Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ewa, serio myślę o tym wyjeździe :D ale czy mogłabym zabrać chłopa? planowaliśmy jechać we wrześniu, nie wiem jak dużo masz tam miejsca, ale może ktoś jeszcze by się zabrał? :razz: no i trzeba by się zorientować, jak z psami na szlakach

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='motyleqq']Ewa, serio myślę o tym wyjeździe :D ale czy mogłabym zabrać chłopa? planowaliśmy jechać we wrześniu, nie wiem jak dużo masz tam miejsca, ale może ktoś jeszcze by się zabrał? :razz: no i trzeba by się zorientować, jak z psami na szlakach
Odpowiedziałam na PW ;)

[quote name='deer_1987']wodne szalenstwa :loveu:
[quote name='dOgLoV']https://lh6.googleusercontent.com/-LgvBxavksNY/Tgo0BPlvXHI/AAAAAAAAFrw/RyrlZXbzhRI/DSC00719.JPG :loveu:
:)

[quote name='magdabroy']Wskoczył czy go wrzuciliście?? :D
Sam wszedł, ale w innym miejscu ;) Tam gdzie było normalne wejście (widać je na poprzednich zdjęciach i jak wychodzi z wody).

Posted

No to chyba muszę się pochwalić, że zakończyłam już kurs na prawo jazdy :) Dzisiaj byłam się zapisać na egzamin, teoretyczny mam 4 sierpnia, a jeśli zdam, to wyznaczą termin praktycznego. O ile z teorią nie mam większych problemów, cały czas sobie ćwiczę, czytam i rozwiązuję testy, to z praktyką tak łatwo nie ma...Biorę jazdy doszkalające, bo nadal niektóre rzeczy sprawiają mi trudność, głównie manewry, parkowanie i jazda na skrzyżowaniach. Bardzo bym chciała zdać za pierwszym razem, dlatego staram się jak najwięcej ćwiczyć, ale nie zawsze mi wychodzi niestety. Zobaczymy jak wyjdzie ;)
No i jeszcze zapomniałam napisać, że od października będę studiować socjologię na Uniwersytecie Warszawskim :)

Posted

No i jeszcze zapomniałam napisać, że od października będę studiować socjologię na Uniwersytecie Warszawskim :smile:

Gratuluje! I witam w klubie niewolników UW :evil_lol:

Posted

awaria napisał(a):
Ja, nie będąc nawet przez chwilę studentem UW, znam zmorę wszystkich uczących się tam - USOS :diabloti:

Nie wypowiadaj tego słowa, są wakacje :shake: Brrr aż mnie dreszcz przeszedł :diabloti: USOS to jest coś o czym się nie rozmawia w kulturalnym towarzystwie, bo za dużo bluzgów leci... Albo raczej, lecą same bluzgi :evil_lol:

Posted

co prawda nie studiowałam na UW, tylko na UMK, ale USOS-a też przechodziłam i oprócz beznadziejnych zapisów na zajęcia przez niego, nie był taki zły :eviltong:

Posted

motyleqq napisał(a):
gratuluję! :)

Dzięki :)

deer_1987 napisał(a):
No to trzymamy kciuki za prawko! Duzo zmian bedzie i studia i prawko :)

Dzięki :) Oj tak, dużo się zmienia, a czy na lepsze, to jeszcze zobaczymy ;)

Amber napisał(a):
Gratuluje! I witam w klubie niewolników UW :evil_lol:

Haha dzięki :diabloti:

awaria napisał(a):
Ja, nie będąc nawet przez chwilę studentem UW, znam zmorę wszystkich uczących się tam - USOS :diabloti:

Amber napisał(a):
Nie wypowiadaj tego słowa, są wakacje :shake: Brrr aż mnie dreszcz przeszedł :diabloti: USOS to jest coś o czym się nie rozmawia w kulturalnym towarzystwie, bo za dużo bluzgów leci... Albo raczej, lecą same bluzgi :evil_lol:

Aż musiałam sprawdzić, co oznacza ten skrót, bo mnie zaintrygowałyście :lol: Ciekawa jestem, jak to wygląda w praktyce, skoro tak straszycie :diabloti:

AgataP napisał(a):
co prawda nie studiowałam na UW, tylko na UMK, ale USOS-a też przechodziłam i oprócz beznadziejnych zapisów na zajęcia przez niego, nie był taki zły :eviltong:

Może miałaś szczęście :cool3:

A u nas znowu pada :shake: Na szczęscie jesteśmy po długaśnym spacerze i mniej więcej do 20 możemy grzać dupki w domu :cool3: Byłam dziś z Dufflem na Polu Mokotowskim, poszliśmy zobaczyć ten placyk do agility. Niby fajny, ale przeszkody są w większości mocno zniszczone :-( I takie jakieś wymiary dziwne, niektóre takie wielkie, że nie mam pojęcia, dla jakiego to niby psa przeznaczone. Ogólnie szału nie było, Dufflowi agility się nie bardzo spodobało, a jeszcze na koniec przestraszył się huśtawki, która z hukiem spadła :-(

Posted

Aż musiałam sprawdzić, co oznacza ten skrót, bo mnie zaintrygowałyście :lol: Ciekawa jestem, jak to wygląda w praktyce, skoro tak straszycie :diabloti:

Wygląda to tak, że czasem trudniej uzyskać wpis niż zdać egzamin, nie mówiąc o kabarecie, jaki trzeba odwalać aby zrobić absolutorium, bo się okazuje, ze w Usosie nie ma 1 oceny z I roku od profesora który już np. nie żyje :diabloti: Ale to wszystko przed tobą :evil_lol: Dostałaś się na dzienne? Czy wieczorowo jak ja? ;)

Posted

Amber napisał(a):
Wygląda to tak, że czasem trudniej uzyskać wpis niż zdać egzamin, nie mówiąc o kabarecie, jaki trzeba odwalać aby zrobić absolutorium, bo się okazuje, ze w Usosie nie ma 1 oceny z I roku od profesora który już np. nie żyje :diabloti: Ale to wszystko przed tobą :evil_lol: Dostałaś się na dzienne? Czy wieczorowo jak ja? ;)

Ciekawie się zapowiada :lol::diabloti:
Dostałam się na szczęście na dzienne, udało mi się w II turze rekrutacji :)

Posted

A jakieś zdjęcia z tego torku masz?
Ja to się dziwię, że te przeszkody jeszcze tam są, bo znając życie u nas wystarczyłaby jedna noc i nic by nie zostało po nich...Ale to Kielce w końcu :eviltong:

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):

A u nas znowu pada :shake: Na szczęscie jesteśmy po długaśnym spacerze i mniej więcej do 20 możemy grzać dupki w domu :cool3: Byłam dziś z Dufflem na Polu Mokotowskim, poszliśmy zobaczyć ten placyk do agility. Niby fajny, ale przeszkody są w większości mocno zniszczone :-( I takie jakieś wymiary dziwne, niektóre takie wielkie, że nie mam pojęcia, dla jakiego to niby psa przeznaczone. Ogólnie szału nie było, Dufflowi agility się nie bardzo spodobało, a jeszcze na koniec przestraszył się huśtawki, która z hukiem spadła :-(

no, załamała mnie ta pogoda dziś. ale za to spałyśmy do 11 i to ja wyciągałam Etnę, a nie ona mnie :evil_lol: kocham mojego psa :loveu:
ja to nie wiem, kiedy tam pojadę, w deszcz mi się nie chce :shake: aczkolwiek ma to swoje plusy, zaczęłyśmy w końcu przybijanie piątki ;)
i co, rezygnujesz z agility, czy będziecie próbować na jakimś kursie?

Posted

[quote name='Amber']O, to jeszcze większe gratulacje :)
:)

[quote name='Kashdog']A jakieś zdjęcia z tego torku masz?
Ja to się dziwię, że te przeszkody jeszcze tam są, bo znając życie u nas wystarczyłaby jedna noc i nic by nie zostało po nich...Ale to Kielce w końcu :eviltong:
Niestety nie miałam jak zrobić zdjęć, aparat pojechał z moimi rodzicami na Mazury ;) Ale tutaj można zobaczyć jak to wygląda: http://www.dogomania.pl/threads/1104-Spacer-po-Warszawie/page327
No niby są, ale bardzo zniszczone i sporo śmieci na tym placyku :shake:

[quote name='darii_iia']Piękny Duuffelek. Kocham Goldenki. :loveu:
Chodzicie na wystawy. ? ;)
Dziękujemy :loveu: Chociaż teraz to taki piękny wcale nie jest, bo strasznie wyłysiał...szczególnie na ogonie :shake: Nie wiem, chyba karma mu wybitnie nie służy...:shake:
Nie, nie jeżdżę z nim na wystawy, bo jest wykastrowany ;)

[quote name='motyleqq']no, załamała mnie ta pogoda dziś. ale za to spałyśmy do 11 i to ja wyciągałam Etnę, a nie ona mnie :evil_lol: kocham mojego psa :loveu:
ja to nie wiem, kiedy tam pojadę, w deszcz mi się nie chce :shake: aczkolwiek ma to swoje plusy, zaczęłyśmy w końcu przybijanie piątki ;)
i co, rezygnujesz z agility, czy będziecie próbować na jakimś kursie?
Ejj, to nie fair :shake: :eviltong: Ale Ci zazdroszczę...Mój wstaje około 7:30 codziennie, niezależnie od tego jaka jest pogoda i o której wrócił z wieczornego spaceru :shake: I stanie mi nad łóżkiem, dyszy, piszczy...nie pamiętam, kiedy pospałam dłużej niż do 8 :shake:
W ten deszcz to wszystkiego się człowiekowi odechciewa...Mi się nawet testów z prawka nie chce robić, a w czwartek egzamin...
To powodzenia ! :) Ja obecnie uczę Duffla kroku rewiowego i szlifujemy 'a kuku' :)
A z agility to jeszcze nie wiem...Na obozie mają być jakieś elementy, to zobaczymy ;)