Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zu75 napisał(a):
Kurka...ale wet mi mówił,że te puszki juz zupełnie niechętnie stwory jadają...

moj puszek RC nie tykał trzeba było mielić i srzykawą podawać.. bo suchego tez nie chciał..

• Replies 630
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Zawsze można z jedną puszką spróbować. Z drugiej strony jak Kacper zajada chętnie mokrą suchą :eviltong: - to też nie ma problemu.
Kacperek na pewno pożyje jeszcze ładnych parę lat :) Nawet jak ma i 10 lat to jeszcze kupa życia przed nim. Zwłaszcza jak znalazł się pod dobrą opieką :loveu:.
Mi tam Kacper na 8 lat nie wygląda... na pewno się tak nie zachowuje. Weci ustalają wiek psa po uzębieniu i stanie zdrowia. A przecież psy schroniskowe albo te, które wychowywały się w tragicznych warunkach często mają tak zjechane zęby i tak popsute zdrowie, że aż płakać się chce :shake:
Z zachowania Kacper to taki 5 letni psiak ;)
Trzeba mu po prostu remont generalny zrobić i będzie nówka funkiel :eviltong:

nówka funkiel nie śmigany:eviltong:

Posted

tyciaNi napisał(a):
teraz się mówi : nówka sztuka na resorach :eviltong:

a co z adopcją? muffcie mi....

ojoj to my z Radunią już tak wiekowe i nic nie wiemy?? :evil_lol:

Posted

ja taka młódka to też nie jestem, ale trzeba iść z postępem i jakoś przystosować się do tego po....nego społeczeństwa - no oczywiście zdroworozsądkowo :eviltong:

Posted

tyciaNi napisał(a):
ja taka młódka to też nie jestem, ale trzeba iść z postępem i jakoś przystosować się do tego po....nego społeczeństwa - no oczywiście zdroworozsądkowo :eviltong:

ja tam lubię dinusie:evil_lol: mogę być dinusiem:diabloti:

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Zawsze można z jedną puszką spróbować. Z drugiej strony jak Kacper zajada chętnie mokrą suchą :eviltong: - to też nie ma problemu.
Kacperek na pewno pożyje jeszcze ładnych parę lat :) Nawet jak ma i 10 lat to jeszcze kupa życia przed nim. Zwłaszcza jak znalazł się pod dobrą opieką :loveu:.
Mi tam Kacper na 8 lat nie wygląda... na pewno się tak nie zachowuje. Weci ustalają wiek psa po uzębieniu i stanie zdrowia. A przecież psy schroniskowe albo te, które wychowywały się w tragicznych warunkach często mają tak zjechane zęby i tak popsute zdrowie, że aż płakać się chce :shake:
Z zachowania Kacper to taki 5 letni psiak ;)
Trzeba mu po prostu remont generalny zrobić i będzie nówka funkiel :eviltong:

też po tej zaćmie wnioskują-ponoć u psów w okolicach emerytury występuje dopiero :)

Posted

[quote name='zu75']Wczoraj i dziś wysłałam p. Dorocie filmiki Kacperkowe i bardzo się Misiak podoba..teraz to ona czeka na wyniki krwi w przyszłym tygodniu i jak będzie poprawa to... Przed chwilą Kacperek Royala (renal) wcinał na sucho bez gryzienia...strasznie mu smakowało...(wcześniej zjadł rozmiękczonego i zmieszanego z Ipakitine) oczywiście obok stała Majka..na wypadek jakby mu coś z pyska wypadło...oczywiście też Renalem zachwycona..ale czego ona kurka nie lubi..wczoraj zwinęła cały kartonik mleka skondensowanego i wsunęła.Nie mam na nią siły.Chyba nigdy nie schudnie.
Pozdrowienia:)

hehehe łasuch z niej:cool3: a co jak lubi... cóż dobrze mieć własne hobby... a ona jest smakoszem:loveu:

a teraz wołanie o pomoc dla kolegi Kacperka... na już potrzebny transport dla psiaka!!!

http://www.dogomania.pl/forum/f28/chlopczyk-amstaffik-ma-dom-pilnie-transport-warszawa-slask-wodzislaw-sl-126610/index4.html

Posted

Wczoraj i dziś wysłałam p. Dorocie filmiki Kacperkowe i bardzo się Misiak podoba..teraz to ona czeka na wyniki krwi w przyszłym tygodniu i jak będzie poprawa to... Przed chwilą Kacperek Royala (renal) wcinał na sucho bez gryzienia...strasznie mu smakowało...(wcześniej zjadł rozmiękczonego i zmieszanego z Ipakitine) oczywiście obok stała Majka..na wypadek jakby mu coś z pyska wypadło...oczywiście też Renalem zachwycona..ale czego ona kurka nie lubi..wczoraj zwinęła cały kartonik mleka skondensowanego i wsunęła.Nie mam na nią siły.Chyba nigdy nie schudnie.

Posted

zu75 napisał(a):
Wczoraj i dziś wysłałam p. Dorocie filmiki Kacperkowe i bardzo się Misiak podoba..teraz to ona czeka na wyniki krwi w przyszłym tygodniu i jak będzie poprawa to... Przed chwilą Kacperek Royala (renal) wcinał na sucho bez gryzienia...strasznie mu smakowało...(wcześniej zjadł rozmiękczonego i zmieszanego z Ipakitine) oczywiście obok stała Majka..na wypadek jakby mu coś z pyska wypadło...oczywiście też Renalem zachwycona..ale czego ona kurka nie lubi..wczoraj zwinęła cały kartonik mleka skondensowanego i wsunęła.Nie mam na nią siły.Chyba nigdy nie schudnie.

Bardzo dobrze, że mały się podoba!
A Majunia cóż... słodka z niej psina to i słodkie mleczko wcina :evil_lol:

Posted

Ciotki drogie...potrzebuję transport dla karmy z Opola do Poznania...tzn przy okazji oczywiście...gdzie to się patrzy?bo ja wciąż zielona :(
papaty :)

Posted

zu75 napisał(a):
Ciotki drogie...potrzebuję transport dla karmy z Opola do Poznania...tzn przy okazji oczywiście...gdzie to się patrzy?bo ja wciąż zielona :(
papaty :)

a ile to kilo?? może łatwiej ,szybciej poprostu wysłać pocztą??

Posted

elainfo napisał(a):
a ile to kilo?? może łatwiej ,szybciej poprostu wysłać pocztą??

no wg mnie tak będzie lepiej, to nie był mój pomysł...zaraz dam znać kobicie i niech wysyła pocztą...
Pozdrawiam :)

Posted

[quote name='tifet']ojoj czyzby to karma od iryskowej??:roll:

tu są wątki transportowe:
Transport - Dogomania Forum
Nie, nie od Iryskowej...kobitka z miau przez pomyłkę kupiła okazyjnie psią karmę hills'a dla nerkowców zamiast kociej i teraz chce odsprzedać.
Pozdrawiam :)

Posted

Nie znasz może jakiegoś bezpośredniego namiaru na kogoś w poznańskim Tozie komu zglasza się złe traktowanie stworów? Chodzi mi konkretnie o małego kudłaczka na łańcuchu przy budzie, bez ocieplenia, pełno ma kołtunów i jest głodny jak nie wiem co, bo wcina suche buły prawie bez gryzienia. Jakiś czas temu zwracałam kolesiowi uwagę, ale wtedy było ciepło i głownie chodziło mi o to żeby go czasami spuszczał z łańcucha, no i wtedy troszkę sie na kilka dni poprawiło. Ja o sprawie przestałam myśleć, ale teraz znowu przy tym mrozie i śniegu mi się odnowiło i poszłam zobaczyć co u niego...w sumie juz w ogóle na mnie nie szczeka, tylko się cieszy,że idę, bo coś zawsze mu rzucę. Trochę się boję iść do niego sama(właściciela), bo jak np. moja interwencja nic by nie dala i potem trzeba by np. na policję, to miałabym lekkiego cykora, bo to jest niedaleko mnie, a koleś raczej trzyma z szumowinami i sam też raczej nie jest ciekawy. A może lepiej od razu zadzwonić na policję?
Pozdrowienia :)

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Już wysłałam Ci info i podałam namiary. Biedny maluch :(

Dzięki wielkie Radko! Jutro będziemy dzwonić..chyba zacznę od emira...boję się,że tak jak pisałaś, nic nie da się zrobić :(
Niektórzy ludzie w ogóle nie mają serca..szlag mnie jasny trafia.mam dość.on jest najwyżej wielkości Kacpra...chociaż nie wiem, bo długie włoski ma.
Jeszcze raz dziękuję.

Posted

:mad::mad::mad:

zu75 napisał(a):
Nie znasz może jakiegoś bezpośredniego namiaru na kogoś w poznańskim Tozie komu zglasza się złe traktowanie stworów? Chodzi mi konkretnie o małego kudłaczka na łańcuchu przy budzie, bez ocieplenia, pełno ma kołtunów i jest głodny jak nie wiem co, bo wcina suche buły prawie bez gryzienia. Jakiś czas temu zwracałam kolesiowi uwagę, ale wtedy było ciepło i głownie chodziło mi o to żeby go czasami spuszczał z łańcucha, no i wtedy troszkę sie na kilka dni poprawiło. Ja o sprawie przestałam myśleć, ale teraz znowu przy tym mrozie i śniegu mi się odnowiło i poszłam zobaczyć co u niego...w sumie juz w ogóle na mnie nie szczeka, tylko się cieszy,że idę, bo coś zawsze mu rzucę. Trochę się boję iść do niego sama(właściciela), bo jak np. moja interwencja nic by nie dala i potem trzeba by np. na policję, to miałabym lekkiego cykora, bo to jest niedaleko mnie, a koleś raczej trzyma z szumowinami i sam też raczej nie jest ciekawy. A może lepiej od razu zadzwonić na policję?
Pozdrowienia :)

zaraz odkopie namair na Weronikę ona działała przy Tozie właśnie chyba w Poznaniu i niemiała skrupółów co do odbioru psów źle traktowanych tylko niepamietam dokładnie Nicka zaraz znajdę i wrzucę.