Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hejka :multi:

kurcze ale miałam wczoraj niemiłe zdarzenie a propos tresury psów :-(
wyszukałam pewną organizację która zajmuje sie tresura psów , poszłam do nich z moim problemem agresji Nerona , ten człowiek zadał mi pytanie " ile ma pies?" mówie " 3,5 roku" na co on , cytuję : " taki stary pies nie nadaje sie juz na tresure , jezeli jest agresywny to trzeba go uśpić :crazyeye: pani sie go pozbedzie a ja pani dam 8 letnia suczke ktora poza czytaniem i pisaniem wykona kazda komende i po polsku i po niemiecku , ona nie daje mi mlodych wiec musze sie jej pozbyc " no jak mozna miec tak rzeczowe podejscie do zwierzat :-( zero przywiazania , czysty biznes :-(

pisze o tym bo Duffelek ma prawie 3 lata i przyjeli go na szkolenie a Neron ma 3,5 roku i jest za stary ??:-(

normalnie rece mi opadly i do teraz nie moge sie otrzasnac po tym co uslyszalam z ust tego kolesia , jak mozna miec takie podejscie do psów :-(

dodam jeszcze ze to nie byl jakis amator tylko czlowiek ktory od lat zajmuje sie hodowla i tresura psów :-(

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dOgLoV napisał(a):
Hejka :multi:

kurcze ale miałam wczoraj niemiłe zdarzenie a propos tresury psów :-(
wyszukałam pewną organizację która zajmuje sie tresura psów , poszłam do nich z moim problemem agresji Nerona , ten człowiek zadał mi pytanie " ile ma pies?" mówie " 3,5 roku" na co on , cytuję : " taki stary pies nie nadaje sie juz na tresure , jezeli jest agresywny to trzeba go uśpić :crazyeye: pani sie go pozbedzie a ja pani dam 8 letnia suczke ktora poza czytaniem i pisaniem wykona kazda komende i po polsku i po niemiecku , ona nie daje mi mlodych wiec musze sie jej pozbyc " no jak mozna miec tak rzeczowe podejscie do zwierzat :-( zero przywiazania , czysty biznes :-(

pisze o tym bo Duffelek ma prawie 3 lata i przyjeli go na szkolenie a Neron ma 3,5 roku i jest za stary ??:-(

normalnie rece mi opadly i do teraz nie moge sie otrzasnac po tym co uslyszalam z ust tego kolesia , jak mozna miec takie podejscie do psów :-(

dodam jeszcze ze to nie byl jakis amator tylko czlowiek ktory od lat zajmuje sie hodowla i tresura psów :-(

Boże, co za debil :angryy: Jakbym tam była to nieźle bym gościa zjechała, ale może to i dobrze, że go nie przyjęli na to szkolenie, bo po tym co usłyszałaś to aż szkoda kasy wydawać na takiego idiote.
Jak sie on nazywał?

Posted

Kashdog napisał(a):
Boże, co za debil :angryy: Jakbym tam była to nieźle bym gościa zjechała, ale może to i dobrze, że go nie przyjęli na to szkolenie, bo po tym co usłyszałaś to aż szkoda kasy wydawać na takiego idiote.
Jak sie on nazywał?

Dokładnie , jak ja usłyszałam co on w ogóle do mnie mówi to szczęka mi opadła , no kurcze traktują psy jak biznes , " zabawka sie zepsóła to trzeba ja wyrzucić i kupic sobie nową " :angryy: normalnie brak słów :angryy:

nie wiem czy powinnam podawac dane osób bo to raczej chyba nie na tym rzecz polega ale jest to od lat prosperująca hodowla owczarkow niemieckich zajmująca sie rowniez tresura psów :shake:

jak dla mnie to ten czlowiek nie umial by wyszkolic trudnego psa wiec po co go szkolic jak mozna zlikwidowac i kupic sobie grzecznego ulozonego psa :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: normalnie szok :mad:

Posted

Szkoda słów...Niestety w wielu miastach tacy 'mądrzy' trenerzy są w większości :shake::angryy:
Całe szczęście, że Ty akurat wiesz,że on gada głupoty,a ktoś inny mógłby mu uwierzyć...Nie wiem, co bym zrobiła, jakby ktoś przy mnie powiedział coś takiego :angryy:

A muszę się pochwalić,że Duffel już prawie opanował turlanie ;) A głupia pańcia zepsuła...
Za dużo powtórek mu kazałam robić i się zaciął :( Trudno, wrocimy do tego za jakis czas...

Posted

http://lh5.ggpht.com/_vXP5Ntf2E7E/S_mOUBSbh6I/AAAAAAAAMhU/Ugmm_qVNx14/DSC04249.JPG

ale biszkoptowo:loveu: :loveu:

http://lh5.ggpht.com/_vXP5Ntf2E7E/S_mOfUpyyXI/AAAAAAAAMiM/00GVzhJ5F6w/DSC04265.JPG
jaki smutas:-(

przygody z parku nie zazdroszcze:roll: dzieciaki wrzeszczace mogą latać, a jak psy spokojne to na straż miejską trzeba dzwonic:roll:

Mialam kiedys nie przyjemna sytuację ze starszymi osobami, byłam ze znajomymi nad jeziorem, siedzielismy na mostku, kolega grał na gitarze, smielismy sie rozmawialiśmy...
Przyjechały jakieś starsze babcie na grila, przyjechały do lasu z psem, ktory siedzial caly czas zamkniety w samochodzie....
w pewnym momencie zaczeły sie na nas wydzierać co to za młodzierz w dzisiejszych czasach tylko piją, niszczą i ćpają.... dodam ze nikt z nas nie miał zadnego alkoholu, jedynie sok w kartoniku i chipsy:evil_lol:
Zadzwoniła na policje z pretensjami....

Posted

Marta_Ares napisał(a):

Mialam kiedys nie przyjemna sytuację ze starszymi osobami, byłam ze znajomymi nad jeziorem, siedzielismy na mostku, kolega grał na gitarze, smielismy sie rozmawialiśmy...
Przyjechały jakieś starsze babcie na grila, przyjechały do lasu z psem, ktory siedzial caly czas zamkniety w samochodzie....
w pewnym momencie zaczeły sie na nas wydzierać co to za młodzierz w dzisiejszych czasach tylko piją, niszczą i ćpają.... dodam ze nikt z nas nie miał zadnego alkoholu, jedynie sok w kartoniku i chipsy:evil_lol:
Zadzwoniła na policje z pretensjami....

I co policja na to ? :diabloti:

Mam zdjęcia, ale prawie nikt nas nie odwiedza, więc nie dam :eviltong:

Posted

niunka04 napisał(a):

O, spacerujecie tam czasami ?
ta woda nie jest brudna ;) to są doły po wyrobisku piasku,woda podsiąka od dołu,więc ładnie się filtruje. woda wydaje się piaszczysta, ale jak psiak z niej wychodzi i wyschnie, to wszystko się wykrusza z sierści ;)
Szkoda tylko, ze teraz ze wzgledow bezpieczenstwa zaczynaja to zasypywac...

Posted

Ja też zawsze odwiedzam jak są foty tylko się zazwyczaj nie odzywam;)

http://img535.imageshack.us/i/dsc03860d.jpg/ meega słodko:)):loveu:

woda wygląda niezbyt zachęcająco.. ale faktycznie z goldow ładnie się wykrusza wszystko;)

a Brutus to "ten" Brutus, tak z ciekawości?;> nie szkoda skórzanej obróżki do wody?;) (mówie o drugim goldzie)

Posted

FLY napisał(a):
Ja też zawsze odwiedzam jak są foty tylko się zazwyczaj nie odzywam;)

http://img535.imageshack.us/i/dsc03860d.jpg/ meega słodko:)):loveu:

woda wygląda niezbyt zachęcająco.. ale faktycznie z goldow ładnie się wykrusza wszystko;)

a Brutus to "ten" Brutus, tak z ciekawości?;> nie szkoda skórzanej obróżki do wody?;) (mówie o drugim goldzie)

Nie wiem, którego Brutusa masz na mysli, ale to jest ten Brutus ;)
http://www.dogomania.pl/threads/176755-Oto-Brutus-m%C3%B3j-wielki-skarb
Ona juz i tak sie zniszczyła i czekają na przesyłkę z nowymi obrożami ;)

Agnes napisał(a):
OOO znajome "tereny" - chodzilysmy kilka razy po Choszczowce ;) Aza z tamtych stron pochodzi:lol:

moze sie tam kiedys spotkamy ;)

Aga&Ganja napisał(a):

:loveu:

Daga & Maks napisał(a):
:hand:
co u was?

hej :) u nas wszystko w porządku, nie odzywałam się parę dni, bo nie miałam internetu, nadal nie mam zresztą (korzystam z modemu z telefonu). Duffel nauczył się nowej sztuczki: turlania ;)

Infortune. napisał(a):
Ale się naczytałam i zdjęc naoglądałam! Super :loveu:

Duffelkowy kolega bardzo ładny jest :)

też mi się bardzo podoba :)

Minerva napisał(a):
Woda pod kolor sierści psów :D

trochę ciemniejsza ;)

nikusiovatamiłośniczka:) napisał(a):
ale czysta woda :diabloti:
ładne fotki ;d

czysta, tylko piaskowa ;)

malina&lucyna napisał(a):
fotki jak zwykle rewelka:) chcemy wiecej!!:)
MIZIANKO OD NAS

dzięki, zaraz dam więcej ;)