Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mnie też bardzo podoba się kolor gold, ale to może też dlatego że mniej się go spotyka !! :)
obroże z dublin doga macie super !! :)
czekam na foki z zlotu :P

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zaba14 napisał(a):
Mnie też bardzo podoba się kolor gold, ale to może też dlatego że mniej się go spotyka !! :)

Mnie się zawsze wydawało, że to kremowy kolor jest rzadszy. A tu się okazuje, ze złotych jest mniej chyba. Za to w stanach chyba odwrotnie, bo we wszystkich programach, filmach, zawsze złote występują.

Posted

[quote name='sator_k_']Nie ujmując nic Dufflowi - bardzo lubię goldeny w wersji gold ;)
Szkoda, ze jest ich co raz mniej, przynajmniej tak mi się wydaje.
W Polsce i ogólnie Europie jest ich faktycznie dość mało, za to w USA są głównie złociaki ;)

[quote name='Amber']Fajnie, że ci się wypadł podobał :). Ja jadę na weekend na mazury z Jarim i przyjaciółką i też mam nadzieję, będzie mi się podobać ;).

Widzę, że zmieniłaś kolory w aparacie (balans bieli czy ocieplenie?), słusznie, czasem trzeba spróbować czegoś nowego. A Herman to też rodowodowy golden? Zupełnie inny niż Duffel i budową i kolorem.
Podobał to mało powiedziane, było fantastycznie :) Wam też życzę równie udanego wyjazdu !

Bawiłam się trochę nasyceniem barw ;) Wydaje mi się, że efekt nawet fajny wyszedł.
Hetman nie ma rodowodu, kolorek ma fajny, ale budowę jednak nie do końca zgodną z wzorcem.

[quote name='deer_1987']Czekam na Twoje ze wycieczki :razz:
Jeszcze trochę czasu minie zanim je obrobię :cool3:

[quote name='kavala']To jest jeden i ten sam pies? Chyba to nie jest brudny Duffel?

O! Daj znać jak kiedyś jeszcze będzie podobny zjazd, chętnie się też wybierzemy :)
Nieee, to 2 psy :lol: na pierwszym Hetman, na drugim Duffel :D

Pewnie ! Fajnie by było :) Następny zjazd jest planowany zapewne jakoś na jesieni. W ogóle zapraszam na forum: http://wartagoldena.org.pl/forum/index.php

[quote name='dOgLoV']Piekne zdjecia !!!!!!!!!!!!!! kolorki rewelacyjne !!!!!!!!!!!!!!!:loveu:
Dziękuję :loveu:

[quote name='motyleqq']coś widzę zmieniłaś w aparacie :)

zajrzałam do linków, ten goldi fajny:
https://picasaweb.google.com/113530107257234925439/WartaGoldenaBocheniec?authkey=Gv1sRgCJCs5pim8YXiLw&feat=directlink#5622914152647044978
Tak, nasycenie barw ;)
To jest Fafik :) Sierścuch niesamowity :D

[quote name='magdabroy']Jakie piękne Goldeny :loveu:
:loveu:

[quote name='awaria']Fajna, sportowa sylwetka :loveu:
https://lh6.googleusercontent.com/-4qx-Xe0PJbg/TgifjwH2C_I/AAAAAAAAFPY/oEfiV6ddCJs/DSC09338.JPG
Fajna, tylko nie do końca prawidłowa dla goldena ;) Ale szczuplutki jest, fakt :)

[quote name='zaba14']Mnie też bardzo podoba się kolor gold, ale to może też dlatego że mniej się go spotyka !! :)
W Europie faktycznie złote goldeny są coraz rzadsze, ale w USA praktycznie tylko takie są ;) Mi się jednak te amerykańskie średnio podobają, mają inną sylwetkę i jak dla mnie to trochę za bardzo setery przypominają.

[quote name='kavala']Mnie się zawsze wydawało, że to kremowy kolor jest rzadszy. A tu się okazuje, ze złotych jest mniej chyba. Za to w stanach chyba odwrotnie, bo we wszystkich programach, filmach, zawsze złote występują.
Wystarczy nawet popatrzeć, jak jest na wystawach, głównie kremówki ;)
Ale z tym, jak jest w Stanach, masz rację, pisałam już wcześniej o tym. Tylko że tamte goldeny są inne niż europejskie, różnią się nie tylko kolorem, ale też budową.

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):

Wystarczy nawet popatrzeć, jak jest na wystawach, głównie kremówki ;)
Ale z tym, jak jest w Stanach, masz rację, pisałam już wcześniej o tym. Tylko że tamte goldeny są inne niż europejskie, różnią się nie tylko kolorem, ale też budową.

Tak, wydaje mi się, że te amerykańskie mają węższe, smuklejsze głowy.

Posted

Mnie sie wydaje, że amerykanie w przeciwieństwie do samych siebie mają dość szczupłe psy :D boksery i dobermany od naszych też są jakby szczuplesze, szyje długie.. nie moj gust :P

co do przybijania piątki, my najpierw uczylismy podawania łapy, a piątke identycznie tylko dłoń moja wyprostowana w strone psa i ona jakoś sama automatycznie kładła swoją łape na moją dłoń :)

Posted

zaba14 napisał(a):

co do przybijania piątki, my najpierw uczylismy podawania łapy, a piątke identycznie tylko dłoń moja wyprostowana w strone psa i ona jakoś sama automatycznie kładła swoją łape na moją dłoń :)

spróbuję tak :) ona już podaję łapę, ale mój Piotr się bardzo podnieca przybijaniem piątki i chcę ją tego nauczyć :D

Posted

[quote name='kavala']Tak, wydaje mi się, że te amerykańskie mają węższe, smuklejsze głowy.
Między innymi ;) Ogólnie są raczej mniejsze i szczuplejsze.

[quote name='motyleqq']Ewa, jak uczyłaś przybijania piątki? zupełnie oddzielnie od podawania łapy, czy jakoś przekształciłaś podawanie?
U nas to jakoś tak samo wyszło, najpierw nauczył się podawania łapy, a potem jak wystawiałam wyprostowaną dłoń to kładł łapę, dodałam do tego komendę i jakoś wyszło ;)

[quote name='zaba14']Mnie sie wydaje, że amerykanie w przeciwieństwie do samych siebie mają dość szczupłe psy :D boksery i dobermany od naszych też są jakby szczuplesze, szyje długie.. nie moj gust :P

No właśnie, psy i ludzie to 2 przeciwieństwa :lol:
Ja uczyłam dokładnie tak samo ;)

[quote name='deer_1987']wysoko tam :razz:
Fakt :D

[quote name='motyleqq']spróbuję tak :) ona już podaję łapę, ale mój Piotr się bardzo podnieca przybijaniem piątki i chcę ją tego nauczyć :D
Próbuj, próbuj, bo to fajnie wygląda :)

[quote name='sator_k_']Zdjęcia mają teraz bardzo fajny ciepły odcień - podobają mi się takie :)
Dzięki :) Też jakoś bardziej mi się podobają teraz ;)

[quote name='Paula03']Świetne zdjęcia!

https://lh4.googleusercontent.com/-7iRNFZbF49Q/TgigghJd-mI/AAAAAAAAFTI/BuUIod-PQFM/DSC09405.JPG
Ale sobie patyczka znalazł :evil_lol:
Dzięki :)
Miał spory problem z wyciągnięciem go z wody :cool3: