Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 630
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zu mogę uprosić jakieś nowe zdjęcia Kacperka w domowych pieleszach?? :cool3:
proszę, proszę, tak ładnie proszę... inni też pewnie chętnie by zobaczyli takowe... prawda???:roll:

ps. od dłuższego czasu piszę z pewną Panią o Kacperku- Pani chce podjąć rozsądną decyzję stąd debatujemy sobie o Kacperku ale Jej mała Córeczka już się zakochała w Kacprusiu... jak dasz fotki to im też je podeślę :cool3:

zu prosimy jeszcze raz o focie:razz:

Posted

zu nie martw się będzie dobrze...

a swoją drogą skoro taki łakomczuch jestem ciekawa jakich nabrał kształtów :lol: a foteczek nigdny nie za wiele :p

Posted

Oczywiście porobię fotki i podeślę...niestety Kacperkowi znowu zaczęła wyciekać ropa i puchnie pod oczkami, więc lepiej byłoby chwilkę odczekać, ale skoro trza w tej chwili (?), to oczywiście jutro porobię. Na początku wydawało się,że antybiotyk zadziałał, ale teraz nie wyglada to najlepiej. Zobaczymy w piątek (wizyta u weterynarza). Poza tym humorek i apetycik dopisują :)
Pozdrawiam:)

Posted

ech dogomania znów wariuje i przestawia kolejność postów:diabloti:

cały czas czekam na wszystkie wpłaty za słonie abym wszystko powysyłała...
jak już będę wszystko miała to podzielę na Kacperka i czwartego...
i to co dla Kacperka dołączę do wcześniej uzbieranej kaski na niego i Ci podeślę na leczenie... tylko jeszcze raz proszę o Twój numer kąta bo ślepa jestem i ostatnio go nie znalazłam...

a i rodzynka;) proszę o adres do wysyłki słonia i dalmatyńczyka:roll:

Posted

Orpha - Ty czasami sypiasz?
Allegro robiła Selenga... Ale do nowego nowe zdjęcia by się przydały ;)
Mam nadzieję, że jednak te antybiotyki pomogły.
Ja też czekam na wszystkie wpłaty - ale pieniążków Tobie nie przeleję, tylko wręczę osobiście :eviltong:

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Orpha - Ty czasami sypiasz?
Allegro robiła Selenga... Ale do nowego nowe zdjęcia by się przydały ;)
Mam nadzieję, że jednak te antybiotyki pomogły.
Ja też czekam na wszystkie wpłaty - ale pieniążków Tobie nie przeleję, tylko wręczę osobiście :eviltong:

no wlasnie CZASEM :eviltong:

Posted

tifet napisał(a):
ech dogomania znów wariuje i przestawia kolejność postów:diabloti:

cały czas czekam na wszystkie wpłaty za słonie abym wszystko powysyłała...
jak już będę wszystko miała to podzielę na Kacperka i czwartego...
i to co dla Kacperka dołączę do wcześniej uzbieranej kaski na niego i Ci podeślę na leczenie... tylko jeszcze raz proszę o Twój numer kąta bo ślepa jestem i ostatnio go nie znalazłam...

a i rodzynka;) proszę o adres do wysyłki słonia i dalmatyńczyka:roll:

Wysłałem (chyba).Może być zarówno dubel jak i żadnej wiadomości,bo jestem dziś zakręcony.Jeśli to drugie to daj znać to wyślę ponownie

Posted

Niestety stan Kacperka się pogorszył (byl strasznie apatyczny,strasznie ciekło mu z oczu i z dziur pod oczkami, które dodatkowo mocno opuchły) więc przyspieszyłam wizytę u weterynarza i byliśmy dzisiaj. Niestety antybiotyki zadziałały tylko chwilowo. Weterynarz dał mu 2 zastrzyki i tabletki przeciwbólowe, nie podjął się usuwania ząbków i skierował do innej lecznicy (Ra_duniu jednak Mieszka). A więc pojechaliśmy do drugiej lecznicy i już jutro Kacperek będzie miał zabieg, tam też dostał kolejny dziś zastrzyk.Od razu piszę o kosztach: 1 wizyta+2 zastrzyki+tabletki=30 zł, 2 wizyta+zastrzyk=50 zł, planowany koszt jutrzejszego zabiegu=ok.300 zł. Lekarz powiedział, że bidulek bardzo się męczy...więc trza to zrobić.
3majcie kciuki za Małego...jutro dam znać.
Pozdrawiam Wszystkich i dziękuję :)
p.s. Chwilkę poczekamy z fotkami, bo słabiutko teraz psina wygląda.

Posted

[quote name='zu75']Niestety stan Kacperka się pogorszył (byl strasznie apatyczny,strasznie ciekło mu z oczu i z dziur pod oczkami, które dodatkowo mocno opuchły) więc przyspieszyłam wizytę u weterynarza i byliśmy dzisiaj. Niestety antybiotyki zadziałały tylko chwilowo. Weterynarz dał mu 2 zastrzyki i tabletki przeciwbólowe, nie podjął się usuwania ząbków i skierował do innej lecznicy (Ra_duniu jednak Mieszka). A więc pojechaliśmy do drugiej lecznicy i już jutro Kacperek będzie miał zabieg, tam też dostał kolejny dziś zastrzyk.Od razu piszę o kosztach: 1 wizyta+2 zastrzyki+tabletki=30 zł, 2 wizyta+zastrzyk=50 zł, planowany koszt jutrzejszego zabiegu=ok.300 zł. Lekarz powiedział, że bidulek bardzo się męczy...więc trza to zrobić.
3majcie kciuki za Małego...jutro dam znać.
Pozdrawiam Wszystkich i dziękuję :)
p.s. Chwilkę poczekamy z fotkami, bo słabiutko teraz psina wygląda.

kochana napisz nam ile dokładnie masz pieniążków lub ile jesteś na minusie i tym samym ile potrzebujesz na zwrot kosztów leczenia plus 300zł na zabieg... aby było czytelne i wiedzieliśmy ile trzeba powysyłać itp

a teraz mały off -szukam transportu dla kolegi Kacperka http://www.dogomania.pl/forum/f28/sznaucer-sredni-kupa-nieszczescia-z-klembowa-szukamy-transportu-do-krakowa-125791/#post11320340 z Klembowa pod Warszawą do Krakowa

Posted

To ja zrobię szybkie podliczenie:
Koszty do tej pory: 118 PLN
Wczorajsze wizyty: 30+50 = 80 PLN
KOSZTY DO WCZORAJ: 198 PLN

DZISIEJSZY ZABIEG: 325 PLN

RAZEM NA RAZIE: 523 PLN !!!

[SIZE=2]Wpłaty:
Na koncie u Tifet : 100 PLN
[SIZE=2]( sprawdź od kogo... chyba od Asiaf1)
Jurmar98: 100 PLN
[SIZE=2]Bazarek serwetkowy: 45 PLN
[SIZE=2]Bazarek Tifet: ??
Bazarki Rozi: ??
Wpłata koleżanki Zu: 100 PLN :)

Więc na razie nie wiemy na czym stoimy, ale na pewno JESTEŚMY NA MINUSIE!

PILNIE PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE!!! Te 500 PLN to na pewno nie koniec wydatków na leczenie :placz:
[SIZE=2]

Posted

[quote name='Ra_dunia']To ja zrobię szybkie podliczenie:
Koszty do tej pory: 118 PLN
Wczorajsze wizyty: 30+50 = 80 PLN
KOSZTY DO WCZORAJ: 198 PLN

DZISIEJSZY ZABIEG: 300 PLN

RAZEM NA RAZIE: 498 PLN !!!

[SIZE=2]Wpłaty:
[SIZE=3]Na koncie u Tifet : 100 PLN
[SIZE=2]( sprawdź od kogo... chyba od Asiaf1)
Jurmar98: ??
[SIZE=2]Bazarek serwetkowy: 45 PLN
[SIZE=2]Bazarek Tifet: ??
Bazarki Rozi: ??

Więc na razie nie wiemy na czym stoimy, ale na pewno JESTEŚMY NA MINUSIE!

PILNIE PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE!!! Te 500 PLN to na pewno nie koniec wydatków na leczenie :placz:

nadal czekam na wpłatę za jednego słonia i wtedy wyślę 100zł od Joanna F
plus te moje grosiki z bazarku co są do podziału na Kacperka i Czwartego... no chyba że wejdziecie na wątek Czawartego i namówicie etulkę na nakłonienie przyszłych właścicieli na spłatę Czwartego długu 49zł+koszta ostatniej wizyty ze szczepieniem oto jego wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/juz-dwaj-muszkieterowie-potrzebne-pieniazki-na-leczenie-czwartego-123666/index9.html#post11323426

bo coś dziwnie ona się "krępuje" spytać... a mnie "nie pozwala"???:shake:

Tamten domek ma ponoć kasę a wiem że dla Kacperka każdy grosik się liczy więc jak dla mnie prosta kalkulacja...

Posted

Gonia13 napisał(a):
Ja coś postaram się wpłacić ale w poniedziałek dopiero. Bardzo pilna sprawa spłaty długu? bo jutro nie dam rady wyrwać się do jakiegoś banku. :placz:

wiesz co Goniu jakby nie trzebabyło płacić na małego Czwartego to na Kacperka jakoś byśmy uzbierali...
jurmar dał
ja mam wpłatę od Asi F
bazarek Raduni
mój bazarek(wtedy cały by poszedł na Kacperka)
bazarek rozi
i ja bym od siebie coś dołożyła

a jakby brakowało to wystawiłabym jeszcze jakiś bazarek...

Posted

Rozmawiałam właśnie z Zu. Kacprowi usunięto parę ząbków. Zabieg przebiegł pomyślnie a chłopak po nim odżył :)
Koszt to 325 PLN. Jak na razie Zu pokryła wszystko...
Wszyscy weterynarze zgodnie twierdzą, że Kacper to raczej starszy psiak. Jego wiek oceniany jest na około 10 lat... Sądzę, że tak należy go ogłaszać.

Wieczorem zajrzy tu Zu i na pewno zda szczegółową relacje ;)

Posted

Coś wczoraj dogo znowu szwankowało:mad:

Uaktualniłam podliczenie. W przyszłym tygodniu mam zamiar odwiedzić Kacpra osobiście ;)
Biedak nadal jest na antybiotykach.
Zu mówiła, że to jedno jąderko - co miał opuchnięte (podejrzenie zmian nowotworowych) lepiej teraz wygląda, więc mam nadzieję, że to był tylko jakiś stan zapalny i antybiotyki pomogły.

I tak przy okazji proszę wszystkie cioteczki i wujków o zagłosowanie na Krakvecie na przytulisko w Przyborówku... W ostatnim moim banerku jest link do wątku a tam instrukcja jak głosować. Wszyscy wiemy jaką cudowną kobietą jest Pani Wanda i jak bardzo pomaga zwierzakom.
Tutaj link do postu jak głosować: http://www.dogomania.pl/forum/11274028-post2319.html
a tutaj do głosowania: Forum o psach i kotach
Pamiętajcie, żeby zagłosować należ zalogować się na forum Krakvetu!
Głosowanie tylko do 30 listopada
Prowadzimy minimalną ilością głosów :(

Posted

Witam..sorka,ze dopiero teraz,ale miałam wczoraj jakieś "naloty" :) i nie miałam kiedy do kompa...
A więc psinka jest jak nowa...ślicznie już dzisiaj zjadł jedzonko (oczywiście z przemyconym antybiotykem). Jutro idziemy do kontroli, ale sądzę,że nie będzie żadnych problemów. Widać wyraźnie ,że chłopak odżył a mi kamień spadł z serca...:)
Dobra, teraz przedstawie swoje bardziej szczegółowe rozliczenie.
1 badanie u weterynarza (Rzeczypospolitej) + antybiotyk + odrobaczenie = 58 zł
2 badanie (Rzeczypospolitej) + głupi jasiu + czyszczenie ząbków = 38 zł
kropelki do oczu na jaskrę - 2 rodzaje: trusopt+pilocarpinum = 57 zł
rentgen+głupi jasio = 68 zł
3 badanie (juz Sołtysia)+antybiotyk+kropelki na zaćmę = 50 zł
4 badanie (Sołtysia) + 2 zastrzyki + leki przeciwbólowe = 30 zł
5 badanie (już Mieszka)+zastrzyk=50 zł
Operacja na Mieszka (usunięcie zębów trzonowych i łamaczy)+badania różniste krwi (które wykazały,że wszystko dobrze)+antybiotyk=325 zł

póki co daje nam to-------> 676
- 100 (Jurmar)
- 100 (moja przyjaciółka-Izka!wielkie dzięki!)
- 100 (ja)
= 376

Jutro będzie kontrola...sama wizyta na Mieszka kosztuje 40 zł, ale jak widać to dopiero tam zajęli się Kacprem pożądnie (odpukać).
Pozdrawiamy wszystkich serdecznie :loveu: