Minerva Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Ewa&Duffel napisał(a):No właśnie do tej pory nie nagradzałam, nagrodą za przyniesienie był jedynie kolejny rzut. Ale tak sobie myślę, żeby może go smakołykami nagradzać, ale czy to dobry pomysł ? Ja moja nagradzam przeciąganiem, ale plastik za długo nie pozyje jak będziecie się przeciągać. W sumie smakołyk chyba nie byłby zły, ale moją smakołyki spowalniają-zaczyna być bardziej nakręcona na smaczek niz na dysk. Smaków obecnie uzywam tylko jak do mnie przychodzi-mimo, że reaguje na imię wole to utrwalać i uświadamiać jej, że przychodzenie do mnie jest opłacalne :cool3:. Quote
Ewa&Duffel Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Minerva napisał(a):Ja moja nagradzam przeciąganiem, ale plastik za długo nie pozyje jak będziecie się przeciągać. W sumie smakołyk chyba nie byłby zły, ale moją smakołyki spowalniają-zaczyna być bardziej nakręcona na smaczek niz na dysk. Smaków obecnie uzywam tylko jak do mnie przychodzi-mimo, że reaguje na imię wole to utrwalać i uświadamiać jej, że przychodzenie do mnie jest opłacalne :cool3:. No właśnie czytałam na jakiejś stronie o frisbee, że fajnie jest nagradzać przeciąganiem, ale nasz plastikowy dysk raczej się do tego nie nadaje :-( I właśnie tam też pisało, że nagradzanie smaczkami nie jest zbyt dobre, bo pies staje się nakręcony na żarcie, a nie na zabawę. I obawiam się, że z Dufflem też tak będzie. No ale jutro spróbuję i zobaczymy. Może spróbuję go nagradzać malutkimi kawałkami czegoś niezbyt atrakcyjnego. Quote
Minerva Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Ewa&Duffel napisał(a):No właśnie czytałam na jakiejś stronie o frisbee, że fajnie jest nagradzać przeciąganiem, ale nasz plastikowy dysk raczej się do tego nie nadaje :-( I właśnie tam też pisało, że nagradzanie smaczkami nie jest zbyt dobre, bo pies staje się nakręcony na żarcie, a nie na zabawę. I obawiam się, że z Dufflem też tak będzie. No ale jutro spróbuję i zobaczymy. Może spróbuję go nagradzać malutkimi kawałkami czegoś niezbyt atrakcyjnego. Hmm... A kilker macie? Nigdy nie uzywałam klikera w nauc ale może zaznaczanie momentu kiedy oddaje czy coś. W tym nie pomogę, bo się po prostu na kilkerze nie znam. Quote
Ewa&Duffel Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Minerva napisał(a):Hmm... A kilker macie? Nigdy nie uzywałam klikera w nauc ale może zaznaczanie momentu kiedy oddaje czy coś. W tym nie pomogę, bo się po prostu na kilkerze nie znam. Mamy-ale tylko mamy ;) Nigdy go nie używałam i nie znam się zupełnie. Z tego co czytałam, wynika, że kliknięcie zastępuje pochwałę głosową, ale samo w sobie nie jest nagrodą. Więc to i tak by nic nie dało. Ale dzięki za pomoc. Spróbuję jutro ze smaczkami ;) Quote
Minerva Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Ewa&Duffel napisał(a):Mamy-ale tylko mamy ;) Nigdy go nie używałam i nie znam się zupełnie. Z tego co czytałam, wynika, że kliknięcie zastępuje pochwałę głosową, ale samo w sobie nie jest nagrodą. Więc to i tak by nic nie dało. Ale dzięki za pomoc. Spróbuję jutro ze smaczkami ;) Ło, ja też w tym temacie zielona jestem :shake:. A może faktycznie jakieś małe kawałki kurczaka czy czegoś nie byłyby złe :cool3:. Quote
Ewa&Duffel Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Minerva napisał(a):A może faktycznie jakieś małe kawałki kurczaka czy czegoś nie byłyby złe :cool3:. Eee, kurczak za bardzo by go chyba nakręcił :diabloti: Spróbujemy z kulkami karmy może albo takimi kostkami mięsnymi Maceda ;) Quote
Minerva Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Ewa&Duffel napisał(a):Eee, kurczak za bardzo by go chyba nakręcił :diabloti: Spróbujemy z kulkami karmy może albo takimi kostkami mięsnymi Maceda ;) Czasami wydaje mi się, żę Fredka to odróżnia smaków. I na karme, i na kurczaka, i na ser jest tak samo nakręcona :roll:. Ja już muszę kończyć, bo włoski muszę umyć, życzę powodzenia we frisbowanku. Zobaczysz, za rok, to my razem z naszymi goldenami w DCDC będziemy statrować :evil_lol:. Quote
Ewa&Duffel Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Minerva napisał(a):Czasami wydaje mi się, żę Fredka to odróżnia smaków. I na karme, i na kurczaka, i na ser jest tak samo nakręcona :roll:. Ja już muszę kończyć, bo włoski muszę umyć, życzę powodzenia we frisbowanku. Zobaczysz, za rok, to my razem z naszymi goldenami w DCDC będziemy statrować :evil_lol:. Duffel odróżnia, ale zje wszystko :evil_lol: Ja tez juz musze uciekac ;) A co to jest DCDC ? ;) Quote
Cavalierkaa Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Ewa pochwalcie sie jak już dostaniecie Aparata :evil_lol: I pokażcie jakie fotki robi :diabloti: Bo też muszę sobie sprawiś lustrzanke. A i zapraszam do nas na fotki ( strona 74 xD ) Quote
Minerva Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 Ewa&Duffel napisał(a):Duffel odróżnia, ale zje wszystko :evil_lol: Ja tez juz musze uciekac ;) A co to jest DCDC ? ;) DCDC to zawody frisbee ;) A tak w ogóle zapraszamy do nas na 100 stronke. O ile uda się Wam nas znaleźć-nowe dogo to tragedia. Quote
Bonsai Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 I jak tam lustrzanka? Jaki obiektyw do tego? Quote
Ewa&Duffel Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 CaneSs napisał(a):Siemacie :) Hej :) deer_1987 napisał(a):czekam na foty! Nie mam nic nowego-czekam na fotki od Oli ;) CaneSs napisał(a):Ewa pochwalcie sie jak już dostaniecie Aparata :evil_lol: I pokażcie jakie fotki robi :diabloti: Bo też muszę sobie sprawiś lustrzanke. A i zapraszam do nas na fotki ( strona 74 xD ) Aparat mam od wczoraj, ale niestety nie ma się czym chwalić :( Wychodzą mi dość beznadziejne zdjęcia :( Później do was zajrzę :) Minerva napisał(a):DCDC to zawody frisbee ;) A tak w ogóle zapraszamy do nas na 100 stronke. O ile uda się Wam nas znaleźć-nowe dogo to tragedia. Masz rację, to jakaś tragedia. Przez parę dni nie wchodziłam na dogo, bo brak czasu i do tego zepsuł mi się laptop. A jak weszłam, to od razu mi się nasunęło pytanie : " Co to ma być ?!" Zajrzę do was później, bo na chwilkę wpadłam. Bonsai napisał(a):I jak tam lustrzanka? Jaki obiektyw do tego? Sony Alfa 200 z kitowym obiektywem 18-70 mm. Ale coś mi nie wychodzi...Nie potrafię zrobić ładnego zdjęcia :( Przed chwilą byłam z aparatem na spacerze i nie wyszło mi ani jedno zdjęcia dobrze. Chyba będę musiała jakoś skorzystać z Twojej pomocy ;) Quote
Bonsai Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Ja też zaczynałam od kitowego obiektywu. ;) Szkoda, że nie masz Canona, tak to jakbyśmy się spotykały mogłabyś sobie podpiąć inny obiektyw. (mam tele i stałkę 50 mm). Co do ładnych zdjęć - jedyna recepta to pstrykać, pstrykac, pstrykać bawiąc się ustawieniami. Choć oczywiście jak się spotkamy to mogę Ci co nieco pokazać, choć szczerze mówiąc nie miałam nigdy Sony w ręku i pewnie sama będę musiała rozgryźć gdzie się co przestawia. ;) Quote
Minerva Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Hej Wam :hand: Ja się powoli przyzwyczajam, ale denerwuje mnie to, że nie mogę edytować posta czy nie mogę od razu wejść na ostatnia stronę wątku :/ Quote
Cavalierkaa Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Własnie Minerva masz racje. To wkurzające ^^^ A tak wgl. to heeej Quote
łamAga Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Minerva napisał(a):Hej Wam :hand: Ja się powoli przyzwyczajam, ale denerwuje mnie to, że nie mogę edytować posta czy nie mogę od razu wejść na ostatnia stronę wątku :/ Ja na ostatnią strone wątku wchodze poprzez wciśnięcie godziny ostatnio dodanej wiadomości w danym wątku hmmmm tylko nie wiem czy dość jasno to określiłam .... Quote
Minerva Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 dOgLoV napisał(a):Ja na ostatnią strone wątku wchodze poprzez wciśnięcie godziny ostatnio dodanej wiadomości w danym wątku hmmmm tylko nie wiem czy dość jasno to określiłam .... Wystarczająco jasno, bym zrozumiała, wielkie dzięki ;) Quote
taxelina Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 http://sherry-niunia.home.pl/foto.html moj tz pisal, moze sie przyda Quote
Ewa&Duffel Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 [quote name='deer_1987']http://sherry-niunia.home.pl/foto.html moj tz pisal, moze sie przyda Dziękuję, na pewno się przyda :) [quote name='Bonsai']Ja też zaczynałam od kitowego obiektywu. ;) Szkoda, że nie masz Canona, tak to jakbyśmy się spotykały mogłabyś sobie podpiąć inny obiektyw. (mam tele i stałkę 50 mm). Co do ładnych zdjęć - jedyna recepta to pstrykać, pstrykac, pstrykać bawiąc się ustawieniami. Choć oczywiście jak się spotkamy to mogę Ci co nieco pokazać, choć szczerze mówiąc nie miałam nigdy Sony w ręku i pewnie sama będę musiała rozgryźć gdzie się co przestawia. ;) Byłabym wdzięczna za jakieś wskazówki. Teorię znam tak mniej więcej (oczywiście z naciskiem na mniej), sporo czytałam, ale w praktyce jest dużo gorzej... PS A kiedy mogę liczyć na Dufflowe fotki ? ;) Quote
Infortune. Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Ja mam lustro od roku prawie i nadal mi nie wychodzą zdjęcia. :diabloti: Ale mną się nie sugeruj, ja zawsze się wyróżniam. :lol: Pokaż jakieś efekty. ;) Quote
Minerva Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Właśnie, pokazuj swoje foty ;). Na pewno nie gorsze od moich ;p Quote
Ewa&Duffel Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 [quote name='Infortune.']Ja mam lustro od roku prawie i nadal mi nie wychodzą zdjęcia. :diabloti: Ale mną się nie sugeruj, ja zawsze się wyróżniam. :lol: Pokaż jakieś efekty. ;) A tam nie wychodzą, jakos w waszej galerii co innego widzę :diabloti: [quote name='Minerva']Właśnie, pokazuj swoje foty ;). Na pewno nie gorsze od moich ;p Nastepna :eviltong: Nie wiem czemu sie czepiasz swoich zdjec :razz: Specjalnie dla was wstawie zdjecia z frisbee, choc sa tak beznadziejne, ze szkoda gadac... Nie wiem, jak zrobic dobre zdjecie w ruchu... Za chwile jeszcze kilka ;) Quote
Recommended Posts