Amber Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Super zdjęcia z centrum :). I miśki... Kiedyś za komuny krążyła historia, że wpadło tam dziecko i niedźwiedzie je pożarły, ale nie wiem czy to prawda :evil_lol: Quote
taxelina Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 a zmienilo sie cos w zoo? czy nadal wiekszosc zwierzat w klatkach? ja porownuje do tutaj gdzie zwierzaki maja otwarte wybiegi :) Quote
Ewa&Duffel Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 [quote name='sator_k_']No to się nie nudziliście :smile: Masz może majowego MP? Są dwa artykuły o zjadaniu odchodów, dla mnie kiepskie, ale była tam wzmianka, że żarłoczność może być spowodowana (może to już wiesz :smile:) cukrzycą lub chorobą Cushinga. Ja Cię oczywiście nie chcę straszyć i watpię, że Duffel jest na to chory, bo pisałaś, że to jedzenie pojawiło się po kastracji, ale tak na wszelki wypadek Ci napisałam :smile:[/QUOTE] My się nigdy nie nudzimy :D Jeszcze nie mam, nawet dziś wracając ze spaceru chciałam kupić, ale nie było w kiosku...Ja się niby pytałam weta o to wiele razy i za każdym razem padała odpowiedź, że to po pierwsze golden (a cechą rasy jest żarłoczność u większości przedstawicieli) a po drugie pies po kastracji. Ale chętnie przeczytam i może się dopytam. [quote name='motyleqq']uwieeelbiam goldeny, szkoda, że mój facet nie :D a ten las w tej Choszczówce, to jak tam dojechać bez samochodu? daleko on jest od stacji pkp?[/QUOTE] Ja też uwielbiam :cool3: Nie mogę się już doczekać drugiego psa :loveu: Stacja PKP "Choszczówka" jest tuż obok lasu, można też dojechać tam autobusem 176 :) [quote name='dagaa111']te niedźwiedzie świetne są :)[/QUOTE] Też mi się podobają :) [quote name='Amber']Super zdjęcia z centrum :). I miśki... Kiedyś za komuny krążyła historia, że wpadło tam dziecko i niedźwiedzie je pożarły, ale nie wiem czy to prawda :evil_lol:[/QUOTE] Dzięki ;) Też o tym słyszałam, w sumie nie byłabym zdziwiona, gdyby była to prawda, bo niektórzy ludzie tak się przechylają przez te barierki... [quote name='deer_1987']a zmienilo sie cos w zoo? czy nadal wiekszosc zwierzat w klatkach? ja porownuje do tutaj gdzie zwierzaki maja otwarte wybiegi :)[/QUOTE] Akurat w zoo to nie wiem, dawno nie byłam ;) A miśki cały czas mają ten mały wybieg prawie w centrum miasta, przy ruchliwej ulicy...Od kilku lat się zabierają do wybudowania im nowego, ale ciągle kasy brak...:roll: Quote
Ewa&Duffel Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 [quote name='sator_k_']Czy ja tu przeczytałam słowa: DRUGI PIES? ^^[/QUOTE] No tak :eviltong: A dokładniej mówiąc, suczka :) Miała być już w czerwcu, ale nie wypaliło... Więc najprawdopodobniej za rok, jak się uda to wcześniej ;) Quote
taxelina Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Eh tak sie spodziewalam :( A szkoda bo to jednak zupelnie inne zwierzaki jak sie im zapewni odpowiednie warunki Quote
Czarnulka Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Heej ;d dlugoi mnie tu nie było;d https://lh3.googleusercontent.com/_etSO5tzDi_Y/TasWAZ3GxKI/AAAAAAAADiM/8s2q_3DfLbE/_DSC6880.JPG Duufeelek jaki śliczny ;d https://lh4.googleusercontent.com/_etSO5tzDi_Y/TasW2UOLbDI/AAAAAAAADnc/39c84NI5HUI/_DSC6971.JPG jaki bruuudaaseeek ;) pozdraiwam ;d Quote
kavala Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='Ewa&Duffel'] Nosi obróżkę Beaphar i jak ma razie zero kleszczy. Mam nadzieję, że tak pozostanie.[/QUOTE] Czy ta obroża faktycznie odstrasza kleszcze? Bo my stosujemy krople na kark, ale na ulotce pisze, że one nie odstraszają kleszczy, ale kleszcze po przyczepieniu się po jakimś czasie zdychają. No i niestety regularnie wyjmuje Frodowi kleszcze. :( Jak to się robi by link do wątku był w zdjęciu? Tak jak masz w sygnaturce? Quote
Avaloth Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Ty chyba też teraz maturę piszesz prawda ? Powodzenia ;) Quote
motyleqq Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 a może po Twojej maturce wybierzemy się razem do Choszczówki? :razz: Quote
Nayantara Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Powodzenia na maturze! ;) kavala z tego co się orientuje większość obroży działa typowo odstraszająco, a nie działają już gdy kleszcz się przyczepi ^^ Quote
Ewa&Duffel Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 [quote name='deer_1987']Eh tak sie spodziewalam :( A szkoda bo to jednak zupelnie inne zwierzaki jak sie im zapewni odpowiednie warunki Dokładnie... [quote name='ania90']he he istne zoo:lol: No prawie :cool3: [quote name='Paula03']Fajne niedźwiadki! :) :) [quote name='Czarnulka']Heej ;d dlugoi mnie tu nie było;d https://lh3.googleusercontent.com/_etSO5tzDi_Y/TasWAZ3GxKI/AAAAAAAADiM/8s2q_3DfLbE/_DSC6880.JPG Duufeelek jaki śliczny ;d https://lh4.googleusercontent.com/_etSO5tzDi_Y/TasW2UOLbDI/AAAAAAAADnc/39c84NI5HUI/_DSC6971.JPG jaki bruuudaaseeek ;) pozdraiwam ;d Hej ! :) To akurat nie Duffel, tylko jego kolega Brutus :eviltong: Duffel jest mistrzem w tarzaniu się po kąpieli...:shake::lol: [quote name='kavala']Czy ta obroża faktycznie odstrasza kleszcze? Bo my stosujemy krople na kark, ale na ulotce pisze, że one nie odstraszają kleszczy, ale kleszcze po przyczepieniu się po jakimś czasie zdychają. No i niestety regularnie wyjmuje Frodowi kleszcze. :( Jak to się robi by link do wątku był w zdjęciu? Tak jak masz w sygnaturce? Odstraszała...do dziś :( Wyjęłam dziś Dufflowi opitego kleszcza tuż przy obroży. Poleciało sporo krwi, to miejsce jest strasznie zaczerwienione i spuchnięte, pierwszy raz ma taki ślad po kleszczu. Byliśmy u weta i przepisał maść do smarowania tego. Doradził też zmianę obroży i kropel, Duffel dostał Kiltixa i krople Advantix. Mam nadzieję, że ten zestaw się sprawdzi, bo chyba oszaleję z tymi kleszczami :shake: Kod powinien wyglądać następująco(tylko bez spacji): [ url = adres, do ktorego będzie wysłany, ten kto kliknie w obrazek ][ img ]adres obrazka[ / img ] [ / url ] [quote name='Avaloth']Ty chyba też teraz maturę piszesz prawda ? Powodzenia ;) Taaaak ;) [quote name='motyleqq']a może po Twojej maturce wybierzemy się razem do Choszczówki? :razz: Chętnie :) [quote name='Maziak&Negra']Powodzenia na maturze! ;) kavala z tego co się orientuje większość obroży działa typowo odstraszająco, a nie działają już gdy kleszcz się przyczepi ^^ Tak, większość obroży tak działa, za to większość kropli działa dopiero po tym, jak kleszcz już się przyczepi. [quote name='awaria']Uuuu to trzymamy kciuki za język polski :smile: [quote name='Paula03']Powodzenia! [quote name='dagaa111']to i ja powodzenia życzę [quote name='ania90']powodzenia:) [quote name='deer_1987']powodzenia i dzis! [quote name='Kaja10014']Równię życzę powodzenia! :) Dzięki wszystkim !!! Kochani jesteście :) Wczorajszy polski był dość trudny. Tekst do czytania ze zrozumieniem banalny, ale pytania do niego dziwne i w większości nielogicznie sformułowane. Także parę punktów na pewno straciłam. Jako temat wypracowania wzięłam wiersze, bo "Granicy" nie pamiętałam zbyt dokładnie. Wiersze dość łatwe w interpretacji, więc powinno być ok ;) Za to rozszerzenie trudne...Wszystko spoza kanonu lektur. Zdecydowałam się na dramat Mrożka, bo utwory Tuwima i Osieckiej jakoś do mnie kompletnie nie przemawiały. Dramat niby zrozumiałam, opisałam nawiazania do Mickiewicza, ale nie wiem, czy nie za mało... Za to dzisiejsza matma, choć trudna jak na podstawę, poszła mi bardzo dobrze, zapewne będę mieć około 70 % :) Jutro wolne, w poniedziałek wos, w środę niemiecki, a potem już tylko ustne ;) Quote
Amber Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Odstraszała...do dziś :-( Wyjęłam dziś Dufflowi opitego kleszcza tuż przy obroży. Poleciało sporo krwi, to miejsce jest strasznie zaczerwienione i spuchnięte, pierwszy raz ma taki ślad po kleszczu. Byliśmy u weta i przepisał maść do smarowania tego. Doradził też zmianę obroży i kropel, Duffel dostał Kiltixa i krople Advantix. Mam nadzieję, że ten zestaw się sprawdzi, bo chyba oszaleję z tymi kleszczami :shake:Ja byłam w Kakadu po tę obrożę, ale w końcu po konsultacji ze sprzedawczynią kupiłam tę: http://allegro.pl/beaphar-obroza-pchly-kleszcze-pies-sos-8-mcy-70cm-i1588586134.html Polecała też Sabunol ale czytałam, że tam zapięcie jest kiepskie, a Jari już jedną obrożę zgubił... Ta jest gruba, zapięcie też ma porządne... Kleszczy na razie brak... :roll: Za to dzisiejsza matma, choć trudna jak na podstawę, poszła mi bardzo dobrze, zapewne będę mieć około 70 % :smile: Teraz matematyka jest obowiązkowa? Za moich czasów nie była, bo gdyby była to bym matury nie zdała :evil_lol: Życzę powodzenia z innymi przedmiotami... niemiecki... brrrr :diabloti: Quote
kavala Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Ewa&Duffel'] Odstraszała...do dziś :( Wyjęłam dziś Dufflowi opitego kleszcza tuż przy obroży. Poleciało sporo krwi, to miejsce jest strasznie zaczerwienione i spuchnięte, pierwszy raz ma taki ślad po kleszczu. Byliśmy u weta i przepisał maść do smarowania tego. Doradził też zmianę obroży i kropel, Duffel dostał Kiltixa i krople Advantix. Mam nadzieję, że ten zestaw się sprawdzi, bo chyba oszaleję z tymi kleszczami :shake: Kod powinien wyglądać następująco(tylko bez spacji): [ url = adres, do ktorego będzie wysłany, ten kto kliknie w obrazek ][ img ]adres obrazka[ / img ] [ / url ] [/QUOTE] Ja postanowiłam nie polegać na żadnych specyfikach, tylko po spacerze przeglądam dokładnie Froda i usuwam mu wszystkie kleszcze specjalnym długopisem. Ostatni za jednym razem znalazłam mu pięć, w tym kilka jeszcze nie przyczepionych. Wielkie dzięki za kod. Quote
motyleqq Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 dla mnie Granica była najbardziej porąbaną lekturą, pałałam nienawiścią do Zenona czy jak mu tam było :diabloti: a kiedy ostatnią maturę masz?:) Quote
Avaloth Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Widzę że podobnie jak ja ;) Miałam nadzieję na fajne czytanie ze zrozumieniem jak przeczytałam tekst, jak zobaczyłam pytania to już gorzej.. Ja granicę pisała, ale wiersze też były fajne. Rozszerzenie dla mnie masakra, też wzięłam Mrożka bo stwierdziłam że Tuwim bredzi i cokolwiek chciał powiedziec to go nie rozumiem. I taka radosna twórczośc była. Z majcy liczę na 70-70 kilka %, ale liczyłam na więcej, także też średnio. Ale byłą trudna więc pocieszam się że nie jest źle xd Powodzenia w kolejnych dniach :) Quote
Recommended Posts