Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny niestety nie mam pozytywnych wieści:placz::placz::placz:
U mnie w domu sprawa nadal nie wyjaśniona...Poszemrałam sie na dodatek z mężem:oops:.O Bubę rzecz jasna.Ja się nadal będę upierać ale niestety nie mogę się określić.Tak bardzo bym chciała ją wziąść...

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='QUASI']Dziewczyny niestety nie mam pozytywnych wieści:placz::placz::placz:
U mnie w domu sprawa nadal nie wyjaśniona...Poszemrałam sie na dodatek z mężem:oops:.O Bubę rzecz jasna.Ja się nadal będę upierać ale niestety nie mogę się określić.Tak bardzo bym chciała ją wziąść...

wiesz co.... zaproś twojego męża na dogo..pokaż mu np. historię Fiony - od fioneczki, niech zobaczy historię np. mojego Zgredzia - niech zobaczy jak człowiek może upodlić zwierzaka i jak ten zwierzak potrafi kochać - nic na siłę:shake:

masz tu watek Fiony:
http://www.dogomania.pl/forum/f85/lodz-fniz-fiona-placze-krwawymi-lzami-ma-super-dom-104692/

albo Tesli:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/amstaffka-z-poderznietym-gardlem-do-czego-jeszcze-zdolny-jest-czlowiek-117872/

a mój Zgredek - w podpisie Zgredk i reszta;)

Posted

andzia69 napisał(a):
Śliczna, smutna sunia czeka na kochający domek...
Arrakis - napisz coś o niej - czy zaczęła pokazywać rogi czy dalej spokojna i grzeczna, jak z psiakami?

Sunia nadal spokojna ( do psów też ) ,niezaczepna w ogóle .Ona chyba po prostu ma taki styl bycia:loveu: - taki filozoficzno - molosowaty.
Dzisiaj oczyściliśmy bezproblemowo uszki.
Ogólnie to zauważyłam ,że nie jest specjalnie ruchliwa - zrobi co ma zrobić , przetruchta się ze 2 razy po posesji i przychodzi z powrotem ,siada i obserwuje co się robi.

Posted

[quote name='andzia69']wiesz co.... zaproś twojego męża na dogo..pokaż mu np. historię Fiony - od fioneczki, niech zobaczy historię np. mojego Zgredzia - niech zobaczy jak człowiek może upodlić zwierzaka i jak ten zwierzak potrafi kochać - nic na siłę :shake:

ja już też proponowałam wspólną rozmowę na dogo

QUASI a może wspólna kawa u mnie np w sobotę ?
Panowie sobie pogadają, zobaczycie Fionę .... może będzie jakiś efekt - nie jest tak daleko :razz:
wiesz jak zobaczyłam zdjęcie Fionki na stronie Fundacji wiedziałam że zrobię wszystko żeby była z nami. W tym czasie mój mąż był w szpitalu, wysłałam mu link do strony adopcyjnej Fioneczki - a on odpisał "NAWET O TYM NIE MYŚL". Kilka dni później pisał już NASZA FIONKA.
więc jeżeli naprawdę nie myślisz już o niczym innym....tylko o Bubie znajdź sposób na męża...Ty znasz go najlepiej :razz:

Posted

Szukam tego sposobu...
Jak pisałam wcześniej na dodatek się z nim pokłócilam dzisiaj:oops:.
Usilnie go namawiałam,żeby dać Bubie szansę a on mi odparował,że jednym psem świata nie uratuję!Wyobrażacie sobie?!?Wiem,że on marzy o szczeniaku ale kurczę...brrrr
Z tą kawką w sobotę to nierealne bo jutro mąż wyjeżdza na kilka dni.

Posted

[quote name='QUASI']Szukam tego sposobu...
Jak pisałam wcześniej na dodatek się z nim pokłócilam dzisiaj:oops:.
Usilnie go namawiałam,żeby dać Bubie szansę a on mi odparował,że jednym psem świata nie uratuję!Wyobrażacie sobie?!?Wiem,że on marzy o szczeniaku ale kurczę...brrrr
Z tą kawką w sobotę to nierealne bo jutro mąż wyjeżdza na kilka dni.

jeżeli nie ta sobota to może następna :razz:
ja się nie poddaję i Ty też "walcz"
mój syn też marzył o szczeniaczku, małej pięknej rotce koniecznie z ogonkiem ... takiej jak nasza Sara :-(
ale wytłumaczyłam że taki psiak jak Fionka też potrafi kochać ... nawet bardziej
ja w domu mam jeszcze mamę która powiedziała "weźmiesz psa ja się wyprowadzam" powiedziałam "bardzo Cię kocham ale już zacznij się pakować...."
sama przeciwko trójce domowników ale dałam radę:multi:

Posted

Andzia jesoooooooo jak Ty to robisz??
Chwilę mnie nie było a Ty znowu taką ŚLICZNĄ bidule wynalazłaś :crazyeye::crazyeye:
Matko boska - ona jest rewelacyjna. Ja się zaświergoliłam w niej od pierwszego spojrzenia. No zakochałam sie po uszy :p
Znasz mój problem - nie da rady do Asty dokoptować.
Boszzzzze gdyby można było, byłabym po nią natychmiast :-(:-(

:placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

Morgan...wiem, znam problem Astuni:shake: a szkoda, że ona taka nietowarzyska:mad:

no cóż...sunia śliczna i też ją spotkała bezdomność:-(

a może Krysię namowisz:diabloti:

Posted

andzia69 napisał(a):

a może Krysię namowisz:diabloti:

Ale ja z Krysią będę jeszcze trochę mieszkać. Zdążyłam jej już Bubę pokazać. Stwierdziła, że faktycznie przekochany i cudny piesio ale... cyt. "nawet młoda o tym nie myśl" :placz::placz::placz::placz::placz:
No po prostu chyba się potnę :placz::placz::placz::placz::placz: Bo Buba jest sunią idealnie w typie jaki uwielbiam i w jakim jestem od dawna zakochana :placz::shake:
(Zaraz po Aście oczywiście :cool3:!!!)

Posted

no cóz - Krysia rządzi:diabloti: nic na to nie poradzimy:shake: jeszcze gdyby Astunia kochała psy to może...a tak - niestety...

Quasi - zaprawdę powiadam ci - pokaż mężowi te watki - musi zmięknąć;)

Bubcia czeka....:-(

Posted

:shake: Gdybym tylko miała kogoś w zasięgu, kto szukałby takiego prześlicznego pyszczaka :shake::shake: Byleby mieć ją blisko :shake::shake:
Nie do uwierzenia, że taka niunia bezdomna jest :-(:-(

Posted

kasiaNDM napisał(a):
Quasi a ja proponuję żebyście wzieli ją na DT :)

Świetny pomysł :evil_lol:
Moja Astusia też tylko w DT u mnie była - na początku :razz:
No i tak bardzo się jakoś wmontowała w moje życie, że już została i nie wyobrażam sobie świata bez niej. Andzia zna historię - naprawdę polecam Ci (Wam) zostać domem tymczasowym. Pozatym - z tego co czytam - Buba ma taki sam charakter dla ludzi jak moj mała - oprócz stosunku do innych psów oczywiście :cool3: - a to naprawdę ZŁOTY CHARAKTER :loveu::loveu:

Posted

vena&vivi napisał(a):
No widze, że nie tylko ja zamieniłam tymczas na stały:p a to dobry sposób mówisz:
Wezmiemy ją tylko na tymczas - później sam nie będzie chcial oddac

To to to właśnie - Tak powinno być :lol::evil_lol::diabloti:

Posted

Quasi, czy aby Twój mąż nie jest policjantem albo przedstawicielem innych służb mundurowych? Bo to wszystko, o czym piszesz, jakoś za bardzo znajomo brzmi dla mnie.....
Jeśli się nie mylę, to jestem pewna, że wygrasz walkę o dom i to szybciej niż się spodziewasz!

Posted

[quote name='kasiaNDM']Quasi świata nie zbawisz ale

Ratując jednego psa, nie zmienimy świata...ale świat zmieni się dla tego jednego psa...

najmądrzejsze powiedzenie na świecie !!!

trzymaj się Bubusiu ... a my trzymamy kciuki, może jednak się uda

Posted

Nie ma się co kłócic z mężem...spróbuj go jeszcze spokojnie przekonac- nic na siłe.
Przeciez tak na prawde to kobieta się psem bedzie zajmowac-facet to może wyjdzie sobie z raz na spacer i cała jego robota:mad:....a przy szczeniaku bedzie masa pracy, poniszczone rzeczy, kupa na dywanie:evil_lol:

Jak długo sunia może w ogóle przebywac w dt gdzie teraz jest?

Posted

Morgen-przeczytałam Twój(Wasz) wątek za jednym zamachem(piękna historia)-zreszta jak wiele innych...
Mąż zmięknie albo nie-zobaczymy,ja będe się starać ale nic nie obiecuję ani nie robię nadziei.Jesli jest ktos kto dysponuje zdjęciami Buby to proszę wysłać mi na @.Jeśli ten mój troll paskudny(;)) nie zmięknie to porobię jakieś plakaty i porozwieszam gdzie się da-choć tak wspomoge akcję...(prosze jeszcze o jakies info np wzrost-do plakatu)
Ja tłumaczę mojemu mężowi,że z dorosłym psem(i to jeszcze usposobienia Buby) jest o niebo mniej problemów...
Ufff...zobaczymy.

Aha,mój @ voodoo_jack@o2.pl (z premedytacją podaje konto,z którego korzystamy wspólnie:P)

Posted

andzia69 napisał(a):
w poniedziałek muszę zabrać sunię od Arrakis...

Qrcze ... i co dalej, moje nadzieje na domek u QUASI już rozwiane :-(
co się z nią stanie .......................
czasmi mam ochotę krzyczeć ... Boże czy Ty wogóle gdzieś tam jesteś ????:-(:-(:-(