Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie było jakoś czasu się odezwać ;-)
W badaniu krwi hormony wyszły na dolnej granicy normy. Konsultowałam to z kilkoma weterynarzami i wszyscy stwierdzili, że w takiej sytuacji, kiedy objawy wyraźnie wskazują na niedoczynność tarczycy, hormony się podaje. Nie jest to jakaś strasznie duża dawka, zobaczymy, jak na nią zareaguje.
A z żołądkiem się już unormowało, ale może też to być zasługa tego, że za radą pewnego weterynarza przeszliśmy częściowo na gotowane. Poprawa była widoczna dosłownie z dnia na dzień, kupy mniejsze i bardziej zwarte, załatwia się teraz zazwyczaj 2 razy dziennie, czasami 3. Poprzednio potrafił na każdym spacerze załatwić się 2-3 razy :roll:

Tak, też czytałam na temat niedoczynności tarczycy, że podaje się hormony i obserwuje czy występuje poprawa. Goldeny są w grupie ryzyka, więc pewnie Duffla to dopadło. Co Duffel je gotowanego? Mam kontakt do taniej wołowiny dobrej jakości w Warszawie, gdybyś chciała to służę pomocą :)

Posted

Amber napisał(a):
Tak, też czytałam na temat niedoczynności tarczycy, że podaje się hormony i obserwuje czy występuje poprawa. Goldeny są w grupie ryzyka, więc pewnie Duffla to dopadło. Co Duffel je gotowanego? Mam kontakt do taniej wołowiny dobrej jakości w Warszawie, gdybyś chciała to służę pomocą :)

Niestety bardzo dużo goldenów cierpi na niedoczynność tarczycy, szukałam trochę informacji na innych forach i aż się zdziwiłam, jak powszechna jest to wśród nich choroba...
Na razie Duffel je na zmianę kurczaka i indyka, mam też mu wprowadzić rybę, do tego warzywa oraz ryż lub ziemniaki. A kontakt poproszę, na pewno się przyda :)

Posted

No wlasnie mialam pytac czy na ta parade sie wybierasz :diabloti:

dOgLoV napisał(a):
Super zdjęcia :loveu:
Widzialam ze byliscie na paradzie labradorów :lol:

Gdzie widzialas? tez chce :diabloti:

Posted

[quote name='dOgLoV']Super zdjęcia :loveu:
Widzialam ze byliscie na paradzie labradorów :lol:
Dzięki :)
Tak, byliśmy, ale krótko i w samej paradzie (to znaczy tym spacerze) nie braliśmy udziału ;)

[quote name='Molowe']super zdjęcia wszystkie goldenki piekne:D
Pewnie :loveu:

[quote name='deer_1987']No wlasnie mialam pytac czy na ta parade sie wybierasz :diabloti:

:D

[quote name='cockermaister']https://lh5.googleusercontent.com/-XYGZWltBYoQ/Tgo3Rc1JRuI/AAAAAAAAF4o/O5ID88H-Li8/DSC00941.JPG moczy dupsko :cool3::lol:

zapraszam do nas na fotki
Gorąco było :D
Na pewno zajrzę :)

[quote name='lora']Ale świetny pływak z niego!
Tak, pływać to on uwielbia :)

[quote name='Maalwi']Super fotki! czy to dobrze,że niektore goldeny są ciemnozłote a niektóre baardzo jasne?
[quote name='motyleqq']tak, mogą być i złote i jasne wg wzorca :)
Dokładnie tak :)

[quote name='Talucha']https://lh4.googleusercontent.com/-kI4sSaILCnQ/Tgo3qALdsFI/AAAAAAAAF6w/J9gAPe9Agj4/DSC00977.JPG

Uwielbiam takie fotki :loveu:
Ja też :D

[quote name='Marta_Ares']https://lh4.googleusercontent.com/-kI4sSaILCnQ/Tgo3qALdsFI/AAAAAAAAF6w/J9gAPe9Agj4/DSC00977.JPG
swietnie to wyszło!!
Dzięki :D

[quote name='ania90']ladnie plywa:)
:)

Posted

To teraz mała przerwa w zdjęciach ze zjazdu (których pewnie już macie dosyć :diabloti:) i wstawię fotki z parady labradorów ;) Nie ma ich zbyt dużo, bo tak jak wspominałam, ze względu na beznadziejne miejsce i organizację nie byliśmy tam zbyt długo.