brjagata Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 A może któraś z was, dziewczyny z Kielc mogłaby Birmusie, chociaż na jeden dzień ''przygarnąć''? Wiem, że to nie jest łatwe, ale myślę, że takie informacje pomogłyby przy adopcji.. Quote
ewelinka_m Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 wczoraj wieczorem napisałam długiego posta, ale oczywiście dogo przestało działać :mad: a potem jak działało nie chciało mi się włączyć okno z odpowiedzią :mad: [FONT=Verdana] Co do zachowania Birmy, spuszczona ze smyczy pilnuje się, przybiega na zawołanie także na tym tle nie ma problemu. Gorzej z chodzeniem na smyczy, okropnie ciągnie :mad: [/FONT][FONT=Verdana]ale to wszystko jest do wypracowania, potrzeba tylko trochę czasu, my niestety przy takiej ilości psów nie mamy możliwości tyle czasu jej poświęcić, z reguły w pierwszej kolejności skupiamy się na wyprowadzaniu psów z mieszkania, Birma jest na działce więc niestety spada na koniec kolejki :-( [/FONT][FONT=Verdana]nie ma na tyle osób fizycznych chętnych do pomocy, żeby móc pracować nad Birmą jeszcze dodatkowo ... [/FONT][FONT=Verdana]ale tak jak pisałam, Birma jest bardzo bystra i mądra! i wszystko da się wyuczyć. Ona jest baaaardzo kontaktowa i wylewna strasznie, nawet obcych chce na śmierć...zalizać :diabloti:[/FONT][FONT=Verdana] Uwielbia się bawić, a jak przebywa z człowiekiem jest najszczęśliwszym psem! Kocha ruch, zabawę.. a jeszcze przy tym jak moze pracować z człowiekiem jest wniebowzięta :loveu: [/FONT][FONT=Verdana]Z psiakami się dogaduje super, (co widać na filmikach) szaleje z nimi rozwalajac całą działkę. [/FONT][FONT=Verdana]Co do dt.. oczywiście, ze gdyby było miejsce i byłaby taka możliwość Birmę byśmy tam umieścili.. ale nie ma nawet dt dla maleńkiej suni na dzień czy dwa.. a co dopiero mówić o dużym energicznym psie :shake: [/FONT][FONT=Verdana] W mieszkaniu była po sterylce kilka dni, zachowywała się grzecznie nic nie niszczyła. Jak zostaje sama nie piszczy, nie wyje. Naszym marzeniem jest, aby mogła mieszkać w domku, ona wprost uwielbia ruch, ale gdyby było to mieszkanie da się wszystko pogodzić zabierając ją na dłuuugaśne spacerki ;)[/FONT] Quote
Od-Nowa Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 dzięki Ewelinko za tak długi opis. Mam nadzieję,że trochę przybliży to Birmy charakter osobom, które jej nie znają. Ja niestety mieszkam 300 km od Kielc, wię zabrać na kilka dni jej nie mogę. Quote
*zaba* Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Piekna dziewczyka! Kciuki trzymam za odpowiedni domek. Quote
brjagata Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Ahh, czyli idealny piesek! ;) Jak wszystko się u mnie ustatkuje to bedziemy myśleć, myśleć.. Chyba, że Birmuś poleci wcześniej do Anndzi albo do innego domku czego też Jej ze szczerego serca bardzo życzę. ^^ Quote
anndzia Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Agathee napisał(a):Ahh, czyli idealny piesek! ;) Jak wszystko się u mnie ustatkuje to bedziemy myśleć, myśleć.. Chyba, że Birmuś poleci wcześniej do Anndzi albo do innego domku czego też Jej ze szczerego serca bardzo życzę. ^^ Nie wiem, czy do mnie "poleci" :shake: Dowiedziałam się, że moja mama żeczywiście nie lubi czarnych psów, no ale co to tu ma do rzeczy :cool3: Ja się tak łatwo nie poddaję :diabloti: Prędzej, czy później przygarne jakąs bide,to moje największe marzenie, a marzenia się przecież spełniają! A pierwsze gdzie będę szukać psa to u Was, jesteście wspaniali :klacz: Birma napewno znajdzie domek, jak u mnie (a nic nie wiadomo), to będę przeszczęśliwa :multi: Ale jest problem z tą jej aktywnością :roll: Nie mam pojęcia, czy taka psina będzie szczęśliwa w bloku po 7h dziennie sama.... ale czasami po 2h ;) Quote
*zaba* Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 No to Birma na pierwsza wedruje,moze stad blizej po domek bedzie...?? Quote
anndzia Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Brima, bądź cierpliwa! Napewno domek za niedługo się pojawi. A tymczasem hopaj na pierwszą ;) Quote
Od-Nowa Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 Birmusiu na dobranoc hop do góry!! po takiej ilości ogłoszeń mam nadzieję,że telefon dzwoni i dzwoni... Quote
kika22 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 anndzia napisał(a):Birma napewno znajdzie domek, jak u mnie (a nic nie wiadomo), to będę przeszczęśliwa :multi: Ale jest problem z tą jej aktywnością :roll: Nie mam pojęcia, czy taka psina będzie szczęśliwa w bloku po 7h dziennie sama.... ale czasami po 2h ;) Aktywny psiak może zostać bardzo długo w domu sam, ale musi mieć możliwość ujścia swojej energii. Inaczej może być demolka:oops: Mam bardzo aktywnego psa i jestem pracoholikiem. I jakoś udało mi się pogodzić;) Intensywny spacer rano i wieczorem oraz aktywny weekend i w domu psa nie ma wcale;) Quote
brjagata Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Co tu dzisiaj tak pusto ? :mad: Zaglądamy do Birmusi! :razz: Quote
anndzia Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Agathee napisał(a):Co tu dzisiaj tak pusto ? :mad: Zaglądamy do Birmusi! :razz: No co ty? Zapomnieć o Birmusi? Nigdy w życiu ! :lol: Ja tu dzisiaj przynajmniej 5 razy zaglądałam (wczoraj z resztą też ;) ) Quote
erka Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Jutro ktoś ma oglądać Birmę, z ogłoszenia w Anonsach, co prawda do budy, ale luźno biegająca, Elwira ma rozmawiać z nimi, zobaczymy:roll:. Quote
Od-Nowa Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 ojejku... ale informacja... szkoda mi jej w takie miejsce. ten pies to skarb. no ale zobaczymy co się wykluje Quote
brjagata Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Dobrze, że jakieś zainteresowanie jest chociaż mnie osobiście coś nie przekonuje ta buda. :shake: No ale zobaczymy, zobaczymy.. :) Quote
anndzia Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Moja psinka do budy? Płakać będzie! Przemyślcie to jeszcze i przepytajcie ze wszystkiego co możliwe przyszłego właściciela!!! Ja tu już przypilnuję o dobry domek dla Birmusi :mad: (:lol:). Quote
Od-Nowa Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 nie ma nowych wieści na razie... Birmusiu trzymamy za Ciebie kciuki! Quote
anndzia Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Psinko, 3maj się! Domeczek się znajdzie ;) Quote
betel Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Szkoda mi jej do budy , ale tu też jest w budzie , wiec jeśli miałaby stały kontakt z człowiekiem i byłaby luzem , to może lepiej tam niz tu. Quote
Od-Nowa Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 ale tam ma towarzystwo. a sam pies na podwórku + buda... no cóż... czasem i takie miejsca są ważne. Ale Birmy szkoda :roll: Erka nic nie pisze, więc może Pan się nie pojawił Quote
Rudzia-Bianca Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Pewnie że buda lepsza niż nic , ale :-( Quote
ewelinka_m Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 ale Birma nieustannie o sobie przypomina :cool3: Quote
Recommended Posts