niechorzynka Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Witam, W poniedziałek na teren zakładu na którym pracuję podrzucono trzy kociątka. Udało się złapać dwa- kotkę i kotka. Oba mają 5 tyg. Zostały od razu zawiezione do weta, który je odrobaczył. Dzisiaj było odpchlenie. Kotek w przyszłym tyg. jedzie do nowego domku więc pozostaje tylko kotka. Maluchy są cudowne, bardzo ruchliwe... Obecnie przebywają u mojej koleżanki z pracy, ale nie mogą zostać tam za długo...Kotki posiadają książeczki zdrowia. Odpowiem na wszelkie pytania. Mam zdjęcia ale nie potrafię ich tu wkleić :( Quote
kasia_r Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 O matko, a co się stało z trzecim kotkiem??? sam nie przeżyje. Jeśli wiecie, gdzie przebywa, wypożyczcie klatke - łapkę i koniecznie kociaka złapcie. Kociaki: Quote
niechorzynka Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 problem polega właśnie na tym, że nie wiemy co się stało z trzecim kociakiem. Wiemy tylko że był jeszcze jeden. przesyłam zdjęcia do wstawienia i dziękuję z góry Quote
niechorzynka Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 dziękuję bardzo za wstawienie zdjęć...czy znajdzie się ktoś chętny na kociaki ?? Quote
kasia_r Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Niechorzynko - ogłoszenia ogłoszenia ogłoszenia i to gdzie się da. Przepraszam ale z ogłoszeniami nie pomogę (z braku czasu :roll:) Quote
niechorzynka Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 nie śmiałabym prosić :)...ogłoszenia są w trakcie robienia :) Quote
niechorzynka Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 no tak....za krótko jestem na dogo...jestem obca więc hmmm...jakby to powiedzieć "radź sobie sama"...dzięki za jakąkolwiek pomoc...proszę admina o zamknięcie tematu...przykro Quote
kasia_r Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 [quote name='niechorzynka']no tak....za krótko jestem na dogo...jestem obca więc hmmm...jakby to powiedzieć "radź sobie sama"...dzięki za jakąkolwiek pomoc...proszę admina o zamknięcie tematu...przykro niechorzynka, to nie o to chodzi czy jesteś nowa czy stara na dogo. Sama zobacz ile jest kociaków, psów. Na dogomanii nowego domu dla kotów nie znajdziesz, a jak nawet znajdziesz, to będzie cud! Tu wszyscy jesteśmy zakoceni i zapsieni. Niezauważyłaś tego?? Napisałam wcześniej, że rezultaty przyniosą ogłoszenia, ogłoszenia i jeszcze raz ogłoszenia i to gdzie sie da. Na forum znajdziesz porady, pomoc w załatwieniu transportu, wpłaty, etc etc.... Nie zrozum mnie źle, ale nie zniechęcaj się tak szybko. Zarejestruj się na kocim forum www.miau.pl, rób ogłoszenia nie tylko te papierowe ale wszędzie w internecie. rozsyłaj maile z ogłoszeniami - działaj. Zobacz ile jest wątków z kociakami i psami i to u "starych" dogomaniaków. Niestety tak już w Polsce mamy :shake: ale właśnie dzięki ludziom o wrażliwych serduszkach powoli powoli to się zmieni. Quote
niechorzynka Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 [quote name='kasia_r']niechorzynka, to nie o to chodzi czy jesteś nowa czy stara na dogo. Sama zobacz ile jest kociaków, psów. Na dogomanii nowego domu dla kotów nie znajdziesz, a jak nawet znajdziesz, to będzie cud! Tu wszyscy jesteśmy zakoceni i zapsieni. Niezauważyłaś tego?? Napisałam wcześniej, że rezultaty przyniosą ogłoszenia, ogłoszenia i jeszcze raz ogłoszenia i to gdzie sie da. Na forum znajdziesz porady, pomoc w załatwieniu transportu, wpłaty, etc etc.... Nie zrozum mnie źle, ale nie zniechęcaj się tak szybko. Zarejestruj się na kocim forum www.miau.pl, rób ogłoszenia nie tylko te papierowe ale wszędzie w internecie. rozsyłaj maile z ogłoszeniami - działaj. Zobacz ile jest wątków z kociakami i psami i to u "starych" dogomaniaków. Niestety tak już w Polsce mamy :shake: ale właśnie dzięki ludziom o wrażliwych serduszkach powoli powoli to się zmieni. Widzę co się dzieje...chodzi mi o zwykłą reakcje...tak jak mówisz, zobacz ile jest odpowiedzi na innych wątkach "starych dogomaniaków"...ja założyłam drugi watek i jest dokładnie tak samo jak z poprzednim..zero odpowiedzi...jedynie ty dałaś mi jaką radę...i za to ci bardzo dziękuję...na miau już się zarejestrowałam.... Quote
kasia_r Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 niechorzynka napisał(a):Widzę co się dzieje...chodzi mi o zwykłą reakcje...tak jak mówisz, zobacz ile jest odpowiedzi na innych wątkach "starych dogomaniaków"...ja założyłam drugi watek i jest dokładnie tak samo jak z poprzednim..zero odpowiedzi...jedynie ty dałaś mi jaką radę...i za to ci bardzo dziękuję...na miau już się zarejestrowałam.... A poza tym wcale taka nowa nie jesteś :eviltong: ;) Ja też się 1000 razy zniechęcałam, obiecywałam, że więcej na forum nie wejdę a jednak zawsze wracam. Quote
niechorzynka Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 mam na myśli to że nie jestem aż tak "scioteczkowana" jak to się nazywacie...ja poprostu chcę pomóc tym kociakom mimo tego że za kotami nie przepadam, ale nie wiem jak....nigdy tego nie robiłam...kiedyś jedynie jak byłam młodsza to namiętnie poszukiwałam domków szczeniakom (z dobrym skutkiem) ale to co innego..inna bajka... Quote
kasia_r Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Niechorzynko, gdzie ogłaszałaś swoje kociaki? Może zrób ogłoszenia papierowe i porozwieszaj w lecznicach weterynaryjnych. Dodaj wzruszający tekst i koniecznie zdjęcia (nawet czarno-białe). Wiesz, jak człowiek coś zobaczy, to trudniej jest mu zapomnieć ;) A w lecznicach to już różnie bywa. Czasami ludzie tracą swoje zwierzaki i szybko chcą adoptowac coś nowego. Trzymam kciuki Quote
niechorzynka Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 dziękuję bardzo...na to niestety nie wpadłam :) Quote
niechorzynka Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 dziewczynka znalazła domek. dzięki Quote
kasia_r Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 niechorzynka napisał(a):dziewczynka znalazła domek. dzięki oba czy tylko koteczka? W tytule napisałaś, że znalazły domek a tu, że dziewczynka? Bardzo się cieszę :loveu: :loveu: :loveu: Quote
niechorzynka Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 kasia_r napisał(a):oba czy tylko koteczka? W tytule napisałaś, że znalazły domek a tu, że dziewczynka? Bardzo się cieszę :loveu: :loveu: :loveu: dla kotka domek juz czeka od początku, więc domku szukała kicia...i go znalazła :):):) strasznie się cieszę, bo znalazła domek blisko mnie :cool3: Quote
kasia_r Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Widzisz Niechorzynka, udało się!!! :multi: i tylko dzięki Tobie!;) Quote
niechorzynka Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 kasia_r napisał(a):Widzisz Niechorzynka, udało się!!! :multi: i tylko dzięki Tobie!;) wcale nie...nie tylko dzięki mnie...tylko dzięki tym dobrym ludziom którzy mieli serce przyjąć kotkę pod swój dach....:) Quote
Recommended Posts