Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A mi się najbardziej podoba, jak ona rozrabia na spacerach :) jest brudny i szczęśliwy :) jak bryka z innymi psami po lesie itp ;)
Bo to potwierdza, że jest łagodny ale i potrzebuje sporo ruchu :)

Posted

Amber napisał(a):

@Doglov
Nie i raczej nie będzie miał. Znając niektórych na dogomanii mogę być pewna, że zaraz zostanę zbesztana i straszona sądem za to, że Jari jest kopiowany (mimo, że sama tego nie wykonałam) więc wole sobie tego oszczędzić. Nie chcę żeby galeria stała się polecam walki + dodając do tego mój porywczy charakter jak ktoś przegnie (a na punkcie własnego psa jestem wyczulona ;) ) mogę jeszcze zarobić bana więc nie wiem czy się opłaca. Btw dziękuje tutaj wszystkim za miłe komentarze :).

Co prawda to prawda , znam jedno forum gdzie ludzie mieszaja sie z błotem na watkach niczym niewinnych psów :roll: mimo wszystko szkoda ze nie macie galerii bo twoj pies jest na prawde sliczny i ja osobiscie nie mam nic do psów kopiowanych bo sama jezeli bym posiadala np cane corso to obciela bym mu i ogon i uszy , wiem ze psy zostaly stworzone tak i te" uszy "i te "ogony" po cos mu są stworzone ale mimo wszystko sa rasy które jak dla mnie muszą mieć przeprowadzone tego typu zabiegi zeby wygladaly na ta wlasnie rasa :)

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Ale macie farta, z takim przystojniakiem na spacer. ;)
Pewnie ;) Akurat tak się złożyło, że mieszkamy blisko :)

[quote name='*anusia&ajlu*']jak ja lubie wasze fotki, spotkania :) az milo sie oglada :D
mizianko dla Duffla :loveu:
Dzięki :) Mizianko przekazane :)

[quote name='kalyna']A mi się najbardziej podoba, jak ona rozrabia na spacerach :) jest brudny i szczęśliwy :) jak bryka z innymi psami po lesie itp ;)
Bo to potwierdza, że jest łagodny ale i potrzebuje sporo ruchu :)
Bardzo trafne spostrzeżenie ;) Golden jest świetną rasą, ale żeby w domu był spokojny potrzebuje naprawdę sporo ruchu. Ja zawsze się staram, żeby miał ciekawe i urozmaicone spacery, jak patrzę na jego szczęśliwy pysk to sama też jestem szczęśliwa :loveu:

Posted

@Doglov
Jakie niepopularne poglądy siejemy. Dobrze, że w dziale Goldenów gdzie fanatyczni przeciwnicy kopiowania raczej nie będą nas szukać :evil_lol:

Co ciekawe o czym się nie pisze i nie mówi, duża część kopiowanych dobków jest sprzedawanych do krajów gdzie kopiowanie jest nielegalne. Przede wszystkim do Niemiec. Do Szwajcarii nie, bo tam jest zakaz posiadania i np. jadąc na wakacje, nie wjadę z Jarim na teren tego kraju, bosko :diabloti: Ja się Niemcom nie dziwię, co z tego, że psa nie można wystawiać (w kraju) albo jeździć na zawody (w kraju) (bo szkolić zawsze można) skoro ogląda się go 24h na dobę, a nie tylko kilka godzin podczas wystawy. Ja ze swojej strony się na wystawy już najeździłam i trochę entuzjazm mi przeszedł, za to mam pięknego psa w domu i jeśli u nas wejdzie zakaz wystawiania, to sprowadzę sobie dobka z Serbii czy Rosji, żaden problem.

@Ewa&Duffel
Fotki piękne, wyglądasz jak modelka :cool3: I Duffel w końcu czysty :lol:

Posted

@Doglov

Ja mam pół-ciętą CC i żałuję, że się nie zdecydowaliśmy na cięcie uszu.
Jest piękna i cudowna, ale jej głowie brakuje tego wyrazu i dostojności charakterystycznych dla kopiowanych CC ;)

Nowa sesja Duffla - jak zawsze powalająca :loveu:

Posted

https://lh3.googleusercontent.com/_etSO5tzDi_Y/TY7tzZ4DcOI/AAAAAAAADQ0/ahnFeFNHAgI/DSC06448.JPG jaaaaki on duży :)
ja też nie jestem za kopiowaniem i moim bym tego nie zrobiła, ale jak już pies ma je skopiowane to przecież mu się nie przyklei, to po co ubliżać takim osobom. A to pewnie jeszcze w hodowli kopiowano, więc nie każdy miał praktycznie na to wpływ ;( sama mam znajomą, co zaopiekowała się kilku letnim Amstafem i też kopiowanym. I nie wiem w ogóle nać w po co zaczynać w takie osoby. Z pretensjami to do hodowców, skoro takie były modne.

Posted

Kalyna nie tylko hodowcy kopiuja uszy czy ogony... wiecej % jest wlascicieli co to robi po tym jak odbiora psiaka. dla mnie co innego jak sie zaopiekujesz doroslym z kopiowanymi co akurat szuka domu a co innego lamac prawo i kopiowac uszy czy ogon u szczeniaka co sie go kupilo/przygarnelo.

Posted

ale z drugiej strony, teraz każdy jest zły co ma psa z kopiowanymi uszami i ogonami, a czasem nie z naszej woli. Ale teraz jest to nielegalne i mniej przypadków można spotkać :) co mnie cieszy.

Posted

I właśnie takich dyskusji chce uniknąć w mojej niedoszłej galerii :diabloti: Może skończmy z offtopem bo Ewa się na mnie obrazi :p

Posted

Amber napisał(a):
I właśnie takich dyskusji chce uniknąć w mojej niedoszłej galerii :diabloti: Może skończmy z offtopem bo Ewa się na mnie obrazi :p

jeszcze zalezy do ktorej kategori nalezysz, choc mam wrazenie ze do tej drugiej co swiadomie prawo lamie :razz: szkoda ze jamniczka nie pokazesz bo on chyba nie jest kopiowany? :razz:

Posted

swietnie sie Dufflowy bawi z dobkiem ! 2 dorosle samce jak ja Ci zazdroszcze tak bezproblemowego psa ;)

co do kopiowania to mi sie bardzo podoba Twoj dobek Amber sama bym ciela ta rase , ale np boksery wole z ogonami , w przyszlosci planuje ast/apt i rowniez wole je kopiowane

Posted

Duże psisko z Duffla :) obróżka mu pasuje ;)

co do kopiowania to osobiście sama swojego szczeniaka na ten zabieg bym nie zawiozła, ale bardzo podobają mi się dobki z ciętymi uszami i asty tak samo ;)
więc Amber nie zastanawiaj się tylko zakładaj tą galerie bo chce oglądać częściej tą czekoladkę !! :)

Posted

jeszcze zalezy do ktorej kategori nalezysz, choc mam wrazenie ze do tej drugiej co swiadomie prawo lamie :razz: szkoda ze jamniczka nie pokazesz bo on chyba nie jest kopiowany? :razz:
Deer ja wiem, że ty lubisz świadomie wszczynać kłótnie itp. ale jakbyś poświęciła więcej uwagi na czytanie niż tylko pisanie, to byś się dowiedziała jak to było z kopiowaniem Jariego. Tekstu o jamniku nawet nie będę komentować :shake: Uszanuj, że to jest galeria Ewy & Duffla i pisz na temat. EOT. Sorry ale jak mi się zlecą takie Deery do galeri to będzie więcej bicia piany niż fotek :diabloti:

swietnie sie Dufflowy bawi z dobkiem ! 2 dorosle samce jak ja Ci zazdroszcze tak bezproblemowego psa ;-)
No ja to też zawsze Duffla podziwiam za tę siłę spokoju, nie tylko, że toleruje takie nieco bezczelne zagrywki, ale jeszcze sam zaczepia do zabawy :cool3:

Edit:
A jednak po namowach założyłam eksperymentalną galerię ;). Jak będzie dym to się zamknie i tyle :diabloti: Zapraszam: http://www.dogomania.pl/threads/205032-Grupa-do-zada%C5%84-specjalnych-czyli-2-jamnice-i-doberman-%29

Posted

Co do kopiowanie to ja nie wiem czy bym to zrobiła, ale niektóre rasy wyglądają znacznie lepiej po zabiegu.
Twój jest śliczny :loveu: I już lecę do twojej galerii!

Posted

Dzięki za wszystkie miłe słowa odnośnie naszej wspólnej sesji :loveu:
Odnośnie kopiowania nie będę się wypowiadać ;)

Odkryłam dziś, że mam opcję kręcenia filmów w swoim telefonie :cool3: Lepiej późno niż wcale, mam jeszcze zdjęcia, ale na razie pomęczę was filmikami z dzisiaj i uciekam dalej do nauki do matury...

http://www.youtube.com/watch?v=xn6VK6CvXnU

http://www.youtube.com/watch?v=U_2KjBlKV_4

http://www.youtube.com/watch?v=8VtWvG79XVU

http://www.youtube.com/watch?v=SmU5NDe4NKQ