Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moze najpierw tytułem wstępu napisze skąd się wzięła Fionka u mnie w domu i w ogole jakim cudem doszlo do tego ze wybrałam włąśnie ją.

Zanim jeszcze nastała "era" Fiony była Łajka. Piekna jamniczka o bardzo mądrym spojrzeniu i niezwykłej urodzie (żeby nie być gołosłowną w najbliższym czasie zamieszcze kilka jej zdjęć). Niestety tych zdjęć nie mam za dużo, gdyż Łajka była z nami tylko rok, a ja przez większą część czasu nie miałam wtedy aparatu :-(

Śmierć Łajki przeżyliśmy bardzo. Ale ja już tydzień później mówiłam o tym, że na wiosnę na pewno pojawi się u nas pies. Mama nie chciała o tym słyszeć.

Dopiero 24 maja pojawił się temat psa i decyzja... szukamy psa. Ma być jamnikiem (albo raczej czymś w jego typie bo ma być ze schronu). Szczeniaka odrzuciłyśmy od razu, gdyż zniszczenia domu nas z miejsca przerazaly. Siedziałam dwa dni, grzebiac w necie. Wtedy poznałam akcję R=R, zrozumiałam jej sens, znalazłam kilka jamnikow w schroniskach- wiekszosc niestety bardzo wiekowych. A my chciałysmy suczkę w miarę młodą, gora 3- letnią, bo nie chciałysmy znow szybko tracic naszego przyjaciela. Ale takich psiaków wtedy nie znalazłam nigdzie.

26 maja wybrałyśmy się z koleżnką, która pomagała mi szukać do naszego schroniska. Na początku przeszłam kolo "mojej" suni w ogole jej niezauwazajac. Ot piesek jak piesek, z reszta w ogole jakis dziwny- wszystkie leciały a ten nic. No i własnie ona mnie kupiła- tak smutnych oczu u zadnego psa nie widziałam.

Nastepnego dnia poszłam po nią. Juz sie troszke cieszyla do mnie- nawet ogonkiem zamerdała. A potem jak mi ja wyprowadzili załatwiła mi sie pod nogami ze strachu. Nie mogłam ja wyciagnac ze schronu, bo nie chciała isc, a potem jak szalona uciekala z tamtej okolicy

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i obiecane zdjęcia- co prawda zwierzaki nie są razem (jakos jak mam je razem to nigdy nie mogę ich opanować) ale pokaze również zdjęcie mojego krolika- Dunii.

Oto Dunia w całej okazałości:

Posted

Obiecane już wczesniej zdjecia Fionki:

Tu mam dowód ze pies i kroli sie u mnie w domu nie zjadaja :eviltong: Tylko niesttety pies mi uciekl z kadru i widac tylko jego ucho

Posted

Faktycznie, jednak ktos zaglada :multi:

A bo to pewnie moja wina- jakos nie radze soebi ze wstawianiem zdjęć, ale mam nadzieje ze kiedys to opanują do konca. Chcoaiz ostatnio mam coraz powazniejsze watpliwosci co do tego ;)

Posted

Jeśli chodzi o wklejanie zdjęć to polecam fotosik. Można wklejać duże zdjęcia, wszystko jest napisane po polsku, a odpowiedni link jest pod taką nazwą, że nie można się pomylić [coś jak "link do forum, rozmiar duży" ;)].

Posted

To jutro jak usiade na kompa na dłużej sprawdze ten program :) Dzeiki za rade :)

A tymczasem wkleje kilka zdjęć Łajki, o ktorych już wczesniej była mowa.

Posted

anitaaa i bartis napisał(a):
Witamy :lol:
świetna sunieczka :loveu: Ma taką wesołą mordkę

Witamy i my :)

Z tym uciekaniem z kadru to racja- jej jest wyjatkowo trudno zrobic jakies zdjecia, bo ona wychodzi z założenia ze jak pani wyciaga aparat tzn, ze trzeba sie poruszac akurat w momencie robienia zdjecia :diabloti:

Dlatego od jakiegos czasdu zbieram sie do tego by zrobic zdjecie Fionce i jej koledze, ale na razie opgranicza sie to do chodzenia z aparatem na wspolen spacery. A zdjecia i tak nie udalo sie zrobic by bym musiała je chyba z kolezaanka zwiazac ;)

Posted

śliczna jest Fioneczka!!!!!!!!!!!!!!!!! i twój króliczek cudowny, wiesz zwierzaki ze schronisk są najkochansze na świecie.Super że dałas Fionce domek -mała szczęsciara a dla Ciebie wielki pokłon za okazane serce:loveu: