Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='aina155']. Ale tego ze ludzia zalatwiaja swoje potrzeby, gdzie popadnie, to juz nie :angryy::mad:

A pewnie najgłośniej krzyczą, że się po psach nie sprząta

Rozmawialam z wujkiem- do schroniska albo jutro, albo w piatek pojdziemy. Wujek powiedzial, ze nie wie czy tak na ura bura wezmie psa. On nie wie, ja wiem :eviltong: Z reszta jakby co idzie z nami moja mama, zeby wujka przekonac

Coś mi się wydaje, że sprawa jest już raczej przesądzona :evil_lol: Ale kciuki jeszcze trzymam

[quote name='aina155']Dawaj, biore kazde :diabloti: A lubi sie bawic w takie bardziej brutalne zabawy? Jak tak to Fionce pasuje

Luśka lubi brutalne zabawy, może być? Tylko ona nie lubi jak jej zabawka za szybko ucieka i jak już ją złapie to odgrywa się niemiłosiernie :diabloti:

[quote name='Darianna']mogę Ci podrzucić mojego małego rudego do wykańczania przez Fionkę :diabloti:

Podrzućcie psiaki do mnie, do cioci na całusy :loveu:

Posted

[quote name='Ania!']
Luśka lubi brutalne zabawy, może być? Tylko ona nie lubi jak jej zabawka za szybko ucieka i jak już ją złapie to odgrywa się niemiłosiernie :diabloti:

Fiona tez- a jeszcze gorsze jest jak zbawaka padnie na grzbiet i sie nie rusza- Fionka wtedy probuje jej nawet lapki odgryz byle tylko zaczela dzialac :diabloti:

Podrzućcie psiaki do mnie, do cioci na całusy :loveu:

Jak bardzo chcesz to ja moge Fione w lipcu do Ciebie podrzucic :razz:- razem z soba rzecz jasna :eviltong:

Posted

Kurczę... a ja potrzebuję jakiegoś psa, który się da zagryzać... tylko musi być naprawdę szybki, co by Birma nie miała za łatwo :diabloti:...
Bo niestety nasza zabawka integracyjna trafiła do własnego domu... Birma od wczoraj mi mówi, że się cieszy, byle bym jej nie oddawała :evil_lol:

Posted

Darianna napisał(a):
młody kazde zabawy lubi, zagryzał już się z ogarem, ONkiem i goldenem, może i z Fionką się pozagryzać :diabloti:

To wy sie ustawcie w kolejce, podajcie adresy, a ja wam bede Fionke kurierem wysylac. Niech i was troche pomeczy :evil_lol:

Posted

Prawie nie wystarczy - Birma charty swojej wielkości dogania :roll:... sprawdzane na wiphecie mojej koleżanki... podobnie było z huskym/malamutem znajomych - doganiała go bez problemu mając podpiętą oponę - jak zobaczyła Kibę tak wystrzeliła, że nie zdążyłam jej odpiąć :evil_lol:
Za to z Bianeczką to żaden chart się równać nie mógł :loveu:

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Kurczę... a ja potrzebuję jakiegoś psa, który się da zagryzać... tylko musi być naprawdę szybki, co by Birma nie miała za łatwo :diabloti:...

To Bezkę Ci poślę. Ona jest przyzwyczajona do bycia śniadankiem, a biega prawie jak charcica :evil_lol:

Posted

Są tylko 2 psy przed którymi Birma ucieka - Miśka, suka nowofundlanda [bo jest baaardzo duża i akurat jej Birma się boi] i Rex, przerośnięty, skundlony ON... Rex ma jakies 40-45 kg i kiedyś w zabawie... potknął się i przewrócił na Birmę :evil_lol:. Od tej pory młoda czuje przed nim pełny respekt..

Pozostałe znane nam psy, których nie zagryzamy [łącznie z rotkiem, paroma dobermanami i całym stadem bojących się jej ONów :roll:] się nie boimy - to one mają się bać :diabloti:

Posted

Nie wiem czy to Cie pocieszy- Fiona zneca sie nad psami (:diabloti:) wszystkimi, łacznie z tym ze kiedys mi ganiala skundlonego laba (z ciekawosci zapytalam ile wazy- 45 kg), skundlonego goldena (ok. 50). Startowala tez do niufa, ale ze w gabinceie u weta to nie dalam. Husky przed niunia uciekal. Przesladuje znajoma bernardynke.

No i sa jeszcze pieski, ktore standardowo przesladuje- lab kolezanki, kundelek drugiej

Jeszcze mi sie jeden piesek przypomnial- sznaucer sredniak. Tez mial Fionki w koncu dosc.

Czasem sie zastanawiam, czy moze nie zebrac tych wszystkich psow w jedno miejsce i niehc je Fionka po kolei wykancza :diabloti:

Posted

Biedna sierotka, nie wie w czyje łapki trafi :evil_lol:

Fionka jest calkiem mila- tylko piesek musi biegac :diabloti: I to tyle, ile ona ma ochote :diabloti: Jak nie biega to sprawdza zabkami co sie w nim zepsulo :evil_lol: Albo szczeka na pieska

Posted

Birmy nie można gonić, to ona goni :diabloti:... Inaczej naprawdę się postara, żeby psiak uciekał :razz:...

A na poważnie Birma jest bardzo trudnym psem, który kiedyś nauczył się, że wszystkimi rządzi i siłą każdego psa do jej rządów zmusi... bo co by o niej nie mówić - do dzisiaj jestem w szoku jak widzę jej walkę... nigdy bym się nie domyśliła, że taki puchaty piesek może być tak groźnym i dobrze walczącym przeciwnikiem :crazyeye: