elainfo Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 zu75 napisał(a):Kurka...ale wet mi mówił,że te puszki juz zupełnie niechętnie stwory jadają... moj puszek RC nie tykał trzeba było mielić i srzykawą podawać.. bo suchego tez nie chciał.. Quote
tifet Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 Ra_dunia napisał(a):Zawsze można z jedną puszką spróbować. Z drugiej strony jak Kacper zajada chętnie mokrą suchą :eviltong: - to też nie ma problemu. Kacperek na pewno pożyje jeszcze ładnych parę lat :) Nawet jak ma i 10 lat to jeszcze kupa życia przed nim. Zwłaszcza jak znalazł się pod dobrą opieką :loveu:. Mi tam Kacper na 8 lat nie wygląda... na pewno się tak nie zachowuje. Weci ustalają wiek psa po uzębieniu i stanie zdrowia. A przecież psy schroniskowe albo te, które wychowywały się w tragicznych warunkach często mają tak zjechane zęby i tak popsute zdrowie, że aż płakać się chce :shake: Z zachowania Kacper to taki 5 letni psiak ;) Trzeba mu po prostu remont generalny zrobić i będzie nówka funkiel :eviltong: nówka funkiel nie śmigany:eviltong: Quote
tyciaNi Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 teraz się mówi : nówka sztuka na resorach :eviltong: a co z adopcją? muffcie mi.... Quote
tifet Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 tyciaNi napisał(a):teraz się mówi : nówka sztuka na resorach :eviltong: a co z adopcją? muffcie mi.... ojoj to my z Radunią już tak wiekowe i nic nie wiemy?? :evil_lol: Quote
tyciaNi Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 ja taka młódka to też nie jestem, ale trzeba iść z postępem i jakoś przystosować się do tego po....nego społeczeństwa - no oczywiście zdroworozsądkowo :eviltong: Quote
tifet Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 tyciaNi napisał(a):ja taka młódka to też nie jestem, ale trzeba iść z postępem i jakoś przystosować się do tego po....nego społeczeństwa - no oczywiście zdroworozsądkowo :eviltong: ja tam lubię dinusie:evil_lol: mogę być dinusiem:diabloti: Quote
zu75 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Ra_dunia napisał(a):Zawsze można z jedną puszką spróbować. Z drugiej strony jak Kacper zajada chętnie mokrą suchą :eviltong: - to też nie ma problemu. Kacperek na pewno pożyje jeszcze ładnych parę lat :) Nawet jak ma i 10 lat to jeszcze kupa życia przed nim. Zwłaszcza jak znalazł się pod dobrą opieką :loveu:. Mi tam Kacper na 8 lat nie wygląda... na pewno się tak nie zachowuje. Weci ustalają wiek psa po uzębieniu i stanie zdrowia. A przecież psy schroniskowe albo te, które wychowywały się w tragicznych warunkach często mają tak zjechane zęby i tak popsute zdrowie, że aż płakać się chce :shake: Z zachowania Kacper to taki 5 letni psiak ;) Trzeba mu po prostu remont generalny zrobić i będzie nówka funkiel :eviltong: też po tej zaćmie wnioskują-ponoć u psów w okolicach emerytury występuje dopiero :) Quote
tyciaNi Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 słabości sierściuchów są odzwierciedleniem słabości opiekunów :evil_lol: nie schudnie powiadasz? :eviltong: Quote
tifet Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 [quote name='zu75']Wczoraj i dziś wysłałam p. Dorocie filmiki Kacperkowe i bardzo się Misiak podoba..teraz to ona czeka na wyniki krwi w przyszłym tygodniu i jak będzie poprawa to... Przed chwilą Kacperek Royala (renal) wcinał na sucho bez gryzienia...strasznie mu smakowało...(wcześniej zjadł rozmiękczonego i zmieszanego z Ipakitine) oczywiście obok stała Majka..na wypadek jakby mu coś z pyska wypadło...oczywiście też Renalem zachwycona..ale czego ona kurka nie lubi..wczoraj zwinęła cały kartonik mleka skondensowanego i wsunęła.Nie mam na nią siły.Chyba nigdy nie schudnie. Pozdrowienia:) hehehe łasuch z niej:cool3: a co jak lubi... cóż dobrze mieć własne hobby... a ona jest smakoszem:loveu: a teraz wołanie o pomoc dla kolegi Kacperka... na już potrzebny transport dla psiaka!!! http://www.dogomania.pl/forum/f28/chlopczyk-amstaffik-ma-dom-pilnie-transport-warszawa-slask-wodzislaw-sl-126610/index4.html Quote
zu75 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Wczoraj i dziś wysłałam p. Dorocie filmiki Kacperkowe i bardzo się Misiak podoba..teraz to ona czeka na wyniki krwi w przyszłym tygodniu i jak będzie poprawa to... Przed chwilą Kacperek Royala (renal) wcinał na sucho bez gryzienia...strasznie mu smakowało...(wcześniej zjadł rozmiękczonego i zmieszanego z Ipakitine) oczywiście obok stała Majka..na wypadek jakby mu coś z pyska wypadło...oczywiście też Renalem zachwycona..ale czego ona kurka nie lubi..wczoraj zwinęła cały kartonik mleka skondensowanego i wsunęła.Nie mam na nią siły.Chyba nigdy nie schudnie. Pozdrowienia:) Quote
gonia66 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Cioteczki...PRZEPRASZAM, ŻE SIĘ WCISKAM TAK NIEŁADNIE TROSZKĘ, ALE CHWYTAM SIĘ WSZYSTKICH MOŻLIWOŚCI POMOCY..dlatego błagam- zajrzyjcie tu...pomoc niezbędna a ja już nie wiem co robić...bezsilnośc mne dobija..ale może Wy coś zaradzicie??? http://www.dogomania.pl/forum/f28/bardzo-przestraszona-nela-zostala-rozszarpana-pomocy-dt-89576/ Quote
Ra_dunia Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 zu75 napisał(a):Wczoraj i dziś wysłałam p. Dorocie filmiki Kacperkowe i bardzo się Misiak podoba..teraz to ona czeka na wyniki krwi w przyszłym tygodniu i jak będzie poprawa to... Przed chwilą Kacperek Royala (renal) wcinał na sucho bez gryzienia...strasznie mu smakowało...(wcześniej zjadł rozmiękczonego i zmieszanego z Ipakitine) oczywiście obok stała Majka..na wypadek jakby mu coś z pyska wypadło...oczywiście też Renalem zachwycona..ale czego ona kurka nie lubi..wczoraj zwinęła cały kartonik mleka skondensowanego i wsunęła.Nie mam na nią siły.Chyba nigdy nie schudnie. Pozdrowienia:) Bardzo dobrze, że mały się podoba! A Majunia cóż... słodka z niej psina to i słodkie mleczko wcina :evil_lol: Quote
zu75 Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Ciotki drogie...potrzebuję transport dla karmy z Opola do Poznania...tzn przy okazji oczywiście...gdzie to się patrzy?bo ja wciąż zielona :( papaty :) Quote
tifet Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 ojoj czyzby to karma od iryskowej??:roll: tu są wątki transportowe: Transport - Dogomania Forum Quote
elainfo Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 zu75 napisał(a):Ciotki drogie...potrzebuję transport dla karmy z Opola do Poznania...tzn przy okazji oczywiście...gdzie to się patrzy?bo ja wciąż zielona :( papaty :) a ile to kilo?? może łatwiej ,szybciej poprostu wysłać pocztą?? Quote
zu75 Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 elainfo napisał(a):a ile to kilo?? może łatwiej ,szybciej poprostu wysłać pocztą?? no wg mnie tak będzie lepiej, to nie był mój pomysł...zaraz dam znać kobicie i niech wysyła pocztą... Pozdrawiam :) Quote
zu75 Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 [quote name='tifet']ojoj czyzby to karma od iryskowej??:roll: tu są wątki transportowe: Transport - Dogomania Forum Nie, nie od Iryskowej...kobitka z miau przez pomyłkę kupiła okazyjnie psią karmę hills'a dla nerkowców zamiast kociej i teraz chce odsprzedać. Pozdrawiam :) Quote
zu75 Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Nie znasz może jakiegoś bezpośredniego namiaru na kogoś w poznańskim Tozie komu zglasza się złe traktowanie stworów? Chodzi mi konkretnie o małego kudłaczka na łańcuchu przy budzie, bez ocieplenia, pełno ma kołtunów i jest głodny jak nie wiem co, bo wcina suche buły prawie bez gryzienia. Jakiś czas temu zwracałam kolesiowi uwagę, ale wtedy było ciepło i głownie chodziło mi o to żeby go czasami spuszczał z łańcucha, no i wtedy troszkę sie na kilka dni poprawiło. Ja o sprawie przestałam myśleć, ale teraz znowu przy tym mrozie i śniegu mi się odnowiło i poszłam zobaczyć co u niego...w sumie juz w ogóle na mnie nie szczeka, tylko się cieszy,że idę, bo coś zawsze mu rzucę. Trochę się boję iść do niego sama(właściciela), bo jak np. moja interwencja nic by nie dala i potem trzeba by np. na policję, to miałabym lekkiego cykora, bo to jest niedaleko mnie, a koleś raczej trzyma z szumowinami i sam też raczej nie jest ciekawy. A może lepiej od razu zadzwonić na policję? Pozdrowienia :) Quote
Ra_dunia Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Już wysłałam Ci info i podałam namiary. Biedny maluch :( Quote
zu75 Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Ra_dunia napisał(a):Już wysłałam Ci info i podałam namiary. Biedny maluch :( Dzięki wielkie Radko! Jutro będziemy dzwonić..chyba zacznę od emira...boję się,że tak jak pisałaś, nic nie da się zrobić :( Niektórzy ludzie w ogóle nie mają serca..szlag mnie jasny trafia.mam dość.on jest najwyżej wielkości Kacpra...chociaż nie wiem, bo długie włoski ma. Jeszcze raz dziękuję. Quote
Ra_dunia Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 3mam kciuki, żeby się jednak udało małego uratować. Oby tylko do poznańskiego schroniska nie trafił. Bo to póki co gorzej niż ten łańcuch :shake: Quote
elainfo Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 :mad::mad::mad:zu75 napisał(a):Nie znasz może jakiegoś bezpośredniego namiaru na kogoś w poznańskim Tozie komu zglasza się złe traktowanie stworów? Chodzi mi konkretnie o małego kudłaczka na łańcuchu przy budzie, bez ocieplenia, pełno ma kołtunów i jest głodny jak nie wiem co, bo wcina suche buły prawie bez gryzienia. Jakiś czas temu zwracałam kolesiowi uwagę, ale wtedy było ciepło i głownie chodziło mi o to żeby go czasami spuszczał z łańcucha, no i wtedy troszkę sie na kilka dni poprawiło. Ja o sprawie przestałam myśleć, ale teraz znowu przy tym mrozie i śniegu mi się odnowiło i poszłam zobaczyć co u niego...w sumie juz w ogóle na mnie nie szczeka, tylko się cieszy,że idę, bo coś zawsze mu rzucę. Trochę się boję iść do niego sama(właściciela), bo jak np. moja interwencja nic by nie dala i potem trzeba by np. na policję, to miałabym lekkiego cykora, bo to jest niedaleko mnie, a koleś raczej trzyma z szumowinami i sam też raczej nie jest ciekawy. A może lepiej od razu zadzwonić na policję? Pozdrowienia :) zaraz odkopie namair na Weronikę ona działała przy Tozie właśnie chyba w Poznaniu i niemiała skrupółów co do odbioru psów źle traktowanych tylko niepamietam dokładnie Nicka zaraz znajdę i wrzucę. Quote
Ra_dunia Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Zu już ma wszystkie namiary ;) Na Weronię też :cool3: Quote
Recommended Posts