Leni Posted August 27, 2004 Posted August 27, 2004 Na wsi gdzie mam działkę pewna kobiecina ma dwie suczki, które non stop mają szczeniaki ( są zakopywane zaraz po urodzeniu) :evil: Sterylizacja nie wchodzi w grę, bo kobieta nie ma pieniędzy, a dwa to jest naprawde wiocha dechą zabita do najbliższego weta 10 km....... Jakie są na naszym rynku tanie środki antykoncepcyjne dla suk ( zastrzyki, tabletki). Może coś wiecie na ten temat? Bardzo proszę o informację Quote
zaba14 Posted August 27, 2004 Posted August 27, 2004 Leni obiło mi się o uszy że na wsione(?) ma być akcja sterylizacji i kastracji psów, przez Arkę, nie wiem czy to będzie darmowe czy w niższych stawkach... ale warto popytać, ale z załozenia wiem ze takie leki wychodzą znacznie drozej niż sterylka, ale dla osoby ktora nie ma zbyt wiele pieniązkow to lepiej dać troche kasy, a dwa razy do roku niż nagle wziąśc 150 zł na jednego psa... :roll: Quote
Leni Posted August 27, 2004 Author Posted August 27, 2004 Żaba To jest 5 -cio osobowa rodzina żyjąca z 800 zł miesięcznie renty i to wszystko - wątpię żeby wydali 300 zł na sterylizację - a jak na tamtą wiochę są wyjatkowi bo nie ukatrupili suczek, dlatego chcę sponsorować zastrzyki, prochy - szukam najtańszych Quote
zaba14 Posted August 27, 2004 Posted August 27, 2004 Dlatego pisze, że łatwiej wydac dwa razy do roku mniej pioeniązków, niż nagle 300 zł, a tym bardziej że nie ma z czego. Hmm... zajzyj najlepiej do weta ;) Quote
Leni Posted August 30, 2004 Author Posted August 30, 2004 No nie wierzę, że nic nie wiecie na temat środków antykoncepcyjnych stosowanych u psów :wink: Quote
Cortina Posted September 1, 2004 Posted September 1, 2004 sa zastrzyki, podaje sie je raz na pol roku nazywaja sie delvosteron albo depo promag o ile sie nie myle. Kosz zalezy od wagi psa, mi wet powiedzial ze dla mojej 34 kilowej Hagi to troche mniej niz 100 zl Pozdr Monika z Cortina i Haga Quote
Leni Posted September 1, 2004 Author Posted September 1, 2004 Dzięki Cortina za konkretną informację :D Quote
Niebieska Posted September 2, 2004 Posted September 2, 2004 Moja mama kiedyś załatwiala takie tabletki w TOZ i zawoziła je właśnie na wieś ale to były tabletki dla kotów. Może dla psów tez są jakieś... To było parę ładnych lat temu ale z tego co pamiętam to one byly całkowicie za darmo. Quote
Recommended Posts