Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 706
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anndzia napisał(a):
Chyba dostałam jakiegoś szoku! Birma ma dom!!! Ma dom !!!
A Wy się nie cieszycie!

cieszymy się... ale to nie TAKI dom o jakim marzyłam dla niej... i tak jakoś pusto na działce bez tej wariatki :roll: nikt nie skacze, nikt nie zalizuje, nikt nie przewraca z radości :roll:

Posted

Planujecie moze jakas wizyte w nowym domu suczki? Birma, caly czas mi chodzi po glowie, bo przeciez jej obiecalam, obiecalam wam dziewczyny :-( I jezeli bedziemy adoptowac drugiego psa, to taka wielka szkoda, ze to nie bedzie Birma... Nigdzie nie znajde TAKIEGO drugiego psa. Ale mam wielka nadzieje, ze jest szczesliwa :buzi:

Posted

Agathee napisał(a):
Planujecie moze jakas wizyte w nowym domu suczki?

W kwietniu mamy zamiar pojechać do Birmy i Górki i zobaczyć jak jej się im żyje w nowym domu ;)

Posted

trzeba dac suniom troszke czasu...tak jak Ewelinka powiedziala. bo jezeli bedzie sie je odwiedzac zaraz po przywiezieniu, pomysla ze sa tam tylko na chwile... ja swoja sunke zostawilam u wujka i nie widzialam jej najpierw ponad miesiac... z wielkim bolem serca ale przyznaje ze to byl dobry pomysl, bo wspaniale sie zaaklimatyzowala w nowym miejscu...

• 4 weeks later...
Posted

Birma ponownie szuka domu. Miejsce do którego trafiła okazało się zupełnie nieodpowiednim..
przeklejam opis wolontariuszek z dzisiejszej wizyty u Birmy i Górki (bo razem poszły tam do adopcji)

Kashdog napisała tak:

Byłyśmy dzisiaj odwiedzić Birmę i Górkę...wiadomości nie są zbyt zachwycające :-(. Kiedy chciałyśmy wejść na wybieg do psów najpierw właściciel się wypierał, że nie chce żeby Górka i Birma miały jakikolwiek kontakt z innymi ludźmi, jedynie z nim. Chce zrobić z nich psy stróżujące, więc nie dopuszcza do nich nikogo. Pewnie dlatego kiedy udało nam się go przekonać, że Birma i Górka nas znają okazało się, że Birma uciekła. potem dowiedziałyśmy się, że uciekła ona już 3 razy kiedyś nawet na podkarczówkę. Nie ma co się dziwic skoro szuka kontaktu z ludźmi :shake:. Szukałyśmy miejsca przez które mogła uciec i znalazłyśmy dziurę w ogrodzeniu. Najprawdopodobniej Birma właśnie przez nią znika. Górka się nie zmieniła.

Zrobiłayśmy pare zdjęc Górce:

Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 500x664.

Dziura przez którą najprawdopodbiej ucieka Birma:
Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 500x664.

Droga do kojca:

Posted

Birma znalazla sie... jesli cos Ci to mowi to na Slichowicach. to jest oseiedle oddalone o kilka kilometrow od miejsca, w ktorym Birma powinna przebywac. wolontariuszki ja zlapaly, a pan wlasciciel laskawie zgodzil sie po nia przyjechac...:angryy: brak slow... Birma i Gorka PILNIE potrzebuja nowych domkow, bo pan wlasciciel nawet nie pofatygowal sie zeby poszukac Birmy. a o socjalizacji Gorki u niego mozemy pewnie zapomniec...:shake::-(

Posted

Tak wyglądała Birma kiedy trafiła do mnie. Jej sierść była zlepiona piachem w niektórych miejscach. Gdy zadzwoniłam do właściciela zapytał się mnie czy Birma u mnie zostaje czy ma po nią przyjechać:shake:. Po 20 minutach łaskawie się ruszył z Białogonu i przyjechał po Birmę na Ślichowice. Przed tym miał jeszcze rozmowę z Eliwrą.

Posted

Omg. Nie wierzę. Biedna mała. Przeczytałam na wątku Muffiego i z trzęsącymi rękami kliknęłam na link.

Lecę do mamy. :crazyeye: (choć już daawno straciłam nadzieję na drugiego psa, gdy dowiedziałam sie, ze Birma ma dom. Więc nie wiem ... Ale trzeba być dobrej mysli.)

Posted

No więc tak. Rozmawiałam sobie z mamą. A rozmowa przebiegła dość spokojnie :lol: Pomyślałyśmy, pomyślałyśmy... Cicho, nie zapeszam ;] Ale widzę, że tu jakieś pustki od paru dni. Co z Birmą? Gdzie ona teraz jest? Zaglądajcie i piszcie coś!

Hop Birmusiu :evil_lol: