Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja do Krakvetu już w ogóle nie mam zaufania, zawsze miałam jakieś niemiłe przygody, gdy coś tam zamawiałam. Ostatnio zawiódł mnie też świat karm, czekałam ponad 2 tygodnie na karmę, w międzyczasie musiałam kupić gdzie indziej, żeby pies miał co jeść, i wyszło na to, że zostałam z prawie pełnym workiem Hill'sa z/d, którego mój pies nie toleruje :roll:

Faktycznie w tym psim raju fajna cena, zamawiałaś tam coś kiedyś ?

Nie, jakoś zawsze zamawiałam tam gdzie było po prostu najtaniej, zwykle przez Allegro. Raz ze świata karm ale to było z pół roku temu, a tak to po prostu jeździłam do kar-my na Modlińską bo mam rzut kamieniem. Potem wiadomo na free-dog WB i teraz ten psiraj. Opinie w necie ma raczej dobre, zobaczymy. Oczywiście nie nastawiam się zupełnie, że RC coś zdziała cudownego, ale siedzieć z założonymi rękami też nie zamierzam.

Posted

gdzie takie piekne okolice??
swietne zdjęcia :loveu: :loveu: :loveu:

co do psiego raju to jest to właścicielem jest chyba jedna z dogomaniaczek.
Zamawiałam tam w tamtym roku jak była akcja darmowej wysyłki.
Wszystko sprawnie szybki, dostałam gratis paczkę ciastek dla psa

Posted

deer_1987 napisał(a):
Trzymam kciuki za USG! Ja czekam na odp czy guz Niuni to rak... ale to dopiero w piatek po 14 dniach od operacji sie dowiem..

Kurczę, muszę się pospieszyć z nadrabianiem zaległości u was, bo jak zwykle nie jestem na bieżąco...Ale mocno trzymam kciuki za zdrówko Niuni !

Amber napisał(a):
Nie, jakoś zawsze zamawiałam tam gdzie było po prostu najtaniej, zwykle przez Allegro. Raz ze świata karm ale to było z pół roku temu, a tak to po prostu jeździłam do kar-my na Modlińską bo mam rzut kamieniem. Potem wiadomo na free-dog WB i teraz ten psiraj. Opinie w necie ma raczej dobre, zobaczymy. Oczywiście nie nastawiam się zupełnie, że RC coś zdziała cudownego, ale siedzieć z założonymi rękami też nie zamierzam.

To daj znać, jak Jari zareaguje na tego RC.

Marta_Ares napisał(a):
gdzie takie piekne okolice??
swietne zdjęcia :loveu: :loveu: :loveu:

co do psiego raju to jest to właścicielem jest chyba jedna z dogomaniaczek.
Zamawiałam tam w tamtym roku jak była akcja darmowej wysyłki.
Wszystko sprawnie szybki, dostałam gratis paczkę ciastek dla psa

Byliśmy tutaj: http://sikorki.com/
Ogólnie miejsce fajne, czyste jezioro, wokół mnóstwo pól do spacerowania, niedaleko lasy.Ale jak na takie dość spartańskie warunki to dość drogo moim zdaniem. No i raczej żadnych atrakcji w okolicy, także po kilku dniach można się trochę znudzić...

Następnym razem może tam zamówię ;)

Tajga

Gosia z Tajgą

Neska

Posted

No, już po badaniu. Dopiero niedawno wróciliśmy, spore zamieszanie było. Oprócz nas jeszcze kilka psów czekało na USG i jakiś nagły poważny przypadek do tego się trafił.
Z układem pokarmowym wyszło, że wszystko jest w porządku-czyli problemy z chorą trzustką, wątrobą itd. wykluczone. Jedynie trochę podrażnione jelita, ale to może być spowodowane żywieniem. Za to w pracy serca nie do końca coś się podobało (serce miał badane tak dodatkowo). Dokładnie nie wiem co, bo przez to zamieszanie nie miałam czasu spokojnie porozmawiać z weterynarz. W piątek mamy przyjść na badanie jonów, to wyjaśni mi to szczegółowiej.Z tego, co zrozumiałam, możliwe, że winę za kłopoty z sercem ponosi chora tarczyca, jeśli tak, to jeszcze trochę czasu minie, zanim hormony zaczną w pełni działać i wszystko się unormuje. Ale istnieje też możliwość niedoboru czegoś, stąd robimy badanie jonów.

Posted

deer_1987 napisał(a):
Trzymamy kciuki zebys sie dowiedziala co to! a jak on sie czuje?

Najgorsze jest to, że w żadnym badaniu nie może nam wyjść coś jednoznacznie, tylko trzeba dalej kluczyć, szukać...:roll:
A Duffel generalnie czuje się dobrze, w sumie powoli wraca do stanu przed chorobą. Nie jest jeszcze może aż tak energiczny, ale na spacery chodzi chętnie, więcej biega. Tak sobie myślę (i wetka też to dziś zasugerowała), że może jego ciągle bolał brzuch i stąd ta apatia, a teraz na tej karmie Gastro Intestinal znacznie się poprawiło...

Posted

Tj. z USG nie dowiesz się czy pies ma chorą trzustkę czy wątrobę na 100%, poza tym choroby tych narządów są różne, ale obraz może zasugerować dysfunkcję. U nas tak samo - USG piękne, czyste, a pies jak wiadomo za zdrowy nie jest ;). Tarczyca jak najbardziej może wpływać na serce.