Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Infortune.']http://i49.tinypic.com/21ox4qb.jpg
Hmm, ale ten Duffel się zmienił... :hmmmm: :evil_lol:

U nas też słoneczko! :multi: Ale po wczorajszej 'sesji' nie tykam aparatu :lol:

Napisałam przecież, że to nie Duffel :eviltong:

[quote name='deer_1987']u nas buro... ale my i tak do pracy to wszysrtko jednoi..

U mnie dziś też nie bardzo...mieliśmy iść do lasu, ale nie wiem, czy namówię tatę w końcu.
No i czy dam radę po wczorajszej imprezie :diabloti:

[quote name='Minerva']http://i48.tinypic.com/sblq55.jpg Cudne robisz zdjęcia :loveu: Co zaglądam to ładniejsze :)

[quote name='CaneSs']Zgadzam się z Minervą :)

Dzięki :loveu:Naprawdę jest mi miło czytać coś takiego :)

Posted

Minerva napisał(a):
Hej Wam niedzielnie. Może jakieś fotki jak ładną macie pogodę :p?

Porobiłam trochę wczoraj, ale nie mam siły wstawiać...:eviltong:
Ale dużo dałam wcześniej, powinno wam na razie wystarczyć :diabloti:

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):

No i czy dam radę po wczorajszej imprezie :diabloti:
)

Ty się ciesz, że miałaś imprezę w sobotę, ja idę dzisiaj a jutro na 7.30 do szkoły... :siara: :evil_lol:

Posted

Infortune. napisał(a):
Ty się ciesz, że miałaś imprezę w sobotę, ja idę dzisiaj a jutro na 7.30 do szkoły... :siara: :evil_lol:

Cóż...może być ciężko :evil_lol:

Byliśmy dziś na labradorowym spotkaniu, może wieczorem wstawię fotki, ale nie obiecuję ;)

Posted

dOgLoV napisał(a):
Mamy nadzieje że sie uda dodac wam fotki wieczorem :)

Zobaczę, jak mi z nauką pójdzie...na razie ciężko to widzę :roll::evil_lol:

Właśnie odkryłam, że nie działa mi klawisz z myślnikiem...denerwujący jest ten laptop :angryy:

Posted

[quote name='sunshine']hehe super te ADHD :D
http://i47.tinypic.com/2dh8s2p.jpg
A tutaj nam oczko puszcza:D Moje Dufflatko ;*

Chyba by się dobrze dogadali z Shirą, jeśli chodzi o to ADHD :diabloti:

[quote name='Infortune.']Nie wiem jak z obiektywem Sony, ale ja bardzo lubię swoją 50 :loveu:
Wydaje mi się, że do portretów to szkiełko byłoby świetne.
Docelowo chcę kupić też tele, ale to już znacznie większy wydatek i trzeba dłużej pozbierać kasę...

Dziś na wieczornym spacerze znowu widziałam lisa.Tata gwizdnął na psa,a wtedy z krzaków wyleciał lis, przeciął drogę i poleciał dalej łąką. Duffel na szczescie znowu go nie zauważył, ale chyba coś wyczuł, bo poleciał zaraz szybko w krzaki, zaczął biegać jak szalony i węszyć. Staliśmy na drodze i z 5 minut na niego czekaliśmy.
Zastanawiam się poważnie, czy nie zacząć go prowadzać na smyczy na tych spacerach...
Czy lis będzie przed nim uciekać, jak go zacznie gonić ? Od czegoś takiego na pewno go nie odwołam:-(

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):

Dziś na wieczornym spacerze znowu widziałam lisa.Tata gwizdnął na psa,a wtedy z krzaków wyleciał lis, przeciął drogę i poleciał dalej łąką. Duffel na szczescie znowu go nie zauważył, ale chyba coś wyczuł, bo poleciał zaraz szybko w krzaki, zaczął biegać jak szalony i węszyć. Staliśmy na drodze i z 5 minut na niego czekaliśmy.
Zastanawiam się poważnie, czy nie zacząć go prowadzać na smyczy na tych spacerach...
Czy lis będzie przed nim uciekać, jak go zacznie gonić ? Od czegoś takiego na pewno go nie odwołam:-(

A jak z ogolnym przywolaniem?

Posted

deer_1987 napisał(a):
A jak z ogolnym przywolaniem?

Ogólnie to ładnie się słucha.
Jestem w stanie odwołać go od ludzi czy psów.
Zresztą on bardzo sie pilnuje, jak odejdę trochę dalej to już do mnie leci.
Ale niestety jak coś ucieka, to za tym goni. Np. jeśli chodzi o koty, to nie daruje sobie pogonienia.

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
Ogólnie to ładnie się słucha.
Jestem w stanie odwołać go od ludzi czy psów.
Zresztą on bardzo sie pilnuje, jak odejdę trochę dalej to już do mnie leci.
Ale niestety jak coś ucieka, to za tym goni. Np. jeśli chodzi o koty, to nie daruje sobie pogonienia.

Niunia kiedys w parku pobiegla za zajacem ale zaraz wrocila bo zauwazyla ze nas nie ma :P

Wiesz zalezy jak czesto sie ten lis bedzie pojawial zawsze mozecie go wykorzystac do nauki, wolac Duffela (Duffla?) zanim on lisa zobaczy

Posted

deer_1987 napisał(a):
Niunia kiedys w parku pobiegla za zajacem ale zaraz wrocila bo zauwazyla ze nas nie ma :P

Wiesz zalezy jak czesto sie ten lis bedzie pojawial zawsze mozecie go wykorzystac do nauki, wolac Duffela (Duffla?) zanim on lisa zobaczy

No mam nadzieję, że już się więcej nie pojawi...
Tzn. ja myślę, ze on też by pogonił i zaraz wrócił, ale pewności nie mam, więc wolę nie ryzykować.
Ale jak pobiegnie za zapachem, powęszy i zaraz wróci, to pewnie z lisem byłoby tak samo. Zresztą na wieczorne spacery chodzę z tatą, a Duffel czuje wobec niego większy respekt i jak tata krzyknie, to zaraz przychodzi.

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
No mam nadzieję, że już się więcej nie pojawi...
Tzn. ja myślę, ze on też by pogonił i zaraz wrócił, ale pewności nie mam, więc wolę nie ryzykować.
Ale jak pobiegnie za zapachem, powęszy i zaraz wróci, to pewnie z lisem byłoby tak samo. Zresztą na wieczorne spacery chodzę z tatą, a Duffel czuje wobec niego większy respekt i jak tata krzyknie, to zaraz przychodzi.

Trzeba tez miec zaufanie do psa ;)

Posted

deer_1987 napisał(a):
Trzeba tez miec zaufanie do psa ;)

Oj, z tym czasami u mnie ciężko jest...ale i tak lepiej niż kiedyś, kiedy dostawałam paniki jak oddalił się na więcej niż 5 metrów ;)