dysia-u Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 :lol: witamy się wieczorową porą Iwonko zamówiłam tę karme. Okazało się że jest też opakowanie 1,5 kg. Wychodzi to drożej niż bym zamówiła od razu 6 kg/hurt zawsze taniej/ ale musze najpierw zobaczyć czy jej to jedzonko spasuje. Zamówiłam u weta i od razu usłyszałam dużo o tej karmie :multi: Będzie to chyba zmiana na lepsze:loveu: Quote
slawi Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 dysia-u napisał(a)::lol: witamy się wieczorową porą Iwonko zamówiłam tę karme. Okazało się że jest też opakowanie 1,5 kg. Wychodzi to drożej niż bym zamówiła od razu 6 kg/hurt zawsze taniej/ ale musze najpierw zobaczyć czy jej to jedzonko spasuje. Zamówiłam u weta i od razu usłyszałam dużo o tej karmie :multi: Będzie to chyba zmiana na lepsze:loveu: Witaj z wieczora :lol: Mam nadzieję,że nowa karma posmakuje Mejsuni (mojej suni :crazyeye: :klacz: ?). A u nas głód w oczęta zagląda :evil_lol:. Palomka nadaremnie sprawdza czy coś jest w miseczce :placz: i ciągle nie ma.Trochę nie wiem o jakich porach dawać jak je dwa razy. Próbujemy 7,16 - żeby nie dawać na noc :shake:. Ale jak ona rano miseczki pilnuje :lol:. Quote
ewa2909 Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 slawi napisał(a):Witaj z wieczora :lol: Mam nadzieję,że nowa karma posmakuje Mejsuni (mojej suni :crazyeye: :klacz: ?). A u nas głód w oczęta zagląda :evil_lol:. Palomka nadaremnie sprawdza czy coś jest w miseczce :placz: i ciągle nie ma.Trochę nie wiem o jakich porach dawać jak je dwa razy. Próbujemy 7,16 - żeby nie dawać na noc :shake:. Ale jak ona rano miseczki pilnuje :lol:. Oż Ty wtlętna babo tak bidnnego pieska głodem mozyć!!!!!!!!!!!!!1:mad::mad::mad: Quote
dysia-u Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 slawi napisał(a):Witaj z wieczora :lol: Mam nadzieję,że nowa karma posmakuje Mejsuni (mojej suni :crazyeye: :klacz: ?). A u nas głód w oczęta zagląda :evil_lol:. Palomka nadaremnie sprawdza czy coś jest w miseczce :placz: i ciągle nie ma.Trochę nie wiem o jakich porach dawać jak je dwa razy. Próbujemy 7,16 - żeby nie dawać na noc :shake:. Ale jak ona rano miseczki pilnuje :lol:. Nasza dostaje 3 razy a i to mało mało mało. :placz: Mejsunia - fajnie to wymyśliłaś:loveu: Quote
slawi Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 ewa2909 napisał(a):Oż Ty wtlętna babo tak bidnnego pieska głodem mozyć!!!!!!!!!!!!!1:mad::mad::mad: Mam nadzieję,że się szybko przestawi na mniej jedzonka, a co będzie jak trzeba będzie dawać tylko raz :shake: dziennie. Quote
dysia-u Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 slawi napisał(a):Mam nadzieję,że się szybko przestawi na mniej jedzonka, a co będzie jak trzeba będzie dawać tylko raz :shake: dziennie. A to trzeba dawać raz dziennie??!! Słyszałam że u takich małych pisków lepsze jest przyswajanie pokarmów kiedy dawka jest podzielona. Mamy w swoim gronie doświadczone dogomaniaczki /na szczęście/ zaraz pewnie powiedzą jak a prawda:lol: Quote
***Paulina*** Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 slawi napisał(a):A u nas głód w oczęta zagląda :evil_lol:. Palomka nadaremnie sprawdza czy coś jest w miseczce :placz: i ciągle nie ma.Trochę nie wiem o jakich porach dawać jak je dwa razy. Próbujemy 7,16 - żeby nie dawać na noc :shake:. Ale jak ona rano miseczki pilnuje :lol:. A u mnie zupełnie odwrotnie:shake: Kati nie chce nic jeść... Jak jej wsypie tylko karmę to podejdzie powącha i na tym koniec... Zjada jedynie jak jej dam trochę mięska albo ziemniaków albo cokolwiek z naszego obiadu... A tak to nic... Na opakowaniu pisze że powinna zjadać 55g a ona jak 20g zje to dobrze... Quote
slawi Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 ***Paulina*** napisał(a):A u mnie zupełnie odwrotnie:shake: Kati nie chce nic jeść... Jak jej wsypie tylko karmę to podejdzie powącha i na tym koniec... Zjada jedynie jak jej dam trochę mięska albo ziemniaków albo cokolwiek z naszego obiadu... A tak to nic... Na opakowaniu pisze że powinna zjadać 55g a ona jak 20g zje to dobrze... Paloma bardzo długo nie dostawała nic poza royalkiem, i trzymam się go bo mam nadzieję,że jest w niej rzeczywiście wszystko czego pies potrzebuje. Tak,że Luśka nie ma wyboru. Jeżeli ją podkarmiam,to produktami niskokalorycznymi, żeby było troszkę urozmaicenia, nowe smaki ale żeby się tym nie najadła. Dzisiaj na przykład dostała łyżkę tartej marchewki z jabłuszkiem. Ale wcinała :lol:. Quote
***Paulina*** Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 slawi napisał(a):Paloma bardzo długo nie dostawała nic poza royalkiem, i trzymam się go bo mam nadzieję,że jest w niej rzeczywiście wszystko czego pies potrzebuje. Tak,że Luśka nie ma wyboru. Jeżeli ją podkarmiam,to produktami niskokalorycznymi, żeby było troszkę urozmaicenia, nowe smaki ale żeby się tym nie najadła. Dzisiaj na przykład dostała łyżkę tartej marchewki z jabłuszkiem. Ale wcinała :lol:. No ja też bym jej nie dawała nic poza karmą ale nie chce jej jeść to jej daje coś do tej karmy i wtedy zjada a tylko dlatego jej tak daje żeby jadła cokolwiek... lepiej to niż nic... Quote
dysia-u Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 :shake: wydaje mi się że ją takim sposobem przyzwyczajasz do grymasów. Myśmy już to dawno temu przerabiali i Mejsi sie nauczyła że jak nie zje suchej to pani się ulituje i da coś dobrego:angryy: Sucha karma jest odpowiednio zbilansowana a przy żarełku gotowanym musisz uzupełniać diete witaminami:eviltong: Quote
***Paulina*** Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 dysia-u napisał(a)::shake: wydaje mi się że ją takim sposobem przyzwyczajasz do grymasów. Myśmy już to dawno temu przerabiali i Mejsi sie nauczyła że jak nie zje suchej to pani się ulituje i da coś dobrego:angryy: Sucha karma jest odpowiednio zbilansowana a przy żarełku gotowanym musisz uzupełniać diete witaminami:eviltong: Ale ja jej nie gotuje! Nigdy w życiu! Po prostu do suchej karmy royala dodaje czegoś z czym to zje... Quote
ewa2909 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 ***Paulina*** napisał(a):A u mnie zupełnie odwrotnie:shake: Kati nie chce nic jeść... Jak jej wsypie tylko karmę to podejdzie powącha i na tym koniec... Zjada jedynie jak jej dam trochę mięska albo ziemniaków albo cokolwiek z naszego obiadu... A tak to nic... Na opakowaniu pisze że powinna zjadać 55g a ona jak 20g zje to dobrze... Paulinka po pierwsze żaden pies nie powinien jeść ziemniaków!!!!!!!!!! Po drugie żaden pies a napewno nie york nie może jeść tego co my!!!!!!!! My solimy,przyprawiamy swoje potrawy a to niestety żle wpływa na organizmy naszych piesków. Jażeli Kati żeczywiście nie chce jeść suczej karmy to gotuj jej kurczaczka(ja naprzykład gotowałam skrzydełka) z marcheweczka i kaszą manną ale bez żadnych przypraw. Quote
ewa2909 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 dysia-u napisał(a)::shake: wydaje mi się że ją takim sposobem przyzwyczajasz do grymasów. Myśmy już to dawno temu przerabiali i Mejsi sie nauczyła że jak nie zje suchej to pani się ulituje i da coś dobrego:angryy: Sucha karma jest odpowiednio zbilansowana a przy żarełku gotowanym musisz uzupełniać diete witaminami:eviltong: Ula dobrze piszesz,najlepsza jest dobra sucha karma. Jak Aksa była mniej więcej w wieku Tofika to wet kazał koniecznie przestawić ją na suche jedzonko.Nie jadła chyba 2 dni ale lekarz nie kazał ustępować i takim sposobem przeszlismy tylko i wyłącznie na Royalka. Tosiu od początku dostawał tylko i wyłącznie suchotki. W zeszłym tyg gdy Toś miał chore gardełko wet zakazał dawać twardą suchą karme.Ugotowałam im 4 skrzydełka z marchewką i kaszką manną i miały posiłek na 2 dni.Było mniamniusie.:evil_lol: Niestety ze względu na to że pieski szybko uczą się dobrego zaczeliśmy moczyc Royalka i musze powiedziec że pieską smakuje ta ciapa.:evil_lol: Quote
ewa2909 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 :eviltong:slawi napisał(a):Paloma bardzo długo nie dostawała nic poza royalkiem, i trzymam się go bo mam nadzieję,że jest w niej rzeczywiście wszystko czego pies potrzebuje. Tak,że Luśka nie ma wyboru. Jeżeli ją podkarmiam,to produktami niskokalorycznymi, żeby było troszkę urozmaicenia, nowe smaki ale żeby się tym nie najadła. Dzisiaj na przykład dostała łyżkę tartej marchewki z jabłuszkiem. Ale wcinała :lol:. Mi tyż by smakowało:eviltong: Quote
***Paulina*** Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 ewa2909 napisał(a):Paulinka po pierwsze żaden pies nie powinien jeść ziemniaków!!!!!!!!!! Po drugie żaden pies a napewno nie york nie może jeść tego co my!!!!!!!! My solimy,przyprawiamy swoje potrawy a to niestety żle wpływa na organizmy naszych piesków. Jażeli Kati żeczywiście nie chce jeść suczej karmy to gotuj jej kurczaczka(ja naprzykład gotowałam skrzydełka) z marcheweczka i kaszą manną ale bez żadnych przypraw. Ja nie przesadzam z tym dokarmianiem tylko daje jej troszeczkę żeby jej pachniało i wtedy chociaż trochę tej karmy zjada... Marchewkę jej kiedyś już gotowałam i nie chciała nawet powąchać... a co do tych ziemniaków to pewnie masz rację ale i tak nie dawałam jej dużo, zaledwie pół łyżeczki... A muszę jej coś dokładać żeby chociaż raz dziennie tą karmę zjadła... Ona by mogła być głodna jak nie wiem co a i tak by suchej karmy nie ruszyła... Quote
slawi Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 ewa2909 napisał(a):Paulinka po pierwsze żaden pies nie powinien jeść ziemniaków!!!!!!!!!! A wiesz ,że na dogo ogólnej w wątku o żywieniu piszą ,że pies może jeść ziemniaki :crazyeye: i ,że wcale nie szkodzą :crazyeye:. Quote
ewa2909 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 ***Paulina*** napisał(a):Ja nie przesadzam z tym dokarmianiem tylko daje jej troszeczkę żeby jej pachniało i wtedy chociaż trochę tej karmy zjada... Marchewkę jej kiedyś już gotowałam i nie chciała nawet powąchać... a co do tych ziemniaków to pewnie masz rację ale i tak nie dawałam jej dużo, zaledwie pół łyżeczki... A muszę jej coś dokładać żeby chociaż raz dziennie tą karmę zjadła... Ona by mogła być głodna jak nie wiem co a i tak by suchej karmy nie ruszyła... Zapewniam Cię że ruszy.Mi wet nie kazał ustępowac i zwyciężyłam:multi: A prubowałaś innych karm takich jak purina,bosh,eukanube?może to bardziej jej bedzie smakować? Purine do tego masz jeszcze w różnych smakach. Quote
ewa2909 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 slawi napisał(a):A wiesz ,że na dogo ogólnej w wątku o żywieniu piszą ,że pies może jeść ziemniaki :crazyeye: i ,że wcale nie szkodzą :crazyeye:. A kto to napisał????????? Kilku wetów już się pytałam i każdy zabronił ich podawac.Nie tylko yorką ale rownież poprzedniemu mojemu psu-jajnikowi Quote
***Paulina*** Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 ewa2909 napisał(a):Zapewniam Cię że ruszy.Mi wet nie kazał ustępowac i zwyciężyłam:multi: A prubowałaś innych karm takich jak purina,bosh,eukanube?może to bardziej jej bedzie smakować? Purine do tego masz jeszcze w różnych smakach. Nie próbowałam jeszcze... A dostanę to na wagę??? Bo nie chciałabym kupować całego opakowania na wyrzucenie:shake: A słyszałam że royal dla yorków jest najlepszy... Quote
ewa2909 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 ***Paulina*** napisał(a):Nie próbowałam jeszcze... A dostanę to na wagę??? Bo nie chciałabym kupować całego opakowania na wyrzucenie:shake: A słyszałam że royal dla yorków jest najlepszy... Ekanuba ma bardzo podobny skład i dużo hodowców ja stosuje. Purina ma też podobne składniki. a Bosh to nie wiem bo nie sprawdzałam.U nas każdaa tą karme kupisz na wage. Niestet moje gnomy nie chcą raczej nic innego jak Royalek. Quote
***Paulina*** Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 ewa2909 napisał(a):Ekanuba ma bardzo podobny skład i dużo hodowców ja stosuje. Purina ma też podobne składniki. a Bosh to nie wiem bo nie sprawdzałam.U nas każdaa tą karme kupisz na wage. Niestet moje gnomy nie chcą raczej nic innego jak Royalek. Ciekawe czy by zjadła eukanubę... A może jakoś ją przekonam do tego royala...:roll: Quote
ewa2909 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 ***Paulina*** napisał(a):Ciekawe czy by zjadła eukanubę... A może jakoś ją przekonam do tego royala...:roll: powinnas kupić z 10 czy też 20 dkg i prróbować,albo ją troszeczke przegłodź,napewno nic jej nie bedzie a jak będzie bardzo głodna to zje co będzie miała w miseczce. Quote
***Paulina*** Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 ewa2909 napisał(a):powinnas kupić z 10 czy też 20 dkg i prróbować,albo ją troszeczke przegłodź,napewno nic jej nie bedzie a jak będzie bardzo głodna to zje co będzie miała w miseczce. Hmm... Ciekawe czy mi się uda nic jej nie dołożyć:evil_lol: Quote
ewa2909 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 ***Paulina*** napisał(a):Hmm... Ciekawe czy mi się uda nic jej nie dołożyć:evil_lol: Przedewszystkim to Wy musicie być konsekwentni.Nawet ograniczyć do minimum nagródki,chyba że będzie z niej taki głupol jek z Tośka i będzie jeść suchą karme z ręki jako nagródke:evil_lol: Quote
***Paulina*** Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 ewa2909 napisał(a):Przedewszystkim to Wy musicie być konsekwentni.Nawet ograniczyć do minimum nagródki,chyba że będzie z niej taki głupol jek z Tośka i będzie jeść suchą karme z ręki jako nagródke:evil_lol: Z ręki to ona zje no ale przecież nie będę za nią biegać z karmą na ręce... Quote
Recommended Posts