Darianna Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 mogę Ci podrzucić mojego małego rudego do wykańczania przez Fionkę :diabloti: Quote
aina155 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Dawaj, biore kazde :diabloti: A lubi sie bawic w takie bardziej brutalne zabawy? Jak tak to Fionce pasuje Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 [quote name='aina155']. Ale tego ze ludzia zalatwiaja swoje potrzeby, gdzie popadnie, to juz nie :angryy::mad: A pewnie najgłośniej krzyczą, że się po psach nie sprząta Rozmawialam z wujkiem- do schroniska albo jutro, albo w piatek pojdziemy. Wujek powiedzial, ze nie wie czy tak na ura bura wezmie psa. On nie wie, ja wiem :eviltong: Z reszta jakby co idzie z nami moja mama, zeby wujka przekonac Coś mi się wydaje, że sprawa jest już raczej przesądzona :evil_lol: Ale kciuki jeszcze trzymam [quote name='aina155']Dawaj, biore kazde :diabloti: A lubi sie bawic w takie bardziej brutalne zabawy? Jak tak to Fionce pasuje Luśka lubi brutalne zabawy, może być? Tylko ona nie lubi jak jej zabawka za szybko ucieka i jak już ją złapie to odgrywa się niemiłosiernie :diabloti: [quote name='Darianna']mogę Ci podrzucić mojego małego rudego do wykańczania przez Fionkę :diabloti: Podrzućcie psiaki do mnie, do cioci na całusy :loveu: Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 http://images41.fotosik.pl/124/9a53f1c8ea16ae61med.jpg Coś tam musi być ciekawego http://images48.fotosik.pl/128/da4f27eee0a54b34med.jpg Szkoda, że moja Lenka tak nie biega z patyczkami :placz: Quote
aina155 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 [quote name='Ania!'] Luśka lubi brutalne zabawy, może być? Tylko ona nie lubi jak jej zabawka za szybko ucieka i jak już ją złapie to odgrywa się niemiłosiernie :diabloti: Fiona tez- a jeszcze gorsze jest jak zbawaka padnie na grzbiet i sie nie rusza- Fionka wtedy probuje jej nawet lapki odgryz byle tylko zaczela dzialac :diabloti: Podrzućcie psiaki do mnie, do cioci na całusy :loveu: Jak bardzo chcesz to ja moge Fione w lipcu do Ciebie podrzucic :razz:- razem z soba rzecz jasna :eviltong: Quote
aina155 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 [quote name='Ania!']http://images41.fotosik.pl/124/9a53f1c8ea16ae61med.jpg Coś tam musi być ciekawego Patyczek :eviltong: Quote
bonsai_88 Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Kurczę... a ja potrzebuję jakiegoś psa, który się da zagryzać... tylko musi być naprawdę szybki, co by Birma nie miała za łatwo :diabloti:... Bo niestety nasza zabawka integracyjna trafiła do własnego domu... Birma od wczoraj mi mówi, że się cieszy, byle bym jej nie oddawała :evil_lol: Quote
Darianna Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 młody kazde zabawy lubi, zagryzał już się z ogarem, ONkiem i goldenem, może i z Fionką się pozagryzać :diabloti: Quote
aina155 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Zuzka i shelciaki napisał(a):Fionka jest śliczna :loveu: Fajne fotki A witamy. Dziekujemy. Zapraszamy jak najczesciej do odwiedzin :) Quote
aina155 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Darianna napisał(a):młody kazde zabawy lubi, zagryzał już się z ogarem, ONkiem i goldenem, może i z Fionką się pozagryzać :diabloti: To wy sie ustawcie w kolejce, podajcie adresy, a ja wam bede Fionke kurierem wysylac. Niech i was troche pomeczy :evil_lol: Quote
bonsai_88 Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Prawie nie wystarczy - Birma charty swojej wielkości dogania :roll:... sprawdzane na wiphecie mojej koleżanki... podobnie było z huskym/malamutem znajomych - doganiała go bez problemu mając podpiętą oponę - jak zobaczyła Kibę tak wystrzeliła, że nie zdążyłam jej odpiąć :evil_lol: Za to z Bianeczką to żaden chart się równać nie mógł :loveu: Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 bonsai_88 napisał(a):Kurczę... a ja potrzebuję jakiegoś psa, który się da zagryzać... tylko musi być naprawdę szybki, co by Birma nie miała za łatwo :diabloti:... To Bezkę Ci poślę. Ona jest przyzwyczajona do bycia śniadankiem, a biega prawie jak charcica :evil_lol: Quote
aina155 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Bonsai- ja Ci Fionke podesle, zobaczysz jak ladnie Birma bedzie przed nia uciakac :diabloti: Quote
aina155 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Macie moze jakis pomysl na prezent dla Fionki? Za tydzien bedzie rok jak ona jest u mnie, hcialabym jej jakis prezent dac Quote
bonsai_88 Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Są tylko 2 psy przed którymi Birma ucieka - Miśka, suka nowofundlanda [bo jest baaardzo duża i akurat jej Birma się boi] i Rex, przerośnięty, skundlony ON... Rex ma jakies 40-45 kg i kiedyś w zabawie... potknął się i przewrócił na Birmę :evil_lol:. Od tej pory młoda czuje przed nim pełny respekt.. Pozostałe znane nam psy, których nie zagryzamy [łącznie z rotkiem, paroma dobermanami i całym stadem bojących się jej ONów :roll:] się nie boimy - to one mają się bać :diabloti: Quote
aina155 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Nie wiem czy to Cie pocieszy- Fiona zneca sie nad psami (:diabloti:) wszystkimi, łacznie z tym ze kiedys mi ganiala skundlonego laba (z ciekawosci zapytalam ile wazy- 45 kg), skundlonego goldena (ok. 50). Startowala tez do niufa, ale ze w gabinceie u weta to nie dalam. Husky przed niunia uciekal. Przesladuje znajoma bernardynke. No i sa jeszcze pieski, ktore standardowo przesladuje- lab kolezanki, kundelek drugiej Jeszcze mi sie jeden piesek przypomnial- sznaucer sredniak. Tez mial Fionki w koncu dosc. Czasem sie zastanawiam, czy moze nie zebrac tych wszystkich psow w jedno miejsce i niehc je Fionka po kolei wykancza :diabloti: Quote
aina155 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Ale te wszystkie ganiania, to sa w ramach zabaw. Czy to Birma tezpodciaga pod dominacje? Quote
aina155 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Pzyszlego psiaka wujka bede maltretowac :diabloti: Ło matko, jak te posty skacza. To jest do postu Anii! Quote
bonsai_88 Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 W takim wypadku nie ma zmiłuj - na pierwszą próbę dominacji Birma by skoczyła do walki :shake: Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Bonsai musisz szybko zakładać hodowlę. Może trafi się druga Birma tylko uległa. To razem będą się zagryzać :evil_lol: Fionce też by się przydało towarzystwo ;) Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 aina155 napisał(a):Pzyszlego psiaka wujka bede maltretowac :diabloti: Ło matko, jak te posty skacza. To jest do postu Anii! Biedna sierotka, nie wie w czyje łapki trafi :evil_lol: Quote
aina155 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Biedna sierotka, nie wie w czyje łapki trafi :evil_lol: Fionka jest calkiem mila- tylko piesek musi biegac :diabloti: I to tyle, ile ona ma ochote :diabloti: Jak nie biega to sprawdza zabkami co sie w nim zepsulo :evil_lol: Albo szczeka na pieska Quote
aina155 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Troche Ci tej Birmy wspolczuje :eviltong: Quote
bonsai_88 Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Birmy nie można gonić, to ona goni :diabloti:... Inaczej naprawdę się postara, żeby psiak uciekał :razz:... A na poważnie Birma jest bardzo trudnym psem, który kiedyś nauczył się, że wszystkimi rządzi i siłą każdego psa do jej rządów zmusi... bo co by o niej nie mówić - do dzisiaj jestem w szoku jak widzę jej walkę... nigdy bym się nie domyśliła, że taki puchaty piesek może być tak groźnym i dobrze walczącym przeciwnikiem :crazyeye: Quote
Recommended Posts