Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Zu już ma wszystkie namiary ;) Na Weronię też :cool3:

ok ok..no to dobrze.. niezapomne jak Weronia przyjechała na protest do Krzyczek.. , po protescie zatrzymała sie przy jakims gospodarstwie aby zapytac o drogę i przy okazji zgarneła im psa z podwórka- zabiedzonego oczewiście posokowca..;-)kochana istotka.

• Replies 630
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosia z Emira była dzisiaj zobaczyć Kundelka.będzie się starała zadziałać dalej. Super babka...tak w ogóle :)
Anouk...wielkie dzięki za kaskę :)
Pozdrawiamy :)

Posted

A tak w ogóle przed chwilą odczytałam nieprzyjemnego maila od męża Pani z Krakowa z którą od jakiegoś czasu rozmawiałam w sprawie adopcji Kacperka. Myślę, że należy dać sobie spokój. Pan jest zdecydowanym przeciwnikiem trzymania zwierząt w mieszkaniach....i nie zaakceptuje obecności Kacperka w domu...i dla dobra psa radzi mu poszukać innego domu. Coś w ten deseń. A mnie zaraz coś trafi zdaje mi się.

Posted

zu75 napisał(a):
A tak w ogóle przed chwilą odczytałam nieprzyjemnego maila od męża Pani z Krakowa z którą od jakiegoś czasu rozmawiałam w sprawie adopcji Kacperka. Myślę, że należy dać sobie spokój. Pan jest zdecydowanym przeciwnikiem trzymania zwierząt w mieszkaniach....i nie zaakceptuje obecności Kacperka w domu...i dla dobra psa radzi mu poszukać innego domu. Coś w ten deseń. A mnie zaraz coś trafi zdaje mi się.

Powiem szczerze bardzo dobrze że tak się stało. Mi od początku coś nie grało. Trzeba pamiętać że na wizycie przedadopcyjnej powinni być wszystcy członkowie rodziny.
Kiedyś mieliśmy taką sytuację. Sunia przejechała ponad 150 km żeby zaraz wrócić bo na miejscu okazało się że mąż Pani nic o tym nie wiedział i nie zgadza się na psa.

Posted

I w sumie dobrze, że sprawa się wyjaśniła. To szukamy małemu domu dalej. Muszę pomyśleć nad jakimś wzruszającym tekstem do ogłoszeń. Coś tam wczoraj już zaczęłam wymyślać po rozmowie z Tobą Asiu, ale muszę to dopracować.
Kto wie, gdzie Kacper jest ogłaszany?

Posted

[quote name='tifet']Kacperek to około 5letni mały piesek...
prawdopodobnie pewnego dnia znudził się swemu panu... chciał mu wypalić oczka na szczęście mu się nie udało... stracił część zębów...

Jezu! Kto temu biedakowi chciał oczka wypalić??? I dlaczego?? :O :crazyeye:

Posted

Ra_dunia napisał(a):
I w sumie dobrze, że sprawa się wyjaśniła. To szukamy małemu domu dalej. Muszę pomyśleć nad jakimś wzruszającym tekstem do ogłoszeń. Coś tam wczoraj już zaczęłam wymyślać po rozmowie z Tobą Asiu, ale muszę to dopracować.
Kto wie, gdzie Kacper jest ogłaszany?

Ja mu robiłam allegro i cały czas ma przygotowane do ogłaszania. Może przydałoby się troche tekst zmodyfikowac i jakieś fotki podmienić, ale generalnie jest gotowe

Posted

Selenga napisał(a):
Ja mu robiłam allegro i cały czas ma przygotowane do ogłaszania. Może przydałoby się troche tekst zmodyfikowac i jakieś fotki podmienić, ale generalnie jest gotowe

no ja fotki oczywiście mogę jakieś pikne ;-) porobić... a tak w ogóle to najspokojniejszy (chociaż z samcem to by raczej nie mógł być w jednym mieszkaniu; ostatnio ruszył na psiaka koleżanki i to kilka razy w ciągu jednej wizyty; na to Maja stanęła w obronie gościa i ruszyła na Kacpra :)) i najprzytulaśniejszy na świecie pies kanapowy...uwielbia głaskanie, czesanie...spokojnie znosi wszelkie zabiegi (oprócz mycia zębów-co zaleciła pani vet), jak na psa słabo widzącego bardzo dobrze sobie radzi...jak już pozna teren to w zasadzie w ogóle nie ma problemu...

Posted

Weronia napisał(a):
Nie wiem co niektórzy ludzie mają w głowie, boję się pomyśleć..
Czy piesio ma dużo ogłoszeń??

kurka..w zasadzie to nie wiem i nawet nie wiem kto mógłby wiedzieć. Bradzo liczyliśmy na ten domek w Krakowie i tak jakoś ogłoszenia zeszły na drugi plan. Seelenga, proszę..jakbyś robiła Allegro to zmień już ten wiek na przynajmnie 8 latek, ok?

Posted

Weronia napisał(a):
Jezu! Kto temu biedakowi chciał oczka wypalić??? I dlaczego?? :O :crazyeye:

wiesz różne rzeczy do głowy niektórym osóbką przychodzi... może ktoś sobie popił i Kacper mu przeszkadzał... a może dla czystej sadystycznej rozrywki... w każdym razie ma duży ubytek wzroku.... rany po wypalaniu zagojone... ale są ropnie... problemy z dziąsłami... ekstrakcje zębów które są czarno-brązowe i strasznie starte... ruchome dziąsła... i co jeszcze to więcej wie zu bo ma go na DT....

ale chłopaczka osobiście poznałam... i jak dla mnie jest bezproblemowy... nawet obca osoba może go chwycić pod pachę lub go przestawiać w dowolny sposób :roll:

Posted

Małe sprostowanko...ropni już nie ma-po usunięciu części ząbków całkowicie się wygoiły.
Dobrego dnia :)

tifet napisał(a):
wiesz różne rzeczy do głowy niektórym osóbką przychodzi... może ktoś sobie popił i Kacper mu przeszkadzał... a może dla czystej sadystycznej rozrywki... w każdym razie ma duży ubytek wzroku.... rany po wypalaniu zagojone... ale są ropnie... problemy z dziąsłami... ekstrakcje zębów które są czarno-brązowe i strasznie starte... ruchome dziąsła... i co jeszcze to więcej wie zu bo ma go na DT....

ale chłopaczka osobiście poznałam... i jak dla mnie jest bezproblemowy... nawet obca osoba może go chwycić pod pachę lub go przestawiać w dowolny sposób :roll:

Posted

a ja uważam że to nawet lepiej że tak się skończyło z tym pseudo domkiem w krakowie- lepsze to niż miałby się czuć zastraszony we własnym nowym domu, lub zwrócony po miesiącu :angryy:

Posted

tyciaNi napisał(a):
a ja uważam że to nawet lepiej że tak się skończyło z tym pseudo domkiem w krakowie- lepsze to niż miałby się czuć zastraszony we własnym nowym domu, lub zwrócony po miesiącu :angryy:

Bardzo, bardzo, bardzo dobrze,że tak się stało!!!
Pozdrawiam :)

Posted

zu75 napisał(a):
no ja fotki oczywiście mogę jakieś pikne ;-) porobić... a tak w ogóle to najspokojniejszy (chociaż z samcem to by raczej nie mógł być w jednym mieszkaniu; ostatnio ruszył na psiaka koleżanki i to kilka razy w ciągu jednej wizyty; na to Maja stanęła w obronie gościa i ruszyła na Kacpra :)) i najprzytulaśniejszy na świecie pies kanapowy...uwielbia głaskanie, czesanie...spokojnie znosi wszelkie zabiegi (oprócz mycia zębów-co zaleciła pani vet), jak na psa słabo widzącego bardzo dobrze sobie radzi...jak już pozna teren to w zasadzie w ogóle nie ma problemu...

Na wizycie przedadopcyjne pan byl obecny i nic nie powiedzila ,ze psiaka nie chce w domu , nawet bym nie przypuszczala ze nie wezma Kacpra po tym jak sie naprodukowlam wyjasniajac pani jak to dzilaja wolontariusze i ile pisch krzywd na tym swiecie.
Zapodzilam gdzies nr.telfonu do nich ale jezeli ktos jeszcze ma to niehc mi podesle na pw ,przynajmniej powiem tej pani co niej mysle.

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Na wizycie przedadopcyjne pan byl obecny i nic nie powiedzila ,ze psiaka nie chce w domu , nawet bym nie przypuszczala ze nie wezma Kacpra po tym jak sie naprodukowlam wyjasniajac pani jak to dzilaja wolontariusze i ile pisch krzywd na tym swiecie.
Zapodzilam gdzies nr.telfonu do nich ale jezeli ktos jeszcze ma to niehc mi podesle na pw ,przynajmniej powiem tej pani co niej mysle.

nie dzwoń... nie ma co...

Posted

To z wieczora podrzucę Kacprucha ;) Aśka - mam nadzieję, że on cały czas lżejszy od Majki - bo jakby wagowo do niej dobił, to miałabym problemy z podrzucaniem :P
Co do relacji z psami - to chyba nie do końca wiadomo. Jednak z Melem jakoś się tolerowali bez problemu... chociaż Kacperek wtedy nie był jeszcze taki zadomowiony, no a mój psiak to takie ciepłe kluchy co to chyba nikomu krzywdy by nie zrobił... Ale wiadomo, że nasz Kacper wolałby w otoczeniu sunieczkę ;)

Posted

Witamy...wg mnie nie ma co się denerwować i dzwonić do tej kobitki z Krakowa...Kacper nadal szczuplutki przystojniaczek..w tyg. się nie wyrobiliśmy do veta, ale w tym już idziemy i dam znać. Poza tym moze ja go poogłaszam-tak jak umiem...Wy macie inne psinale na głowie. W ogłoszeniach się pisze, że psiak jest na karmie nerkowej? Buziaki,udanej niedzieli :)
p.s. osobne głaski dla Mela (za kazdym razem jak o nim pomyslę, to mam banana na ryjku...heh)