Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='awaria']Duffel wygląda jak czekoladowe ciastko z kremem :D
https://lh4.googleusercontent.com/-qAZR_QUB_dI/TfIc4cyss6I/AAAAAAAAE_8/0tybgEY1QDc/_DSC8194.JPG
Fajne porównanie :cool3:

[quote name='deer_1987']Tylko do polowy czysty albo do polowy brudny zalezy jak to woli :razz:
Raczej brud bardziej się zauważa, więc aż do połowy brudny :evil_lol:

[quote name='kamila92']Dziękuję ;)
Wiesz ja się po prostu boje ,że jak wyjdę z domu to już nie wrócę :diabloti:
Super też się ciesze ,że będziemy sąsiadkami :multi: Puma i Duffel będą nareszcie razem haha :cool3: Fajnie ,że tam jest taka mafia to przynajmniej dziewczyny będą miały z kim się pobawić :) Tylko to jeszcze trochę potrwa zanim sie wprowadzimy, myśle ,że dopiero we wrześniu ;)
Fajne mieszkanie w Krynicy ale w sumie co Ty byś tam zimą robiła :) A fakt za mieszkanie w Warszawie nie ma co przepłacać, niestety ale ja i tak jestem skazana na wyprowadzke tam ale z Łukaszem sobie jakoś poradzimy, nie mamy wyjścia ;)

A zdjęcia dalej super, najbardziej podoba mi sie to jak tylko te czarne łapy wystają haha super jest, Cały Duffel :diabloti:
Oj tam, wrócisz na pewno :D
Ja też się cieszę, bo ostatnio nasze psie grono jakoś nie dopisuje, mało chętnych na wspólne spacery. Najwięcej psiarzy jest w parku około 22 właśnie, ale ja tak późno raczej nie chodzę, bo jednak nie mieszkam tuż przy parku, kawałek do domu mam i boję się tak po nocy chodzić.
W zimie bym jeździła na nartach :eviltong: Ale niestety wyprowadzka tam nie wchodzi w grę, póki studiów nie skończę.
Ja bym strasznie chciała się wyprowadzić gdzieś do mieszkania, mam szczerze dosyć domu z ogrodem, jeżeli panują w nim takie warunki jak w moim :roll: I pies się tylko uczy bezsensowego obszczekiwania, z czym bezskutecznie walczę...
Taa, cały Duffel, zawsze najbrudniejszy :evil_lol:

[quote name='AgataP']https://lh6.googleusercontent.com/-MwjBim4PAws/TfIc62jQg7I/AAAAAAAAFAI/kh_bE-M1H5s/_DSC8197.JPG
nowa odmiana goldena - biało-czarna :evil_lol:
Może szczeniaczka ? :diabloti:

[quote name='Amber']Tiramisu :roflt:
:lol:

[quote name='dagaa111']nic tylko schrupać takie ciastko :D
Pewnie :cool3:

Posted

[quote name='Avaloth']https://lh6.googleusercontent.com/-IgyncUsZYUc/TfIc6PCrpFI/AAAAAAAAFAE/GZ7CRYbHk_0/_DSC8196.JPG podpalany golden:evil_lol::evil_lol:
:cool3:

[quote name='agamer']Też bym nie mogła patrzeć jak moj niuf się tak tarza, tymbardziej, że mam tylko prysznic , do ktorego Choco się nie mieści :-D:-D
Goldeny mają fajną sierść, bo bardzo szybko wszystko się wykrusza, w większości przypadków wcale nie trzeba kąpać ;-)

[quote name='Paula03']https://lh6.googleusercontent.com/-IgyncUsZYUc/TfIc6PCrpFI/AAAAAAAAFAE/GZ7CRYbHk_0/_DSC8196.JPG
Jaki dwukolorowy :-D :-D
:cool3:

[quote name='Illusion']https://lh4.googleusercontent.com/-xJ0C44t50FQ/TfIc5dNgMfI/AAAAAAAAFAA/xLdGk_hkuwQ/_DSC8195.JPG

Duffel mógłby występować w reklamie jakiegoś SPA :lol:.
Pomyślimy nad tym :lol:

[quote name='sator_k_']https://lh4.googleusercontent.com/-qAZR_QUB_dI/TfIc4cyss6I/AAAAAAAAE_8/0tybgEY1QDc/_DSC8194.JPG
"Twój normalny dzień zawsze blac and white" :evil_lol:
No codziennie tak nie jest na szczęscie :lol:

Dzisiaj bylismy na bardzo przyjemnym spacerku w Choszczówce z goldenem Hetmanem, zdjęcia wkrótce :)
A tymczasem ostatnia część wcześniejszych

Posted

Takie rowy z wodą mi się kojarzą ze spacerem, jak Chester miał coś koło 1,5-2 lat i był tragiczny xd Wleciał mi do takiego rowu, i skakał sobie, uciekając przede mną po tej wodzie ze ściekami, właził do jakiś rur pod mostkami etc. A potem wracałam z brudnym psem, i przy okazji brudnymi spodniami, rękami i smyczą przez pół wsi ^^ To było straszne, od tej pory co prawda stał się bardziej usłuchany i ogarnięty ale jak widzę rów to go wołam póki się nie zacznie zabawa na dobre, nie mam ochoty na powtórkę z rozrywki :evil_lol:

Posted

Ale ekstra foty :multi:super jest ta biedronka no i Duffelek w kanałku :cool3:haha musiał być przeszcześliwy :razz: i Ty zapewne też :eviltong:
No ja też przy samym parku nie będę mieszkać tylko przy Kondratowicza ;) i o 22 też raczej bym się tam nie zapuszczała bo w lato to jeszcze pół biedy ale w zime jak jest ciemno...masakra. Kurcze ale będzie fajnie :multi: choć z jednej strony mnie to przeraża no ale rodzicom też trzeba pomóc ;)

Posted

Ewa czy Ty czasem nie masz zamiaru go trochę pofarbować?
bo on chyba chce mieć ciemną szatę a nie taką jasną i ciągle Cię o tym informuje :D
w sumie to jak on taki pól na pół brudny, to gdyby cały się wybrudził (nie podpuszczam :D) fajnym byłby przedstawicielem jakieś nowej rasy :D

Posted

https://lh5.googleusercontent.com/-UpiZGUGT7VY/TfIdH9rvjuI/AAAAAAAAFBA/m2EWXSXGuZA/_DSC8212.JPG
Zaraz tam wejdę i nic mnie nie powstrzyma :D

[quote name='kamila92']Ale ekstra foty :multi:super jest ta biedronka no i Duffelek w kanałku :cool3:haha musiał być przeszcześliwy :razz: i Ty zapewne też :eviltong:
No ja też przy samym parku nie będę mieszkać tylko przy Kondratowicza ;) i o 22 też raczej bym się tam nie zapuszczała bo w lato to jeszcze pół biedy ale w zime jak jest ciemno...masakra. Kurcze ale będzie fajnie :multi: choć z jednej strony mnie to przeraża no ale rodzicom też trzeba pomóc ;)

Park bródnowski jest przy Kondratowicza ;)
Poza tym jest super oświetlony. Zimą wg mnie spacery w nim były na maksa przyjemniejsze - oprócz psiarzy nie było nikogo. Teraz niestety, kiedy się ociepliło, zdarzają się młodzieżowe imprezy na ławkach do późnej nocy co wiąże się ze sporą ilością szkła w trawie :shake:
Ostatnio kilku dresów zaczęło szczekać na moje psy. Jakież było ich zdziwienie i jakie nastało milczenie, kiedy suka się odszczeknęła :cool3: Kocham jej basowe hau hau z piekielnych czeluści :evil_lol:

Posted

awaria wiem ,że jest przy ale ja też będę musiała trochę do niego dojść, może nie aż tyle co Ewa ale trochę tak ;)
Też mieszkasz przy tym parku? :)
Pewnie spacery były zimą tam przyjemniejsze ale ja się strasznie boje nocą tamtędy chodzić :eviltong:

Posted

Ja i moje psy jesteśmy nomadami i mieszkamy trochę na Bródnie, a trochę w Markach ;)
Ogólnie na BRD spędziłam ponad 10 lat i wg mnie jest to bardzo bezpieczna dzielnica, wprowadzaj się więc śmiało, bez obaw ;)

Posted

[quote name='Amber']https://lh4.googleusercontent.com/-U6UmZF7A8fs/TfIdN9hGXYI/AAAAAAAAFBk/ChsirD9Amac/s512/DSC08223.JPG
Dobrze, że wrócił bo byś go musiała szukać potem gdzieś na Ursynowie :evil_lol:
Wszedł tylko kawałek, tak daleko boi się zapuścić sam :cool3:

[quote name='Avaloth']Takie rowy z wodą mi się kojarzą ze spacerem, jak Chester miał coś koło 1,5-2 lat i był tragiczny xd Wleciał mi do takiego rowu, i skakał sobie, uciekając przede mną po tej wodzie ze ściekami, właził do jakiś rur pod mostkami etc. A potem wracałam z brudnym psem, i przy okazji brudnymi spodniami, rękami i smyczą przez pół wsi ^^ To było straszne, od tej pory co prawda stał się bardziej usłuchany i ogarnięty ale jak widzę rów to go wołam póki się nie zacznie zabawa na dobre, nie mam ochoty na powtórkę z rozrywki :evil_lol:
A wiesz, że mam podobne wspomnienie ? :evil_lol: Duffel też miał wtedy około 1,5 roku, byliśmy na spacerze na takiej łące przy brudnym, śmierdzącym kanałku. Wody tam jak na lekarstwo, spacerowaliśmy tam wiele razy i nigdy pies nie wykazał zainteresowania. A wtedy coś mu odbiło i wleciał do tej wody, w ogóle się nie słuchał, przepłynął pod mostkiem na drugą stronę, poleciał do jakiejś studzienki. Kiedy w końcu wyszedł, wściekła zapięłam go na smycz i chciałam iść dalej, wyszedł mi z obroży i radośnie wskoczył znowu do kanałku :lol: Nie powiem nawet, jak wyglądał po tych "zabawach"...Cały czarny, to mi akurat nie przeszkadza zbytnio, ale do tego jeszcze mocno śmierdzący :shake:
Teraz się z tego śmieję, ale wtedy mi bynajmniej do śmiechu nie było :diabloti:

[quote name='sator_k_']https://lh3.googleusercontent.com/-9V8iYDCg8FU/TfIdOugaCtI/AAAAAAAAFBo/ZqXMxboWRN8/DSC08224.JPG
Czyżby Duffel znalazł zatrudnienie w wodociągach ;)?
Tak, kontroluje czystość za pomocą futra :cool3:

[quote name='AgataP']https://lh3.googleusercontent.com/-O7tU9zu3dB8/TfIdNJ90oHI/AAAAAAAAFBc/NFKv9RBLCx0/DSC08221.JPG
https://lh4.googleusercontent.com/-LtTGZmDt5CM/TfIdUr0H7BI/AAAAAAAAFCE/X9DeuKA12YM/_DSC8231.JPG
jak dla mnie Duffel jest mistrzem brudzenia się :multi: z każdym spacerem się doskonali :diabloti: super Duffel:klacz:
Dziękujemy za docenienie :loveu::evil_lol:

[quote name='kamila92']Ale ekstra foty :multi:super jest ta biedronka no i Duffelek w kanałku :cool3:haha musiał być przeszcześliwy :razz: i Ty zapewne też :eviltong:
Dzięki :) Tak, on był w swoim żywiole :cool3: Mi to zbytnio nie przeszkadza, wykruszy się, a jak nie, to go umyję w ogrodzie, tak więc jak chce to może się brudzić ;)
Kondratowicza to bardzo blisko parku, ja mam jednak dalej ;)

[quote name='kalyna']Ewa czy Ty czasem nie masz zamiaru go trochę pofarbować?
bo on chyba chce mieć ciemną szatę a nie taką jasną i ciągle Cię o tym informuje :D
w sumie to jak on taki pól na pół brudny, to gdyby cały się wybrudził (nie podpuszczam :D) fajnym byłby przedstawicielem jakieś nowej rasy :D
Chyba jednak nie :lol:
Przekażę, może następnym razem postanowi cały się ufarbować :diabloti:

Posted

[quote name='awaria']https://lh5.googleusercontent.com/-UpiZGUGT7VY/TfIdH9rvjuI/AAAAAAAAFBA/m2EWXSXGuZA/_DSC8212.JPG
Zaraz tam wejdę i nic mnie nie powstrzyma :-D

Park bródnowski jest przy Kondratowicza ;-)
Poza tym jest super oświetlony. Zimą wg mnie spacery w nim były na maksa przyjemniejsze - oprócz psiarzy nie było nikogo. Teraz niestety, kiedy się ociepliło, zdarzają się młodzieżowe imprezy na ławkach do późnej nocy co wiąże się ze sporą ilością szkła w trawie :shake:
Ostatnio kilku dresów zaczęło szczekać na moje psy. Jakież było ich zdziwienie i jakie nastało milczenie, kiedy suka się odszczeknęła :cool3: Kocham jej basowe hau hau z piekielnych czeluści :evil_lol:
Duffel bardzo lubi wodę, ale na mój wyraźny zakaz nie wejdzie ;-) Ale tam mu pozwoliłam, woda czysta w miarę, więc nie widziałam przeszkód.
No właśnie, to jest minus wiosny i lata, że tłumy ludzie nagle się wszędzie pojawiają, szczególnie przy słonecznej pogodzie. Czasami to aż cieżko znaleźć wolny kawałek trawnika, wszędzie koce rozłożone. No i oczywiście dla większości nieodłączną częścią wypoczynku jest alkohol, co później skutkuje wszechobecnymi odłamkami szkła :roll:
Chciałabym to widzieć :diabloti:

[quote name='motyleqq']Duffel to ma jednak fantazję, on się nie brudzi byle jak, tylko żeby ładniej wyglądać :-D
Dla kogo ładniej, dla tego ładniej :diabloti:

[quote name='awaria']Ja i moje psy jesteśmy nomadami i mieszkamy trochę na Bródnie, a trochę w Markach ;-)
Ogólnie na BRD spędziłam ponad 10 lat i wg mnie jest to bardzo bezpieczna dzielnica, wprowadzaj się więc śmiało, bez obaw ;-)
Też tak uważam :smile:

[quote name='zaba14']Duffel może wygrać konkurs na najczęściej brudnego psa dogomanii hihi :smile:
[quote name='Kashdog']haha, dokładnie!
Dziękujemy, Duffel nareszcie poczuł się doceniony :loveu::evil_lol:

[quote name='kavala']Ewa, a ile Duffel waży?
37 kg :smile:

Posted

Czas na fotki z wypadu nad Kruczek-borowinowe jezioro w Markach, pod koniec maja. Mam jeszcze sporo innych zdjęć do wstawienia, m.in. z niedzielnej Choszczówki i wczorajszego wypadu nad Liwiec, tak więc zaczynam :cool3:

W lesie było tragicznie dużo komarów :shake:

Ale szybko znaleźliśmy wodę ;) Na zdjęciu Duffel, Brutus i Joko

Duffla zafascynowało kumkanie żab :cool3: