Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A może któraś z was, dziewczyny z Kielc mogłaby Birmusie, chociaż na jeden dzień ''przygarnąć''? Wiem, że to nie jest łatwe, ale myślę, że takie informacje pomogłyby przy adopcji..

• Replies 706
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wczoraj wieczorem napisałam długiego posta, ale oczywiście dogo przestało działać :mad: a potem jak działało nie chciało mi się włączyć okno z odpowiedzią :mad:

[FONT=Verdana]
Co do zachowania Birmy, spuszczona ze smyczy pilnuje się, przybiega na zawołanie także na tym tle nie ma problemu.
Gorzej z chodzeniem na smyczy, okropnie ciągnie :mad:
[/FONT][FONT=Verdana]ale to wszystko jest do wypracowania, potrzeba tylko trochę czasu, my niestety przy takiej ilości psów nie mamy możliwości tyle czasu jej poświęcić, z reguły w pierwszej kolejności skupiamy się na wyprowadzaniu psów z mieszkania, Birma jest na działce więc niestety spada na koniec kolejki :-(
[/FONT][FONT=Verdana]nie ma na tyle osób fizycznych chętnych do pomocy, żeby móc pracować nad Birmą jeszcze dodatkowo ...
[/FONT][FONT=Verdana]ale tak jak pisałam, Birma jest bardzo bystra i mądra! i wszystko da się wyuczyć.
Ona jest baaaardzo kontaktowa i wylewna strasznie, nawet obcych chce na śmierć...zalizać :diabloti:[/FONT][FONT=Verdana]
Uwielbia się bawić, a jak przebywa z człowiekiem jest najszczęśliwszym psem! Kocha ruch, zabawę.. a jeszcze przy tym jak moze pracować z człowiekiem jest wniebowzięta :loveu:
[/FONT][FONT=Verdana]Z psiakami się dogaduje super, (co widać na filmikach) szaleje z nimi rozwalajac całą działkę.
[/FONT][FONT=Verdana]Co do dt.. oczywiście, ze gdyby było miejsce i byłaby taka możliwość Birmę byśmy tam umieścili.. ale nie ma nawet dt dla maleńkiej suni na dzień czy dwa.. a co dopiero mówić o dużym energicznym psie :shake:
[/FONT][FONT=Verdana]
W mieszkaniu była po sterylce kilka dni, zachowywała się grzecznie nic nie niszczyła.
Jak zostaje sama nie piszczy, nie wyje.

Naszym marzeniem jest, aby mogła mieszkać w domku, ona wprost uwielbia ruch, ale gdyby było to mieszkanie da się wszystko pogodzić zabierając ją na dłuuugaśne spacerki ;)[/FONT]

Posted

dzięki Ewelinko za tak długi opis. Mam nadzieję,że trochę przybliży to Birmy charakter osobom, które jej nie znają.
Ja niestety mieszkam 300 km od Kielc, wię zabrać na kilka dni jej nie mogę.

Posted

Ahh, czyli idealny piesek! ;) Jak wszystko się u mnie ustatkuje to bedziemy myśleć, myśleć.. Chyba, że Birmuś poleci wcześniej do Anndzi albo do innego domku czego też Jej ze szczerego serca bardzo życzę. ^^

Posted

Agathee napisał(a):
Ahh, czyli idealny piesek! ;) Jak wszystko się u mnie ustatkuje to bedziemy myśleć, myśleć.. Chyba, że Birmuś poleci wcześniej do Anndzi albo do innego domku czego też Jej ze szczerego serca bardzo życzę. ^^

Nie wiem, czy do mnie "poleci" :shake: Dowiedziałam się, że moja mama żeczywiście nie lubi czarnych psów, no ale co to tu ma do rzeczy :cool3: Ja się tak łatwo nie poddaję :diabloti: Prędzej, czy później przygarne jakąs bide,to moje największe marzenie, a marzenia się przecież spełniają! A pierwsze gdzie będę szukać psa to u Was, jesteście wspaniali :klacz:

Birma napewno znajdzie domek, jak u mnie (a nic nie wiadomo), to będę przeszczęśliwa :multi: Ale jest problem z tą jej aktywnością :roll: Nie mam pojęcia, czy taka psina będzie szczęśliwa w bloku po 7h dziennie sama.... ale czasami po 2h ;)

Posted

anndzia napisał(a):
Birma napewno znajdzie domek, jak u mnie (a nic nie wiadomo), to będę przeszczęśliwa :multi: Ale jest problem z tą jej aktywnością :roll: Nie mam pojęcia, czy taka psina będzie szczęśliwa w bloku po 7h dziennie sama.... ale czasami po 2h ;)

Aktywny psiak może zostać bardzo długo w domu sam, ale musi mieć możliwość ujścia swojej energii. Inaczej może być demolka:oops:
Mam bardzo aktywnego psa i jestem pracoholikiem. I jakoś udało mi się pogodzić;) Intensywny spacer rano i wieczorem oraz aktywny weekend i w domu psa nie ma wcale;)

Posted

Agathee napisał(a):
Co tu dzisiaj tak pusto ? :mad: Zaglądamy do Birmusi! :razz:

No co ty? Zapomnieć o Birmusi? Nigdy w życiu ! :lol: Ja tu dzisiaj przynajmniej 5 razy zaglądałam (wczoraj z resztą też ;) )

Posted

Moja psinka do budy? Płakać będzie! Przemyślcie to jeszcze i przepytajcie ze wszystkiego co możliwe przyszłego właściciela!!! Ja tu już przypilnuję o dobry domek dla Birmusi :mad: (:lol:).

Posted

ale tam ma towarzystwo. a sam pies na podwórku + buda... no cóż...
czasem i takie miejsca są ważne. Ale Birmy szkoda :roll:
Erka nic nie pisze, więc może Pan się nie pojawił