ewa2909 Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 dysia-u napisał(a):Ewcia nie żołądkuj się to coś ci powiem, co fajnego słyszałam. Dopada cię SKS /wiesz co to?/:cool3::cool3: :eviltong::eviltong::eviltong: starość, k....,starość :eviltong: Kochana Uleczko tak właśnie myślałam:eviltong::eviltong: Quote
Aurunia Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Wpadłam zapytać jak idą przygotowania do wystawy?? Jak ćwiczenie pozycji?? Quote
slawi Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 Aurunia napisał(a):Wpadłam zapytać jak idą przygotowania do wystawy?? Jak ćwiczenie pozycji?? Coraz lepiej stoi, szczególnie odkąd jest podium i zmieniona metoda stawiania ;). Czy na pewno mogę użyć podium na wystawie? Bo na zdjęciach nigdzie (na hali) nie widzę żeby ktoś stawiał na podium. Ale koczek to zupełna porażka. A nie może być kitka :placz:. Nie umiem z kitki zrobić koczka :placz::placz::placz:. Quote
ewa2909 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 slawi napisał(a):Coraz lepiej stoi, szczególnie odkąd jest podium i zmieniona metoda stawiania ;). Czy na pewno mogę użyć podium na wystawie? Bo na zdjęciach nigdzie (na hali) nie widzę żeby ktoś stawiał na podium. Ale koczek to zupełna porażka. A nie może być kitka :placz:. Nie umiem z kitki zrobić koczka :placz::placz::placz:. To iwonuś masz spory problem:-( Popytaj dziewczyn napewno pomogą.Jak do tej pory zawsze mogliśmy na nich polegać:loveu: Quote
ewa2909 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 slawi napisał(a):Teoretycznie to ja wiem, nawet w Wystawach jest link do stronki gdzie są zdjęcia krok po kroku, ale mi nie wychodzi :placz:.Może Luśka ma jeszcze za krótką kitkę, albo włosy za sypkie, albo moje ręce są nie takie :shake: Iwonko a używasz czegoś do rozczesywania????????? My mamy mink-oil conditioner BIO-GROOMU i po spryskaniu wlaśnie nie jest taki puszysty i lepiej się układa. Quote
slawi Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 Teoretycznie to ja wiem, nawet w Wystawach jest link do stronki gdzie są zdjęcia krok po kroku, ale mi nie wychodzi :placz:.Może Luśka ma jeszcze za krótką kitkę, albo włosy za sypkie, albo moje ręce są nie takie :shake: Quote
Aurunia Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 slawi napisał(a):Coraz lepiej stoi, szczególnie odkąd jest podium i zmieniona metoda stawiania ;). Czy na pewno mogę użyć podium na wystawie? Bo na zdjęciach nigdzie (na hali) nie widzę żeby ktoś stawiał na podium. Ale koczek to zupełna porażka. A nie może być kitka :placz:. Nie umiem z kitki zrobić koczka :placz::placz::placz:. Niestety nie od razu Kwaków zbudowano. Trzeba ćwiczyć czesanie i wejdzie w rękę formowanie bąbki. Co do podium to tak jak powiedziałam nie powinien nikt się przyczepić ale używa się je raczej na wystawy na dworze przy wysokiej trawie lub nierównym terenie. Quote
dysia-u Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 :eviltong: chodzi o włosy Iwonki czy jej piesia?:eviltong::eviltong::eviltong: sory że wtrącam 3 grosze :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Aurunia Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 slawi napisał(a):Teoretycznie to ja wiem, nawet w Wystawach jest link do stronki gdzie są zdjęcia krok po kroku, ale mi nie wychodzi :placz:.Może Luśka ma jeszcze za krótką kitkę, albo włosy za sypkie, albo moje ręce są nie takie :shake: A tapirujesz włosy?? Quote
slawi Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 Aurunia napisał(a):A tapirujesz włosy?? Próbuję i z tapirowaniem, ale dodatkowo Luśka się strasznie wierci a ja to robię za długo jak dla niej :roll:. No,pewnie tak jest jak piszesz, nie od razu...., Może za 100 razem wyjdzie :lol:. Spróbuję jeszcze do tej pani od której mam Palomkę pojechać, może mi pokaże "na żywo" czesanie bo może po prostu coś nie tak robię :cool3:. Quote
ladyyork Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Slawi na początku przeważnie jak sa te włosy jeszcze troszke przykrutkie by bombke , kup lakier z pendzelkiem JSB on dózo daje by włoski się nie rozchodziły.;) Pociesze cię ja też nie umiem bombki dobrze robić ,ciągle mi się rozłazi;) Quote
Aurunia Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 I co tam słychać u Palomki?? Jak ćwiczenia?? Quote
slawi Posted January 19, 2009 Author Posted January 19, 2009 Raz tak:bigcry:raz tak :lol:, martwię się jak wyjdzie na wystawie. Ale jak napisałaś "nie od razu Kraków..." ;) Może jutro ją wykąpię i zrobię zdjęcia. Quote
Aurunia Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 slawi napisał(a):Raz tak:bigcry:raz tak :lol:, martwię się jak wyjdzie na wystawie. Ale jak napisałaś "nie od razu Kraków..." ;) Może jutro ją wykąpię i zrobię zdjęcia. No to ja czekam na zdjęcia ;) Quote
ewa2909 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Cześć Iwonuś :loveu: Ja też czekam:evil_lol::evil_lol::evil_lol: A nie miożesz choć raz wstawić takiego potargańca jak moje????????? Wydaje mi się że one wtedy są najszczęśliwsze.:eviltong: Pozdrawiamy cieplutko:loveu: Quote
dysia-u Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Ewcia , z ust mi wyjełaś te słowa :evil_lol: przecież potargańce to takie cudne, urocze stworzenia/beż obrazy dla wystawowych/ takie beztroskie cudeńka:loveu: Quote
slawi Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 dysia-u napisał(a):Ewcia , z ust mi wyjełaś te słowa :evil_lol: przecież potargańce to takie cudne, urocze stworzenia/beż obrazy dla wystawowych/ takie beztroskie cudeńka:loveu: Uwielbiam potarganą Luśkę :loveu:, a ona uwielbia się czochrać i jest bardzo zadowolona z siebie kiedy wygląda jakby piorun w miotłę strzelił :evil_lol:. Ale tym razem chodzi mi o zdjęcia żeby dziewczyny oceniły czy dobrze ją stawiam :shake:. Niestety właśnie wróciłam z Lusieczką od weta.Po powrocie z pracy zorientowałam się ,że coś jest nie tak. Palomkę dławiło, miała trudności z oddychaniem, kasłała. Okazało się ,że to taka silna angina, migdały prawie zamknęły światło gardła.Dostała antybiotyk w zastrzyku, wet jej oczyścił migdały i jeszcze dostała czopek w dupkę od temperatury. Teraz już lepiej oddycha, (nie może szczekać ;)) przez kolejne sześć dni mam jej jeszcze robić zastrzyki :placz: Quote
ewa2909 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Ojejku biedna Palomka:placz::placz::placz: Ma to samo co Tosiek w listopadzie:-(:-(:-( Iwonko wymiziaj i utul maluszka od ciotki:loveu: Quote
dysia-u Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 oj oj oj :placz: bidusia :placz: ugłaskaj ją i jak tylko jej się poprawi ugotuj dobrego mięsiwka :loveu: Quote
slawi Posted January 22, 2009 Author Posted January 22, 2009 :lol:dysia-u napisał(a):oj oj oj :placz: bidusia :placz: ugłaskaj ją i jak tylko jej się poprawi ugotuj dobrego mięsiwka :loveu: Sie wie :lol: choremu trzeba dogadzać. Dzisiaj Luśka wcina gerberki z cielęciną :roll:, jeden duży wychodzi na dwa razy (apetyt jej nie zmalał). Byłam dzisiaj na kontroli u weta i zważyłam ją: 2900g:multi::multi::multi:, a ja myślałam ,że schudła bo żebra się czuje a był tłuszczyk na grzbiecie. Ciekawe czy jeszcze urośnie? Nawet jak trochę schudnie w czasie choroby to i tak jest super waga:loveu:. Quote
ladyyork Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 By tylko wyzrowiała do wystawy;) biedula taka jest :placz:,moja też się przeziębiła w grudniu chyba i zastrzyki brała:placz:, ale teraz najważniejsze by unikać skoku temperatur i ubieraj ją na dwór w coś ciepłego, ja dodatkowo mojej na szyje chustke zakładałam i się szybko wykurowała Quote
ewa2909 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 :loveu:Cześć Iwonko:loveu: Co tam u Palomki???????Już panieneczka wyzdrowiała??????????? Quote
slawi Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 Palomka już zdrowa, tylko psyche jej wysiada przez te zastrzyki:placz:. Tylko jeden zrobiłam sama bo zaczęła przede mną się chować. W drodze do weta już dostaje histerii (bardzo szybko oddycha i "klekocze" jęzorkiem), powrót do domu tak samo.Strasznie mi jej szkoda.Dopiero w domu się uspokaja. Dzisiaj ostatni zastrzyk. Czy wasze psiaki też tak przeżywały leczenie? Nie wiem jak pokaże zęby na wystawie po dość brutalnym zaglądaniu w gardło u weta :shake:. Quote
Aurunia Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 slawi napisał(a):Palomka już zdrowa, tylko psyche jej wysiada przez te zastrzyki:placz:. Tylko jeden zrobiłam sama bo zaczęła przede mną się chować. W drodze do weta już dostaje histerii (bardzo szybko oddycha i "klekocze" jęzorkiem), powrót do domu tak samo.Strasznie mi jej szkoda.Dopiero w domu się uspokaja. Dzisiaj ostatni zastrzyk. Czy wasze psiaki też tak przeżywały leczenie? Nie wiem jak pokaże zęby na wystawie po dość brutalnym zaglądaniu w gardło u weta :shake:. Najważniejsze że już wszystko oki ;) a wystawą nie ma co się przejmować, klasa szczeniąt jest po to aby piesek oswoił się z wystawami i widział co i jak dzieje się na ringu. pokazywanie zębów też trzeba ćwiczyć ;) i będzie dobrze. Ja trzymam kciuki i życzę powodzenia Quote
slawi Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 Aurunia napisał(a):Najważniejsze że już wszystko oki ;) a wystawą nie ma co się przejmować, klasa szczeniąt jest po to aby piesek oswoił się z wystawami i widział co i jak dzieje się na ringu. pokazywanie zębów też trzeba ćwiczyć ;) i będzie dobrze. Ja trzymam kciuki i życzę powodzenia Dzięki za wsparcie :loveu: Aha, Palomka kończy dzisiaj dziewięć miesięcy :multi: i staje się "młodzieżą". Quote
Recommended Posts