Ewa&Duffel Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 Spacer noworoczny w Choszczówce (2 stycznia) :) Towarzystwo licznie dopisało, było kilkanaście goldenów. W nasze stado wmieszał się seterek angielski :loveu: Quote
Ewa&Duffel Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 sator_k_ napisał(a):Ja bym bardzo chciała, żeby Sator spotykał się z większą liczbą psów, ale nie mam skąd ich wziąć (może na wiosnę się to zmieni). Z zimowych sprtów to mi zaprzęgi chyba tylko przychodza do głowy. No i dogtrekking. Możecie raz na jakiś czas wybrać się do parku czy gdzieś bardziej do centrum miasta, na pewno są u was jakieś "zapsione" miejsca ;) Do zaprzęgów to on się nie nadaje, a dogtrekking to my w zasadzie uprawiamy :evil_lol: Tzn. bez tych wszystkich gadżetów, ale codziennie przechodzimy kilka, a czasem nawet kilkanaście kilometrów, lubimy długo łazić ;) Czemu dogo przestawia kolejność postów ? :angryy: Quote
kamila92 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 O zdjęciach nie trzeba chyba nawet niczego mówić bo jak zwykle są rewelacyjne :D Super towarzystwo, Duffla łatwo poznać bo się tarza :diabloti: a Ashy nie było? Quote
WeronikaM Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 ale pogoń na ostatnich zdjęciach :lol: ja też chce wiosny :( Quote
Czarna_Owieczka Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 potkanie goldenowe super :multi: http://lh6.ggpht.com/_etSO5tzDi_Y/TSY4VMCvPQI/AAAAAAAAB_w/umsiihRfFu0/DSC05144.JPG taki uśmiechnięty golden najlepszy :loveu: Quote
Ewa&Duffel Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 [quote name='kamila92']O zdjęciach nie trzeba chyba nawet niczego mówić bo jak zwykle są rewelacyjne :D Super towarzystwo, Duffla łatwo poznać bo się tarza :diabloti: a Ashy nie było? Dzięki :) A pamiętaj, że my jesteśmy na sesyjkę umówione, jak już ze zdrówkiem Iny wszystko będzie w porządku ;) I pogoda się trochę poprawi... Tak, Duffel ostatnio ma jakieś zamiłowanie do tarzania się :D Ashy nie było, Oliwii mama nie pozwoliła wtedy jechać. [quote name='WeronikaM']ale pogoń na ostatnich zdjęciach :lol: ja też chce wiosny :( Dokładnie, zwłaszcza dziś-cały czas okropnie leje :( [quote name='Czarna_Owieczka']potkanie goldenowe super :multi: http://lh6.ggpht.com/_etSO5tzDi_Y/TSY4VMCvPQI/AAAAAAAAB_w/umsiihRfFu0/DSC05144.JPG taki uśmiechnięty golden najlepszy :loveu: Dokładnie ! :) Quote
Ewa&Duffel Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 Posty oczywiście znowu się poprzestawiały...:angryy: Quote
gops Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 a ja zawsze jak ogladam Twoje foty zazdroszcze ze macie taka ekipe spacerowa i wszyskie psy sie dogaduja:) Quote
kajkoowa Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Jak ja Ci zazdroszczę, że Duffel może spacerować z tyloma psami. Sopel zaraz wywołałby wojnę o byle co, popisywałby się i zgrywał luzaka, że niby po co ma do mnie przyjść:shake: http://lh5.ggpht.com/_etSO5tzDi_Y/TSY4SNX2hZI/AAAAAAAAB_U/aySNXYho0pU/DSC05132.JPG boski sweterek, swego czasu byłam w nich strasznie zakochana :loveu: Quote
WeronikaM Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 http://lh3.ggpht.com/_etSO5tzDi_Y/TSY4Zltq_3I/AAAAAAAACAg/RCM34jtgWYg/DSC05160.JPG :loveu: Quote
kamila92 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Ewa&Duffel napisał(a):Dzięki :) A pamiętaj, że my jesteśmy na sesyjkę umówione, jak już ze zdrówkiem Iny wszystko będzie w porządku ;) I pogoda się trochę poprawi... Tak, Duffel ostatnio ma jakieś zamiłowanie do tarzania się :D Ashy nie było, Oliwii mama nie pozwoliła wtedy jechać. Pamiętam, pamiętam i dzięki ,że chcesz takim brzydalkom zdjęcia robić :diabloti: Inuli musi jeszcze sierść odrosnąć no i jeszcze druga operacja :shake: Pogoda jest fatalna i jeszcze te wychodzące kupy blee....:roll: ja u siebie na osiedlu obczaiłam miejsce gdzie ich w ogóle nie ma bo tam nikt nie chodzi i tam właśnie chodzimy :fadein: Wiesz co moja Ina wczoraj na smyczy , w ubranku przewaliła się i chciała się tarzać! Widać to dla nich niezła rozrywka :diabloti: A w tych szelkach to ma bardzo długą rączkę chyba, ciekawe jaka nasza będzie :smile: Duffel wygląda naprawdę superowo :smile: i chyba trochę zarósł znowu :mdrmed: Quote
shirrrapeira Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 To jest najpiękniejszy psiak na świecie,Duffel i jak Ja Wam zazdroszczę, że możecie tak chodzić z psami, bo Oskar, zaraz by się pogryzł z jakimś psiakiem. Albo walczyłby o kijek, albo o smakoszka. Quote
Ewa&Duffel Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 [quote name='gops']a ja zawsze jak ogladam Twoje foty zazdroszcze ze macie taka ekipe spacerowa i wszyskie psy sie dogaduja:) Takie naprawdę liczne spacery to aż tak często się nie zdarzają ;) Myślę, że to też zależy od rasy, goldeny są raczej ugodowe i rzadko mają miejsce jakieś spięcia. [quote name='Kaja10014']Jak ja Ci zazdroszczę, że Duffel może spacerować z tyloma psami. Sopel zaraz wywołałby wojnę o byle co, popisywałby się i zgrywał luzaka, że niby po co ma do mnie przyjść:shake: http://lh5.ggpht.com/_etSO5tzDi_Y/TSY4SNX2hZI/AAAAAAAAB_U/aySNXYho0pU/DSC05132.JPG boski sweterek, swego czasu byłam w nich strasznie zakochana :loveu: Duffel raczej wojen nie wywołuje (chyba że ma patyka i jakiś pies chce mu zabrać, to się zdarza niestety), ale też czasami dopada go głuchota...To jeszcze zależy od tego, gdzie spacerujemy, bo w lesie to problemu nie ma,ale np. w parku czy na łąkach odbiega wtedy zdecydowanie dalej, niż kiedy spacerujemy sami, i często ignoruje przywołanie.Chyba czuje, że moja uwaga nie jest na nim skupiona, że kiedy oleje komendę nie zareaguję w taki sposób jak reaguję, kiedy jesteśmy sami na spacerze. Wczoraj np. spacerowaliśmy po pobliskich łąkach z bokserem, tamten się ładnie pilnował, a mój bardzo się oddalał, parę razy nie przyszedł na wołanie dopóki nie powtórzyłam ostro i oczywiście zeżarł jakieś świństwa. Ale cóż, moja uwaga była skupiona na rozmowie, także nie kontrolowałam go i nie odwoływałam tak często jak zazwyczaj... Także ja też nie do końca lubię takie spacery, od czasu do czasu są fajne, ale najbardziej jednak preferuję chodzić z nim sama. Ja cały czas jestem zakochana w tych seterach :loveu:Ale charakter jednak chyba nie do końca dla mnie... [quote name='WeronikaM']http://lh3.ggpht.com/_etSO5tzDi_Y/TSY4Zltq_3I/AAAAAAAACAg/RCM34jtgWYg/DSC05160.JPG :loveu: ;) [quote name='kamila92']Pamiętam, pamiętam i dzięki ,że chcesz takim brzydalkom zdjęcia robić :diabloti: Inuli musi jeszcze sierść odrosnąć no i jeszcze druga operacja :shake: Pogoda jest fatalna i jeszcze te wychodzące kupy blee....:roll: ja u siebie na osiedlu obczaiłam miejsce gdzie ich w ogóle nie ma bo tam nikt nie chodzi i tam właśnie chodzimy :fadein: Wiesz co moja Ina wczoraj na smyczy , w ubranku przewaliła się i chciała się tarzać! Widać to dla nich niezła rozrywka :diabloti: A w tych szelkach to ma bardzo długą rączkę chyba, ciekawe jaka nasza będzie :smile: Duffel wygląda naprawdę superowo :smile: i chyba trochę zarósł znowu :mdrmed: No fakt, są strasznie brzydkie, ale jakoś się poświęcę :diabloti::lol: U nas też wszędzie kupska, chyba nikt nie sprząta w mojej okolicy, ohydnie jest po prostu :shake: I potem się dziwić, że ludzie narzekają na psy... Duffel teraz na szczęscie się nie tarza (chyba że na komendę), bo wolę nie wiedzić, jakby sie prezentował po tarzanku w błocie :diabloti: Tak, rączka w tych szelkach jest długa, ale przez to wygodniejsza, gdy trzeba za nią przytrzymac ;) A Ty już zamówiłaś szelki ? Kiedy mają dojść ? Dzięki :) No zarósł, zarósł, niedługo Oliwia się za niego weźmie :cool3: [quote name='shirrrapeira']To jest najpiękniejszy psiak na świecie,Duffel i jak Ja Wam zazdroszczę, że możecie tak chodzić z psami, bo Oskar, zaraz by się pogryzł z jakimś psiakiem. Albo walczyłby o kijek, albo o smakoszka. Dziękujemy za miłe słowa :loveu: Duffel też nie zawsze jest takim aniołkiem, jak ma patyka albo coś do jedzenia, to potrafi się nieźle odgryźć psu, który by chciał mu to zabrać :roll: U nas jest tak ohydnie dzisiaj, że szkoda gadać :shake: Cały czas leje, wieje, niby jest kilka stopni na plusie, ale przez ten wiatr i tak ma się wrażenie, że jest zimno. Wszędzie lód albo kałuże, nawet iść się nie da normalnie (bez kaloszy to nie ma po co z domu wychodzić). Byliśmy przed chwilą niecałą godzinę na spacerze i wróciłam przemarznięta i przemoczona, że nie wspomnę, jak pięknie wygląda pies-cały mokry i ubłocony :shake: W domu jednak jest przyjemniej, pies sobie własnie konga rozpracowuje i ma niezłe zajęcie, bo wsadziłam go do zamrażarki i cieżko jest wyjąć :diabloti: Quote
Ewa&Duffel Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 Jak mi znowu poprzestawia posty to stracę już cierpliwość :angryy: Quote
Daga&Maks Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 sporo tych goldenów :D u nas też pogoda beznadziejna, nawet po krótkim spacerze pies musi lądować od razu w wannie Quote
łamAga Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Jaki super spacerek :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Marta_Ares Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 ja rowniez strasznie zazdroszcze zapsionych spacerków:loveu: :loveu: :loveu: niesamowicie wygląda taka ilość goldenków:loveu: bardzo fajne zdjęcia:cool3: bardzo mu pasują te szeleczki :loveu: Quote
sator_k_ Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Widzę, że się Duffel lansuje w activdogach :D Quote
Recommended Posts