Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 630
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeżeli masz/macie pytania, proszę pytać..chętnie odpowiem, w końcu tyle oszołomów chodzi po tym świecie.

hihihih :D wreszcie ktoś nas rozumie :D i z sensem mówi!
a nie się obraża :eviltong:

bardzo się cieszę i normalnie czekam czekam na wieści :multi:

Posted

co do wagi to mam znajomego psa-również lisowaty identycznej wielkości i waży 8kilo...Kacperek jest chudy ostatnio żeberka czułam jak go głaskałam..

Ra_dunia byś miała Kacpra blisko swecho Melchiorka :cool3: tylko jeszcze Baltazar potrzebny :diabloti:.

Zu zaraz się specjalnie dowiem dla Ciebie jak się dziś miewa Kacperek....:cool1:

Posted

rozmawiałam z opiekunem... Kacperek ma się po staremu... jakby był z sunią w domku to by było super bo on uwielbia towarzystwo pięknych kobietek:p... samców troszkę się z początku boi...

Nie mogę się dodzwonić do lecznicy aby się dokładnie dowiedzieć o oczkach i się umówić na ewentualne zabranie kopi historii choroby...

Posted

<Orpha> Również serdecznie Was witam :)
<Mru> Dziękuję, że uważasz, iż piszę z sensem :)
<Tifet> Dziękuję za wieści dot. Kacperka :)
<Charly> Dziekuję za kciukasy :)
Dzisiaj zgadam się z Radką w sprawie sprawdzenia mnie.
Poza tym jeśli mogłabym pomóc jakoś z allegro, to też służę pomocą,
Pozdrawiam:)

Posted

właśnie dodzwoniłam się do kliniki mam dwie nie miłe sprawy jedną zdrowotną drugą finansową...:

• FINANSOWO WYGLĄDA TO TAK: na początku lutego br Kacperek odbył w klinice pierwszą wizytę... ostatnią odbył 31marca br... został przerwana bez zgody lekarza z powodów finansowych... azyl ma ogromne długi w klinice.... za Kacperka dług wynosi ok 280-300zł... przydałoby się choć częściowo spłacić dług za Kacperka... przy okazji odebrałabym wszelkie wyniki badań itp.... proponuję zrzucić się lub ktoś sprytny niech zrobi allegro...
  • ZDROWOTNIE WYGLĄDA TO TAK: pod prawym okiem miał ropień sączący się (aktualnie sączy mu się z obu oczu); w mordce miał największy trzonowiec pełen ropni-usunięty (wiem że się to poodnawiało w innych ząbkach)... ma aktualne szczepienia... pani dr od dawna go nie widziała ale stwierdziła że napewno trzeba będzie zrobić mu rendgen zębów i pewnie jakaś ekstrakcja zębów go czeka i to powinno prawie całkiem zniwelować też komplikacje z oczkami...

Posted

To ja dwie całkiem dobre wieści:
Po pierwsze odbyłam bardzo miłą rozmową z zu75 i jesteśmy umówione na jutro.
Po drugie - parę osób już deklarowało pomoc finansową, więc na pewno wspomogą spłacenie długu za Kacperka :)

Teraz najważniejsze - na jakie konto zbierać teraz kasę, bo sądzę, że potem, jak Kacper wyląduje u Zu, to będziemy zbierać na jego leczenie już na jej konto ;)

Ja wystawię jakieś bazarki, może ktoś jeszcze coś się wystawi i jakoś się uzbiera ;)

Posted

klinika to "Miś" na 1-go Maja w Wołominie jak nikt się nie zgłosi mogę pojechać do kliniki po badania i uregulować dług(niestety sama całego długu nie spłacę bo mam na DT bardzo chorego psa:shake: wątroba, trzustka i wiele innych... który był tam leczony...)... mam autokar spod mego domu pod samą klinikę...
tylko raczej nie dostanie nikt dla potwierdzenia rachunku z kliniki bo jest on oddawany azylowi w Klembowie:shake: więc raczej nie będzie go tu jak wkleić... że jak ktoś nie będzie dowierzał to jak już będzie można spytać w klinice czy był uregulowany...

Posted

cudownie!!
bardzo się ciesze, że znalazł się domek tymczasowy....

smutna minka Kacperka rozdzierała mi serce i już sama myślałam czy by go nie wziąć na dt....tylko, że mam już u siebie mały oddział geriatryczny....

Posted

Tifet - wpisz może w pierwszym poście i w tytule, że teraz wsparcie finansowe na spłatę długu jest potrzebne. Co do DT to mam bardzo dobre przeczucia ;)
Czy Azyl w razie czego nie mógłby dać rachunku tylko wglądu (lub zrobić z niego ksera?).
I na jakie konto zbierać kasę? Jak dla mnie może być Tifet na Twoje.

No i oczywiście ogłaszajcie cioteczki Kacpra gdzie się da. W końcu niestety nie idzie jeszcze do DS a w DT nie może siedzieć wiecznie.

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Tifet - wpisz może w pierwszym poście i w tytule, że teraz wsparcie finansowe na spłatę długu jest potrzebne. Co do DT to mam bardzo dobre przeczucia ;)
Czy Azyl w razie czego nie mógłby dać rachunku tylko wglądu (lub zrobić z niego ksera?).
I na jakie konto zbierać kasę? Jak dla mnie może być Tifet na Twoje.

No i oczywiście ogłaszajcie cioteczki Kacpra gdzie się da. W końcu niestety nie idzie jeszcze do DS a w DT nie może siedzieć wiecznie.

wiesz co rachunki to oni dostają po jakimś miesiącu... że jak coś mogłabym poprosić aby dr gryzmolneła potwierdzenie wpłaty na kartce i podpisała się lub dała pieczątkę itp.
Konto podałam w pierwszym poście...

Posted

tifet napisał(a):

Konto podałam w pierwszym poście...

Super! Ja sądzę, że nikt rachunku nie będzie się domagał, ale jakby co - to zawsze będzie możliwość wglądu. Nawet po miesiącu.
Bardzo prosimy o wpłaty na Kacpra.

Posted

Wczoraj nawiedziłam Zu75 i jej sunię rezydentkę ;) (drapki w kuperek dla Majuni).
Według mnie Kacpra można już pakować i najbliższym transportem wysyłać do Poznania :multi:
Wszystko co opisała Zu zgadza się w 100%.

Trzeba teraz zebrać kasę na dług w lecznicy i wyciągnąć historię choroby Kacpra no i oczywiście zacząć szukać transportu :)

Zu75 - pytałaś,gdzie Kacper jest ogłaszany. Na pewno tutaj: (cholera linki nie chodzą)
Allegro wygasło: [URL]http://www.allegro.pl/item467491122_bardzo_skrzywdzony_malec_nie_traci_nadziei.html

Ale ponoć był jeden obserwator.

Posted

Rozmawiałam wczoraj z Celiną - oni podobno jadą do Poznania ok. 15-ego.
Ale nie wiedzą czy na 100%.

Szukajmy transportu wcześniej.

Nie ma mnie cały przyszły tydzień. Prawdopodobnie dzisiaj jestem osttani raz na dogo - chyba że uda mi się w weekend dostać do netu.

Tifet czy dasz radę wszystko sama skoordynować?

Posted

Beatka porobiła ogłoszenia-ktos miał je aktywowac-ja wysłałam maila do metra.
Pamiętam o deklarowanej kwocie wpłace dziś wieczorem.
Cieszę się, że psiuńcio ma sznse na normalne życie no i przede wszystkim, że będzie leczony.

Posted

asiaf1 napisał(a):
Beatka porobiła ogłoszenia-ktos miał je aktywowac-ja wysłałam maila do metra.
Pamiętam o deklarowanej kwocie wpłace dziś wieczorem.
Cieszę się, że psiuńcio ma sznse na normalne życie no i przede wszystkim, że będzie leczony.

Dziękujemy Ci bardzo dobra kobieto :loveu:
Mam nadzieję, że jak Kacper będzie już w DT to domek szybko się znajdzie.

Posted

spokojnie dam radę:diabloti:... wogóle anouk możesz się ze mną cieszyć bo kaukaska(rzeczywiście leonbergerka) też wyjedzie z azylku- wogóle proszę na pw o twój numer tel....:diabloti:
i Ra_dunia też na pw proszę numer tel:diabloti:

Posted

Mój numer 513-077-146

Co do wpłat to wydaje mi się że najpierw powinniśmy zacząć zbierać pieniążki na dalsze leczenie Kacperka. Nie możemy zostawić Zu75 bez pieniążków a na pewno będą potrzebne na dalsze konsultacje i ewentualnie jakieś leki.

Posted

anouk92 napisał(a):
Mój numer 513-077-146

Co do wpłat to wydaje mi się że najpierw powinniśmy zacząć zbierać pieniążki na dalsze leczenie Kacperka. Nie możemy zostawić Zu75 bez pieniążków a na pewno będą potrzebne na dalsze konsultacje i ewentualnie jakieś leki.

Tylko, że jak nie spłacimy choć częściowo długu w lecznicy to nie dostaniemy historii choroby...
No i na przyszłe leczenie Kacpra, to chyba na konto Zu już trzeba będzie zbierać.
Tifet - wpisz może w tytuł, że transport Warszawa - Poznań potrzebny.
A ja wrzucę info do wątku transportowego ;)