Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Helvetica]Zoltan to piękny 11-miesięczny pies w typie pitbulla. Łagodny i towarzyski[/FONT]

[FONT=Verdana]Czy wesoły? Na pewno taki będzie, jeśli trafi do swojego - dobrego domu.[/FONT]

[FONT=Verdana]Jego historia jest krótka i dramatyczna. W sobotę 4 października spał spokojnie na kanapie, nie przyszło mu do głowy, że w tym samym czasie ukochany pan robi wszystko, żeby jeszcze tego samego dnia umieścić go [/FONT]
[FONT=Verdana]w schroniskowym boksie. [/FONT]
[FONT=Verdana]Powód? Po prosu: wyjazd[/FONT][FONT=Helvetica]. [/FONT]
[FONT=Verdana]Jak zostało postanowione, tak zostało zrobione. [/FONT]
[FONT=Verdana]W słoneczne sobotnie popołudnie Zoltan przyjechał do schroniska; zdezorientowany, przerażony, samotny…[/FONT]
[FONT=Verdana][FONT=Verdana]On musi opuścić schronisko. W boksie odmawia jedzenia i picia, nie podnosi się.[/FONT]
[FONT=Verdana]Zoltan mógłby czekać na nowego, odpowiedzialnego właściciela w psim hotelu, w normalnych domowych warunkach. Ale taki pobyt kosztuje: jeden dzień to[/FONT]
[FONT=Verdana][FONT=Verdana]25 zł[/FONT][/FONT]

[/FONT]

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tekst do ogłoszen- taki sam jak pierwszy post w wątku ;)- trochę skrocilam.

spróbowałam stworzyć coś sama...nie wiem czy ok: oceńcie, zmieńcie:

Zoltan to piękny 11-sto miesięczny pies w typie pitbulla, łagodny i towarzyski, do tego pięknie umaszczony. Ładnie chodzi na smyczy, słucha się człowieka, którego teraz bardzo potrzebuje...

Został oddany do schroniska z prozaicznego powodu - wyjazdu swoich włascieli na wakacje...Bez człowieka - umiera...odmawia jedzenia i picia. Czy wesoły? Na pewno będzie kiedy trafi do prawdziwego domu.

numer kontaktowy do kinii : 0 600 097 987

Posted

Napisałam mu taki tekst do ogłoszeń,podaj jeszcze meila bo wiele osób woli się tak kontaktować;

Zoltan to 11-miesięczny pitbull.Jeszcze kilka dni temu żył normalnym psim życiem-miał własną miskę,własny kąt,ciepłe posłanie i ukochanego człowieka.Nie wiedział,że ten człowiek,któremu oddał całe swoje serce,snuł marzenia o nowym,lepszym życiu-życiu,w którym nie było miejsca dla Zoltana.Nagle-z dnia na dzień,z ciepłego domu,wygodnej kanapy Zoltan trafił do zimnego,obskurnego boksu,do miejsca gdzie nie ma nadziei,ciepłej ręki-jest tylko chłód i rozpacz.Tak oto Zoltan stał się kolejną ofiarą pogoni za pieniądzem...Dużo się mówi o emigrujących Polakach,braku rąk do pracy,ale nikt jakoś nie wspomina o tragedii wielu setek,jeśli nie tysięcy porzuconych psów i kotów,które były zbędnym balastem i przeszkodą dla właścicieli,tak jakby poza Polską nikt nie trzymał zwierząt i przywożenie ich było surowo wzbronione...Czy zabrakło wyobraźni,dobrej woli,chęci? Nie wiadomo.Wiadomo jedynie,że dla Zoltana oddanie go do schroniska było olbrzymim szokiem.Zoltan pobyt w schronisku znosi bardzo źle-nie umie się dostosować do nowych warunków.Nie je i nie pije.Całymi dniami leży na betonowej posadzce boksu i czeka...Może ma nadzieję,że jego właściciel opamięta się i jednak go stąd zabierze?A może znajdzie się ktoś inny,kto weźmie go do domu,i nigdy więcej nie zawiedzie jego zaufania i bezgranicznej miłości?
Nadchodzi zima-czas szczególnie ciężki dla psów.Zoltan ma tylko króciutką sierść,która nie da mu ochrony przed chłodem i mrozem...zdarzały się przypadki,że psy tej rasy po prostu zamarzały w boksach schronisk...czy czeka go taki sam smutny koniec?
Zoltan ma 11 miesięcy-to jeszcze psie dziecko.Jeszcze wierzy w człowieka,jeszcze jest łagodny i przyjacielski,jeszcze chce kochać i być kochanym.Daj mu dom,zanim to się zmieni.Jeśli nie możesz dać mu domu,pomóż w umieszczeniu go w hotelu dla zwierząt,gdzie będzie mógł bezpiecznie oczekiwać na nowy dom.
Kontakt w sprawie adopcji lub pomocy finansowej :
0 600 097 987

Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.Pies przed adopcją zostanie wykastrowany.Zastrzegam sobie prawo wyboru przyszłego właściciela dla tego skrzywdzonego przez los psa.

Posted

Ogłoszenia dla niuńka:

Zoltan-kolejna ofiara emigracji ga�nie w schronisku... : Og�oszenie w Dwukropek.pl
Og�oszenia Autogielda.pl - Og�oszenia motoryzacyjne, og�oszenia nieruchomo�ci, oferty pracy, turystyka :: Sprzedam - Kupi� - Zamieni� :: Samochody, motocykle, mieszkania, domy
Zoltan-kolejna ofiara emigracji ga�nie w schronisk / Psy > Amstaffy - Warszawa
Zaloguj - Bezpłatne Ogłoszenia KupSprzedaj
Zoltan-kolejna ofiara emigracji ga�nie w schronisku - Interpress Og�oszenia
http://ogloszenia.yellowpages.pl
forum.bullowate.eu :: Zobacz temat - Zoltan-kolejna ofiara emigracji ga�nie w schronisku...
Og�oszenia adopcyjne zwierz�t - Przygarnij Zwierzaka - Adopcje zwierz�t
Forum Zwierz�ta Zobacz temat - Zoltan-kolejna ofiara emigracji ga�nie w schronisku... forum dyskusyjne o zwierz�tach
Zoltan-kolejna ofiara emigracji ga�nie w schronisku
http://www.adopcje.org
http://animalia.pl/ogloszenia
Dzia� og�osze� serwisu BONO POLSKA. Og�oszenia, kupi�, sprzedam, oddam, zaopiekuj� si�
Og�oszenia bezp�atne,og�oszenia turystyka -domy,grunty,dzia�ki,dzialki,motoryzacyjne,darmowe,pilne,pracy,kupna i sprzeda�y
CentrumOfert.pl - Darmowe Og�oszenia - Drobne
Zoltan-kolejna ofiara emigracji gaśnie w schronisku ... - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Warszawa
Forum o psach i kotach
Kupi� Psa - Gie�da zwierz�t domowych :: Szczeg�y og�oszenia
Kolejna ofiara emigracji ga�nie w schronisku
Psy.pl - strony miesi�cznika "M�j Pies"
Zoltan-kolejna ofiara emigracji gaśnie w schronisku
Ogłoszenia Sprzedam - Zoltan-kolejna ofiara emigracji gaśnie w schronisku
Zoltan-kolejna ofiara emigracji ga�nie w schronisku, Warszawa, Spo�eczno��, zwierzaki, mazowieckie

KasiaNDM zrobiła allegro i alegratkę:-)
MŁody pitbull umiera w schronisku!!! (462626174) - Aukcje internetowe Allegro
M�ody pitbull umiera w schronisku!

Posted

Dziewczyny nie wiem jak wam dziękować:lol:
Wczoraj okropna wiadomość właściciel schroniska oddał go gdzieś na podwórko, ale spoko powiedział że mi go odda, jak na razie mam na 9 dni hotelu (dzięki AgaUzi) w środę jadę do OM mam nadzieję że koło 20:00 ktoś mi go wyda nie mam transportu na wcześniej.
Sensownych telefonów jak na lekarstwo, maili tak samo za to kretynów nie brakuje, wczoraj aż trzęsiawki dostałam:angryy:

Z pozytywów Hera w domu:loveu:http://www.dogomania.pl/forum/f28/elza-z-choroba-skory-juz-w-dt-szuka-suuper-domu-91421/

Posted

Super. Nie chciałam zapeszać ale domek z wawy ( kombinujący od kilku dni) zdecydował się na Zoltana oczywiście najpierw wizyta przedadopcyjna + wizyta w hotelu w piątek obowiązkowo. Ludzie mają dwoje małych dzieci dlatego w piątek na spokojnie w warunkach domowych ocenimy wzajemne relacje:eviltong:

Posted

to Ci co dzwonili do mnie tak?
Teraz już wiem dlaczego do Ciebie nie mogli się dodzwonic :roll: podałam zły numer
Wcześniej też pisali maila :) Bardzo mili Państwo
Super :)
3mam kciuki

Posted

Jak z dzieciakami nie wypali to jest super domek z Katowic (do którego tak naprawdę się skłaniam) przyjadą w niedzielą, jak będzie o.k z ich astką to w poniedziałek ciachanie jajek i w piątek do domku;)

Oświadczam wszem i wobec że znęcam się nad zwierzętami (zdaniem jednej pani z pomorza :angryy:), wbrew woli ewentualnego przyszłego domku chcę kastrować psa, a to wbrew naturze!!! mają młodą astke i jej nie sterylizują, ciekawe dlaczego? Pani chce adoptować innego amstaffa oczywiście nie kastrowanego. Może to ja zgłupiałam...?:diabloti:

Posted

kiiniaa napisał(a):
Jak z dzieciakami nie wypali to jest super domek z Katowic (do którego tak naprawdę się skłaniam) przyjadą w niedzielą, jak będzie o.k z ich astką to w poniedziałek ciachanie jajek i w piątek do domku;)

Oświadczam wszem i wobec że znęcam się nad zwierzętami (zdaniem jednej pani z pomorza :angryy:), wbrew woli ewentualnego przyszłego domku chcę kastrować psa, a to wbrew naturze!!! mają młodą astke i jej nie sterylizują, ciekawe dlaczego? Pani chce adoptować innego amstaffa oczywiście nie kastrowanego. Może to ja zgłupiałam...?:diabloti:

Tak, zgłupiałaś ! Ty byś wszystkich tylko ciachala i ciachała ;)

Posted

kolejny Pan dzwonił o Zoltana ;) odesłałam do CIebie kinia oczywiscie ;)

a jeszcze dostałam takiego maila hihi

Witam

Czy piesek musi być wykastrowany przed adopcją? Ja jestem przeciwny kastrowaniu/sterylizacji.

Gdyby nie to może bym się zdecydował...

Ba gdyby nie to :cool3::cool3::cool3:

Posted

Jesteśmy wredne czarownice:diabloti:
Domek z Katowic super!!!!
Dostałam serię zdjęć suni rezydentki i jestem zachwycona:loveu: Żeby się dogadali...

Wczoraj wieczorem Zoltan pojechał do hotelu. Ma własny pokoik z tapczanem:cool3:.
Z powodu deprechy w schronisku schudł conajmniej 10 kg pomimo że dostawał V.I.P karmę