giselle4 Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 ...andzia suuuper wiesci:evil_lol: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/prosimy-o-zainteresowanie-pomoc-bazar-roznosci-124491/#post11211062[/URL] pomóz podnosic please Quote
t_kasiek Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 czyli moja pomoc w sprawdzeniu domku juz nie potrzebna, tak ?? Quote
andzia69 Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 [quote name='t_kasiek']czyli moja pomoc w sprawdzeniu domku juz nie potrzebna, tak ??[/quote] Na razie Asior nic nie napisała.... jak mi nie odpowie do dzisiaj wieczór to wyślę ci na pw jej namiary - dobrze? nie chciałabym sprawiać za bardzo kłopotu jeśli musisz podjechać samochodem tam:oops: Quote
andzia69 Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 tak mi dobrze:evil_lol: [IMG]http://img58.imageshack.us/img58/4158/minolta382pr7.jpg[/IMG] na kolanach chłopaka mojej córki:p [IMG]http://img170.imageshack.us/img170/929/minolta350ii2.jpg[/IMG] z heńkiem [IMG]http://img514.imageshack.us/img514/1877/minolta381tl8.jpg[/IMG] łóżkowiec:evil_lol: [IMG]http://img258.imageshack.us/img258/2628/minolta376df2.jpg[/IMG] Quote
kasia.p Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Cześć wszystkim Andzia mam pytanie czy Buba poszukuje jeszcze DT czy tylko DS - pogubiłam się już w forum. Jest prześliczna i z tego co czytam bardzo dobrze wychowana panienja:multi: Z przyjemnością bym ją wzięła a jeśli tylko dogadała by się z moim misiaczkiem to (psiaczek rasy kundelkowatej ale za to jaki kochany facet:loveu:) na stałe. I jescze jedno pytanie czy Bubcia jest psiakiem już domowym bo z tego co widziałam na zdjęciach dotwarzy jej pod kocykiem:lol: Quote
andzia69 Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 Kasiu - Bubol jest psem typowo domowym - musi mieć łóżko, podusię:evil_lol: z psem na pewno sie dogada, ona nawet z sunia się dogada - tylko np. w domu na początku to każdy chodził własnymi drogami - dopiero od paru dni (Buba jest u nas 3 tydzień) zaczęła mojego onka zachęcać do zabawy;) na spacerach też obojetnie idzie koło psów/suk. I raczej jest psem typowo domowym - nie brudzi w domu - zdarzyło jej się nasikać ze 2 razy - ale ona na początku bardzo duzo piła - wzieta z dworu po prostu musiała się przystosować do tego, ze jednak w mieszkaniu jest dość ciepło - teraz już nie pije tak duzo. Windą też nauczyła się jeździć. Nie broi nic jak zostaje sama - ewentualnie po naszym wyjsciu czasem skacze po drzwiach i popiskuje - ale potem jest cicho, wiec pewnie idzie spać Quote
Morgan:-) Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [quote name='andzia69']:placz: Śpi razem z nią - nawet mnie zdradziła:diabloti: [/quote] Andzia - ponawiam pytanie, bo chyba Ci uciekło :p Proszę o wyjaśnienie zacytowanego zdania, bo .... :eviltong::lol::diabloti: Quote
fioneczka Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 patrzę na zdjęcia Bubolka naszego i wierzyć mi się nie chce że ktoś pozbył się takiego psa ... jest cudowna ... idealna Rozmawialiśmy o niej z mężem - był też scenariusz że była na wycieczce ze swoimi ludźmi i że się zgubiła, ale to raczej niemożliwe, gdyby zaginęła nasza suńka nie wrócilibyśmy do domu bez niej, kawałek chleba przez gardło by nie przeszedł gdybyśmy wiedzieli że ona gdzieś...sama, przestraszona, głodna - więc raczej nie zgubiła się, ktoś pozbył się tego cudownego psa w okropny sposób. czyżby kolejna szansa dla Bubci na kochający domek ???? [B]kasia.p[/B] skąd jesteś, kim jesteś, dlaczego Buba, jak tu trafiłaś ???? przepraszam za takie pytania ale z Buby zadrwił nie tylko los ale i człowiek więc może opowiedz nam o sobie ... proszę :) Quote
kasia.p Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Szukamy z rodzicami najlepiej suni, z tym że w nocy niestety:shake: ale musiała by zostawać na podwórku :shake: - jakieś dziwne podejście mają:niewiem: nie jestem przekonana czy buba by to zaakceptowała - tak cudnie wgląda w łużeczku jak śpi, tyle już przeszła że teraz takie nocne życie powórkowe mogła by potraktować joko karę - nie było by to chyba dobre dla niej Quote
arjuna Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [quote name='kasia.p']Szukamy z rodzicami najlepiej suni, z tym że w nocy niestety:shake: ale musiała by zostawać na podwórku :shake: - jakieś dziwne podejście mają:niewiem: nie jestem przekonana czy buba by to zaakceptowała - tak cudnie wgląda w łużeczku jak śpi, tyle już przeszła że teraz takie nocne życie powórkowe mogła by potraktować joko karę - nie było by to chyba dobre dla niej[/quote] dostałam z Fundacji aST sukę, ora śpi na zewnątrz. Jednak: nie na łańcuhc, tylko do przestronnego kojca, codzinnie ok.2 godzin spędza wśród nas w domu, buda jest super ocieplona, suka śpi w ocieplanym kubraczku, karmiona jest odpowiednim pożywieniem, które bardzo różni się w składzie od tego, ktore podaje sie spom domowym.. Jesli takie warunki oferujesz-to jesli dziewczyny to zaakceptują-to ok. Bo jesli mowa tu o bardziej spratańskich warunkach dla psa-to szczerze wątpię, byś dostała Bubę. Quote
Saphira Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Pies tego typu nie nadaje się na zewnątrz :shake: Dostanie reumatyzmu :shake: Quote
kasia.p Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Pytań nigdy dość:)? Jestem ze starachowic, pacuje, a dlaczego buba - właśnie z takich względów m.in. TY. Przeczytałam całe forum o bubie i jestem pod wrażeniem jej łagodnego usposobienia i nadal mimo tego że życie już zdążyło jej dać w kość nadal ufa ludziom. Bardzo ważne dla mnie jest to że buba dogaduje się innymi psiakami bo mam jednego misiaczka który potrzebuje towarzystwa. Jednak niestety moi rodzice nie przełkną nocowania psa w domu więc chyba u mnie buba nie była by za szczęśliwa - w nocy na podwórku:-( Quote
andzia69 Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 [quote name='Morgan:-)']Andzia - ponawiam pytanie, bo chyba Ci uciekło :p Proszę o wyjaśnienie zacytowanego zdania, bo .... :eviltong::lol::diabloti:[/quote] oj Morgan:eviltong: no bo wszystkie piesy są moje! jak idę do wc - wszystkie 3 tuptają za mną, do łazienki - cienie idą,itd - Tora i Zgredek spia razem z nami:evil_lol: Bubol jak odkryła, ze można spać na kanapie...tyz spała koło mnie:eviltong: ale odkąd zawiozłam ją do N.S. do córki i jej chłopaka...tak niestety, po przyjeździe zdrajca poszła spac do niej do pokoju - oczywiscie z nią na jej łózku:p Kasiu - niestety,ale Buby w zadnym razie nie dam pół/pół ...moze jestem zboczona, ale uważam, ze po to ludzie stworzyli psy z dłuzszą sierscia i podszerstkiem, zeby w razie co mogły siedzieć na podwórku - a psy z krótka sierścią się wg mnie do tego nie nadają. Jeśli byłby to pies, który siedzi w schronie...długo...to pewnie dałabym takiego psa do budy...ale widziałam zamarzającego w zimie w kojcu asta i nie chce o tym nawet mysleć:shake: Quote
kasia.p Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Spartańskie warunki napewno nie - buda podwójnie ocieplona w środku dodatkowa gruba wyściułka na zime, ogromne podwórko do zabaw, a w ciągu dnia spokojnie może mieszkać w domu - jednak raz widziałam jak facet psa domowego chciał przysposobić na psa podwórkowego w nocy i naprawde nie wyglądało to miło a pies miał spojrzenie tak jak by był karany za coś tylko nie wiedział za co - okropieństwo dlatego jeśli buba jest przyzwyczajona do spania w domu w ciepełku tymbardziej, że zima idzie nie wiem jak ona by zareagowała Quote
ANETTTA Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/5332.html"]andzia69[/URL]..wiesz z krótka w domu a z długa na dwrze :-(:-(:-(moj dragonem bernardyn długowsłosy uwielbia kanapy i grzanie dupci przy grzejniku ....wiesz ja mu mowie dragon takie byki mieszkaja na dworze w budzie ...a on zamyka oczy wzdycha i zaczyna chrapać ...głosno tak długo az ja przestaje głupio gadac ...wszystkie psiuni sa stworzone do zycie w domu ,.... ale sie na klikałam a co z sunia coz domkiem sprawdzonyyyy Quote
kasia.p Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Też jestem za nocowaniem psiaków w domku jak to odemnie zależy, niestety są czynniki i ludzie nad, którzy mają inne i niestety ale decydujące zdanie. Może Pani z Kraka będzie dobra dla buby - miejmy nadzieję Quote
fioneczka Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 czekałam aż wypowie się Andzia Andzia wiesz jesteś cudowna :loveu: ja też bym Bubola na dwór nie oddała więc chyba też jestem zboczona :) Quote
ATLANTYDA Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Super fotki widać że sunia czuje się bezpieczna [url]http://img258.imageshack.us/img258/2628/minolta376df2.jpg[/url] [url]http://img58.imageshack.us/img58/4158/minolta382pr7.jpg[/url] ,jak patrzę na jej miny to jak nasz Bono na kolanach najlepiej:evil_lol::evil_lol: [url]http://img170.imageshack.us/img170/929/minolta350ii2.jpg[/url] Trzymam kciuki za najlepszy dom :kciuki::kciuki::kciuki: Quote
Morgan:-) Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [quote name='fioneczka']czekałam aż wypowie się Andzia Andzia wiesz jesteś cudowna :loveu: ja też bym Bubola na dwór nie oddała więc chyba też jestem zboczona :)[/quote] Oj oj, tutaj o domek z opcja spania na zewnatrz chodzi. No buba się nie nadaje - to niezaprzeczalny fakt :eviltong: Czyli ja też należę do zboczeńców :p Niech żyją zboczeńcy :multi::multi::cool3::cool3: Kasiu przeglądaj to forum, z pewnością znajdziesz pieska który mając podszerstek znakomicie nadaje się do mieszkania na zewnątrz. :lol: Quote
kasia.p Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Przeglądam systematycznie od jakiegoś czasu, na pewno znajdzie się maleństwo:lol: któremu będzie to odpowiadało- tu jest tyle biedactw, że serce się kraja:placz: jak czytam co ludzie robią tym psiaczkom, jak tak wogóle można:angryy: Quote
kika22 Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Oj dziwczyny to ja też bym była zboczona. Wyobraźcie sobie Bube w budzie? Aż mnie otrząsneło z zimna:evil_lol: Takie maleństwo na mróz:lol: Oj nie:eviltong: Quote
andzia69 Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 [quote name='Morgan:-)'] Czyli ja też należę do zboczeńców :p Niech żyją zboczeńcy :multi::multi::cool3::cool3: [/quote] tak - zboczency górą!:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: w tym tygodniu p. Ula ma sprawdzic domek - ale jak mówiłam - nie emocjonuję się - co ma byc to będzie:p Anettta - mojego kolegi benio tyz śpi w domu - nie ma innej opcji:diabloti: Quote
fioneczka Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Kasiu pewnie znajdziesz na dogo psiaczka który będzie wolał spanko w cieplutkiej budzie od wygodnego łóżka, bo takie psiaczki SĄ !!! Psiak moich znajomych nie potrafił w domu pięciu minut wytrzymać i choć bardzo kochał swoich ludzi to do końca swoich dni wolał świeże powietrze i cieplutką budę. A moja Fionula przez prawie rok spała na dworze, bez budy, przypięta na łańcuchu :-( ... a przecież to astek ... prawie łysa świniulka a Bubusia to taki [U]kanapowiec pospolity[/U] :) to przecież widać :evil_lol: Quote
furciaczek Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Bubcia juz na stronie adopcyjnej cc:p Quote
Recommended Posts