Guest Rusty Posted June 9, 2003 Posted June 9, 2003 Co o tym myślicie? :) W końcu ne tesh chcą zabłysnąć z świetle reflektorów :):):) Quote
sabriel Posted June 9, 2003 Posted June 9, 2003 Dlaczego nie, jesli przy okazji organizowania takiej imprezy zbierane sa jeszcze pieniazki na schronisko to jak najbardziej jestem za. To idealna okazja do poznania nowych ludzi, wymienienia sie doswiadczeniami, zawiazania przez pieski "nowych znajomosci", ale tez swietna zabawa zarowno dla wlascicieli jak i ich pupili. Quote
Lady Posted June 12, 2003 Posted June 12, 2003 No dobrze, ale jak tu porównywać psy? Do czego skoro nie ma wzorca kundelka? Przecież jednemu może podobać się taki piesek, innemu inny... Quote
PALATINA Posted June 14, 2003 Posted June 14, 2003 Widziałam kiedyś coś podobnego. Nie trzeba porównywać psów. Może to być konkurs na: najbardziej puszysty ogon, na najdłuższe łapy, najwięcej łat... Zawsze coś można wymyślić! Quote
zaba14 Posted June 14, 2003 Posted June 14, 2003 ja tez jestem za takimi wystawami .. ale jest jedno zastrzezenie kazdy nie rasowy powinien byc kastrowany :) Quote
PALATINA Posted June 14, 2003 Posted June 14, 2003 Nie poperam Twojego zastrzeżenia, choć wiem,że chcesz dobrze. Jednak każdy powinien zdecydować, czy chce poddać psa zabiegowi. Suka może nie mieć dzieci i nie być kastratem. To tylko moje zdanie i PROSZĘ CIĘ NIE DYSKUTUJMY TU O TYM, JUŻ ZA DUŻO RAZY BYŁA O TYM MOWA! Ale pomysł świetny, trzeba przyznać! Można by to połączyć z promocją adopcji schroniskowych zwierzaków! Quote
Lady Posted June 14, 2003 Posted June 14, 2003 Konkurs na najbardziej puszysty ogan... :D ciekawy pomysł Quote
696 Posted June 14, 2003 Posted June 14, 2003 No dobrze, ale jak tu porównywać psy? Do czego skoro nie ma wzorca kundelka? Przecież jednemu może podobać się taki piesek, innemu inny... A jak porównac piwa? skoro nie ma wzorca idealnego piwa :-) To proste, posadzic jury skladajace sie np z 10-20 osob i kazda osoba ocenia wg. wlasnego gustu... Quote
Tilia Posted June 16, 2003 Posted June 16, 2003 Brałam udział w "wystawie psów rasowych i nierasowych" :) Co prawda "wystawiałam" tam akurat rasową sukę... To była bardzo sympatyczna impreza, oby więcej takich! Dochód był przeznaczony na schronisko, wszyscy (no prawie wszyscy- słyszałam opinię pani, która była bardzo zdenerwowana, że jej pies nie wygrał z "takim brzydkim kundlem" ;) :P ) byli zadowoleni. Tu nie chodzi o "porównywanie do wzorca" tylko po prostu o dobrą zabawę. Quote
Iwona. Posted June 16, 2003 Posted June 16, 2003 Ja równiez brałam udział w takiej wystawie,(podczas oceniania oprócz wygladu pieska pod uwagę brane były umiejętności psów.Psy były oceniane w trzech różnych klasach;szczeniat, młodziezy i dorosłych. Wszystko było dobrze zorganizowane np.numery startowe, sprawdzenie szczepienia wsciekl.)Impeza była bardzo sympatyczna , tylko bardzo rzadko są one organizowane :cry: ,a przeciez kundelki też sa piekne i trzeba ich róznorodnosć podziwiac :) Quote
wiki_2006 Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Ja uwazam ze powinna byc tez wystawa dla kundelkow:) bo to nie jest gorszy pies od innych moze ten kundelek tez by chcial byc wystawiany tak jak rasowy. Wiec miejmy nadzieje ze bedą wystawy dla kundelkow:) Quote
Gosica Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Hej :) Kto tu jest ze Sląska ? bardzo prosze zorientowanyhc o pomoc , chce wystwaic psa tylko nie wiem gdzie ani kiedy . Pilsssss help!! Chciałbym troche pobaiwac sie na tych wystawach ale nie mam zadnbych informacji o tym gdzie i kiedy . Byłabym bardzo wdzieczna za odpowiedz . Pozdrwoka:multi: Quote
HebaNova Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 kilka wystaw juz bylo: mysłowice, dąbrowa górnicza, ale to zeszły rok, co do tego nic nie wiem... trzeba mieć oczy i uszy szeroko otwarte tu są linki do tamtych imprez http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1793969 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=17734 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=19171 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=18438 jak ktos cos bedzie wiedział to dajcie znac :) Quote
bajadera Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 Kiedyś dawno temu na wystawie międzynarodowej w Bratysławie spotkałam jako imprezę towarzyszącą wystawę psów nierasowych. Warunkiem było, że jest to pies przygarnięty ze schroniska. Quote
zakla Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 Ja jednej rzeczy sie boje w ziwazku z takimi 'wystawami'... A mianowicie tego, ze spotka sie tam pani X z pania Y, jedna bedzie miec kudlata kundelke do kolana, druga jeszcze bardziej kudlatego kundelka do pasa, i stwierdza, ze takie piekne szczeniaczki by byly (w koncu nasze pieski takie podobne no i wygraly na wystawie)... Sadze, ze na takie wystawy moga przychodzic ludzie tego typu. Chociaz oczywiscie taka imprezka razem z uswiadamianiem o korzysciach strerylizacji/kastracji itp to dobry pomysl. Quote
Guest Reyes Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 :roll: Też się boje troszeczke że to da pseudo-hodowcą pole do manewru... " W końcu po co taki rodowód? Ten też <<rodzic szczeniąt>> wygrywa na wystawach a niema. Jego szczeniaczki też będą wygrywać... " Quote
paulinka13 Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 no, to jest fajny pomysl z tymi wystawami...przy okazji mozna promowac przygarnianie psiaków, psie sporty, nawet Junior Handling z kundelkiem... Quote
Bonsai Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 U nas też była taka wystawa, której towrzyszyła zbiórka pieniędzy na schronisko, promowanie adopcji psów i nierozmnażania psich nieszczęść. Było śmiesznie, odbył się konkurs na najgłośniej szczekającego psa, psa znającego najwięcej sztuczek, był tor przeszkód a'la agillity. W sumie sympatycznie. :) A za pieniążki psiaki ze schroniska dostały dwie porządne budy. :D Quote
paulinka13 Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 no i chyba o to w tym wszystkim chodzi...bo nie można zastosować takich samych kryterii (czy tam kryteriów):P do kundelków i super rasowców z dziada pradziada:) Quote
Psiarka Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 U nas, co lato jest organizowany taki festyn "od księdza" (organizowany przez parafię) i tam między innymi jest pokaz piesków. Głównie pieski ocenia publiczność i miejscowy proboszcz jednej z parafii... Kryteria są różne: wiadomo wiek, wielkość, długość włosa. Zawsze jest tak z... 7 zwycięzców w każdej kategorii. Jak najbradziej popieram takie form spędzania wolnego czasu! Quote
AlaNowak Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Ja rowniez jestem ze slaska i bardzo chcialalbym pokazac mojego Maxa na takiej wystawie czy pokazie:) Quote
Recommended Posts