*anusia&ajlu* Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 jak ja lubie wasze fotki, spotkania :) az milo sie oglada :D mizianko dla Duffla :loveu: Quote
kalyna Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 A mi się najbardziej podoba, jak ona rozrabia na spacerach :) jest brudny i szczęśliwy :) jak bryka z innymi psami po lesie itp ;) Bo to potwierdza, że jest łagodny ale i potrzebuje sporo ruchu :) Quote
łamAga Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Amber napisał(a): @Doglov Nie i raczej nie będzie miał. Znając niektórych na dogomanii mogę być pewna, że zaraz zostanę zbesztana i straszona sądem za to, że Jari jest kopiowany (mimo, że sama tego nie wykonałam) więc wole sobie tego oszczędzić. Nie chcę żeby galeria stała się polecam walki + dodając do tego mój porywczy charakter jak ktoś przegnie (a na punkcie własnego psa jestem wyczulona ;) ) mogę jeszcze zarobić bana więc nie wiem czy się opłaca. Btw dziękuje tutaj wszystkim za miłe komentarze :). Co prawda to prawda , znam jedno forum gdzie ludzie mieszaja sie z błotem na watkach niczym niewinnych psów :roll: mimo wszystko szkoda ze nie macie galerii bo twoj pies jest na prawde sliczny i ja osobiscie nie mam nic do psów kopiowanych bo sama jezeli bym posiadala np cane corso to obciela bym mu i ogon i uszy , wiem ze psy zostaly stworzone tak i te" uszy "i te "ogony" po cos mu są stworzone ale mimo wszystko sa rasy które jak dla mnie muszą mieć przeprowadzone tego typu zabiegi zeby wygladaly na ta wlasnie rasa :) Quote
Ewa&Duffel Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 [quote name='Onomato-Peja']Ale macie farta, z takim przystojniakiem na spacer. ;) Pewnie ;) Akurat tak się złożyło, że mieszkamy blisko :) [quote name='*anusia&ajlu*']jak ja lubie wasze fotki, spotkania :) az milo sie oglada :D mizianko dla Duffla :loveu: Dzięki :) Mizianko przekazane :) [quote name='kalyna']A mi się najbardziej podoba, jak ona rozrabia na spacerach :) jest brudny i szczęśliwy :) jak bryka z innymi psami po lesie itp ;) Bo to potwierdza, że jest łagodny ale i potrzebuje sporo ruchu :) Bardzo trafne spostrzeżenie ;) Golden jest świetną rasą, ale żeby w domu był spokojny potrzebuje naprawdę sporo ruchu. Ja zawsze się staram, żeby miał ciekawe i urozmaicone spacery, jak patrzę na jego szczęśliwy pysk to sama też jestem szczęśliwa :loveu: Quote
Lucky. Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Widziałam te zdjęcia na facebook'u. Urocze :loveu: Quote
taxelina Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Ale go wymeczylas, widac po ostatnim :razz: Quote
łamAga Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 https://lh4.googleusercontent.com/_etSO5tzDi_Y/TY7tux92qcI/AAAAAAAADQc/FpK0BnfN9bQ/DSC06440.JPG super sesyjka :loveu: https://lh4.googleusercontent.com/_etSO5tzDi_Y/TY7t7VPUpjI/AAAAAAAADRs/xPO-KW_ZToM/DSC06469.JPG slodka obróżka :loveu: Quote
sator_k_ Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 https://lh3.googleusercontent.com/_etSO5tzDi_Y/TY7tt-o9b1I/AAAAAAAADQU/vZ8hVhjOQj4/DSC06438.JPG Jaki lansik:cool1: Quote
Amber Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 @Doglov Jakie niepopularne poglądy siejemy. Dobrze, że w dziale Goldenów gdzie fanatyczni przeciwnicy kopiowania raczej nie będą nas szukać :evil_lol: Co ciekawe o czym się nie pisze i nie mówi, duża część kopiowanych dobków jest sprzedawanych do krajów gdzie kopiowanie jest nielegalne. Przede wszystkim do Niemiec. Do Szwajcarii nie, bo tam jest zakaz posiadania i np. jadąc na wakacje, nie wjadę z Jarim na teren tego kraju, bosko :diabloti: Ja się Niemcom nie dziwię, co z tego, że psa nie można wystawiać (w kraju) albo jeździć na zawody (w kraju) (bo szkolić zawsze można) skoro ogląda się go 24h na dobę, a nie tylko kilka godzin podczas wystawy. Ja ze swojej strony się na wystawy już najeździłam i trochę entuzjazm mi przeszedł, za to mam pięknego psa w domu i jeśli u nas wejdzie zakaz wystawiania, to sprowadzę sobie dobka z Serbii czy Rosji, żaden problem. @Ewa&Duffel Fotki piękne, wyglądasz jak modelka :cool3: I Duffel w końcu czysty :lol: Quote
awaria Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 @Doglov Ja mam pół-ciętą CC i żałuję, że się nie zdecydowaliśmy na cięcie uszu. Jest piękna i cudowna, ale jej głowie brakuje tego wyrazu i dostojności charakterystycznych dla kopiowanych CC ;) Nowa sesja Duffla - jak zawsze powalająca :loveu: Quote
taxelina Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Ja nie rozumiem jak mozna kopiowac i ciesze sie ze sa kraje gdzie takich psow nie wolno wystawiac.... ogon i uszy do czegos sa psu potrzebne... no ale to nie temat o tym Quote
kalyna Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 https://lh3.googleusercontent.com/_etSO5tzDi_Y/TY7tzZ4DcOI/AAAAAAAADQ0/ahnFeFNHAgI/DSC06448.JPG jaaaaki on duży :) ja też nie jestem za kopiowaniem i moim bym tego nie zrobiła, ale jak już pies ma je skopiowane to przecież mu się nie przyklei, to po co ubliżać takim osobom. A to pewnie jeszcze w hodowli kopiowano, więc nie każdy miał praktycznie na to wpływ ;( sama mam znajomą, co zaopiekowała się kilku letnim Amstafem i też kopiowanym. I nie wiem w ogóle nać w po co zaczynać w takie osoby. Z pretensjami to do hodowców, skoro takie były modne. Quote
taxelina Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Kalyna nie tylko hodowcy kopiuja uszy czy ogony... wiecej % jest wlascicieli co to robi po tym jak odbiora psiaka. dla mnie co innego jak sie zaopiekujesz doroslym z kopiowanymi co akurat szuka domu a co innego lamac prawo i kopiowac uszy czy ogon u szczeniaka co sie go kupilo/przygarnelo. Quote
kalyna Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 ale z drugiej strony, teraz każdy jest zły co ma psa z kopiowanymi uszami i ogonami, a czasem nie z naszej woli. Ale teraz jest to nielegalne i mniej przypadków można spotkać :) co mnie cieszy. Quote
Amber Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 I właśnie takich dyskusji chce uniknąć w mojej niedoszłej galerii :diabloti: Może skończmy z offtopem bo Ewa się na mnie obrazi :p Quote
kajkoowa Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Kopiowany czy nie, dla mnie i tak jest piękny ;) Mam słabość do czekoladek ;) Quote
taxelina Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Amber napisał(a):I właśnie takich dyskusji chce uniknąć w mojej niedoszłej galerii :diabloti: Może skończmy z offtopem bo Ewa się na mnie obrazi :p jeszcze zalezy do ktorej kategori nalezysz, choc mam wrazenie ze do tej drugiej co swiadomie prawo lamie :razz: szkoda ze jamniczka nie pokazesz bo on chyba nie jest kopiowany? :razz: Quote
gops Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 swietnie sie Dufflowy bawi z dobkiem ! 2 dorosle samce jak ja Ci zazdroszcze tak bezproblemowego psa ;) co do kopiowania to mi sie bardzo podoba Twoj dobek Amber sama bym ciela ta rase , ale np boksery wole z ogonami , w przyszlosci planuje ast/apt i rowniez wole je kopiowane Quote
zaba14 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Duże psisko z Duffla :) obróżka mu pasuje ;) co do kopiowania to osobiście sama swojego szczeniaka na ten zabieg bym nie zawiozła, ale bardzo podobają mi się dobki z ciętymi uszami i asty tak samo ;) więc Amber nie zastanawiaj się tylko zakładaj tą galerie bo chce oglądać częściej tą czekoladkę !! :) Quote
Amber Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 jeszcze zalezy do ktorej kategori nalezysz, choc mam wrazenie ze do tej drugiej co swiadomie prawo lamie :razz: szkoda ze jamniczka nie pokazesz bo on chyba nie jest kopiowany? :razz:Deer ja wiem, że ty lubisz świadomie wszczynać kłótnie itp. ale jakbyś poświęciła więcej uwagi na czytanie niż tylko pisanie, to byś się dowiedziała jak to było z kopiowaniem Jariego. Tekstu o jamniku nawet nie będę komentować :shake: Uszanuj, że to jest galeria Ewy & Duffla i pisz na temat. EOT. Sorry ale jak mi się zlecą takie Deery do galeri to będzie więcej bicia piany niż fotek :diabloti: swietnie sie Dufflowy bawi z dobkiem ! 2 dorosle samce jak ja Ci zazdroszcze tak bezproblemowego psa ;-)No ja to też zawsze Duffla podziwiam za tę siłę spokoju, nie tylko, że toleruje takie nieco bezczelne zagrywki, ale jeszcze sam zaczepia do zabawy :cool3: Edit: A jednak po namowach założyłam eksperymentalną galerię ;). Jak będzie dym to się zamknie i tyle :diabloti: Zapraszam: http://www.dogomania.pl/threads/205032-Grupa-do-zada%C5%84-specjalnych-czyli-2-jamnice-i-doberman-%29 Quote
Paula03 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Co do kopiowanie to ja nie wiem czy bym to zrobiła, ale niektóre rasy wyglądają znacznie lepiej po zabiegu. Twój jest śliczny :loveu: I już lecę do twojej galerii! Quote
Ewa&Duffel Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 Dzięki za wszystkie miłe słowa odnośnie naszej wspólnej sesji :loveu: Odnośnie kopiowania nie będę się wypowiadać ;) Odkryłam dziś, że mam opcję kręcenia filmów w swoim telefonie :cool3: Lepiej późno niż wcale, mam jeszcze zdjęcia, ale na razie pomęczę was filmikami z dzisiaj i uciekam dalej do nauki do matury... http://www.youtube.com/watch?v=xn6VK6CvXnU http://www.youtube.com/watch?v=U_2KjBlKV_4 http://www.youtube.com/watch?v=8VtWvG79XVU http://www.youtube.com/watch?v=SmU5NDe4NKQ Quote
Recommended Posts