Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie, czy ktoś z was nie potrzebuje może fantów na jakiś bazarek ? Bo jeśli tak, to mam do oddania karmę Hill's z/d (hypoalergiczna), worek 10 kg, ubyło około 2 kg. Ewentualnie dla jakiegoś psa w potrzebie mogę podarować.

Posted

Na barfie super :) Jestem bardzo zadowolona, przestawił się bezproblemowo. Jeszcze trochę ostrożnie podchodzi do gnatów, ale wystarczy, że trochę go zachęcę, potrzymam i zaczyna z radością wcinać. A najchętniej je papki :lol:
I jak nadchodzi pora posiłku, to taki zaciekawiony jest, co teraz dostanie-na suchym jadł ciągle to samo, zero przyjemności...
Dziś zrobiłam zapasy warzyw, owoców i nabiału, nabyłam też rybkę i udka z kaczki przy okazji, a jutro wybieramy się rano na bazar żeby nieco surowizny zakupić ;)
Odbiorę też zamówienie z Primexu-ciekawe mięsa tam mają,m.in. strusia, baraninę, koninę.

Posted

to tylko pozazdrościć :lol:
mam nadzieje że też keidyś będę mogła do niego wrócić ale to na pewno nie w najbliżsyzm czasie niestety .
faktycznie suche to ciągle to samo , w kółko te kulki żadna przyjemność :roll:
cieszę się że tak wcina , większość psów właśnie nie przepada za papkami :lol:

Posted

Przetrzesz szlaki, Ewa, ciekawe jak barf wpłynie na wagę Duffla, my na razie zaczynamy z Bono kuracje RC Obesity, ale ja też w końcu przestawię psy na gotowanie, albo na barf może...??

Posted

Oooo przypadkowo wpadłam dzisiaj na dogo ,a tutaj moje suki ;)
Jak one ładnie wtedy wyglądały :lol:
Super ta ostatnia fota Duffelka :)
Widze ,że przestawiliście się na Barfa :) Ja od kilku miesięcy czytam czytam i czytam i nie mogę podjąć decyzji...zobaczymy jak Wam pójdzie ;)
Po sesji musimy umówić się na spacer ;) przede mną dwie ciężkie noce przed zaliczeniami ćwiczeń...nie wiedziałam ,ze będzie tak ciężko. Jak skończę ten kierunek to będę się czuła bardzo mądra :lol:

Posted

[quote name='gops']to tylko pozazdrościć :lol:
mam nadzieje że też keidyś będę mogła do niego wrócić ale to na pewno nie w najbliżsyzm czasie niestety .
faktycznie suche to ciągle to samo , w kółko te kulki żadna przyjemność :roll:
cieszę się że tak wcina , większość psów właśnie nie przepada za papkami :lol:
Ja korzystam z tego, że na razie rodzinki nie ma i upycham zapasy w zamrażarce, ale w sumie to mam 1, max 1,5 szuflady do dyspozycji, więc i tak będę musiała surowiznę w miarę na bieżąco kupować.
Jak Duffel spożywa suchą, to on ją łyka, mam wrażenie, ze nawet nie wie za bardzo, co je :shake:
Duffo mógłby być wegeterianinem, uwielbia owoce i warzywa, nawet bardziej niż gnaty na razie :lol:

[quote name='murakami']Przetrzesz szlaki, Ewa, ciekawe jak barf wpłynie na wagę Duffla, my na razie zaczynamy z Bono kuracje RC Obesity, ale ja też w końcu przestawię psy na gotowanie, albo na barf może...??
Sama jestem ciekawa :) W razie czego będziemy modyfikować porcję.
A ile Bono ma do zrzucenia ? Powodzenia ;) Duffel bardzo ładnie schudł na tym RC swego czasu.

[quote name='kamila92']Oooo przypadkowo wpadłam dzisiaj na dogo ,a tutaj moje suki ;)
Jak one ładnie wtedy wyglądały :lol:
Super ta ostatnia fota Duffelka :)
Widze ,że przestawiliście się na Barfa :) Ja od kilku miesięcy czytam czytam i czytam i nie mogę podjąć decyzji...zobaczymy jak Wam pójdzie ;)
Po sesji musimy umówić się na spacer ;) przede mną dwie ciężkie noce przed zaliczeniami ćwiczeń...nie wiedziałam ,ze będzie tak ciężko. Jak skończę ten kierunek to będę się czuła bardzo mądra :lol:
No widzisz jak trafiłaś :D
A jak teraz wyglądają ? :eviltong:
Ja pomyślałam, że jak nie teraz to już chyba nigdy tej decyzji nie podejmę, zamiast czytac i zastanawiać się trzeba w końcu wypróbować i jak na razie jestem bardzo zadowolona :)
Powodzenia życzę ! :)

[quote name='evel']https://lh4.googleusercontent.com/-alyk2buT8FU/TvDjzg4tMII/AAAAAAAAIYo/oKpTlMLPvAU/s640/DSC04918.JPG ten to zawsze wie, jak się w życiu ustawić :evil_lol:
Zawsze tam, gdzie dają coś dobrego :evil_lol:

Duffel jednak wczoraj nie chciał tych nóg z kaczki...Eh, coś ta kaczka jednak w sobie ma ;) Brał do pyska, już nawet zaczynał gryźć, a potem wypluwał...dziwne...
W końcu zjadł, jak podziabałam na mniejsze kawałki i rzucałam mu po kuchni :lol: Szkoda mi było, żeby się zmarnowała, więc kombinowałam, jak się dało :lol:
Ale już raczej wiecej kaczki nie zakupię.

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Sama jestem ciekawa :) W razie czego będziemy modyfikować porcję.
A ile Bono ma do zrzucenia ? Powodzenia ;) Duffel bardzo ładnie schudł na tym RC swego czasu.[/QUOTE]

Przytył po kastracji 6 kg przez 10 m-cy, ale zważywszy, że wcześniej był bardzo szczupły, to wystarczy jak teraz 3-4 zrzuci. Ba! Nawet jak 2 to będę zadowolona.

A co do kaczki - ona się nawet gotuje dziwnie, jakieś ścisłe to mięso jest, może dlatego psy nie przepadają za nim.

Posted

Duffel jednak wczoraj nie chciał tych nóg z kaczki...Eh, coś ta kaczka jednak w sobie ma ;-) Brał do pyska, już nawet zaczynał gryźć, a potem wypluwał...dziwne...
W końcu zjadł, jak podziabałam na mniejsze kawałki i rzucałam mu po kuchni :lol: Szkoda mi było, żeby się zmarnowała, więc kombinowałam, jak się dało :lol:
Ale już raczej wiecej kaczki nie zakupię.
Coś musi być z tą kaczką nie tak jak najbardziej - Jari kocha gotowane mięso, połyka w locie, a jak kupiłam mu na tej diecie eliminacyjnej kaczę to zjadł ale baaardzo niechętnie. W sumie to dziwne, bo jak tam kaczkę lubię ;)

Piękne to jesienne fotki, po prostu cud i miód :).

A jak tam u Duffla ze zdrowiem, bo skoro przeszłaś na BARF to znaczy, że z kupkami już ok?