Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
No właśnie do tej pory nie nagradzałam, nagrodą za przyniesienie był jedynie kolejny rzut. Ale tak sobie myślę, żeby może go smakołykami nagradzać, ale czy to dobry pomysł ?

Ja moja nagradzam przeciąganiem, ale plastik za długo nie pozyje jak będziecie się przeciągać. W sumie smakołyk chyba nie byłby zły, ale moją smakołyki spowalniają-zaczyna być bardziej nakręcona na smaczek niz na dysk. Smaków obecnie uzywam tylko jak do mnie przychodzi-mimo, że reaguje na imię wole to utrwalać i uświadamiać jej, że przychodzenie do mnie jest opłacalne :cool3:.

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Minerva napisał(a):
Ja moja nagradzam przeciąganiem, ale plastik za długo nie pozyje jak będziecie się przeciągać. W sumie smakołyk chyba nie byłby zły, ale moją smakołyki spowalniają-zaczyna być bardziej nakręcona na smaczek niz na dysk. Smaków obecnie uzywam tylko jak do mnie przychodzi-mimo, że reaguje na imię wole to utrwalać i uświadamiać jej, że przychodzenie do mnie jest opłacalne :cool3:.

No właśnie czytałam na jakiejś stronie o frisbee, że fajnie jest nagradzać przeciąganiem, ale nasz plastikowy dysk raczej się do tego nie nadaje :-(
I właśnie tam też pisało, że nagradzanie smaczkami nie jest zbyt dobre, bo pies staje się nakręcony na żarcie, a nie na zabawę. I obawiam się, że z Dufflem też tak będzie. No ale jutro spróbuję i zobaczymy. Może spróbuję go nagradzać malutkimi kawałkami czegoś niezbyt atrakcyjnego.

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
No właśnie czytałam na jakiejś stronie o frisbee, że fajnie jest nagradzać przeciąganiem, ale nasz plastikowy dysk raczej się do tego nie nadaje :-(
I właśnie tam też pisało, że nagradzanie smaczkami nie jest zbyt dobre, bo pies staje się nakręcony na żarcie, a nie na zabawę. I obawiam się, że z Dufflem też tak będzie. No ale jutro spróbuję i zobaczymy. Może spróbuję go nagradzać malutkimi kawałkami czegoś niezbyt atrakcyjnego.

Hmm... A kilker macie? Nigdy nie uzywałam klikera w nauc ale może zaznaczanie momentu kiedy oddaje czy coś. W tym nie pomogę, bo się po prostu na kilkerze nie znam.

Posted

Minerva napisał(a):
Hmm... A kilker macie? Nigdy nie uzywałam klikera w nauc ale może zaznaczanie momentu kiedy oddaje czy coś. W tym nie pomogę, bo się po prostu na kilkerze nie znam.

Mamy-ale tylko mamy ;)
Nigdy go nie używałam i nie znam się zupełnie. Z tego co czytałam, wynika, że kliknięcie zastępuje pochwałę głosową, ale samo w sobie nie jest nagrodą. Więc to i tak by nic nie dało.

Ale dzięki za pomoc. Spróbuję jutro ze smaczkami ;)

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
Mamy-ale tylko mamy ;)
Nigdy go nie używałam i nie znam się zupełnie. Z tego co czytałam, wynika, że kliknięcie zastępuje pochwałę głosową, ale samo w sobie nie jest nagrodą. Więc to i tak by nic nie dało.

Ale dzięki za pomoc. Spróbuję jutro ze smaczkami ;)

Ło, ja też w tym temacie zielona jestem :shake:. A może faktycznie jakieś małe kawałki kurczaka czy czegoś nie byłyby złe :cool3:.

Posted

Minerva napisał(a):
A może faktycznie jakieś małe kawałki kurczaka czy czegoś nie byłyby złe :cool3:.

Eee, kurczak za bardzo by go chyba nakręcił :diabloti:
Spróbujemy z kulkami karmy może albo takimi kostkami mięsnymi Maceda ;)

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
Eee, kurczak za bardzo by go chyba nakręcił :diabloti:
Spróbujemy z kulkami karmy może albo takimi kostkami mięsnymi Maceda ;)

Czasami wydaje mi się, żę Fredka to odróżnia smaków. I na karme, i na kurczaka, i na ser jest tak samo nakręcona :roll:.
Ja już muszę kończyć, bo włoski muszę umyć, życzę powodzenia we frisbowanku. Zobaczysz, za rok, to my razem z naszymi goldenami w DCDC będziemy statrować :evil_lol:.

Posted

Minerva napisał(a):
Czasami wydaje mi się, żę Fredka to odróżnia smaków. I na karme, i na kurczaka, i na ser jest tak samo nakręcona :roll:.
Ja już muszę kończyć, bo włoski muszę umyć, życzę powodzenia we frisbowanku. Zobaczysz, za rok, to my razem z naszymi goldenami w DCDC będziemy statrować :evil_lol:.

Duffel odróżnia, ale zje wszystko :evil_lol:
Ja tez juz musze uciekac ;)
A co to jest DCDC ? ;)

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
Duffel odróżnia, ale zje wszystko :evil_lol:
Ja tez juz musze uciekac ;)
A co to jest DCDC ? ;)

DCDC to zawody frisbee ;)
A tak w ogóle zapraszamy do nas na 100 stronke. O ile uda się Wam nas znaleźć-nowe dogo to tragedia.

Posted

CaneSs napisał(a):
Siemacie :)

Hej :)

deer_1987 napisał(a):
czekam na foty!

Nie mam nic nowego-czekam na fotki od Oli ;)

CaneSs napisał(a):
Ewa pochwalcie sie jak już dostaniecie Aparata :evil_lol: I pokażcie jakie fotki robi :diabloti: Bo też muszę sobie sprawiś lustrzanke.
A i zapraszam do nas na fotki ( strona 74 xD )

Aparat mam od wczoraj, ale niestety nie ma się czym chwalić :( Wychodzą mi dość beznadziejne zdjęcia :(
Później do was zajrzę :)

Minerva napisał(a):
DCDC to zawody frisbee ;)
A tak w ogóle zapraszamy do nas na 100 stronke. O ile uda się Wam nas znaleźć-nowe dogo to tragedia.

Masz rację, to jakaś tragedia. Przez parę dni nie wchodziłam na dogo, bo brak czasu i do tego zepsuł mi się laptop.
A jak weszłam, to od razu mi się nasunęło pytanie : " Co to ma być ?!"
Zajrzę do was później, bo na chwilkę wpadłam.

Bonsai napisał(a):
I jak tam lustrzanka? Jaki obiektyw do tego?

Sony Alfa 200 z kitowym obiektywem 18-70 mm. Ale coś mi nie wychodzi...Nie potrafię zrobić ładnego zdjęcia :(
Przed chwilą byłam z aparatem na spacerze i nie wyszło mi ani jedno zdjęcia dobrze.
Chyba będę musiała jakoś skorzystać z Twojej pomocy ;)

Posted

Ja też zaczynałam od kitowego obiektywu. ;) Szkoda, że nie masz Canona, tak to jakbyśmy się spotykały mogłabyś sobie podpiąć inny obiektyw. (mam tele i stałkę 50 mm). Co do ładnych zdjęć - jedyna recepta to pstrykać, pstrykac, pstrykać bawiąc się ustawieniami. Choć oczywiście jak się spotkamy to mogę Ci co nieco pokazać, choć szczerze mówiąc nie miałam nigdy Sony w ręku i pewnie sama będę musiała rozgryźć gdzie się co przestawia. ;)

Posted

Minerva napisał(a):
Hej Wam :hand:
Ja się powoli przyzwyczajam, ale denerwuje mnie to, że nie mogę edytować posta czy nie mogę od razu wejść na ostatnia stronę wątku :/

Ja na ostatnią strone wątku wchodze poprzez wciśnięcie godziny ostatnio dodanej wiadomości w danym wątku hmmmm tylko nie wiem czy dość jasno to określiłam ....

Posted

dOgLoV napisał(a):
Ja na ostatnią strone wątku wchodze poprzez wciśnięcie godziny ostatnio dodanej wiadomości w danym wątku hmmmm tylko nie wiem czy dość jasno to określiłam ....

Wystarczająco jasno, bym zrozumiała, wielkie dzięki ;)

Posted

[quote name='deer_1987']http://sherry-niunia.home.pl/foto.html moj tz pisal, moze sie przyda
Dziękuję, na pewno się przyda :)

[quote name='Bonsai']Ja też zaczynałam od kitowego obiektywu. ;) Szkoda, że nie masz Canona, tak to jakbyśmy się spotykały mogłabyś sobie podpiąć inny obiektyw. (mam tele i stałkę 50 mm). Co do ładnych zdjęć - jedyna recepta to pstrykać, pstrykac, pstrykać bawiąc się ustawieniami. Choć oczywiście jak się spotkamy to mogę Ci co nieco pokazać, choć szczerze mówiąc nie miałam nigdy Sony w ręku i pewnie sama będę musiała rozgryźć gdzie się co przestawia. ;)
Byłabym wdzięczna za jakieś wskazówki.
Teorię znam tak mniej więcej (oczywiście z naciskiem na mniej), sporo czytałam, ale w praktyce jest dużo gorzej...
PS A kiedy mogę liczyć na Dufflowe fotki ? ;)

Posted

[quote name='Infortune.']Ja mam lustro od roku prawie i nadal mi nie wychodzą zdjęcia. :diabloti: Ale mną się nie sugeruj, ja zawsze się wyróżniam. :lol:

Pokaż jakieś efekty. ;)
A tam nie wychodzą, jakos w waszej galerii co innego widzę :diabloti:

[quote name='Minerva']Właśnie, pokazuj swoje foty ;). Na pewno nie gorsze od moich ;p
Nastepna :eviltong:
Nie wiem czemu sie czepiasz swoich zdjec :razz:
Specjalnie dla was wstawie zdjecia z frisbee, choc sa tak beznadziejne, ze szkoda gadac... Nie wiem, jak zrobic dobre zdjecie w ruchu...

Za chwile jeszcze kilka ;)