Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No, prawie :evil_lol:

Dzis mieliśmy ładną pogodę, w miarę ciepło i słonecznie, a więc tradycyjnie spędziliśmy kilka godzin w lesie w Choszczówce na miłym spacerku z Brutusem i Setą. Duffel oczywiście padł ;)

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sator_k_ napisał(a):
Coż mogę napisać? Po prostu cudnie! I jaka ładna pogoda...

Oj tak, pogoda była cudowna wtedy i cieplutko...ale to jeszcze październik ;)

przeszlus napisał(a):
http://lh4.ggpht.com/_etSO5tzDi_Y/TMhL37XMWdI/AAAAAAAAAi4/2qkXQFMZf9k/DSC03229.JPG
super :)
On ci schudł :p
Na pewno,od mojego pierwszego razu w galerii w Lutym :)

Masz rację oczywiście ;) Duffel waży teraz około 36 kg, nareszcie ma odpowiednią dla niego wagę. Co nie znaczy oczywiscie, że dokarmianie się skończyło :roll:

Lucky. napisał(a):
on dostaje szajby jak widzi piach ?
Super zdjęcia, i czysty duffel ! ;D

Tak, ale nie tylko wtedy :evil_lol:
Słuszna uwaga, mój pies rzadko bywa czysty :diabloti:

WeronikaM napisał(a):

Dzięki :loveu:

Posted

deer_1987 napisał(a):
jak widac i w Warszawie mozna znalesc tereny gdzie da sie psa spuscic i pohasac z nim :)

Tak, i to całkiem sporo jest takich terenów :) Może to jeszcze zależy, w jakiej dzielnicy się mieszka, ale u nas jest raj pod tym względem ;)

Daga & Maks napisał(a):

Jak pańcia każe to trzeba :diabloti:

Coraz lepiej wychodzi nam zabawa na spacerach. Dziś szaleliśmy ze sznurem najpierw na naszej łączce i widać, było, że jest nieźle nakręcony. Potem na polach pięknie się bawił szarpakiem i aportował nawet ze sporej odległości. Oczywiście jestem tym zachwycona.
Z nowości, zaczęliśmy jeszcze ćwiczyć sobie elementy agility, na razie w ogrodzie i na spacerach jak się trafi okazja. Kupiłam też hula-hop, ciekawe, czy mu się spodoba skakanie ;)
No i Duffel nauczył się 2 nowych sztuczek: papa (ale to tak średnio mu wychodzi) i "czyj jesteś piesek ?" :)

Pozdrawiamy ciepło w tą jesienną pogodę (u nas znowu pada :roll:).

Więcej zdjęć wkrótce.

Posted

no to super że Duffel zaczyna się bawić na dworze :D pamiętam moją radość jak kiedyś choć przez kilka minut udało mi się z Maksem pobawić na dworze zabawką, bo on uważał że miejsce zabawek jest w domu i za każdym razem jak rzuciłam mu zabawką to on ją brał i szedł odnieść do domu :lol:

Posted

[quote name='sator_k_']Cieszę się, że chociaż jednej osobie pomogłam ;)

A Duffel śliczny no i czekam na więcej zdjęć :D
Jeszcze raz dzięki, bardzo nam pomógł ten sposób :)
Dzięki, zaraz dam coś jeszcze ;)

[quote name='Paula03']http://lh4.ggpht.com/_etSO5tzDi_Y/TNbcIXBsB_I/AAAAAAAAAtQ/yry2qxyOiAw/s512/DSC03598.JPG
Tylko jedno ;)

Fajnie, że Duffel chciał się bawić ;)
A jak jest ta komenda "czyj jesteś piesek" to gdzie on dokładnie kładzie łapę? Gdzieś koło kolana? :lol:
Kładzie łapę tak powyżej kolana, na udzie ;) Spróbuję to może nagrać jutro, w ogóle przydałoby się jakiś sztuczkowy filmik zrobić...

[quote name='Daga & Maks']no to super że Duffel zaczyna się bawić na dworze :D pamiętam moją radość jak kiedyś choć przez kilka minut udało mi się z Maksem pobawić na dworze zabawką, bo on uważał że miejsce zabawek jest w domu i za każdym razem jak rzuciłam mu zabawką to on ją brał i szedł odnieść do domu :lol:
O, to niezły Maks :evil_lol: Inteligentny psiak, chciał posprzątać :cool3:
A u nas to też trwa na razie tylko kilka minut, nie chcę, żeby mu się znudziło, ale dobre i tle ;)

[quote name='Lucky.']ale mu ładnie w tym rogzie !
Dzięki, też mi się bardzo podoba :loveu: Niby taki zwykły, ale coś jednak w sobie ma.

[quote name='gops']sliczne zdejcie!
czy TY Dufflow obcinasz siersc na szyi ?
Tak, ma obciętą sierść na szyi ;) Ale sama go nie obcinam, tylko fryzjerka.

[quote name='sunshine']aaaaaaaaaaa i wszystko jasne;)

śliczny Duffcio :D skąd wy tyle słonka macie?:)
Zdjęcia są jeszcze z października, teraz w zasadzie ciągle leje :( Już mam dosyć tego, zimno jest strasznie, opatulam się prawie jak w zimie. Chociaż nie powiem, w niedzielę było ładnie i słonecznie, w sam raz na kilka godzin w lesie ;)

Posted

Jak widać na tym zdjęciu, tam w tle jeszcze mnóstwo innych śmieci leży. Niestety, to jest droga prowadząca do supermarketu i myślę, że to robi swoje :roll: Zresztą, gdzie w dzisiejszych czasach nie ma śmieci...Ostatnio będąc w lesie to aż się załamałam, w głebi lasu wysypiska śmieci w czarnych workach, materiały budowlane, meble...
Ale to przecież psy śmiecą ! :shake: