kika22 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 A mi sie chce plakac:placz: Tak mi bedzie jej brakowc:placz: Obys Birma byla szczesliwa:loveu: Quote
ewelinka_m Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Birma.... :-( Ty wiesz.. tak strasznie tęsknie, ponad rok spędzonego razem czasu.. :-( Quote
betel Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Oby tylko dobrze im tam było, to warto potesknić... Quote
anndzia Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Chyba dostałam jakiegoś szoku! Birma ma dom!!! Ma dom !!! A Wy się nie cieszycie! Quote
bonsai_88 Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Cieszymy się, jak najbardziej się cieszymy :loveu::multi: Quote
ewelinka_m Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 anndzia napisał(a):Chyba dostałam jakiegoś szoku! Birma ma dom!!! Ma dom !!! A Wy się nie cieszycie! cieszymy się... ale to nie TAKI dom o jakim marzyłam dla niej... i tak jakoś pusto na działce bez tej wariatki :roll: nikt nie skacze, nikt nie zalizuje, nikt nie przewraca z radości :roll: Quote
brjagata Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Planujecie moze jakas wizyte w nowym domu suczki? Birma, caly czas mi chodzi po glowie, bo przeciez jej obiecalam, obiecalam wam dziewczyny :-( I jezeli bedziemy adoptowac drugiego psa, to taka wielka szkoda, ze to nie bedzie Birma... Nigdzie nie znajde TAKIEGO drugiego psa. Ale mam wielka nadzieje, ze jest szczesliwa :buzi: Quote
Kashdog Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Agathee napisał(a):Planujecie moze jakas wizyte w nowym domu suczki? W kwietniu mamy zamiar pojechać do Birmy i Górki i zobaczyć jak jej się im żyje w nowym domu ;) Quote
ewelinka_m Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Oczywiście, będę tam tak często na ile mi czas pozwoli ;) Póki co niech się sunie przyzwyczają do nowego miejsca Quote
Linssi Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 trzeba dac suniom troszke czasu...tak jak Ewelinka powiedziala. bo jezeli bedzie sie je odwiedzac zaraz po przywiezieniu, pomysla ze sa tam tylko na chwile... ja swoja sunke zostawilam u wujka i nie widzialam jej najpierw ponad miesiac... z wielkim bolem serca ale przyznaje ze to byl dobry pomysl, bo wspaniale sie zaaklimatyzowala w nowym miejscu... Quote
Od-Nowa Posted April 4, 2009 Author Posted April 4, 2009 Birma ponownie szuka domu. Miejsce do którego trafiła okazało się zupełnie nieodpowiednim.. przeklejam opis wolontariuszek z dzisiejszej wizyty u Birmy i Górki (bo razem poszły tam do adopcji) Kashdog napisała tak: Byłyśmy dzisiaj odwiedzić Birmę i Górkę...wiadomości nie są zbyt zachwycające :-(. Kiedy chciałyśmy wejść na wybieg do psów najpierw właściciel się wypierał, że nie chce żeby Górka i Birma miały jakikolwiek kontakt z innymi ludźmi, jedynie z nim. Chce zrobić z nich psy stróżujące, więc nie dopuszcza do nich nikogo. Pewnie dlatego kiedy udało nam się go przekonać, że Birma i Górka nas znają okazało się, że Birma uciekła. potem dowiedziałyśmy się, że uciekła ona już 3 razy kiedyś nawet na podkarczówkę. Nie ma co się dziwic skoro szuka kontaktu z ludźmi :shake:. Szukałyśmy miejsca przez które mogła uciec i znalazłyśmy dziurę w ogrodzeniu. Najprawdopodobniej Birma właśnie przez nią znika. Górka się nie zmieniła. Zrobiłayśmy pare zdjęc Górce: Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 500x664. Dziura przez którą najprawdopodbiej ucieka Birma: Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 500x664. Droga do kojca: Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 500x664. Quote
mag.da Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Birma znowu miała pecha :shake: Kiedy ktoś wreszcie odmieni jej los na dobre? Quote
bonsai_88 Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 A w ogóle to co z Birmą? Uciekła i jej nie ma czy może się znalazła Quote
Linssi Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Birma znalazla sie... jesli cos Ci to mowi to na Slichowicach. to jest oseiedle oddalone o kilka kilometrow od miejsca, w ktorym Birma powinna przebywac. wolontariuszki ja zlapaly, a pan wlasciciel laskawie zgodzil sie po nia przyjechac...:angryy: brak slow... Birma i Gorka PILNIE potrzebuja nowych domkow, bo pan wlasciciel nawet nie pofatygowal sie zeby poszukac Birmy. a o socjalizacji Gorki u niego mozemy pewnie zapomniec...:shake::-( Quote
ewelinka_m Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 sunia się znalazła...wróciła do tego miejsca... ale trzeba jej szukać nowego domku :shake: Quote
kika22 Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Zapraszam na bazarek dla kieleckiej Ineczki:loveu: Portrety psów oraz robaki na Inkę do 25.04.2009r. Quote
Od-Nowa Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 czyli nei ma mowy o powrocie na działkę? bardzo prosimy o pomoc w ogłoszeniach Quote
Kashdog Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Tak wyglądała Birma kiedy trafiła do mnie. Jej sierść była zlepiona piachem w niektórych miejscach. Gdy zadzwoniłam do właściciela zapytał się mnie czy Birma u mnie zostaje czy ma po nią przyjechać:shake:. Po 20 minutach łaskawie się ruszył z Białogonu i przyjechał po Birmę na Ślichowice. Przed tym miał jeszcze rozmowę z Eliwrą. Quote
Od-Nowa Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 morda kochana jak jej pomóc... dobry domek i chęci do ułożenia aktywnej Birmuchy bardzo potrzebne... Kashdog dzięki za te zdjęcia Quote
brjagata Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Omg. Nie wierzę. Biedna mała. Przeczytałam na wątku Muffiego i z trzęsącymi rękami kliknęłam na link. Lecę do mamy. :crazyeye: (choć już daawno straciłam nadzieję na drugiego psa, gdy dowiedziałam sie, ze Birma ma dom. Więc nie wiem ... Ale trzeba być dobrej mysli.) Quote
brjagata Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 No więc tak. Rozmawiałam sobie z mamą. A rozmowa przebiegła dość spokojnie :lol: Pomyślałyśmy, pomyślałyśmy... Cicho, nie zapeszam ;] Ale widzę, że tu jakieś pustki od paru dni. Co z Birmą? Gdzie ona teraz jest? Zaglądajcie i piszcie coś! Hop Birmusiu :evil_lol: Quote
Od-Nowa Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 jest dalej u tego faceta. innej opcji nie ma. innej szansy na razie też Quote
Recommended Posts