aina155 Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Moze najpierw tytułem wstępu napisze skąd się wzięła Fionka u mnie w domu i w ogole jakim cudem doszlo do tego ze wybrałam włąśnie ją. Zanim jeszcze nastała "era" Fiony była Łajka. Piekna jamniczka o bardzo mądrym spojrzeniu i niezwykłej urodzie (żeby nie być gołosłowną w najbliższym czasie zamieszcze kilka jej zdjęć). Niestety tych zdjęć nie mam za dużo, gdyż Łajka była z nami tylko rok, a ja przez większą część czasu nie miałam wtedy aparatu :-( Śmierć Łajki przeżyliśmy bardzo. Ale ja już tydzień później mówiłam o tym, że na wiosnę na pewno pojawi się u nas pies. Mama nie chciała o tym słyszeć. Dopiero 24 maja pojawił się temat psa i decyzja... szukamy psa. Ma być jamnikiem (albo raczej czymś w jego typie bo ma być ze schronu). Szczeniaka odrzuciłyśmy od razu, gdyż zniszczenia domu nas z miejsca przerazaly. Siedziałam dwa dni, grzebiac w necie. Wtedy poznałam akcję R=R, zrozumiałam jej sens, znalazłam kilka jamnikow w schroniskach- wiekszosc niestety bardzo wiekowych. A my chciałysmy suczkę w miarę młodą, gora 3- letnią, bo nie chciałysmy znow szybko tracic naszego przyjaciela. Ale takich psiaków wtedy nie znalazłam nigdzie. 26 maja wybrałyśmy się z koleżnką, która pomagała mi szukać do naszego schroniska. Na początku przeszłam kolo "mojej" suni w ogole jej niezauwazajac. Ot piesek jak piesek, z reszta w ogole jakis dziwny- wszystkie leciały a ten nic. No i własnie ona mnie kupiła- tak smutnych oczu u zadnego psa nie widziałam. Nastepnego dnia poszłam po nią. Juz sie troszke cieszyla do mnie- nawet ogonkiem zamerdała. A potem jak mi ja wyprowadzili załatwiła mi sie pod nogami ze strachu. Nie mogłam ja wyciagnac ze schronu, bo nie chciała isc, a potem jak szalona uciekala z tamtej okolicy Quote
aina155 Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 Tak moja sunia wygladała w schronisku http://zyrardow.schronisko.net/cnews1568.html Quote
aina155 Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 A to zdjęcia dla porownania, jak wyglada teraz: Quote
aina155 Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 A tu jeszcze jedna zdjecie mojego pyszczka Quote
Cavy Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Witam. Co tu tak cicho? :shake: http://c50.grono.net/194/165/gallery-57725863-500x500.jpg Jakie słodkie oczka :loveu: Proszę o więcej zdjęć Quote
aina155 Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 Wiecej zdjec wkleje, jak: - pojde do domu i pozgrywam z aparatu - porobie je :diabloti: Quote
aina155 Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 Aaaa tak gwoli scislosci- wkleje jeszcze dodatkowo zdjecia z krolikiem. Bo one sobie nawet zyja w miare przyjaznie razem. Quote
aina155 Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 No i obiecane zdjęcia- co prawda zwierzaki nie są razem (jakos jak mam je razem to nigdy nie mogę ich opanować) ale pokaze również zdjęcie mojego krolika- Dunii. Oto Dunia w całej okazałości: Quote
aina155 Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 Obiecane już wczesniej zdjecia Fionki: Tu mam dowód ze pies i kroli sie u mnie w domu nie zjadaja :eviltong: Tylko niesttety pies mi uciekl z kadru i widac tylko jego ucho Quote
aina155 Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 A tak w ogole to co tu taka cisza? Zaglada tu ktos poza mna? Quote
aina155 Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 Sprobuje jeszcze wstawic zdjecie mojej poprzedniej sunii, Łajki: Free Image Hosting" class="ipsImage" alt=""> Quote
bonsai_88 Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Ja zaglądłam, ja :multi:... Zdjęcia łajki niestety nie widać :shake: Quote
aina155 Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 Faktycznie, jednak ktos zaglada :multi: A bo to pewnie moja wina- jakos nie radze soebi ze wstawianiem zdjęć, ale mam nadzieje ze kiedys to opanują do konca. Chcoaiz ostatnio mam coraz powazniejsze watpliwosci co do tego ;) Quote
bonsai_88 Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Jeśli chodzi o wklejanie zdjęć to polecam fotosik. Można wklejać duże zdjęcia, wszystko jest napisane po polsku, a odpowiedni link jest pod taką nazwą, że nie można się pomylić [coś jak "link do forum, rozmiar duży" ;)]. Quote
aina155 Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 To jutro jak usiade na kompa na dłużej sprawdze ten program :) Dzeiki za rade :) A tymczasem wkleje kilka zdjęć Łajki, o ktorych już wczesniej była mowa. Quote
aina155 Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 Zdjęcie na którym łajka wyglda jak sarenka jest chyba moim ulubionym jej zdjeciem Quote
aina155 Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 Oto kolejna porcyjka zdjec mojej malpki. Quote
Bartiśkowa_ Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Witamy :lol: świetna sunieczka :loveu: Ma taką wesołą mordkę Quote
bonsai_88 Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Na pierwszym zdjęciu to ci chyba trochę z kadru uciekał Quote
aina155 Posted October 22, 2008 Author Posted October 22, 2008 anitaaa i bartis napisał(a):Witamy :lol: świetna sunieczka :loveu: Ma taką wesołą mordkę Witamy i my :) Z tym uciekaniem z kadru to racja- jej jest wyjatkowo trudno zrobic jakies zdjecia, bo ona wychodzi z założenia ze jak pani wyciaga aparat tzn, ze trzeba sie poruszac akurat w momencie robienia zdjecia :diabloti: Dlatego od jakiegos czasdu zbieram sie do tego by zrobic zdjecie Fionce i jej koledze, ale na razie opgranicza sie to do chodzenia z aparatem na wspolen spacery. A zdjecia i tak nie udalo sie zrobic by bym musiała je chyba z kolezaanka zwiazac ;) Quote
JustynaM. Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 śliczna jest Fioneczka!!!!!!!!!!!!!!!!! i twój króliczek cudowny, wiesz zwierzaki ze schronisk są najkochansze na świecie.Super że dałas Fionce domek -mała szczęsciara a dla Ciebie wielki pokłon za okazane serce:loveu: Quote
Recommended Posts