Izabela124. Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Ewa&Duffel napisał(a): No widzisz, to fajnie masz. Ale jednak z Bobikiem też jest łatwiej, bo to mały pies. U nas jak samochodem jadą 4 osoby + bagaże to ciężko o miejsce dla psa...No to prawda, Bobik mały jest. Zawsze można go na kolana posadzić ;) Ewa&Duffel napisał(a): My niby tez mamy kombi, ale i tak ojciec ciągle się wkurza, że pies mu brudzi w bagażniku, że pełno sierści w samochodzie i w ogole :roll: szczegolnie jak jedziemy na pływanie. Zachowuje się tak,jakby nie wiedział, jakie pies ma wymagania, kiedy się na niego decydowaliśmy. Zresztą komentarze, że mam bzika na punkcie Duffla, są na porządku dziennym. Ja to już ignoruję, niech sobie gadają, co chcą, całe szczęście długo już z nimi raczej nie pomieszkam.Z tym gadaniem to Cie rozumiem... Quote
Ewa&Duffel Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 kamila92 napisał(a):Super te zdjęcia z Choszczówki, psiaki miały super spacerek :) Duffel jaki czyściutki :P Co do wyjazdu z psem to Cię pocieszę jak dobrze wiesz ja mam dwa, moja matka cały czas mi gada że one wszystko mi komplikują, przeszkadzają ,a ja chcę jeszcze trzeciego...za wyjazdem z psami też nie jest ,a ja jej cały czas daje przykłady ,że jak się chce to można. Bo można! Pokazuje jej czasami na różnych forach jak ludzie ze swoimi psami wyjeżdżają nie tylko nad nasze morze ale również w różne miejsca w Europie ;) Jak już nie wie co powiedzieć to mówi że z jednym psem można wyjechać ale z dwoma? To jej kiedyś pokazałam jak ludzie z całymi sforami wyjeżdżają ale wiesz ona cały czas szuka pretekstu. Mój ojciec wręcz przeciwnie jest za wyjazdami z psami teraz akurat nie może wyjeżdżać ale stara się zabierać dziewczyny nad wodę itd Teraz w weekend prawdopodobnie śmigamy na mazury ;) Chcesz zobaczyć moje samochody jakie są czyściutkie hehe? :P Jak się włączy dmuchawę to wszystko lata :P Oczywiście żeby nie było po każdej jeździe z psami sprzątamy ;) I też robię sobie prawo jazdy ,w tym roku już mi się pewnie nie uda ale w przyszłym się o prawko postaram i odłożę trochę pieniędzy na jakiś samochód żebym mogła dziewczyny wszędzie zabierać. Ja mojej matce powiedziałam ''zobaczysz jak będę miała prawko to Ci pokarzę że z psami można wyjeżdżać tylko trzeba chcieć'' :) Na przyszły rok planuję się też wyprowadzić i mieć do tego czasu już 3 psa , jak wyjdzie zobaczymy ;) Musisz się z nami kiedyś wybrać do Choszczówki ;) No ale u Ciebie przynajmniej tata jest chętny do wyjazdów, a u mnie nikt :( Zazwyczaj jeżdżę z psem sama komunikacją miejską, ale przecież nie wszędzie da się nią pojechać. Nad wodę więc nie jeździmy, bo nie ma jak :( Mam nadzieję, że na zjeździe się przynajmniej Duffel wypływa. Wiesz, ja też pokazuję różne zdjęcia i opowiadam, jak inni jeżdżą z psami, ale ich to nic nie obchodzi, mówią, że inni mogą sobie jeździć, ale oni nie będą, bo dla nich to przesada :( Ja tez zamierzam właśnie w przyszłym roku prawko zrobić, to może razem będziemy jeździć :D A jak ja wspominam o drugim psie, to zaraz patrzą na mnie jak na głupią :angryy: Feigned napisał(a):ale Ci zazdroszczę! wszyscy sobie teraz prawka robią, a ja dopiero za rok mogę :( wyczekuję tego z utęsknieniem :evil_lol: Duffel jest cudnyyyy :loveu: Ale ja też będę robić dopiero w przyszłym roku ;) Izabela124. napisał(a):No to prawda, Bobik mały jest. Zawsze można go na kolana posadzić ;) Z tym gadaniem to Cie rozumiem... Dobrze, że przynajmniej niektórzy mnie rozumieją, zazdroszczę tym, którzy nie muszą takich komentarzy wysłuchiwać... Quote
Ewa&Duffel Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 Dziś kolejny dzień upałów, byliśmy z Dufflem o 6 na spacerze, to jeszcze było czym oddychać, ale jako o 7 wracaliśmy, to już skwar się zaczynał :shake: Wstawię trochę zdjęć z Choszczówki i uciekamy do basenu się chłodzić :D Duffel pan i władca jeziorka :D Ashka Quote
Ciapkowa. Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Hejka! 'Duffel Pan i Władca jeziora' jest najlepszy :loveu: Quote
Ewa&Duffel Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 [quote name='GaBi12']Hejka! 'Duffel Pan i Władca jeziora' jest najlepszy :loveu: Hej :) On tam prawie cały czas siedział i się moczył :evil_lol: Grzeczne pieski :diabloti: Oliwia ma smaczki rzecz jasna :evil_lol: [SIZE=2] Quote
Ewa&Duffel Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 Nie umiem fotografowac ciemnych psow :shake: I na razie tyle;) Quote
kamila92 Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Zdjęcia 1sza klasa, cudne! :) Bosh jak ja dawno Ashy nie widziałam ale już niedługo wraca :D Nom chciałam się wybrać wtedy do Choszczówki ale zrezygnowałam :P może następnym razem... Tata jest za wyjazdami z psami ale co z tego jak teraz nie może nigdzie wyjechać :( do pociągu dziewczyn nie wsadzę :( wiesz co Ina wyprawiała kiedyś na peronie? Masakra! Musiałam ją ciągnąć aż wyszła z szelek i w nogi ,a ja za nią i od nowa :P Jak zrobię sobie prawko i kupię samochód to będę mogła Was gdzieś zabierać i jeszcze Oliwię z Ashą....hm ale on duży chyba będzie musiał być w takim razie :P :D Co do 2 psa to będzie Twoja decyzja, jesteś pełnoletnia (już prawie ;) ) i masz prawo podejmować własne decyzje. To będzie Twój pies nie ich ;) Na mnie też się na początku tak patrzyli jkbym z księzyca spadła ale teraz są już przyzwyczajeni bo o 3 psie gadam non stop :P Jak będziesz dodawać zdjęcia z Moczydła to te beze mnie, ja je widziałam i wyszłam fatalnie :D ;) A i mam pytanie skąd Wy emotikonki bierzecie bo ja ich nie widzę :( Quote
taxelina Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 No bo Ty jestes przyzwczyajona jasnego psa focic, ja czarne i potem ciezko i Valtera i nasze razem focic. Jak dobrze ze u nas zachmurzone troche i 22 stopnie, mily wiatr :) wreszcie da sie zyc Quote
wiki4 Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Świetna fotorelacja! ;) Jeziorko fajne, takie małe :lol: Quote
Kashdog Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Foty jak zwykle bardzo fajnie się ogląda :) Ale tego piaskowego Duffla to Ci współczuje :diabloti: Quote
Daga&Maks Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 http://lh3.ggpht.com/_vXP5Ntf2E7E/TCdsz78k3jI/AAAAAAAANjc/UGMypRiO2hE/DSC05589.JPG słuchają instrukcji bezpiecznego zachowania nad wodą :diabloti: Quote
Izabela124. Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 http://lh3.ggpht.com/_vXP5Ntf2E7E/TCdsrJTjyHI/AAAAAAAANiw/vIqXocvTkJw/DSC05577.JPG Duffel tu wygląda jak mała mróweczka :evil_lol: http://lh5.ggpht.com/_vXP5Ntf2E7E/TCdtFuRb9ZI/AAAAAAAANk0/zL7a_pMFIiQ/DSC05610.JPG zmęczyły mnie te zabawy :lol: Quote
łamAga Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Ile tu zdjęć :multi: jak zawsze wszystkie suuuuper :loveu: Joko ma bardzo ładne umaszczenie :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Ewa&Duffel Posted July 24, 2010 Author Posted July 24, 2010 kamila92 napisał(a):Zdjęcia 1sza klasa, cudne! :) Bosh jak ja dawno Ashy nie widziałam ale już niedługo wraca :D Nom chciałam się wybrać wtedy do Choszczówki ale zrezygnowałam :P może następnym razem... Tata jest za wyjazdami z psami ale co z tego jak teraz nie może nigdzie wyjechać :( do pociągu dziewczyn nie wsadzę :( wiesz co Ina wyprawiała kiedyś na peronie? Masakra! Musiałam ją ciągnąć aż wyszła z szelek i w nogi ,a ja za nią i od nowa :P Jak zrobię sobie prawko i kupię samochód to będę mogła Was gdzieś zabierać i jeszcze Oliwię z Ashą....hm ale on duży chyba będzie musiał być w takim razie :P :D Co do 2 psa to będzie Twoja decyzja, jesteś pełnoletnia (już prawie ;) ) i masz prawo podejmować własne decyzje. To będzie Twój pies nie ich ;) Na mnie też się na początku tak patrzyli jkbym z księzyca spadła ale teraz są już przyzwyczajeni bo o 3 psie gadam non stop :P Jak będziesz dodawać zdjęcia z Moczydła to te beze mnie, ja je widziałam i wyszłam fatalnie :D ;) A i mam pytanie skąd Wy emotikonki bierzecie bo ja ich nie widzę :( A my się z Ashą zobaczymy za tydzień na zjeździe :multi: Wiesz, co do tego drugiego psa, to nie zamierzam go kupować, dopoki się nie wyprowadzę z domu. Niby warunki tu są super, ale nie zamierzam ryzykować, że zepsują mi szczeniaka tak jak psują Duffla :( To już jest dorosły pies i w miarę wychowany, więc tak bardzo to nie przeszkadza, ale i tak bywa wkurzające. Palą komendy, ciągle podkarmiają, bez sensu się z nim drażnią, zepsuli mu aport. A nie wiem, kiedy będę miała warunki, aby wynająć mieszkanie... Aby dodawać emotki, musisz wejść w "Opcje zaawansowane" ;) deer_1987 napisał(a):No bo Ty jestes przyzwczyajona jasnego psa focic, ja czarne i potem ciezko i Valtera i nasze razem focic. Jak dobrze ze u nas zachmurzone troche i 22 stopnie, mily wiatr :) wreszcie da sie zyc U nas dziś tez fajnie, o 6 bylismy na pływaniu (tzn Duffel pływał :D ) to tak jakoś się słońce przebijało, ale teraz się zachmurzyło i mają dzisiaj byc burze :) Quote
Ewa&Duffel Posted July 24, 2010 Author Posted July 24, 2010 [quote name='wiki4']Świetna fotorelacja! ;) Jeziorko fajne, takie małe :lol: Bo to w zasadzie nie jest jeziorko, tylko zalana dziura po wyrobisku piasku, ale tak je nazywam z wygody ;) [quote name='Kashdog']Foty jak zwykle bardzo fajnie się ogląda :) Ale tego piaskowego Duffla to Ci współczuje :diabloti: Dzięki ;) Nie ma co współczuć, potem wracaliśmy przez las i wszystko się z niego wykruszyło :diabloti: [quote name='Daga & Maks']http://lh3.ggpht.com/_vXP5Ntf2E7E/TCdsz78k3jI/AAAAAAAANjc/UGMypRiO2hE/DSC05589.JPG słuchają instrukcji bezpiecznego zachowania nad wodą :diabloti: a jak :evil_lol: [quote name='Izabela124.']http://lh3.ggpht.com/_vXP5Ntf2E7E/TCdsrJTjyHI/AAAAAAAANiw/vIqXocvTkJw/DSC05577.JPG Duffel tu wygląda jak mała mróweczka :evil_lol: http://lh5.ggpht.com/_vXP5Ntf2E7E/TCdtFuRb9ZI/AAAAAAAANk0/zL7a_pMFIiQ/DSC05610.JPG zmęczyły mnie te zabawy :lol: Mróweczka moja :diabloti::loveu: Brutus najmniej się bawił, zajęty był pilnowaniem stada :diabloti: [quote name='dOgLoV']Ile tu zdjęć :multi: jak zawsze wszystkie suuuuper :loveu: Joko ma bardzo ładne umaszczenie :loveu::loveu::loveu::loveu: Dzięki ;) Joko to gordon seterka, jest świetna, ale to mały huragan i wulkan energii :loveu: Quote
Ewa&Duffel Posted July 24, 2010 Author Posted July 24, 2010 No to lecimy dalej z Choszczówką ;) Quote
Recommended Posts