Ewa&Duffel Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Amber napisał(a):Zrezygnowałabym z warzyw. To sam błonnik, a on również obciąża przewód pokarmowy. Dlatego też ciężko dobrać karmę dla psów z nadwrażliwością, ponieważ wydawało by się, że jeśli zawartość tłuszczu ma być niska to idealna była by karma light, ale to jest pułapka bo light zawiera i czasem nawet 7% włókna, które robi masarkę we wrażliwym układzie pokarmowym. Z tego co czytam, to nie dostawał tego samego tylko aż 3 rodzaje mięsa i 2 rodzaje wypełniaczy. Postawiłam bym na 1+1 przez ok. 2-3 tyg. aż się wszystko unormuje. No i wywaliła indyka - za tłusty. A z karm zrobiłam naprawdę potężny research i WB Cold River wypadł najlepiej, a sprawdza się też całkiem nieźle, nawet na upośledzonym przewodzie pokarmowym Jariego. Oczywiście nie każdy pies jest taki sam, ale główne zasady przy biegunkach pozostają te same. To dobrze, że ma apetyt bo Jari po bytówkach miał takie bóle brzucha widocznie, że go stracił. Odzyskał dopiero na diecie eliminacyjnej, a WB też nieźle wcina. Dzięki za porady, coraz bardziej się skłaniam ku wypróbowaniu tego Wolfsbluta. Szczerze mówiąc wolę, żeby on jednak jadł suchą, bo przy gotowanym to zaraz są problemy z odpowiednim dawkowaniem, jakieś witaminy trzeba podawać itd... Duffel jeden jedyny raz w życiu odmówił posiłku-kiedy zachorował na babeszjozę. Dlatego od razu wiedziałam, ze coś poważnego sie dzieje wtedy. deer_1987 napisał(a):Jak akurat mialam zamowienie od nich w realizacji (na com bo pl nie wysyla do szwecji) to sie dowiedzialam o tej karmie a wysylka jest droga wiec nie zamowilam oddzielnie :( Aha, no nic, trudno się mówi ;) kalyna napisał(a):Ewa nie martw się, bo ja zdałam prawko za 4 razem i na początku było mi strasznie wstyd. No bo kumpele za pierwszym razem, a ja tak lubię samochody i plync 4 raz... ale potem jak się jeździło to te koleżanki jeździły gorzej ode mnie, jedna bała się parkować między dwoma samochodami itp więc w sumie to się cieszę, że w ogóle zdałam. A im więcej jeździłam na egzaminach to lepiej radziłam sobie ze stresem :) więc nie ma co się martwić i modlić się o dobrego egzaminatora, bo od niego baaaardzo dużo zależy. Jeden był taki, że po samych trudnych skrzyżowaniach kazał mi jeździć, a ten ostatnio to na przedmieścia mnie brał, więc o wiele mniejszy ruch itp :) a wiadomo jak większy ruch to niespodziewanie samochodów może wyjechac itp. no miejsce obozu wygląda na świetne. Staffik wymiata :loveu: no i tu przynajmniej będę Duffla na fotkach odróżniać, bo z tymi zdjęciami ze zlotów to wiadomo jak było :D Ja się jakoś strasznie nie przejmuję, bo w dzisiejszych czasach mało kto zdaje tak szybko, ale po prostu jestem na siebie zła, bo gdybym zauważyła ten samochód i zahamowała, to może bym zdała...chociaż nie wiem, bo też do paru rzeczy się przyczepił, więc może i tak by nie wyszło ;) Masz rację, że nieważne, za którym razem się zdało, tylko to, jak się potem jeździ. Jak obserwuję czasami zachowania niektórych kierowców, to nie wiem, jakim cudem oni zdali to prawko :roll: Czasem lepiej, żeby ktoś go nie zdał, niż ma potem stwarzać zagrożenie na drodze. Wiadomo, że bardzo dużo zależy od egzaminatora i jego podejścia ;) Tak, miejsce bardzo fajne :) Stafficzka to wulkan energii, takie małe ADHD :D AgataP napisał(a):Ten obóz wygląda na super sprawę, bardzo ładne miejsce, domki ogrodzone i w dodatku tyyyyyle seterów :loveu: strasznie żałuję, że nie pojechaliśmy tam :angryy: No szkoda, że was nie było ;) Ale z seterami to akurat Lexie by nie poszalała, bo wszystkie to już staruszki i za wiele energii nie miały ;) Quote
Ewa&Duffel Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Mam wenę na zdjęcia :D Wstaje nowy dzień...Tajga w słoneczku :) Tak Duffel odpoczywał :D Quote
Ewa&Duffel Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Neska żebrak Poranek nad wodą Duffel z aportem Quote
Ewa&Duffel Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Dante Duffel się panieruje :D Quote
wiki4 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 https://lh6.googleusercontent.com/-I0u_IoQCbwM/Tmj2oo87c2I/AAAAAAAAGhM/a3hto4k38LU/DSC02046.JPG Łojejciu, jaki brudny :D Quote
gops Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 ale różnorodne towarzystwo! stafficzka bardzo mi się podoba :loveu: i Duffel też :loveu::evil_lol: co do karmy , może brit care ? u mnie Baster miał co chwila problemy z załatwianiem się na karmach a teraz jak kupiłam im brit care z łososiem nie ma żądnych problemów . Quote
Ewa&Duffel Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Jaga (jamnik aportujący z wody ! ) Duffel Neska w roli ratownika ;) Quote
Ewa&Duffel Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Neska z niewinną miną dokonała aktu zniszczenia :diabloti: Quote
taxelina Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 https://lh6.googleusercontent.com/-eplZwwc1Z54/Tmj20xfqOJI/AAAAAAAAGiU/h8v72EC6YKU/DSC02064.JPG :loveu: Quote
Ewa&Duffel Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Szczeniak CTR Gosza :loveu: CDN... Quote
*Magda* Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [quote name='Ewa&Duffel']Neska z niewinną miną dokonała aktu zniszczenia :diabloti: https://lh4.googleusercontent.com/-D-z3W_pfb9A/Tmj3Jm4JO0I/AAAAAAAAGj8/DpBc9pow9wU/DSC02091.JPG No i czym się potem Duffel bawił? Quote
Amber Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Wiadomo, że sucha lepsza, wygodniejsza i nie ma problemów z witaminami itp. Dlatego ja też mimo wszystko obstaje przy suchym. Gotowane jest dobre przez ok. 1-2 tyg. aby ustabilizować psa. Jariemu wystarczy jeden produkt nie w tę stronę i mamy biegunkę, którą stabilizuję potem kilka dni. Myślę, że dobrze by było też zrobić taką małą dietkę Dufflowi przed podaniem nowej karmy, żeby ją podać na "twarde kupy" już. Bo potem nie wiesz czy to nowa karma popsuła, czy pies ma już zapalenie jelit i każda by zaszkodziła. Quote
kajkoowa Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 https://lh6.googleusercontent.com/-q7HFwc7ui20/Tmj2LTOo2HI/AAAAAAAAGfA/lYPK29Cd9L8/DSC02001.JPG śliczne :loveu: Normalnie pierwszy raz na Twoich zdjęciach jest tak mało goldenów :diabloti: Quote
paulaa. Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Co to za obóz był ? Świetnie wygląda, fajne domki i okolica. Musiało być wesoło. :lol: My byliśmy w tym roku z Wandrusa. ;) Quote
sator_k_ Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Aportujący jamnik - WOW! Wiesz, że mam marzenie, żeby z Satorem popływać :D? Mam nadzieję, że kiedyś nam się uda ;) Quote
Maalwi Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Ale psów, wsyzstkie się dogadywały? Bardzo podobają mi się retrievery. On mocno sie ślini? Quote
kalyna Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 no to Duffel był pewnie w 7 niebie móc pływać :) i jestem w szoku, że jamnik aportuje z wody :) nie ma co robi wrażenie ;) Quote
Recommended Posts