Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aina155 napisał(a):
Jezioro jest, ale Fiona sie topi :cool1:

Jak astka mojego brata była mała to pierwszy raz zabrali ją nad jezioro. Wchodziła do wody i w pewnym momencie mój brat widzi, a ona schodzi pod wodę. Nawet nie próbowała machać łapami, gdyby nie stał obok to gadzina by się utopiła :evil_lol: Tak jak stała, tak spadała na dno. Nie było żadnej reakcji z jej strony :splat:

Moja na szczęście pływa ale niestety nie chce aportować z wody. Zresztą ona nigdzie nie chce aportować, ani w wodzie, ani na lądzie :evil_lol:

Posted

Tzn ona poszla na dno ale machajc lapami, a jak juz kiedys do wody wpadla to probowala sie tylko jak najszybciej wydstac ze szczelnie zam,knietymi oczami. Chociaz ostatnio jest juz leipej- sama zaczyna do wody wchodzic.

A najlepszy cyrk urzadzila jak jej zabawke wrzucilam zeby jej pokazac, ze moze wejsc: zaczela siedrzec ze zabawke topia :diabloti:

Moja aportuje, na ladzie chetnie. Ne wiem jak w wodzie

Posted

aina155 napisał(a):

A najlepszy cyrk urzadzila jak jej zabawke wrzucilam zeby jej pokazac, ze moze wejsc: zaczela siedrzec ze zabawke topia :diabloti:

:roflt: to musiał być widok

Może powoli się przekona, że pływanie jest fajne. Sama wejdź do wody to moża popłynie za Tobą. Albo będzie płakać na brzegu, że jej się topisz :evil_lol:

Posted

No wlasnie plakala :diabloti: a ja weszlam do wody tylko do kolan :evil_lol: Ciekawe co by zrobila jakbym jej odplynela gdzies dalej? Moze rzucilaby sie do wody aby mnie "ratowac"? :diabloti:

Posted

Taaa, te moje 12 kilo psa, skacze i plynie ile sil w lapkach, lapie kogos za reke wyciaga na brzeg. Potem z powrotem do wody i ratuje cala zaloge statku :evil_lol: I zostaej psim bohaterem :loveu: A ja w ramach nagrody dostsje medal :diabloti: No dobra, ona tez dostaje :eviltong:- za poswiecenie :diabloti:

Posted

Fakt... sztuczne oddychanie. Nauczymy ja i tego :diabloti:

Tylko co ona bedzie reklamowac? Kamizelki ratunkowe? :evil_lol:

No wlasnie. A ona jedyna wode jaka wybiera to jest jakas taka blotnista :roll:

Posted

To tak jak z dziecmi- podobno im brudniejsze tym szczesliwsze :cool3:

Włąsnie w ramach "leczenia" gotuje psu zarcie z zelatyna, jutro dodam do tego jeszcze pokrzywe. No i jak dowiem sie jak podac taki jeden lek hemopatyczny to Fionka tez go bedzie dostawac. Mam nadzieje ze pomoze

Posted

Pokrzywe jako srodek dodatkowy podala dziewczyna, ktora leczyla mastiffa

Tak naprawde to nie wiem, ale wiem ze w preparacie, ktory bierze moja siostra na wlosy tez jest pokrzywa. Widocznie moze ona wzmacnia albo cos

Jedno mnie tylko martwi: ten lek, ktory mam jutro kupic to jest podobno w zastrzykach. No ja wiem, ze wszytsko mozliwe tylko ja nigdy psu zastrzyku nie robilam i sie boje jak sobie poradze. A dodatkowo to nie wiem czy ampulke mozna podzielic na 3 czescie i trzymac otwarta. No mam nadzieje ze do jutra to sie tego dowiem.

Jest dostepny w kroplach ten lek tez- wiec jak na czlowieka 10 kropli 3x dziennie, to Fionie wystarcza 3 krople x3. Jutro ide kupic

Posted

No wlasnie- troche boje sie kuc ja, zwlaszcza ze moge trafic w cos. Ja zwariuje, normalnie jakbym szpital miala w domu. Jeszcze troche i bede specjalista od pisch wiazan i stawow :angryy:

Posted

aina155 napisał(a):

Za kilka lat kupie sobie zestaw malego majsterkowicza i ja po prostu posklejam i pozbijam gwozdzikami :evilbat:

To jest pomysł. I ile zaoszczędzisz :evil_lol:

Ale wytrzymała jest. Przecież taki uraz musi strasznie boleć ale ona jeszcze biegała.

Posted

Prawda?

No wiem, ze jest wytrzymala. Az lekarz ortopeda byl w ciezkim szoku, ze tak sie dobrze czuje, bo nie powinna w ogole chodzic na ta lape (a juz zwlaszcza po urazie), nie mowiac juz o tym, ze w ogole nie miala prawa biegac. A ona jeszcze czekala na to, ze ja jej bede rzucac pilke do aportowania. Łapa jej w tym w ogole nie przeszkadzala. Mało tego, zupelnie nie zwracala na nia uwagi.

Bylam w szoku, jak mi lekarz powiedzial ze to jest dziwne, ze ona sie tak dobrze czuje.

Posted

I tak można wierzyć psom. Zamiast się położyć i pokazać, że łapka boli to udają, że jest wszystko w porządku :evil_lol:

U mojej jest tak, że jak coś jej jest to unika innych psów. Teraz już wiem, że to sygnał i trzeba biec do weterynarza.

Jakiś czas temu tak się właśnie zachowywała i myslałam, że jest nie w humorze ale na drugi dzień nie chciała nic jeść, nawet drożdżówki nie chciała ruszyć, a to zły znak. Więc do weterynarza. I tak okazało się, że ma ciążę urojoną. Pierwszy raz w życiu. Myślę sobie trudno. Ale w nocy poczuła się gorzej, więc zapakowałam ją do auta i w nocy do kliniki. Diagnoza - ropomacicze. Dostała zastrzyki i na następny dzień na zabieg. Rano na usg wyszło, że stan jest tak poważny, że gdybym nie przyjechała od razu to psa w poniedziałek już bym nie miała. To był piatek. Było podejrzenie, że ropa dostała się do nerek. Na szczęście nie. Od razu miała zabieg. Ja i tak już byłam umówiona na sterylkę ale trzeba było ją wykonać wcześniej.

Według lekarza rozwinęło się to u niej piorunująco szybko.Teraz jestem przeczulona i nawet najmniejsze podejrzenie, że coś jest nie tak i jestem u weterynarza. :evil_lol:

Posted

[quote name='Ania!']I tak można wierzyć psom. Zamiast się położyć i pokazać, że łapka boli to udają, że jest wszystko w porządku :evil_lol:

Mi zawsze babcia powtazra, ze psu sie nie wierzy :diabloti: I widocznie ma racje :evilbat:

Anitaa Dziekujemy :). No wlasnie- co Bartiemu dolega na lapy? On ma dysplazje? (dobrze kojarze?)