ewa2909 Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 slawi napisał(a):Zuza, czy tych drugich to szukać od wewnątrz? Bo przy dolnych kłach będą chyba się niedługo wyrzynały nowe. Nie powinny sie wyrzynać w tej przerwie za mleczakami? U nas też przy kiełkach od wewnetrznej strony są takie wystajace wypustki tak jakby miały tam zacząć rosnąć kiełki. W sobote idziemy do weta niech no obejrzy te kiełki. Quote
Zuza i Noddy Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 To zależy gdzie ten stały sobie miejsce znajdzie, żeby wyjść na wierzch, ale najczęściej pokazują się od wewnątrz za mleczakami. Quote
ewa2909 Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Zuza i Noddy napisał(a):To zależy gdzie ten stały sobie miejsce znajdzie, żeby wyjść na wierzch, ale najczęściej pokazują się od wewnątrz za mleczakami. To u nas najprawdopodobniej tak zaczynaja rosnąć a mleczne siedzą i mają sie dobrze:mad: Quote
slawi Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 Zuza i Noddy napisał(a):To zależy gdzie ten stały sobie miejsce znajdzie, żeby wyjść na wierzch, ale najczęściej pokazują się od wewnątrz za mleczakami. Dzięki, uspokoiłaś mnie. Oczywiście na razie czekamy i niczego nie pozwalamy rwać ? Quote
***Paulina*** Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 A pierwsze kiedy jej sie zaczęły ruszać??? Bo Kati już się ruszają 2 z przodu na dole i nie wiem czy to nie za wcześnie... Ale z drugiej strony się cieszę... Quote
slawi Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 ***Paulina*** napisał(a):A pierwsze kiedy jej sie zaczęły ruszać??? Bo Kati już się ruszają 2 z przodu na dole i nie wiem czy to nie za wcześnie... Ale z drugiej strony się cieszę... No właśnie niestety nic się nie rusza :cool3:. Quote
***Paulina*** Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 slawi napisał(a):No właśnie niestety nic się nie rusza :cool3:. To ciekawe... Zaczęłam się właśnie zastanawiać czy Kati nie za wcześnie się ruszają... Bo te dwa to tak dosyć mocno ale się trzymają a poza tym to jeszcze dwójki i trójki też na dole tak trochę się ruszają... Quote
slawi Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 Dziękuję wszystkim za przemiłe powitanie :calus:. Jutro pewnie dodam jeszcze kilka fotek. Dobranocka. Raniutko trzeba iść do roboty. Quote
tigrunia Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Zuza i Noddy napisał(a):Ale może, rzeczywiście już drugie rosły. Mogły rosnąć - a w czym to przeszkadza? Od razu zęby krzywe nie urosną a przynajmniej wypchną mleczaka i łatwo wypadnie. Tak było u Jess. Kła miała już prawie wielkości kła mlecznego rósł jeden na drugim i w końcu wypadł mleczak w 11 m-cy :multi: Zgryz mamy prawidłowy o czym zawsze sędzia napomknie w karcie oceny ;) Pewna hodowczyni powiedziała mi kiedyś, że mleczaki wyrywa się jak już stałe wyrosną do polowy wielkości mleczaka. Aaa.. i radziłabym się bawić w "przeciąganie" czegoś z Palomką. Zabawek, kocyka .. czegoś co naruszy ząbki. Mojej Jess dużo ząbków wypadło na kurzej łapce :razz: Quote
Zuza i Noddy Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 tigrunia napisał(a):Mogły rosnąć - a w czym to przeszkadza? Od razu zęby krzywe nie urosną a przynajmniej wypchną mleczaka i łatwo wypadnie. Tak było u Jess. Kła miała już prawie wielkości kła mlecznego rósł jeden na drugim i w końcu wypadł mleczak w 11 m-cy :multi: Zgryz mamy prawidłowy o czym zawsze sędzia napomknie w karcie oceny ;) Pewna hodowczyni powiedziała mi kiedyś, że mleczaki wyrywa się jak już stałe wyrosną do polowy wielkości mleczaka. Aaa.. i radziłabym się bawić w "przeciąganie" czegoś z Palomką. Zabawek, kocyka .. czegoś co naruszy ząbki. Mojej Jess dużo ząbków wypadło na kurzej łapce :razz: No można poczekać, ale to zależy jak mleczak siedzi, bo jak się mocno trzyma to stały może krzywo wyrosnąć jeśli go nie wypchnie. Mój Noddy miał co najmniej 6 zębów wyrywane. Quote
slawi Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 I jeszcze kilka zdjęć. koniec błyskania lampą po oczkach :evil_lol: Quote
slawi Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 tigrunia napisał(a):Mogły rosnąć - a w czym to przeszkadza? Od razu zęby krzywe nie urosną a przynajmniej wypchną mleczaka i łatwo wypadnie. Tak było u Jess. Kła miała już prawie wielkości kła mlecznego rósł jeden na drugim i w końcu wypadł mleczak w 11 m-cy :multi: Zgryz mamy prawidłowy o czym zawsze sędzia napomknie w karcie oceny ;) Pewna hodowczyni powiedziała mi kiedyś, że mleczaki wyrywa się jak już stałe wyrosną do polowy wielkości mleczaka. Aaa.. i radziłabym się bawić w "przeciąganie" czegoś z Palomką. Zabawek, kocyka .. czegoś co naruszy ząbki. Mojej Jess dużo ząbków wypadło na kurzej łapce :razz: Jest zabawa w przeciąganie i są pierwsze efekty. Dolny kieł lekko zaczął się ruszać (wykłada sie na zewnątrz) :lol:. I pytania o zęby ale trochę z innej strony: Czy można rwaniem zębów zaszkodzić? Czy pieskom grożą jakieś powikłania po rwaniu? Quote
Zuza i Noddy Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 slawi napisał(a):Jest zabawa w przeciąganie i są pierwsze efekty. Dolny kieł lekko zaczął się ruszać (wykłada sie na zewnątrz) :lol:. I pytania o zęby ale trochę z innej strony: Czy można rwaniem zębów zaszkodzić? Czy pieskom grożą jakieś powikłania po rwaniu? Ja nie słyszałam o żadnych powikłaniach spowodowanych bezpośrednio wyrywaniem zębów. Ale gdy psiak ma bardzo pokaleczone dziąsła to podaje mu się antybiotyk, zęby nie wdało się zakażenie, więc raczej prawdopodobieństwo powikłanie jest bardzo małe o ile w ogóle jest. A Palomka prześlicznie się wybarwia, cudna panieka z niej będzie. Quote
tigrunia Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Ja też o żadnych powikłaniach co do rwania ząbków nie słyszałam. Oczywiście poza narkozą - bo różnie bywało. Visenna chyba pisała, że warto zrobić pieskowi EKG przed podaniem narkozy. Quote
slawi Posted October 18, 2008 Author Posted October 18, 2008 Wypadnie ząb czy nie wypadnie - oto jest pytanie... :evil_lol::evil_lol: ostatni raz tak przeżywałam ten temat jak moje dzieci ząbkowały:evil_lol::evil_lol: Luśka się chyba tylko lekko dziwi :crazyeye: skąd to nagłe zainteresowanie paszczęką. Ale nie narzeka bo uwielbia być w centrum zainteresowania :multi:. i fotki (taki tryptyczek nam się udał): Quote
Zuza i Noddy Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Nie mogę się na nią napatrzeć, jest boska, a będziesz ją wystawiać? Quote
***Paulina*** Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Ale się zmieniła...:loveu: Cały czas piękna ale włoski jakie już długie ma...:loveu: A kiteczka jaka śliczna...:loveu: Quote
slawi Posted October 18, 2008 Author Posted October 18, 2008 Na razie zapuszczamy włosy i zaczęłam ja troszkę natłuszczać. Hodowczyni pokazała jak ćwiczyć pozycję "wystawa".Co jeszcze trzeba robić na tym etapie - nie wiem. Czyli myślenie i czyny idą w kierunku wystawiania :evil_lol:. Quote
***Paulina*** Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 slawi napisał(a):Na razie zapuszczamy włosy i zaczęłam ja troszkę natłuszczać. Hodowczyni pokazała jak ćwiczyć pozycję "wystawa".Co jeszcze trzeba robić na tym etapie - nie wiem. Czyli myślenie i czyny idą w kierunku wystawiania :evil_lol:. No ja mojej Kati też zapuszczam włoski... Na zimę na pewno a potem latem to nie wiem... Quote
slawi Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 Dzięki za odwiedzinki :multi::multi::multi: No i mamy o jednego zębola mniej :lol: (dolny kieł). następne foteczki: Uczymy się komendy "siad" I nagroda Quote
Chanelka Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Sliczna sunia. Jestem pod wielkim wrażeniem Quote
ewa2909 Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Witam cieplutko:loveu: Sliczna panieneczka z niej rośnie:loveu: Kiedy planujecie debiucik w wystawach? Quote
slawi Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 ewa2909 napisał(a):Witam cieplutko:loveu: Sliczna panieneczka z niej rośnie:loveu: Kiedy planujecie debiucik w wystawach? Powoli sie oswajam z tematem wystaw, a od jakiego wieku sie zaczyna ? Quote
Recommended Posts