aina155 Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 Cicho tu jak w grobie... zagląda tu ktoś poza mna? Quote
aina155 Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 Nikt nie zaglada :roll: Zostawiliscie nas same? Ale jestescie A my z Fionka mamy problem. Sunia zaczyna mi cos kulec na tylne lapy, zwlaszcza jak lezy i potem wstaje to jakos inaczej je stawia. Chyba musze z nia do lekarza isc.... A moze ja po prostu przewrazliwiona jestem i to normalne ze pies jak wstanie to kuleje na lapy? Quote
bonsai_88 Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Ależ jesteśmy ;).... tylko ty nic nie piszesz :mad:. Mam nadzieję, że z Fionką wszystko bedzie dobrze :razz:.. ale jednak lepiej przejdź się z nią do weta - lepiej chuchać na zimne :roll: Quote
aina155 Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 Jakze to nie pisze?? No dobra bede wiecej pisac Zabiore lozbuza moze sie okaze ze ja jestem przewrazliwiona, ale przynajmniej ja nie zwariuje w miedzyczasie czemu suczydlo na lzoko wskoczyc nie moze. Quote
bonsai_88 Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Daj koniecznie znać co i jak, jak już będziesz wiedziała ;).... I WKLEJ JAKIEŚ ZDJĘCIA :evil_lol: Quote
aina155 Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 Zdjecia beda wieczorkiem- musze je zgrac. A z Fionka dzis po obiedzie idziemy- oby tylko powiedzeli ze Fiona ma pania histeryczke Quote
aina155 Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 Nowe zdjęcia z niedzielnej wycieczki rowerowej: A teraz informacje z tego co zalatwilam u lekarza: Pani doktor obejrzala Fione, obejrzala jej kregoslup, zaberka i biodra. Fionie nie spodobalo sie ogladanie bioder (zaczela warczec), wiec wnioskujemy stad ze cos ja moglo zabolec. Efekty ogledzin: sa trzy opcje: 1. Psu nic nie jest a to ze kuleje jest spowodowane tym, ze lezy calym ciezarem na tych lapach (a pani jest histeryczka); 2. Zwyrodnienie kregoslupa, ktore podobno nie za bardzo da sie leczyc; 3. Problem ze stawami biodrowuymi, jesli chodzi o leczenie patrz punkt wyzej. Na razie nie robilysmy rentgenu, bo mamy na to czas, a poza tym nawet jesli jest chora to na rentgenie i tak nic moze nie wyjsc. Zalecenia: oduczanie chodzenia na 2 lapach (ciezko to bedzie, od prawie roku ja tego probuje oduczyc) i skakania na lozko, pies nie moze przytyc (wazy dokladnie 11,8 kg) oraz obserwacja tego jak dlugo trwa kustykanie, na ktora lape bardziej itp. oraz czy sie nie pogarsza. Mam nadzieje ze wyjdzie na to ze psu nic nie jest. Quote
bonsai_88 Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Aina jeśli to coś z kręgosłupem/bioderkiem to może poszukaj czegoś o rehabilitacji w wodzie :cool3:... słyszałam, że pomaga psiakom ;). Quote
aina155 Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 Najpierw poobserwuje, bo nie chce niczym zakkocic wynikow obserwacji. A jakby co czeka nas przeswietlenie Quote
aina155 Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 NO i znow bylysmy u weta, bo Fiona mi na spacerze zaczela kulec bardzo :roll: To było jakos przed siedemnasta, wiec wrocilam do domu, zabralam kase i znowu do lekarza. Zrobilysmy przeswietlenie. Pani doktor podejrzewa, ze albo to jest naderwanie wiezadla (kolanowego albo krzyzowego- nie pamietam ktorego), albo zwyrodnienie kregoslupa. Na zdjeciu (z tego co ona mi tlumaczyla- ja sie na tym totalnie nie znam) widac, ze dwa kregi z kregow ledzwiowych maja wieksze niz pozostale wyrostki, ktore to powoduja mikrouciski a to prowadzi do tego ze pies kuleje. Dostalysmy zastrzyk oraz leki przeciwbolowe. W poniedzialek ponowna wizyta, do tego czasu lekarka sie skonsultuje. Czego Fionie nie wolno: biegac, skakac, chodzic na dwoch lapach. Jedynie co to tylko na smyczy. Jest mi jej tak zal... Quote
aina155 Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 Wczoraj znow byłysmy u lekarza, tym razemw przychodzni była inna pani doktór. No wiec okazalo sie, ze co lekarz to inna diagnoza :mad: Chyba zaczne suke sama leczyc :p Ta weterynarz nie ogladajac zdjecia stwierdzila ze Fiona łape zwichneła :niedowia: W kazzdym razie nie musze suki juz nosic po schodach :multi: ale jedza nadal nie moze biegac przez jakies 1,5 tygodnia. Zwariuje, ona mi urzadza juz biegi w domu, ganiajc miedzy pokojami :angryy::mad: Fiona ma brac jeszcze dodatkowo tabletki na stawy. Quote
Bartiśkowa_ Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Biedna Fionka :roll: zdrówka dla niej i cierpliwości dla ciebie ;) Quote
aina155 Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 Dziekujemy :) Fionka to sie juz na tyle dobrze czuje ze dom probuje rozniesc. A tu jeszcze tydzien jej biegac nie wolno :roll: Normalnie jakbym miała w domu istne tornado :evil_lol: Suka caly czas nosi zabawki w pysku i wszystkich zaczepia zeby sie z nia bawic. NO ale taka zabawa w domu to prawie nic w porowananiu z normalnymi spacerami i aportowaniem pileczek. Quote
bonsai_88 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Jeszcze tydzieńjakąś wytrzymacie ;)... trzymam kciuki, żeby maleńka jak najszybciej wyzdrowiała :cool3: Quote
aina155 Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 Pewnie ze damy rade, kto da jak nie my? ;) A tymczasem zdjecia Quote
bonsai_88 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Jaka biedna wynudzona Fionka... pańcia się nad nią znęca i się pobawić nie chce :evil_lol: Quote
aina155 Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 Normalnie az niewiarygodne ze to moj wlasny pies na tych zdjeciach. Niby taki spokojny, a wstarczy haslo "spacer" i zryw zajaca :evil_lol: Chociaz dzis suka nie wierzyla ze chce ja na dwor wziasc. No fakt na dworzu byla dzis az 5 razy wiec to pewnie z nadmiaru szczescia ;) Quote
aina155 Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 Jeszcze tydzieńjakąś wytrzymacie ;-)... Poddałam sie... nie wytrzymałam i pusciłąm szatanice na chwile. To jakim tempem zaczela biegac, bardzo mnie zaskoczylo. Ale chwile pobiegala i momwentalnie sie uspokoila. Cale szczescie... Quote
Onomato-Peja Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 śliczna ona jest ! zawsze z avka wydawało mi się, ze ona jakas taka pinczerkowata jest a ona podobna do jamniolka :loveu: Quote
Recommended Posts