. Postanowiłam wypróbować jak będzie na BARFie i jak na razie jest świetnie :) Załatwia się wreszcie normalnie, jak na razie nie mieliśmy też potrzeby oczyszczania gruczołów okołoodbytowych,a przedtem nawet co 2 tygodnie musiałam z nim chodzić :roll: Na początku ostrożnie podchodził do surowizny, ale przekonał się i teraz wcina z zapałem. Jedyne, czego nie chciał, to ozór cielęcy jak na razie, no i skrzydła kacze zjadł raczej z niechęcią ;)

Posted

Zima jest rajem dla psiaków :) Te szaleństwa na śniegu.. Magia... Można się gapić godzinami :D
Pochwal się proszę jak dbasz o pielęgnację Duffla, trymujesz mu grzbiet?? Podgalasz szyję? Bo chcę coś zrobić z moim podopiecznym tylko nie jestem pewna co do sprzętu.

Posted

iskra_wroc napisał(a):
Zima jest rajem dla psiaków :) Te szaleństwa na śniegu.. Magia... Można się gapić godzinami :D
Pochwal się proszę jak dbasz o pielęgnację Duffla, trymujesz mu grzbiet?? Podgalasz szyję? Bo chcę coś zrobić z moim podopiecznym tylko nie jestem pewna co do sprzętu.

No i nareszcie psy są czyste :cool3:

Jeśli chodzi o goldeny, to strzyżąc jej wystawowo podcina się ogon,strzyże szyję (lub podgala jeśli pies ma dużo sierści tam), nadaje kształt uszom i łapkom.
Tak wygląda Duffel przed i po strzyżeniu ;)

Ja go sama nie obcinam, nie mam odpowiednich degażówek ani maszynki. Był kilka razy obcinany przez znajome, które mają hodowle. Teraz już go nie obcinam, bo nie ma za bardzo czego ;) W związku z niedoczynnością tarczycy bardzo wyłysiał w lato i sierść powolutku odrasta. Jedyne co to wycinam mu sierść na łapach, bo strasznie się śnieg przykleja i kulki się tworzą.

Posted

:hand:Hej
Często bywam w Waszej galerii, ale jeszcze się chyba nigdy nic nie pisałam :P
Tak więc od początku: Duffo jest sliczny i nawet nie wiesz jak bardzo Wam zazdroszczę takich goldenowych spotkań:loveu::loveu:

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/250423_230003377016962_100000219057775_1141903_3842267_n.jpg Niesamowita metamorfoza:crazyeye: A ja głupia myślałam, że z sierścia goldenów nie ma dużo roboty jeśli sie chce je wystawiać:evil_lol:;)