Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A co do karmy to można spróbowac tej:
BEWI DOG Basic Croc 25kg - cena 144 zł w Krakwecie;) Myslę,że cena atrakcyjna i duzo lepsza niż Brit:roll:
Koleżanka karmi swojego psiaka i jest zadowolona:lol:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

fioneczka napisał(a):

cioteczki jeszcze pytanko ... w jakim wieku może być sunieczka, bo albo nie doczytałam, albo nie ma takiego info

Na oko to ma 3 lata maksymalnie -ząbki białe i nie zniszczone.

kika22 - ona jest w tej chwili na Bewi Dogu , tylko ze sport menue , bo takiego moje jedzą:cool3:.

Posted

Kika - mnie najbardziej "leży" Britt - no ale to dlatego, że moje psy najlepiej w sumie tą jedzą. A kolega, który ma hodowlę chow-chow (w mieszkaniu ma 5:evil_lol: plus schi-tzu jako 6 pies) i jego znajomi karmią swoje psy Delikanem - też czeską karmą i są z niej zadowoleni.

Będziemy się martwić jak będzie domek...na razie to Buba musi jesć to co dostaje:evil_lol:

Posted

andzia69 napisał(a):

Będziemy się martwić jak będzie domek...na razie to Buba musi jesć to co dostaje:evil_lol:

a ja myślę, ze teraz kiedy wie, że nie jest już sama to i tak jej wszystko smakuje

Posted

Dziwczyny ja w zadnym wypadku nie sugerowałam tej karmy, poprostu dowiedziałam się o niej i dlatego pisałam.
Najwazniejsze jest by sunia znalazła domek;)

A Elizka zgodziła się wziąść Bube, jak domek bedzie aktualny. I jak sunia zmiesci sie jej do auta:eviltong: Jedzie 15 listopada do Opola i trzeba jej dać znać wczesniej;)

Posted

Czekamy na wieści ;)

Ja od siebie dodam, że 3 dni temu moja siostrzenica 11letnia przyprowadziła z ulicy zachudzoną biedną sunie do domu. Rodzice walczyli, że się nie zgadzają bo to będzie 3ci pies (zresztą trzecia przybłęda) ale w kocu ulegli. Nawet nie wiesz QUASI ile wdzięczności ma taki przygarnięty pies.... Nie odstępuje siostrzenicy na krok i ufa tylko jej. Innych się boi a przy niej przewraca się radośnie na plecki i biegają razem wokół domu :) Ja też zdobywam jej zaufanie... smakołykami :cool3::cool3::cool3:
Mam nadzieję, że się uda bo pies bez dachu nad głową bardzo cierpi...

Posted

Jestem
Rozmawiałam z mężem-nie wytrzymałam i go obudziłam:P
Sprawa trudna...O ile nie rozchodzi się o finanse(jakoś dalibyśmy radę) to mąż nie chce wziąć dorosłego psa...
Kurczę,tłumacze mu jak krowie na rowie...Wkurzył mnie strasznie ale nie chcę się kłócić,żeby nie zaprzepaścić szansy dla Buby...
Ja nie wiem on jakieś kity mi wstawia,że sobie możemy nie poradzić,że może będzie agresywna,albo uciekać będzie:angryy:.I jak coś będzie nie tak to co z nią zrobimy...
Dziewczyny nadal szukajcie domu dla suni a ja w między czasie będę naciskać.Ja wiem,że on ją pokocha i nie da jej oddać czy skrzywdzić jak by już u nas była ale rozumiecie,że on też musi podejmować decyzję-nie mogę sama zadecydować:(
Myslę,że do wieczora sprawa z domem u nas się wyjaśni...

Odbiegając tematem od Buby...Straszne rzeczy tu na dogo:placz:Do tej pory nie miałam świadomości o tak wielkim cierpieniu psów...tyle ich jest,nie sposób pomóc-to sie nigdy nie skończy...

Posted

Quasi a ja proponuję żebyście wzieli ją na DT :)
Jeśli sobie nie poradzicie będziemy dalej szukali domu :)
Powiedz mu, że do niczego nie jesteście zobowiązani. Chodzi tylko, że idą mrozy i szkoda ją zostawic w lesie...
Ale uważam, że mąż się zakocha

Posted

QUASI nie chcemy naciskać, nie chcemy żeby cokolwiek było zrobione na siłę .... chcemy żeby Buba była szczęśliwa
Zaproś męża na dogo ... porozmawiamy. Wiele z nas opowie o swoich "przygarniętych" dorosłych psach.
Ja wzięłam 1,5 roczną amstaffkę z łańcucha i ..... zresztą zapraszam do zdjęć link w moim podpisie - sama zobacz i może wdepnij na wątek mojej psiny http://www.dogomania.pl/forum/f85/lodz-fniz-fiona-placze-krwawymi-lzami-ma-super-dom-104692/
dodam jeszcze, że adopcja była jedną z lepszych decyzji w moim życiu i że mity o "psie mordercy" mnie nie zniechęciły

nie bójcie się ... naprawdę nie ma czego

Posted

Dokładnie- nie ma się co bac:)

Własnie wiele osób boi się zabrac do siebie dorosłego psa....ale nikt nie bierze pod uwage wielu zalet takiej sprawy.
Sunia ma dopiero 3 lata, to wspaniały wiek dla psa- nie jest juz rozbrykanym, niszczącym wszytko szczeniakiem, potrafi zostac sama dłuzszy czas , duzo łatwiej nauczyc takiego psa czystości. Jednoczesnie na pewno zabawa i wspólne spacery dla takiego psa to radośc ogromna, ale nie potrzebuje juz uwagi 24 godz na dobe.
Przez mój dom, a teraz i powstający hotelik przewinęło sie wiele psiaków-zawsze duzo łatwiej jest z dorosłym niz ze szczeniakiem:p

Myślę,że na razie wzięcie suni na DT byłoby dobrym pomysłem. Jesli sie zakochacie w niej to zostanie, a jak nie to szukamy dalej- a sunia bedzie bezpieczna przez te chłodne dni.

Posted

Mam ważne pytanie!Rozumiem,że Buba nie była szczepiona?
niedawno u sąsiadów zdechł pies na parwowirozę.Cała klatka i trawniczek koło bloku były "zakupane".Zresztą oni często przychodzą do nas...Przeczytałam,że ten wirus jest bardzo zjadliwy.Czy jest mozliwość uchronienia Buby od zachorowania???
Nie moge sobie dziś znaleźć miejsca.Ważą się losy moje(;)) i Buby...

Jesuuu,jak mam przekonać tego mojego "gnoma"?...

Posted

hmm...jeśli ona była kiedys domowa to trzeba domniemywać, ze była szczepiona... zaszczepic ją można przed adopcją - tyle tylko, że wtedy trzeba by chyba było odłożyć sterylkę...no ale musiałabym się dopytac weta

A czy ten psiak sąsiadów to był starszym psiakiem? czy szczeniakiem?

parwo samo w sobie nie zabija - śmierc spowodowana jest głównie odwodnieniem organizmu - dlatego w wypadku parwo bardzo ważne jest nawadnianie psa - najlepiej kroplówkami

Posted

ja proponuję najpierw sterylkę a szczepienia mogą dwa-trzy tygodnie zaczekać (chyba że się mylę)
suńka faktycznie na początku bezdomności wyglądała na zadbaną więc pewnie właściciel robił szczepienia.
Jak wzięłam Fionę nie miała szczepień i jej stan zdrowia nie pozwalał na ich wykonanie (wcześniej nigdy nie miała robionych)
wzięłam ją w kwietniu a szczepienia robiliśmy dopiero pod koniec lipca jak jej stan się poprawił

u mojego veta koszt kompletnych szczepień to 40 zł

Posted

trzymam mocno kciuki! :loveu:

andzia69 napisał(a):
A kolega, który ma hodowlę chow-chow (w mieszkaniu ma 5:evil_lol: plus schi-tzu jako 6 pies) i jego znajomi karmią swoje psy Delikanem - też czeską karmą i są z niej zadowoleni.

hmm chyba znam tego kolege :eviltong:

Posted

czy mi się tylko zdaje czy ona jest taka błyszcząca, czyściutka
nie wygląda nasz Buba na bezdomną sunieczkę
jest piękna i choć zdjęcie ciut nieostre to i tak widać jaka to ślicznotka....tylko te smutne oczy :-(
bardzo chcę zobaczyć kiedyś jej "uśmiechnięte" zdjęcie ... oby niedługo

Posted

arrakis napisał(a):
Bo szczotka poszła w ruch:evil_lol:. Ale fakt, ma bardzo ładną , zdrową sierść , tylko kąpieli wymaga, bo zapaszek lekko nieświeży:cool1:

kwiatkami to one nigdy pachnieć nie będą :)

jestem pod wrażeniem jej urody ... jej dostojność i to mądre spojrzenie
jak można pozbyć się przyjaciela....nie mogę tego zrozumieć, co może człowieka do tego skłonić, chyba nigdy tego nie zrozumiem